Jimdo Logo Creator Review 2020 – Brezplačno, a je to najboljša možnost?

Brezplačen izdelovalec logotipov od graditelja spletnih strani Jimdo

Slika zaslona logotipa Jimdo Logo Creator - domača stran


Jimdo je dobro znan po svoji enostavni uporabi gradnik spletnih strani gostovanje in brez težav, zato ne preseneča, da je Jimdo Logo Creator preprost in začetnikom prijazen. Toda, ali je ta nov izdelovalec logotipov dober, kot so njegove glavne storitve? In ali je “zastonj” res brezplačen? Beremo, če želite izvedeti.

Jimdov spletni vmesnik je na voljo v sedmih jezikih:

 • angleščina
 • Nemško
 • španski
 • Francosko
 • Italijanščina
 • Japonski
 • Nizozemščina

Na žalost ne morete zares ustvariti logotipa v vseh teh jezikih. V vašem logotipu ne morete uporabiti večine “posebnih znakov”, tako da je japonski jezik zagotovo zunaj, skupaj z drugimi jeziki z ne-latiničnimi črkami. Tudi nekateri posebni znaki na latinskem jeziku ne delujejo. Na primer, ugotovil sem, da ç in ñ dobro delujeta, vendar ă in ę nista. Če želite uporabiti znake, ki jih potrebujete, bo morda nekaj poskusov in napak.

Ta pregled je del velikega projekta spletnega mesta Planet, kjer preizkušamo vse storitve oblikovanja vrhunskih logotipov. Lahko vam takoj povem – če ne želite eksperimentirati in raje dobite logotip po meri, zasnovan posebej za vas, morate preveriti Fiverr. Tam lahko najamete profesionalnega oblikovalca logotipov za samo 5 dolarjev – ne zastonj, ampak skoraj.

Lastnosti in enostavnost uporabe

Sodoben, uporabniku prijazen vmesnik, vendar z omejenim logotipom

Tako kot graditelj spletnega mesta ima tudi Jimdo Logo Creator čist, sodoben vmesnik, ki razveseli oko. Vprašanje estetike spletnega mesta pa je resnično vprašanje: ali so logotipi, ki jih lahko ustvarite privlačni in edinstveni?

Slika zaslona Jimdo Logo Creator - predloge logotipov

Za izbiro boste imeli samo 12 predlog za logotip

Za razliko od mnogih drugih vrhunskih proizvajalcev logotipov, Jimdo Logo Creator nima čarovnika za zagon. Preprosto vnesite ime svojega podjetja, če si želite ogledati vse razpoložljive predloge logotipa. In z “vsemi” resnično mislim … 12. Dobra novica je to vse te predloge izgledajo precej dobro; slaba novica je, no, komaj jih je dovolj, da bi lahko ustvarili nogometno moštvo. Upam, da bo imel Jimdo v prihodnosti še kaj več.

Poleg tega, če se vam mudi in niste zelo izbirčni, vam tako omejena izbira omogoča zelo hitro izdelavo logotipa. Če pa imate na izbiro veliko več predlog za logotip (z bolj prilagojenimi dizajni), bi bili bolj srečni z orodjem, kot je Izdelovalec logotipov Wix ali Krojaške blagovne znamke. Če si vzamete le nekaj minut, da odgovorite na vprašanja čarovnika za zagon, dobite 100+ začetnih modelov logotipov, ustvarjenih samo za vas.

Ko govorimo o drugih izdelovalcih logotipov, se je moj kolega trudil preizkusiti vse glavne storitve oblikovanja logotipa in v tem času izdelati popolnoma nov logotip spletnega mesta Planet. Klikni tukaj da vidite, kako se največja imena postavljajo in katera platforma je zaslužila mesto # 1!

Prilagoditve logotipa so preproste, a ustvarjalne

Čeprav so možnosti predloge zelo omejene, boste to ugotovili Možnosti prilagajanja Jimdo Logo Creator-a so zelo raznolike. Za začetek lahko hitro spremenite barvo in pisavo vašega logotipa. Logotip si lahko ogledate tudi na različnih zaslonih računalniških zaslonov in blaga, tako da veste, kako bo videti v resničnem svetu.

Izstopa več funkcij za prilagajanje, kar vam daje resnično svobodo, da naredite logotip po svojem:

 • V knjižnici ikon je na voljo več možnosti v različnih barvah in slogih.
 • Lahko ustvarite barvno shemo po meri ali poskusite eno od predlaganih barvnih kombinacij.
 • Izbirate lahko med 40+ privlačnimi pisavami, koristno razvrščenimi v sloge, kot so Vintage in Playful.
 • Z enim klikom lahko poslušate 12 različnih postavitev istega logotipa.

