Microsoft Azure Review 2020 – Ni slabo, vendar smo bili videti boljši

Microsoftov oddelek za gostovanje v oblaku

Microsoft Azure je v redu, a fino ni dovolj dobro. Medtem ko je Microsoft Azure dostojen spletni gostitelj, lahko z nižjo ceno dobite boljše kakovostno gostovanje Gostovanje, na primer.


Običajno bi začel takšen pregled s pregledom samega podjetja, da bi zagotovil malo osnovnih informacij, vendar imam občutek, da ste verjetno že slišali za Microsoft. Je eno največjih tehnoloških podjetij na svetu, njegov delitev oblakov Azure pa je le en majhen del.

Azure pokriva 140 držav in 54 regij, za katero Microsoft trdi, da ima več regij kot kateri koli drug ponudnik gostovanja v oblaku. Vendar pa je njegovo pokrivanje v nekaterih delih sveta opazno omejeno, na primer v Južni Ameriki in Afriki.

microsoft-azure-pregled1

Verjetno zato 95% podjetij Fortune 500 uporablja Azure v takšni ali drugačni obliki, z 120.000 novimi strankami vsak mesec, vključno s strankami, kot so Coca-Cola, Harper Collins, Chevron, FedEx in BMW.

Toda Microsoft Azure ni popoln. Kot boste videli v nadaljevanju članka, ima v primerjavi z drugimi ponudniki nekaj resnih težav. Ključno je, da je vedno ključno, da se seznanite s ponudbo Azureja in ugotovite, ali je pravi spletni strežnik za vas.

Začnimo.

Vse na enem mestu za računalništvo v oblaku

Microsoft Azure se od drugih ponudnikov gostovanja razlikuje po tem, da je namenjen izključno računalništvu v oblaku. Azure trdi, da ponuja več kot 100 različnih storitev, vendar jih velika večina ne bi zanimala, če ne boste imeli kakšnih posebnih potreb.

Odlična izbira, če potrebujete računalništvo v oblaku ali celo umetno inteligenco (AI) in platforme blockchain poleg spletnega gostovanja, lahko pa je tudi presenetljivo, če želite samo gostovati na osebnem spletnem mestu.

Ker Azure govori o zmogljivih rešitvah računalništva v oblaku, ni veliko brezplačnih začetnikom prijaznih orodij, kot so prenosi spletnih strani, enostavni namestitveni programi in lastniške predloge. To ne pomeni, da ne prinaša močnih funkcij, ampak le te funkcije so običajno osredotočene na napredno upravljanje oblakov, v nasprotju s postavljanjem in delovanjem spletnega mesta.

Primerno za različne vrste uporabe

Azure je namerno zasnovan z različnimi primeri uporabe, zato je Microsoft sposoben promovirati svoje pripravljene rešitve za vse, od povezovanja naprav do interneta stvari (IoT) do napajanja AI in strojnega učenja (ML) algoritmi. Primerna je celo za napajanje razširljivih rešitev za igre in blockchains. Zasebni strežnik Minecraft, kdor koli?

Super varen

Druga prednost Azure je, da je bilo za zagotovitev čim bolj varne porabe veliko sredstev. To vključuje varnostne kontrole, integrirane v strojno in strojno programsko opremo ter podpora ogromne ekipe 3.500 Microsoftovih gebejev za kibernetsko varnost.

Vendar je treba opozoriti, da zaradi priljubljenosti Azure tudi ta postane tarča, saj napadalci vedo, da če bodo v enem računu našli slabost, bodo morda lahko ogrozili še več milijonov.

funkcije mikrosoft-azure1

Brezplačno 200 USD kredita

Novim strankam Azure ponujamo 12 mesecev priljubljenih brezplačnih storitev (vključno s preko 25, ki bodo vedno ostale brezplačne), pa tudi 200 USD, ki jih lahko uporabijo za preizkus katere koli storitve Azure za 30 dni. Zastonj vključuje čas na virtualnih računalnikih Linux in Windows, bazo podatkov SQL, shranjevanje datotek in celo 30.000 mesečnih klicev v Microsoftovem Facebookovem API-ju Face.
Kar zadeva enostavnost uporabe, ima Azure precej slab ugled. Med drugim se uporabniki pritožujejo, da sorazmerno preprosta opravila, kot je sprememba konfiguracije prehoda / ravnotežja obremenitve, lahko trajajo veliko dlje, kot bi morala.

