Pregled oblik Cognito 2020: Ali je tako dober, kot se zdi?

Je poceni, a je vseeno dobro?

Pregled Cognito Forms - posnetek zaslona domače strani


Cognito Forms je spletni oblikovalec obrazcev s cenovno dostopnimi naročniškimi načrti (pa tudi z odličnim brezplačnim načrtom). Za popolnega začetnika je dovolj preprost, vendar ima bolj napredne funkcije če želite ustvariti zapletene obrazce.

Skoraj zveni preveč dobro, da bi bilo resnično – ali je res tako dober, kot trdi? No, ja, in ne. Na primer, vmesnik ni tako intuitiven kot nekateri drugi oblikovalci obrazcev, kot je JotForm – in PayPal plačila so podprta samo na dražjih načrtih.

Ustvarite lahko neomejene obrazce – tudi na brezplačnem načrtu – in izbirate med več kot 100 predlogi in več kot 20 polj obrazcev. Predloge Cognito obrazcev so odzivne na mobilne naprave in jih lahko oblikujete tako, da ustrezajo vašim blagovnim znamkam.

Izdelovalec obrazcev podpira 20 jezikov (vključno s kitajsko, nizozemsko, francosko, angleško, špansko, japonsko, poljsko in portugalsko), 121 držav in 137 valut, tako da lahko uporabite Cognito Forms v domačih jezikih obiskovalcev.

Izgleda, da bi Cognito Obrazci lahko izpolnili praktično vsako potrebo po spletnem obrazcu – a je to primerno za vas? Ne pozabite, kaj lahko ponudite Cognito Forms.

Predloge obrazcev 100+ za skoraj vsako industrijo

Slika zaslona Cognito Forms - Predstavljene predloge

Ko iščete predlogo v Cognito Forms, je na voljo veliko izbiro. Predloge so lepo razporejene v kategorije, vendar ni nobenega načina iskanja ali filtriranja obrazcev, na žalost.

Kategorije predlog vključujejo raziskave in trženje, človeške vire, storitve za stranke, izobraževanje, lokalno upravo, informacijsko tehnologijo, prodajo, poročanje ter potovanja in gostoljubje.

Če ste lastnik podjetja, lahko uporabite Cognito obrazce za zaposlovanje, ocenjevanje zaposlenih in tabele, zmanjšati potrebo po zunanjih orodjih za upravljanje podjetij.

Dolg seznam funkcij obrazcev Cognito ne more pomagati, ampak vtisniti

Slika zaslona Cognito Forms - Funkcije

Obsežen priročnik orodij Cognito Forms zajema praktično vse funkcije, povezane z obliko, na katere se lahko domislite. Ponuja šifriranje podatkov, pogojno logiko, varna plačila, obrazce na več straneh, shranjevanje in nadaljevanje ter velik nabor orodij za poročanje.

Nekatere funkcije so na voljo samo, če kupite naročnino (npr. Elektronski podpis, shranjevanje in nadaljevanje ter šifriranje podatkov) in obstajajo omejitve, ki jih morate upoštevati za načrt. Na primer, brezplačni načrt je omejen na 500 oddaj obrazcev (v vseh oblikah, ne na obrazec) na mesec in na 100 MB prostora za shranjevanje. Samo podjetniški načrt najvišje stopnje vključuje neomejeno predložitev obrazcev.

Cognito Forms je tudi razvijalcem prijazen, saj podpira funkcije, kot so izračuni in spletne klice, pa tudi CSS oblikovanje.

Ena izmed posebnosti Cognito Forms mora biti integracija plačil (prek Stripe), ki je vključena celo v brezplačni načrt, pri čemer je število plačil omejeno le s številom predlogov obrazcev, ki jih vaš načrt vključuje.

