Pregled GreenGeeks 2020 – Kaj morate vedeti

GreenGeeks gosti več kot 300.000 spletnih strani za 35.000 strank iz več kot 150 držav. To je ameriško podjetje s sedežem v Kaliforniji, ki ima globalno delovno silo.


GreenGeeks je ponudnik gostovanja, ki se osredotoča na … uganili ste … zeleno energijo. Kot poroča spletna stran, je “vodilni okolju prijazen ponudnik spletnega gostovanja” in v obliki obnovljivih virov energije porabi trikrat večjo moč, ki jo porabi.

Gostovanje poganja več svetovnih podatkovnih centrov, ki se nahajajo v Phoenixu, Chicagu, Torontu, Montrealu in Amsterdamu. Kljub globalni prisotnosti podjetja je spletno mesto na voljo samo v angleščini.

greengeeks-pregled1

Poleg močnih okoljskih zahtevkov, podjetje se zavezuje, da bo 99,9% produktivnosti in 100% zadovoljstvo strank, cene se začnejo že od 1,95 dolarja na mesec. To je zelo impresivno, vendar ne pomeni nujno, da je popoln gostitelj za vse.

Je GreenGeeks namenjen izključno geeksom ali je primeren za začetnike? Poglejmo globlje in poglejmo.

Na koncu tega pregleda se bomo vkopali v podatke, kot so čas delovanja, zmogljivosti in izkušnje s podporo strankam, in odkrili, ali je (ali ne) GreenGeeks pravi za vas.

Pripravljeni? Pojdimo.

Več kot le zelene poverilnice?

GreenGeeks je celovito podjetje za gostovanje spletnih strani, ki ponuja vse osnovne funkcije, ki jih pričakujete – na primer podporo za SSL, samodejno varnostno kopiranje, zaščito pred neželeno pošto in brezplačen CDN. Načrti vključujejo celo: brezplačno orodje za izdelavo spletnega mesta in brezplačna migracija spletnih strani v primeru, da se premaknete z drugega gostitelja.

Vse to se morda ne zdi nekaj posebnega, a zdaj si oglejmo bolj edinstvene funkcije z dodano vrednostjo.

greengeeks-lastnosti1

Funkcije za izboljšanje zmogljivosti

Načrti gostovanja GreenGeeksa vključujejo izbor funkcij in orodij za optimizacijo hitrosti nalaganja strani in izboljšanje učinkovitosti. Na primer, obstaja shramba SSD (za hitrosti branja / pisanja diskov do desetkrat hitreje), Konfiguracija RAID 10 (za ublažitev izgube podatkov) in PowerCacher (lastna tehnologija predpomnjenja, ki zagotavlja hitro dostavo vašega spletnega mesta).

greengeeks-lastnosti2

Orodja za razvijalce

GreenGeeks dobro dela tako, da poskrbi tako za začetnike kot razvijalce. No, glede na ime GreenGeeks, bi to pričakovali.

Tako dobro, kot podpora za PHP do različice 7.1, obstajajo običajne funkcije baze podatkov, kot sta FTP dostop in MySQL.

Poleg tega dobite dostop do SSH in SFTP za varno nalaganje datotek in če to iščete napredne skriptne jezike, tam so podprte najnovejše različice Perl in Python. Prav tako za razvijalce dobite Git dostop, WP-Cli, Drush in še več.

greengeeks-lastnosti3

Cloudflare omrežje za dostavo vsebine (CDN)

To ni najbolj nenavadna funkcija, toda dodana vrednost, ki pogosto ni na voljo brezplačno, je Cloudflare CDN. To pomeni, da bo vaše spletno mesto hitro postreženo s katerega koli sveta, kar bo omogočilo hitrejše nalaganje. Zaščiten bo tudi pred napadi DDoS.

Varnostne funkcije

Vsi načrti prihajajo z a brezplačno Potrdi SSL potrdilo. Lahko pa kupite vrhunski GlobalSign Wildcard SSL. Še več, tehnologija na osnovi zabojnikov pomeni, da so vaši podatki izolirani in nanje ne bodo vplivali, če imate antisocialne sosede, ki doživljajo vrhove prometa ali, kar je še huje, zlonamerni promet.
GreenGeeks je namenjen začetnikom in majhnim lastnikom spletnih strani. Po eni strani to pomeni, da malo manjka zapletenih ali premijskih funkcij. Po drugi strani to pomeni, da je enostaven za uporabo in enostavno upravljanje.