Azure zagotovo ni za nove uporabnike, toda če ste začinjen sistemski skrbnik ali izkušen spletni razvijalec, boste morda ugotovili, da široka paleta orodij nadomešča, kako je občasno težko uporabljati.

Ustvarjanje računa

Ustvarjanje računa v programu Microsoft Azure se nekoliko razlikuje od prijave z drugimi ponudniki, vendar je to deloma posledica narave podjetja. Za začetek boste morali prijaviti svoj Microsoftov račun in ga potrditi prek SMS-a in s kreditno kartico.

Vseeno ne skrbite – plačilo vam ne bomo plačali, če ne izberete plačljivih storitev. Ko je preverjanje končano, to je to. Pripravljeni ste začeti uporabljati Azure!

Povezovanje domene in namestitev WordPress-a

Povezovanje domene in namestitev WordPressa je nekoliko zapleteno. Za začetek boste morali poiskati pozdravni e-poštni naslov in se prijaviti v svoj portal. Od tam ustvarite vir, izberite WordPress in izpolnite nastavitve aplikacije.

Povezovanje same domene je veliko bolj zapleteno, najboljši način za začetek pa je branje moj članek o postopku. Čeprav ste v tem, boste želeli namestiti tudi brezplačno omrežje za pošiljanje vsebin Cloudflare (CDN), ki ga ponuja Microsoft.

Microsoft Learn

Azure je težko začeti, če nimate predhodnih izkušenj, dobra novica pa je, da jo podpira Microsoft Learn, popolnoma brezplačna platforma ki ponuja vrsto tečajev, ki jih podpirajo Microsoftovi certifikati.

microsoft-azure-enostavnost uporabe1

Vsak izmed tečajev je gamificiran in obstaja učne poti za različne posebnosti, od razvoja spletnih strani do izpopolnjevanja osnov upravljanja strežnika Azure.

Slabo v najboljšem

Glede na velikost podjetja sem od Microsofta pričakoval boljše. Pregledovalci se pritožujejo nad visokimi stopnjami napak pri virtualnih strojih, pa tudi z vprašanji sistema domenskih imen (DNS) in naključnim izpadom, zaradi česar podjetje pogosto ne izpolnjuje svojih sporazumov o ravni storitev (SLA).

Če imate čas izpada (obstaja 99,9-odstotna garancija za čas upodabljanja), boste morali ročno zahtevati kakršen koli dolg. Poleg tega Microsoft vzdržuje stran s statusom strežnika, tako da lahko kadar koli obiščete in preverite delovanje.

microsoft-azure-performance1

Kar zadeva uspešnost strežnika Azure, no, zgornji posnetek kaže vse. Ko sem svoje strežnike postavil v običajni test obremenitve strani Sucuri, ni samo tekel. To je epski neuspeh, kljub dejstvu, da je bila začetna hitrost povezave po vsem svetu precej dobra.

Čas je za prvi bajt, ki na koncu Azureovo gostovanje v oblaku ostaja videti, kot da se muči, še posebej, če podjetje primerjate z njegovimi konkurenti.

Osvežujoče dobro

Microsoftov center znanja Azure je precej neroden, vendar so informacije tam, če pogledate dovolj težko. Forumi za podporo skupnosti so nekoliko boljši, vendar se zdi, kot da večina koristnih odgovorov prihaja od drugih strank in ne od Microsoftovih zaposlenih.

Kljub temu je dobro videti, da so podforumi ločeni po temah na vizualni način, kar omogoča enostavno brskanje in iskanje odgovorov. Azure je tudi eden redkih gostiteljev, ki sem jih videl, in ponuja podporo prek Twitterja poleg tradicionalnih vstopnic.

