Alentus Review 2020 – Ali je to že preteklo?

Alentus je v redu, a fino ni dovolj dobro. Medtem ko je Alentus spodoben spletni gostitelj, lahko dobite kakovostnejše gostovanje po nižji ceni Gostovanje, na primer.


Alentus je prodajalec spletnega gostovanja s sedežem v Alberti v Kanadi. Podjetje deluje od leta 1997. Specializirali so se za rešitve za spletno gostovanje, ki se vrtijo okoli ASP, PHP, ASP.NET in Microsoft FrontPage. Dolgo časa je to podjetje zaradi njih dominiralo v severnoameriškem gostiteljskem prostoru zanesljivost, enostavnost uporabe in varnost. Vendar se zdi, da so njihovi standardi storitev v zadnjem desetletju padli navzdol: veliko njihovih obstoječih strank poroča o neodzivni podpori in občasnih izpadih..

Alentus

Lastnosti in enostavnost uporabe

Alentus je specializiran za spletno gostovanje programov Windows s svojimi strokovno znanje predvsem za ASP, ASP.NET, AJAX, CGI, Flash, Perl in SilverLight. Njihovi gostovalni paketi vključujejo naslednje standardne funkcije:

 • Dnevne varnostne kopije spletnih strani in baz podatkov
 • Zaščita pred neželeno pošto / protivirusno zaščito
 • E-poštna skrbniška konzola
 • Brezplačni skupni SSL (razen s programom Value.NET)
 • Razširitve Microsoft FrontPage
 • Statistika spletnih strani in surovi dnevniki
 • Neomejen dostop do FTP in HTTP
 • Nadzor omrežja in obvestila

Alentus je lastnik in upravljanje obeh podatkovnih centrov, iz katerih gostijo vse svoje stranke. Ti podatkovni centri imajo Cisco usmerjevalniki, njihov lastni sistem za distribucijo električne energije, in jih 24/7 nadzirajo varnostniki na kraju samem in nadzor CCTV.

Alentus običajno beleži visoko podaljšanje delovanja skozi celo leto z 99,999-odstotno garancijo za nastavitev omrežja. Vendar po mojih izkušnjah, ta garancija morda ni trdna: moja spletna mesta so se v zadnjem letu precej poslabšala, brez vnaprejšnjega obvestila in ničelnega odziva zaposlenih, ko sem poskušala vzpostaviti stik z njimi.

Poleg tega je ta prodajalec na nadzorni plošči ni funkcionalnosti in prijaznosti do uporabnika, novomeškim skrbnikom je oteženo navigacijo. Morda pa bolj kot karkoli drugega, Največji neuspehi Alentusa se vrtijo okoli funkcije izmenjave e-pošte. Podjetje ponuja to storitev prek tretje osebe in brez neposrednega nadzora nad tem odpravljanje težav postane izjemno težko. Funkcija neželene e-pošte ne deluje vedno tako, kot bi morala, nekateri kupci pa so poročali, da so izgubili svojo e-pošto.

Cene in podpora

Alentus ponuja številne načrte gostovanja, večina je precej draga, če upoštevamo svoje majhne omejitve virov. Uporabniki, ki se naročijo na letne načrte, dobijo popust, čeprav precej nepomemben. Medtem ko oznake cen na njihovih gostovalnih načrtih niso pretirane, so precej omejene in se lahko izkažejo kot težava za hitro rastoča spletna mesta.

Alentus ima a 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja v svojih načrtih gostovanja v skupni rabi in SharePoint brez postavljenih vprašanj. Alentus kljub temu že vrsto let ne posodablja svojih gostovalnih načrtov: še vedno ponujajo določene gostovalne funkcije, ki bi imele popoln smisel v zgodnjih 2000-ih, a nimajo nobenega smisla za današnje uporabnike.

Alentus ima kontaktne številke za stranke v Združenem kraljestvu in Združenih državah Amerike. Kljub temu vas bodo te telefonske številke preusmerile do prodajalčeve podporne ekipe za stranke v času uradnih ur. Kaj je več, ekipa ne bo obravnavala nobene težave, ki je neposredno povezana s podporo gostovanja po telefonu, kar pomeni, da boste še vedno morali odpreti vozovnico. Sistem vozovnic je na voljo vsak dan sedem dni v tednu.

Alentus ne nudi podpore po e-pošti ali klepeta v živo, ampak imajo vodnike in vaje za njihove uporabnike. Povezava z ekipo za podporo tega prodajalca je lahko včasih težavna izkušnja, tudi če je težava, ki jo je treba odpraviti, nujna v zvezi s strežnikom. Uporabniki spletnih mest, ki potrebujejo hitro podporo, da ne bi izgubili denarja, se lahko spopadajo z izgubami, ki bi se jim lahko izognili, če bi Alentus takoj odgovoril na svoje skrbi.

Kako se Alentus ujema s konkurenco?

Alentus je sezonski ponudnik spletnega gostovanja najbolj primerna mala podjetja in startup podjetja. Njihov izjemno kratek seznam funkcij, skupaj z nizko dodeljenimi sredstvi, lahko še vedno deluje za majhno podjetje, vendar lahko povzroči nenehno frustracijo velikemu ali hitro rastočemu podjetju.

Še vedno niste prepričani, ali je to pravi spletni strežnik za vas? Oglejte si naše najbolj priporočljivih spletnih gostiteljev če želite izvedeti več.

Prednosti

 • Specializira se za načrte spletnega gostovanja za Windows
 • Služba za migracijo z rdeče preproge
 • Pridno podporno osebje
 • Sodobni, redno posodobljeni varnostni protokoli

Slabosti

 • Problematična funkcija izmenjave e-pošte
 • Precej dolgi odzivni časi
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me