Nočne avtomatske varnostne kopije

Napake se lahko zgodijo in se tudi zgodijo. Strojna oprema lahko ne uspe ali se podatki lahko pomotoma izbrišejo. V primeru, da se vam to zgodi, vas lahko to z GreenGeeksom prepriča vaši podatki so varnostno kopirani ponoči. Za to storitev vam ni treba doplačati (za razliko od drugih gostiteljev) in je vključena v vsak načrt.

cPanel in Softaculous

Če ste lastnik spletnega mesta za začetnike, spoznajte svoje nove najboljše prijatelje; cPanel in Softaculous.

S svojega uporabniku prijaznega cPanela lahko dostopate do namestitvenega programa Softaculous z enim klikom, ki vključuje a vrhunska ponudba 250 programov. Je enostaven za uporabo in z le nekaj kliki lahko namestite priljubljene CMS-ove, kot so WordPress, Joomla! In Drupal.

Čeprav se lahko navadite na nekaj minut, se mi, verjemite, bo ta nastavitev dolgoročno prihranila.

Samodejne posodobitve programa WordPress

Načrti za WordPress prihajajo s samodejnimi posodobitvami programa WordPress. To pomeni tvoje Spletno mesto WordPress bo samodejno nadgrajeno na najnovejšo različico in vaša namestitev WordPress bo zaščitena z najnovejšimi varnostnimi posodobitvami. Ni več ročnih posodobitev, woohoo!

greengeeks-enostavnost uporabe1

Ustvarjanje računa

Ena od stvari, ki sem jih preizkusila v tem pregledu, je bil postopek ustvarjanja računa GreenGeek. Prijavil sem se za 1,95 dolarja in moj račun je bil preprost in enostaven za nastavitev, vzela pa je le nekaj minut. Vsa vprašanja v celotnem postopku je takoj rešil uporabni agent za klepet v živo. O moji polni izkušnji lahko preberete tukaj.

Povezovanje domene in namestitev WordPress-a

GreenGeeks je odlična izbira za nove lastnike spletnih strani, predvsem zaradi preprostega skrbnika in nadzorne plošče, ki vam omogoča, da WordPress namestite z nekaj kliki. Če v katerem koli trenutku dvomite, o čemer lahko preberete tukaj, je zelo enostavno sklicevanje na dokumente pomoči ali skok v klepet v živo s agentom.

Uspešnost + od GreenGeeksa

GreenGeeks ima 99,9-odstotno garancijo za produktivnost. To sem moral potrditi s storitvijo za stranke, saj to ni izrecno določeno v pogojih, vendar v primeru čezmernih izpadov zaradi napake strežnika, bo dobropis nakazan na vaš račun.

Pri spletnem raziskovanju nisem mogel najti nobenih negativnih izkušenj s strankami v zvezi z uspešnostjo GreenGeeksa ali podaljševanjem. Zdi se, da so občutki kupcev pozitivni, ocene tretjih strank pa navajajo povprečno čas nad 99,9%.

Nisem želel samo prevzeti besede drugih ljudi za to, zato sem opravil tudi svoj lastni test Sucuri Page Load. Rezultati so bili dobri, s skupno oceno uspešnosti A+. Velika večina lokacij je imela čas nalaganja strani manj kot pol sekunde, le New York je trajal dlje.

greengeeks-uspešnost1
Obstajajo različni načini za stik s službo za stranke. Na ekipo se lahko obrnete prek klepeta v živo 24/7 (podjetje obljublja takojšen odzivni čas). Telefonsko linijo za pomoč lahko pokličete od ponedeljka do petka od 9:00 do 12:00 EST in v soboto do nedelje od 9:00 do 20:00 EST. Obstaja tudi e-poštno sporočilo, vendar je na voljo samo za obstoječe stranke.

Če želite težave rešiti sami, obstaja obširna baza znanja, skupaj z učitelji na več sto uporabnih tem. Na splošno je raven osebne in spletne podpore dobra.

Klepet v živo

Med postopkom nastavitve sem večkrat skočil na klepet v živo, včasih postavljal vprašanja o funkcijah in drugič zahteval podporo. Vsakič se je agent takoj pobral in v celoti odgovoril na moje vprašanje. Oseba, s katero sem govoril, je bila vedno koristna, vljudna in dobro obveščena. Ne morem se na noben način pritoževati nad storitvijo.

greengeeks-podpora1

Vstopnica

Ko sem poskušal namestiti brezplačni CD Cloudflare, sem naletel na težavo. Ko sem na pomoč priskočil na klepet v živo, mi je agent odprl vozovnico za podporo. Svetovali so mi, naj počakam, da se težava reši, in moja vozovnica bo nato posodobljena.

