FORNEX pregled 2020 – Zakaj ga morate poskusiti

fornex glavni


Fornex ne daje preveč informacij o sebi, vendar so evropsko gostiteljsko podjetje, ki že od leta 1999 ponuja storitve gostovanja in infrastrukture, ki imajo storitve s sedežem v Malagi v Španiji in imajo zmogljivosti po vsej Evropi, vključno z Ukrajino, Rusijo, Nizozemska in Nemčija. Redno posodabljajo svoje storitve in spletno mesto, da ohranijo izkušnjo sodobno in prijetno za uporabo. Trenutno ponujajo veliko izbiro namenskega strežnika, VPS in skupnih gostovalnih izdelkov.

Lastnosti in enostavnost uporabe

Fornex - funkcije

Fornex poskrbi za širok krog kupcev z izdelki, ki so primerni za vse, od posameznikovih spletnih strani / blogov do malih ali velikih podjetij:

 • 99,99-odstotno jamstvo za upps za VPS
 • Spletno gostovanje in namenski strežniki so na voljo s prostorom za ročno varnostno kopiranje, medtem ko morate kupiti hitrost z načrti VPS
 • Brez dodatnih domen, čeprav do tega lahko dostopate prek cPanel
 • Neomejen promet z vsemi gostovalnimi izdelki in načrti
 • Velika izbira pomnilniških možnosti z možnostmi shranjevanja SATA, NVMe in SSD

Fornex ponuja vrsto gostovanj in storitev, ki vključujejo namenske strežnike, VPS, skupno gostovanje v spletu, rešitve VPN in rezervne vire. Na žalost ne posredujejo veliko informacij o svojih podatkovnih centrih, vendar lahko po njihovih specifikacijah rešitev vidimo, da uporabljajo fantastično strojno in programsko opremo.

Noben tega ne poudarja boljšega od njihovega namenske ponudbe strežnikov s procesorji Intel Xeon Silver in Gold, trde diske SATA, SSD in NVMe ter vrsto distribucij in nadzornih plošč Windows ali Linux. Ponujajo tudi globalno omrežje za pregledovanje geografsko raznolikih lokacij DNS za VPS in namenske strežnike. VPS strežniki so podprti tudi z 99,99-odstotno garancijo za uptime, vendar se to ne nanaša na njihove druge storitve. cPanel je privzeta nadzorna plošča, vendar lahko kupite druge licence.

Pri spletnem gostovanju omogočajo preklapljanje med različicami PHP, opravili Cron in brezplačnim ustvarjalcem spletnih mest. Sestavljalec spletnih strani ni najboljši, ima pa spodobno knjižnico predlogov in je zelo primeren za začetnike. Na žalost ni nobenih posebnih gostovalnih rešitev, kot je načrt gostovanja e-trgovine.

Krmilniki strojne opreme RAID zagotavljajo tudi nekaj odvečnosti vaše shrambe in zagotovljena je zaščita Arbor PeakFlow DDoS. Podjetjem bo všeč dejstvo, da lahko med podatkovnimi centri nastavite omrežja VLAN. Katere koli gostovalne rešitve lahko izboljšate z njihovimi storitvami VPN, varnostno kopijo ali AntiDDoS. Ponujajo tudi skrbništvo nad strežnikom, ki je z nekaterimi VPS izdelki brezplačno vključeno ali ki ga lahko dodate za svoj namenski strežnik.

Cene in podpora

Na splošno je njihovo skupno gostovanje in VPS SSD neverjetno cenovno dostopno glede na vse funkcije in programsko opremo, ki jih dobite brezplačno, in dejstvo, da je skupno gostovanje na spletu namensko. Čeprav se cene njihovih namenskih strežnikov začnejo precej višje, je še vedno pošteno razmisliti o tem, kaj dobite glede virov.

Za vse izdelke lahko kupite tudi dodatne IP-je in rezervno shranjevanje po dokaj standardnih cenah. Cene gostovanja prav tako ne pokrivajo domene ali SSL potrdila. Če naročite konzolo ISPManager s svojim izdelkom za gostovanje VPS, boste brezplačno vključili osnovne storitve upravljanja. Vendar je to nekoliko razočaranje z načrtom VPS nimate brezplačne varnostne kopije.

