Pregled OVH 2020 – Glej statistiko!

OVH je majhno podjetje za gostovanje, ki se preprosto ne ujema z velikimi blagovnimi znamkami Gostovanje. Večja podjetja za gostovanje preprosto ponujajo boljšo ceno za podobno konfiguracijo.


OVH kriči premium že od domače strani z izbiro bogate kraljevsko modre in temno vijolične za barvno paleto. Njeni visokozmogljivi strežniki so razpršeni po štirih celinah, podjetju omogoča hitro gostovanje v oblaku po vsem svetu. Specializirano je za delo s podjetji, ki morajo s pametno uporabo oblačnih tehnologij rasti v obsegu.

ovh-pregled

OVH ima 1,3 milijona kupcev po vsem svetu in gosti 18 milijonov spletnih aplikacij v 19 državah in več kot 25 podatkovnih centrih, zato mora biti nekaj dobro. Lepa je dobre ocene na spletnih mestih, ki jih ocenjujejo tretje osebe, tudi.

Pravzaprav na prvi pogled ni nobenega od opozorilnih znakov, na katere sem bil pozoren, če primerjam ponudnike spletnih gostovanj.

Toda to ne pomeni, da tam ni ničesar. Popolnega spletnega gostitelja ne obstaja (če bi obstajali, bi vsi uporabili istega gostitelja), tako da se vedno, kot vselej, splača ugotoviti, ali je pravi gostitelj za vas.

OVH je večinoma znan po oblaku in namenskem gostovanju, čeprav nudi tudi osebne pakete za spletno gostovanje po nižji ceni. Poleg tega ima, čeprav ima tiste cenejše pakete, osredotočenost na kupce višje vrednosti, zato če želite zmanjšati stroške in prihraniti denar, bi morali poiskati drugje.

Kljub temu pravijo, da dobiš tisto, kar plačaš, in tukaj je gotovo tako. Glede na to si poglejmo, kaj lahko OVH ponuja, in skupaj bomo ugotovili, ali je pravi ponudnik za vas.

Preden začnemo, kot ste verjetno že uganili, je to večnacionalno podjetje. Obstaja 24 različic spletnega mesta, odvisno od vaše lokacije in valute. Čeprav bi mislili, da bi bile vse storitve in izdelki enaki, jih ni.

V evropskih in afriških državah OVH prodaja skupno gostovanje, v azijskih, severnoameriških in oceanskih državah pa se osredotoča na prodajo namenskih in zasebnih strežnikov. Če ni drugače navedeno, se ta pregled osredotoča na ameriško spletno mesto in njegove načrte za skupno gostovanje.

OVH je ponudnik gostovanja, bogat s funkcijami, ki ponuja veliko različnih storitev. Funkcije, ki jih vključuje z osebnimi računi gostovanja, se močno razlikujejo od funkcij, ki jih ponuja namenskim strankam in gostiteljem v oblaku, vendar so nekatere funkcije na voljo kot standard.

Na primer, njeni načrti prvo leto vključujejo brezplačno ime domene, brezplačne SSL certifikate in zaščito proti DDoS. Prav tako se imenuje popolnoma upravljan gostitelj, čeprav če bodo ocene še kako napredne, se lahko stranke odzovejo drugače.

Globalni centri podatkov

OVH širi svojo mrežo podatkovnih centrov, kar pomeni, da lahko izbirate, kje želite, da se vaše spletno mesto gosti. Trenutno ima podatkovne centre v Kanadi, Singapurju, Avstraliji, Poljski, Nemčiji, Veliki Britaniji ter na vzhodni in zahodni obali ZDA., s Španijo, Italijo in Nizozemsko bo kmalu prišlo.

ovh-lastnosti

Močan ekosistem

Ekosistem OVH sestavljajo njegovi forumi skupnosti, njegovi skupinski laboratoriji in digitalna izstrelitev. Skupinski laboratoriji omogočajo uporabnikom preizkusiti nove izdaje pred splošno izdajo, medtem ko je lansirna ploščica namenski program za pospeševanje, namenjen spodbujanju inovacij.

ovh-lastnosti1

AI in obdelava strojnega učenja

Razen tega, da OVH-jeva oblačna razdelitev ponuja storitev za shranjevanje, zlasti za umetno inteligenco (AI) in algoritme strojnega učenja.. To je dobra izbira za akademike in raziskovalne skupine, pa tudi za lastnike podjetij, blogerje in hobiste. Za vsakogar ima nekaj malega.