Preizkusil sem službo za stranke Azure in Bil sem precej zadovoljen s stopnjo podpore, ki sem jo prejel. Ko sem se prvič poskusil obrniti na podporo, so me usmerili v klepet v živo. Bil je eden tistih klepetov, kjer se začneš s pogovorom z botrom, ki te skuša odvrniti od stika s podjetjem, vendar sem prestal – samo da bi ugotovil, da je klepet v živo brez povezave.

Dobra novica je, da mi je omogočilo, da namesto tega pošljem poizvedbo kot e-poštno sporočilo, v nekaj minutah pa sem prejel odgovor, ki je v celoti odgovoril na moje vprašanje..

podpora za microsoft-azure1

Preizkusil sem tudi podporo družbe Azure na Twitterju, a odgovora nisem prejel. Potem ko sem izpolnil spletni kontaktni obrazec za prodajo, sem povprašal o garanciji za produkcijo, poleg tega pa sem preizkusil tudi prodajni klepet v živo in sem lahko takoj spregovoril s predstavnikom. Bili so koristni, vendar nikoli ni dober znak, ko gostitelj ponuja večjo podporo prodajnim potencialom kot obstoječim kupcem.

Cene Azure so na prvi pogled videti precej dobre, vendar je vse odvisno od načrta in koliko virov boste potrebovali. Vse skupaj sešteva in preden se boste zavedali, se boste znašli pred zajetnim računom. Prav tako ni takoj jasno, kateri načini plačila so na voljo, vendar morate svoj račun potrditi s kreditno kartico.

Koliko stane Microsoft Azure? Microsoft Azure ponuja več načrtov, ki so cenovno najvišji do najnižji. Cena je odvisna od tega, katero vrsto gostiteljskega načrta izberete. Posodobljeno tabelo cen (posodobljeno tedensko) si lahko ogledate spodaj.
Kateri načrt programa Microsoft Azure naj dobim? Moje priporočilo je, da začnem s cenejšim načrtom. Vedno pozneje lahko nadgradite. Microsoft Azure vam lahko pomaga pri prehodu na dražji načrt. Večkrat povečanje obiskovalcev traja dlje, kot je bilo pričakovano, in ne bi smeli plačati veliko denarja, dokler se ne pojavijo potrebe. Seveda se lahko vaše potrebe razlikujejo, zato se lahko posvetujete s strokovnjakom za gostovanje iz Microsoft Azure tukaj.
Kako dobra je podpora strankam Microsoft Azure? Microsoft Azure ni uvrščen kot eden naših najboljših spletnih gostiteljev. Toda to je lahko tudi posledica tega, da je Microsoft Azure majhen, pod radarjem, ponudnik gostovanja. Prednost majhnega gostiteljskega podjetja ima prednosti – kot stranki ste jim bolj pomembni. Oglejte si tudi našo primerjavo tukaj najbolj priljubljenih storitev spletnega gostovanja.

Odpovedi & Nadomestila

Preklic računa Microsoft Azure je preprost. Po varnostni kopiji podatkov se boste morali pred preklicem aktivnih naročnin vpisati v račun in izbrisati vse aktivne vire. Vmesnik ni intuitiven, obdelovanja preklica pa ni preveč težko – ne pozabite, da ne boste prejeli povračila za porabljene vire.

Kako se Microsoft Azure ujema s konkurenco?

Microsoftov Azure je dober, vendar ni odličen, in morda je jack vseh poslov in glavni. Njegovo gostovanje v oblaku bo opravilo, vendar lahko hitrost predstavlja skrb, manjka pa še nekaj naprednih funkcij drugih specializiranih ponudnikov gostovanja v oblaku.

Konec koncev je smiselno, da se z njim ukvarjate le, če že uporabljate druge storitve Azure in želite vse obdržati na enem mestu. V nasprotnem primeru je bolje, da namesto ponudbe v oblaku ponudite specializirano podjetje, ki je ponudnik gostovanja v oblaku.

Še vedno niste prepričani, ali je to pravi spletni strežnik za vas? Oglejte si naše najbolj priporočljivih spletnih gostiteljev če želite izvedeti več.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me