Slika zaslona Jimdo Logo Creator - različice logotipa

Majhna slabost je to ime vašega podjetja mora biti največ 20 znakov.

Dobili boste prozoren PNG z visoko ločljivostjo

Ko prilagodite svoj logotip, kliknite Nadaljuj za prenos. Morali se boste prijaviti z računom v družbenih medijih ali ustvariti brezplačen račun Jimdo. Nato lahko takoj prenesete eno datoteko PNG z visoko ločljivostjo.

Ta datoteka deluje še posebej dobro za spletni prikaz, ker ima pregledno ozadje. To pomeni lahko preprosto prikažete svoj logotip prek fotografije, animacije ali trdne barve, ne da bi dobili čudno ali motečo obliko ozadja.

Ker pa ni vektorske datoteke, ki jo je mogoče neskončno spreminjati, te datoteke res ne morete uporabiti za tiskanje – zagotovo ne za nič drugega kot zelo majhne velikosti.

Cene in podpora

Vaš logotip je brezplačen

Z Jimdo Logo Creatorjem ni plačljivih načrtov. Dokler se prijavite za brezplačen račun, lahko brezplačno ustvarite in naložite poljubno število logotipov. Ker so vaši logotipi shranjeni na nadzorno ploščo Jimdo, jih lahko brezplačno urejate in ponovno nalagate, kolikor želite..

Slika zaslona Jimdo Logo Creator - nadzorna plošča logotipa

To je super, vendar je težava v tem ne morete plačati za prenos boljših datotek. Veselimo se, da bomo Jimdo dodali več funkcionalnosti svojemu izdelovalcu logotipov, toda za zdaj vas čaka samo ena datoteka PNG, primerna za spletni prikaz.

Ali pa morda NE brezplačno – bodite previdni pri komercialnih pravicah!

Čeprav je vaš logotip brezplačen za prenos, Jimdo ne zagotavlja, da boste dobili pravice komercialne uporabe. To pomeni, da logotipa ne boste mogli uporabljati za večino poslovnih namenov. Jimdo Logo Creator uporablja ikone iz projekta Noun, in če uporabljate ikono, ste odgovorni za skladnost s pogoji in pogoji projekta Noun Project.

Večina ikon projekta Noun zahteva nakup licence za komercialno uporabo, tako da vaš logotip navsezadnje morda ni brezplačen. Spodnja črta? Če za tiskanje potrebujete formate datotek ali želite zajamčene pravice do komercialne uporabe, boste morali uporabiti drugega proizvajalca logotipov, kot je Krojaške blagovne znamke, ali še bolje – najemite poceni oblikovalca Fiverr.

Minimalna podpora strankam za logotipe

Zaslon zaslona podpore za Jimdo Logo Creator - podporni zaslon

Jimdo ima podroben center za pomoč, toda glede izdelovalca logotipov ni nobenih vprašanj – verjetno zato, ker je to orodje še vedno tako novo. Ker podjetje ne nudi telefonske podpore, boste morali svoja vprašanja poslati prek e-pošte ali kontaktnega obrazca “Pusti nam sporočilo”.

Žal tukaj ne morem dati žarečega pregleda svoje izkušnje. Poslal sem e-sporočilo z vprašanji o pravicah komercialne uporabe in trajalo je sedem dni, da smo dobili odziv s podporo strankam. Vse, kar presega 24 ur, je počasno. Če bom na teden čakal odgovor, naj bo v obliki lepo napisanega pisma.

Kako se Jimdo Logo Creator ujema s konkurenco?

Precej dobro za brezplačen izdelovalec logotipov

Za (večinoma) brezplačnega izdelovalca logotipov Jimdo Logo Creator ni slab. Pomanjkanje predlogov logotipov večinoma uravnotežijo možnosti prilagoditve, zato je težko prenesti, da bi brezplačno prenesli logotip visoke ločljivosti s prozornim ozadjem. Kljub temu, če potrebujete bolj vsestranske in razširljive oblike datotek ali zajamčene pravice uporabe za poslovne namene, pa tudi zaradi privlačnosti nečesa brezplačnega ne bo to orodje vredno vašega časa.

Prednosti

 • Proces hitrega oblikovanja logotipa
 • Uporabniku prijazna nadzorna plošča z ustvarjalnimi prilagoditvami
 • Datoteka z logotipom visoke ločljivosti PNG brezplačno
 • Neomejeno brezplačnih logotipov, urejanj in prenosov

Slabosti

 • Omejena jezikovna podpora
 • Na voljo so samo datoteke PNG
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me