Napredni strežniki

Medtem ko ima podjetje veliko cenejših možnosti gostovanja, njegova resnična moč je v moči naprednih strežnikov. Na voljo so z vsemi vrstami ugodnosti, vključno z večjimi viri, hitrejšimi časi nalaganja in 500 GB prostora za shranjevanje izključno za varnostne kopije. Idealen je za gostovanje spletnih mest za e-trgovino in za druge okoliščine, kjer je vaše spletno mesto ključnega pomena za vašo osnovno dejavnost.
OVH zelo enostavno opravi večino stvari, ne glede na to, ali se prijavljate v nov račun ali izvajate rutinske naloge skrbnika strežnika. Večina vmesnikov je dokaj samoumevna in edino resnično vprašanje sem bila, ko sem s pomočjo baze znanja želela najti odgovore na natančnejša tehnična vprašanja..

Ustvari račun

Mislil sem, da bi najboljši način za občutek OVH bil ustvarjanje računa, in priznati moram, da sedemstopenjski postopek se je na začetku zdel zastrašujoč. Postopek ni trajal predolgo, čeprav je bil opazno daljši kot običajno. Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o postopku prijave.

Povezovanje domene in namestitev WordPress-a

Povezala sem tudi domeno in namestila WordPress, vendar ne, dokler ne preklopim nadzorne plošče iz francoščine v angleščino. Po napornem postopku ustvarjanja računa, bilo je lepo presenečenje, ko sem našel WordPress že nameščeno.

Kljub temu sem še vedno moral povezati ime domene in imel sem srečo, da sem imel nekaj predhodnih izkušenj. Če bi bil novinec, bi se z žargonom zlahka premagal, podjetje pa na poti ponuja malo, da nima nobene podpore. Več o moji izkušnji si lahko preberete tukaj.

Enostavna prilagoditev

Ena glavnih prednosti sodelovanja z OVH je, da je njegova infrastruktura dovolj velika, da ponuja praktično vse, kar boste morda potrebovali (od skupnega gostovanja in namenskih strežnikov do domenskih imen in SSL certifikatov), ​​zaradi česar je nekaj pravega vse na enem mestu.

Poleg tega, ko nastavljate svoj paket, je skoraj kot naročanje iz a la carte menija – dodate lahko DNS Anycast, zaščito DNS, dodate 17 PoP GeoCache Accelerator in še več, kar naredi precej prilagodljiv načrt.

Popolna razširljivost

Ena od prednosti celovite ponudbe je ta lahko preprosto spremenite svoj gostovalni načrt navzgor in navzdol. To pomeni, da lahko nadaljujete z nadgradnjo, ko vaše podjetje raste, in lahko prinesete dodatne vire, če se med velikimi marketinškimi kampanjami ali sezonskimi spodbudami spopadate s povpraševanjem..

Možnosti namestitve

Ena od slabosti OVH je, da ima le omejeno število vnaprej nameščenih CMS modulov, ki zajemajo le WordPress, PrestaShop, Drupal in Joomla! Na srečo to ne bi smelo biti preveč, ker je dovolj enostavno, da naložite svojega namestitvenega orodja in uporabite svoj strežnik za zagon, ne glede na programsko opremo, ki jo zahteva situacija.

ovh-enostavnost uporabe
Večina računov je strežnikov OVH precej hiter, čeprav nikakor ni najboljši na trgu. Najprimernejša hitrost je verjetno posledica njenih globalnih podatkovnih centrov. Zato se številni uporabniki obrnejo na OVH zaradi oblakov ali namenskega gostovanja v nasprotju z načrti v skupni rabi ali VPS.

Večina recenzentov je zadovoljna s hitrostjo spletnega mesta, ko pa imajo ljudje težave, je podporna skupina počasna in pogosto nekoristna, kar vodi v izpad, če ne najdete popravka.

Kot vedno sem se odločil, da izvedem nekaj lastnih testov, da vidim, kakšna je bila predstava, in Ugotovil sem, da so strežniki precej hitri po Evropi in v Ameriki ne preveč tresoči, čeprav se je naložil nekoliko počasneje z območja LA. Sploh, kar nisem niti najboljše niti najslabše, kar sem videl, ampak enostavno je zgoraj v tretjini.

ovh-perfomance
OVH ločuje svojo ponudbo podpore glede na to, kdo ste in za kaj potrebujete pomoč.