Zvest svoji besedi, težava je bila v nekaj urah rešena in o tem sem bil obveščen po e-pošti. Še ena zmaga za GreenGeeks.

greengeeks-podpora2

Facebook

Želel sem preveriti, ali lahko dobim podporo prek kanalov za družbene medije, čeprav niso bili navedeni kot uradni načini za podporo.

Vprašal sem osnovno vprašanje (“Kakšne so vaše ure podpore?”) In kmalu potem, ko sem prejel vljuden odgovor, čeprav ni odgovoril na moje vprašanje. Namesto tega mi je svetoval, naj se obrnem na podporo s klepetom v živo, kar je bilo z mano v redu, glede na raven podpore, ki sem jo prej dobil.

greengeeks-podpora3
Sprva se zdijo cene GreenGeeka poceni, saj se začnejo pri 1,95 USD na mesec. Ko pa se poglobite v postopek odjave, postane situacija veliko manj pozitivna. Če želite izkoristiti poceni cene, ki se oglašujejo, se morate prijaviti za triletni mandat. Čeprav je to moj ljubimec, je običajno, da gostitelji na ta način prikazujejo cene.

Lahko kupite enomesečni, enoletni, dvoletni ali triletni rok, vendar ste resnično spodbudni za nakup daljših pogojev. Na primer, mesečni načrt plačuje namestitveno pristojbino in morate plačati za ime domene, medtem ko vse, kar traja več kot eno leto, vključuje brezplačno registracijo domen in se opusti pristojbina za nastavitev.

Plačujete lahko samo z večjo kreditno kartico, kar bi lahko povzročilo težave nekaterim. Tam je 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja za vse načrte, kar nekako preprečuje dejstvo, da se morate prijaviti za tri leta, da dosežete najboljše cene.

Koliko stane GreenGeeks? GreenGeeks ponuja načrte od 1,95 dolarja na mesec. Cena je odvisna od tega, katero vrsto gostiteljskega načrta izberete. Posodobljeno tabelo cen (posodobljeno tedensko) si lahko ogledate spodaj.
Kateri načrt GreenGeeks naj dobim? Moje priporočilo je, da začnem s cenejšim načrtom. Vedno pozneje lahko nadgradite. GreenGeeks vam lahko pomaga pri prehodu na dražji načrt. Večkrat povečanje obiskovalcev traja dlje, kot je bilo pričakovano, in ne bi smeli plačati veliko denarja, dokler se ne pojavijo potrebe. Seveda se lahko vaše potrebe razlikujejo, zato se lahko posvetujete s strokovnjakom za gostovanje iz GreenGeeksa tukaj.
Kako dobra je podpora strankam GreenGeeks-a? GreenGeeks ni uvrščen med enega izmed naših najboljših spletnih gostiteljev. Toda to je lahko tudi posledica tega, da je GreenGeeks majhen, pod radarjem, ponudnik gostovanja. Prednost majhnega gostiteljskega podjetja ima prednosti – kot stranki ste jim bolj pomembni. Oglejte si tudi našo primerjavo tukaj najbolj priljubljenih spletnih gostovalnih storitev.

Odpoved & Nadomestila

Če se odločite za preklic računa, je to enostavno storiti prek spletnega obrazca za preklic. Če želite zahtevati vračilo, morate predložiti vozovnico. Tudi to ni težko in ga je mogoče v celoti opraviti prek armaturne plošče. Preberite si o moji izkušnji odpovedi v celoti.

Kako se GreenGeeks ujema s konkurenco?

GreenGeeks je odlična izbira, če iščete začetnika prijaznega gostitelja, ki je enostaven za uporabo, in bonus nekaj resnih zelenih poverilnic.

Načrti vključujejo vrhunske različice programske opreme za začetnike, kar je še en lep bonus.

Cene so nekoliko zavajajoče, garancija za čas delovanja pa ni pretirano jasna, vendar so to glavne pomanjkljivosti. Služba za stranke se mi je zdela odlična.

GreenGeeks morda ponuja dobro storitev po razumni ceni, vendar se ujema z top podjetja za spletno gostovanje? Težko rečemo “da”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me