Elektronski podpisi

Slika zaslona Cognito Forms - elektronski podpisi

Elektronski podpisi lahko olajšajo življenje tako vašim strankam kot tudi vam – je preprost način, da vaše stranke podpišejo pogodbe, ne da bi jim bilo treba tiskati, podpisovati in skenirati. In ker je digitalno lažje, je manj verjetno, da jih boste morali loviti za podpis.

Integracije prek Zapierja

Slika zaslona Cognito Forms - integracije Zapierja

Cognito Forms deluje brezhibno s programoma Microsoft Flow in Zapier da lahko povežete obrazce z aplikacijami in avtomatizacijami drugih proizvajalcev. Zapier deluje z več kot 400 aplikacijami, vključno s programsko opremo za upravljanje odnosov s strankami (CRM), pisarniškimi aplikacijami, računovodsko programsko opremo, ekipnimi komunikacijskimi aplikacijami in še več.

Zapier lahko nastavite tako, da avtomatizira na desetine dejanj, ko je en od vaših obrazcev – na primer ustvarite nov vnos v svojem CRM-ju, ko stranka predloži kontaktni obrazec ali zabeležite prodajo v svoji računovodski programski opremi, ko je predložen obrazec za naročilo s plačilom.

Skladnost HIPAA s podjetniškim načrtom

Posnetek zaslona Cognito Forms - Skladnost HIPAA

Če ste v zdravstvenem sektorju, Cognito Forms podpira funkcije skladnosti HIPAA, kot so šifriranje in strožja varnost obrazca. Skladnost s HIPAA pomeni, da lahko varno zbirate in shranjujete podatke, kot so registracije pacientov, ponujate obrazec za načrtovanje sestankov in zahteve za ponovno napolnitev recepta in še več.

Raven vmesnik z rahlo krivuljo učenja

Slika zaslona Cognito Forms - Dodajanje novih polj obrazca

Izdelava obrazca z intuitivnim urejevalnikom Cognito Forms je preprosta, vendar je v vmesniku nekaj prepirov, na katere se nekoliko navadimo. Na primer, nastavitve sloga obrazca so na voljo šele, ko kliknete zavihek Objavi. Kar nekaj časa sem jih iskal na kartici »Gradnja«, kjer bi mislili, da se bodo nahajali.

Vendar te čudnosti ob strani, če še nikoli niste ustvarili spletnega obrazca, ne boste imeli težav z začetkom uporabe Cognito obrazcev. Res je prijazno začetnikom, s čistim vmesnikom, ki ga je enostavno krmariti.

Povleci in spusti urejevalnik

Slika zaslona Cognito Forms - urejevalnik obrazcev

Kot skoraj vsak drug oblikovalec obrazcev, tudi Cognito Forms uporablja urejevalnik povleci in spusti, zaradi česar je dodajanje novih polj brezhibno. Ta urejevalnik povleci in spusti razlikuje od konkurentov je njegova popolna prilagodljivost pri urejanju polj na obrazcu. Lahko povlečete meje polj obrazcev, da ustvarite širine stolpcev po meri in prilagodite velikost vsakega polja.

Enostavne nastavitve polja obrazca

V Cognito Forms ni zapletenih nastavitev polja obrazca, kar je eden od razlogov, da je tako odličen za novorojenčke. Nastavitve uravnavamo z gumbi, spustnimi meniji, stikali za vklop / izklop in besedilnimi polji.

Možnosti več objav

Slika zaslona Cognito Forms - Možnosti objave

Cognito Forms omogoča vstavljanje obrazcev na vaše spletno mesto preprost postopek, saj vdelate kode v različnih oblikah – brezšivne, iFrame in AMP (pospešene mobilne strani) za mobilne strani. Imate tudi možnost delitve povezave po e-pošti (npr. V biltenu) ali delitve obrazca prek družbenih medijev.