Na primer, nove stranke lahko uporabijo telefon ali ekipi prepustijo e-pošto, tehnična vprašanja pa lahko postavijo tudi na forumu skupnosti, jih usmerijo tehničnim svetovalcem na Twitterju ali pošljejo prek podpornih vozovnic na nadzorni plošči. VIP podpora je na voljo tudi za fiksno mesečno naročnino.

Baza znanja OVH je ena izmed bolj celovitih, kar sem jih videl, čeprav je navigacija lahko malce nerodna, še posebej, če imate zelo specifično vprašanje. Če nekaj dokumentacije ni zajeto, je OVH pred kratkim odprl tudi forum skupnosti. Skoraj nadomešča storitev za stranke pod nadomestnim številom.

Dobro je, da je dokumentacija pomoči tako obsežna, ker frustrirajoče je težko dobiti odgovor od stranke. Podporno vozovnico sem ustvaril v ponedeljek zjutraj ob 9:30.

ovh-podpora

Potrpežljivo sem čakal dva delovna dneva, da sem dobil odgovor. Vendar je v odgovoru preprosto pisalo, da sem bil poslan v oddelek za tehnično podporo.

ovh-podpora1

Tehnična podpora je bila nekoliko hitrejša in odgovorila je dan kasneje. Kljub temu je bilo potrebnih ogromnih treh delovnih dni, da smo dobili odgovor na dokaj osnovno vprašanje.

ovh-podpora2
OVH ima širok razpon cenovnih načrtov, od super poceni osebno gostovanje po meri namenskih strežnikov in gosto gostovanje v oblaku. Potem so tu še dodatki, kot je VIP podpora in druge nadgradnje, zato je spraševanje o cenah OVH podobno vprašanju, kako dolg je kos vrvice.

Kot splošno pravilo, je malo proti vrhunskemu koncu, lahko pa dobite tudi poceni gostovanje, če to želite.

Odpovedi & Nadomestila

Če ste ljubitelj spletnega mesta Planet, ste morda prebrali prejšnjo objavo spletnega dnevnika o Odpovedi z OVH, primerno imenovano “OVH, zakaj me ne pustite, da vas prekličem?” Morda boste lahko uganili, kako je potekal moj postopek odpovedi.

Če preberete moj navodila po korakih, ne boste samo ugotovili, kako preklicati. Videli boste tudi, da se je postopek še izboljšal, čeprav še ni popoln..

Koliko stane OVH? OVH ponuja načrte od 2 do 8 dolarjev. Cena je odvisna od tega, katero vrsto gostiteljskega načrta izberete. Posodobljeno tabelo cen (posodobljeno tedensko) si lahko ogledate spodaj.
Kateri načrt OVH naj dobim? Moje priporočilo je, da začnem s cenejšim načrtom. Vedno pozneje lahko nadgradite. OVH vam lahko pomaga pri prehodu na dražji načrt. Večkrat povečanje obiskovalcev traja dlje, kot je bilo pričakovano, in ne bi smeli plačati veliko denarja, dokler se ne pojavijo potrebe. Seveda se lahko vaše potrebe razlikujejo, zato se lahko posvetujete s strokovnjakom za gostovanje iz OVH tukaj.
Kako dobra je OVH-jeva podpora za stranke? OVH ni uvrščen med naše najboljše gostitelje spleta. Toda to je lahko tudi posledica tega, da je OVH majhen, pod radarjem, ponudnik gostovanja. Prednost majhnega gostiteljskega podjetja ima prednosti – kot stranki ste jim bolj pomembni. Oglejte si tudi našo primerjavo tukaj najbolj priljubljenih storitev spletnega gostovanja.

Kako se OVH ujema s konkurenco?

OVH ni za vsakogar, vendar ima svojo uporabo. Če imate znanje, kako večino vprašanj podpore rešiti sami, morda ne bo pomembno, da podpora ni odlična. Zaradi tega je ta gostitelj na splošno bolj primeren za samostojne razvijalce ali agencije kot za vašo navadno stranko.

Izjema je, če ste osebni uporabnik in potrebujete poceni gostovanje, kar na koncu OVH poskrbi za skrajnost.

To je nenavadna nastavitev, vendar se zdi, da deluje za OVH. Pravo vprašanje je, ali lahko to naredite za vas.

OVH morda ponuja dobro storitev po razumni ceni, vendar se ujema z top podjetja za spletno gostovanje? Težko rečemo “da”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map