Obstaja 10 različnih namenskih konfiguracij strežnika. Na žalost ne omogočajo konfiguracije po meri, vendar paleta možnosti vseeno omogoča nekaj prožnosti pri oblikovanju cen. Njihove skrbniške storitve za namenske strežnike se plačujejo po pavšalni mesečni ceni, kar se zdi precej visoko, vendar je zelo primerno za cel mesec storitev. Prav tako boste morali plačati dodatno za licenco Windows, ki je standardna. Velika prednost je, da ne zaračunavajo nastavitve.

Na žalost dobite tudi samo 7-dnevno preskusno obdobje s skupnimi gostovanji ali VPS načrti. Kljub temu morate za VPS opraviti predplačilo in vam ga bomo vrnili na zahtevo. Vsi njihovi načrti gostovanja ponujajo mesečno, četrtletno, polletno in letno obračunavanje s diskontiranimi stopnjami za daljša obračunska obdobja s 15% popustom za letno obračunavanje. Sprejemajo tudi spodobno paleto možnosti plačila, ki vključujejo celo Bitcoin.

Vsi njihovi izdelki so opremljeni s podporo 24/7. Nato lahko prek svojih skrbniških paketov za namenske strežnike ali VPS SSD načrte kupite dodatne storitve. V 24/7 klepetu v živo se njihovi agenti vedno hitro odzovejo in vedno mi je uspelo najti podpornega agenta v angleščini. Do njih lahko pridete tudi po e-pošti in telefonu, kjer je bila moja izkušnja podobna, čeprav elektronska pošta seveda traja nekoliko dlje.

Koliko stane FORNEX? FORNEX ponuja načrte od 1 do 9 dolarjev. Cena je odvisna od tega, katero vrsto gostiteljskega načrta izberete. Posodobljeno tabelo cen (posodobljeno tedensko) si lahko ogledate spodaj.
Kateri načrt FORNEX naj dobim? Moje priporočilo je, da začnem s cenejšim načrtom. Vedno pozneje lahko nadgradite. FORNEX vam lahko pomaga pri prehodu na dražji načrt. Večkrat povečanje obiskovalcev traja dlje, kot je bilo pričakovano, in ne bi smeli plačati veliko denarja, dokler se ne pojavijo potrebe. Seveda se lahko vaše potrebe razlikujejo, zato se lahko posvetujete s strokovnjakom za gostovanje pri FORNEX-u tukaj.
Kako dobra je podpora strankam FORNEX-a? FORNEX ni uvrščen med naše najboljše gostitelje spletnih strani. Toda to je lahko tudi posledica tega, da je FORNEX majhen, pod radarjem, ponudnik gostovanja. Prednost majhnega gostiteljskega podjetja ima prednosti – kot stranki ste jim bolj pomembni. Oglejte si tudi našo primerjavo tukaj najbolj priljubljenih storitev spletnega gostovanja.

Kako se FORNEX ujema s konkurenco?

Ne glede na to, kakšne pomembne storitve ali funkcije se zdi, da Fornex ne nudi zunaj svoje ponudbe, jih lahko kupite kot dodatno funkcijo. Na splošno so odličen ponudnik kakovostnih gostovalnih izdelkov, ki se dobro prilegajo sodobni digitalni krajini.

Fornex morda ponuja dobro storitev po razumni ceni, vendar se ujema z top podjetja za spletno gostovanje? Težko rečemo “da”.

Prednosti

 • 99,99% garancija za nenadno uporabo za VPS
 • Pestra ponudba cen
 • Več podatkovnih centrov po vsej Evropi
 • Brezplačne ali kupljive storitve upravljanja

Slabosti

 • Fornes ponuja samo 7-dnevno brezplačno preskusno različico
 • Pogojev za vračila je veliko, nekateri od navedenih pogojev pa nasprotujejo temu, kar družba navaja
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me