Ustvarjanje prvega obrazca s Cognito Forms je stvar izbire predloge in prilagoditve polj in postavitve glede na vaše potrebe. Seveda lahko uporabite obrazce, ne da bi pri tem sploh naredili nobene prilagoditve – kar pomeni obrazec lahko pripravite, da ga vstavite v nekaj minutah!

Dodajanje novih polj obrazcev, preurejanje polj in prilagajanje možnosti z več izbirami je intuitivno – vendar če se spopadate z nastavitvijo polja ali funkcijo, obstajajo koristne povezave (prikrite s sivimi vprašanji), ki vas vodijo do člankov v centru za podporo, kjer lahko najdete vse informacije, ki jih potrebujete.

Ko veste, kje najdete nastavitve stila (na zavihku Objavi), je preprosto prilagoditi slog obrazca, da se ujema z vašo blagovno znamko, tako da spremenite pisave in barve, dodate svoj logotip ali celo naložite ozadje slike za obrazec.

Slika zaslona Cognito Forms - Urejevalnik stilov
Cognito Forms ima obsežen podporni odsek z vodniki in članki o tem, kako kar najbolje izkoristiti svoje obsežne funkcije. Poleg tega, lahko pošljete prošnjo za podporo prek e-poštnega obrazca. Na prošnje za podporo odgovarjamo le med delovnim časom – od 8.00 do 17.00. EST od ponedeljka do petka.

Slika zaslona Cognito Forms - Zahteva za podporo

Na skupino za podporo se lahko obrnete tudi prek gumba za klepet na dnu strani, vendar je ta funkcija na voljo le v delovnem času in je občasno nedosegljiva, če se skupina za podporo ukvarja z veliko zahtevami za podporo.

Ko se prijavite v Cognito Forms, se samodejno vključite v individualni (brezplačni) načrt. Če želite dostopati do več funkcij in orodij, lahko izbirate med tremi načrti cen, odvisno od tega, kaj želite narediti z obrazci.

  • Načrt Pro je najbolj dostopen in vključuje funkcije, kot so elektronski podpis, shranjevanje in nadaljevanje ter analitične in sledilne funkcije, plus do 2000 predložitev obrazcev na mesec. Ta načrt omogoča največ dva uporabnika.
  • Skupinski načrt je dražji, vendar lahko izkoristite šifriranje obrazcev in plačila prek Square in PayPal, na mesec dobite do 10.000 predlogov obrazcev. Načrt podpira do pet uporabnikov.
  • Program podjetja je zasnovan za vas, če potrebujete skladnost s HIPAA, prihaja pa z zajetnim mesečnim honorarjem. S tem načrtom pa lahko imate do 50 uporabnikov.

Če ne potrebujete funkcij, kot so elektronski podpisi in nimate nič proti, da bi na obrazcih tržili blagovno znamko Cognito Forms, prosti načrt vključuje funkcije, kot je pogojna logika, ki jih drugi gradbeniki obrazcev vključujejo samo na profesionalne načrte. Največja pomanjkljivost brezplačnega načrta je omejeno število prijav na mesec (500).

Cognito Forms je eden najbolj uporabnikom prijaznih graditeljev spletnih obrazcev. Ne skriva vseh najboljših funkcij za plačljivim zidom, zato lahko v brezplačnem načrtu uporabljate napredne funkcije, kot so pogojna logika in nalaganje datotek – ter procesna plačila – kar je velik bonus.

Če ste začetnik, boste veseli, da boste vedeli, da je Cognito Forms intuitiven, če pa ste bolj izkušen uporabnik, vam lahko ponudi tudi veliko, od sodelovanja z Zapierjem do ustvarjanja izračunov).

Obsežen niz predlog v Cognito Forms pomeni, da je zelo verjetno, da boste našli predlogo, ki jo potrebujete – ne glede na to, v kateri panogi delate. S svojim brezplačnim načrtom in 14-dnevnim brezplačnim preskusom za plačane načrte nimate česa izgubiti jemanje obrazcev Cognito za zavrtanje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me