Gator Forms Review 2020: Ali je sploh vredno poskusiti?

Osnovni WordPress Form Builder z veliko omejitvami

Posnetek zaslona Gator Forms - domača stran


Osnovni WordPress Form Builder z veliko omejitvami

Z okoli 4.000 aktivnimi uporabniki ponuja Gator Forms orodja za gradnjo brezplačnih obrazcev z več funkcijami, če nadgradite na Gator Forms Pro.

Z Gator obrazci je spletna oblika v WordPressu preprosta. Vendar pa, ni najbolj privlačen za oblikovalce obrazcev in njegove lastnosti so resnično osnovne, za razliko od Obrazci Ninja, kar vam daje bolj napredne funkcije, več predlog in odlične integracije (in ne samo to, ampak je brezplačno).

Bi morali izbrati obrazce Gator za svoje spletno mesto WordPress? Ne pozabite, da boste odkrili, kaj ponuja Gator Forms in ali lahko ustreza vašim potrebam.

Premajhna izbira predloge – in samo ENA brezplačna predloga

Slika zaslona Gator Forms - Predloga brezplačnega obrazca za stike

Gator Forms ponuja majhen izbor obrazcev obrazcev – med njimi je lahko samo deset vrst šablon. Če želite za kontaktni obrazec uporabiti katero koli predlogo, razen tiste, morate nadgraditi na načrt Pro. Ampak hej, morda je to vse, kar potrebuješ.

Predloge Gator obrazcev so odzivne na mobilne naprave in jih je mogoče prilagoditi z urejevalnikom povleci in spusti – kar vam omogoča enostavno preureditev vrstnega reda polj obrazcev in dodajanje dodatnih polj. V Pro načrtih lahko na obrazce uporabite tudi prilagodljive teme, da spremenite pisave in ozadja. In ja, uganili ste – v brezplačni različici ni nobene teme.

Obrazce, ustvarjene s predlogo Pro, lahko shranite v brezplačni različici, preprosto jih ne boste mogli prikazati na svojem spletnem mestu. Vrsta porazov za namen! Tudi Pro predloge so omejene – lahko izberete obrazce za sestanke, aplikacije, povratne klice, kontaktni obrazec z zemljevidom, povratne informacije, rezervacijo hotela in obrazce z več polji.

Izbira predloge Gator Forms ni najboljša. Če sem iskren, obstajajo tudi drugi oblikovalci obrazcev WordPress, ki vam dajejo toliko več – na primer, Kognitivni obrazci ima ogromen izbor predlog za vse vrste podjetij.

Preprosta orodja za preproste obrazce

Slika zaslona Gator Forms - Funkcije

Kot zelo izdelovalec obrazcev Gator Forms nima veliko funkcij. Namesto tega vam daje tisto, kar potrebujete za izgradnjo neposrednih kontaktnih in poslovnih povezav za vaše spletno mesto WordPress. Če se odločite za načrt Pro, dobite dodatne funkcije, kot so dodatna polja, teme in nalaganje datotek, vendar nobena od teh dodatnih funkcij ni posebej impresivna.

Vendar pa je nekaj funkcij Gator Forms vredno pogledati natančneje:

Knjižnica Bootstrap za popolno podporo za mobilne naprave

V mobilnih napravah je danes brskanje toliko, da potrebujete obrazce, da so videti odlično v vseh oblikah. Gator Forms uporablja knjižnico Bootstrap za zagotovitev, da se bodo obrazci dobro prikazovali, ne glede na to, katero napravo uporabljate za ogled.

Nastavitve zagona lahko prilagodite na zavihku Napredni urejevalnik. Privzeta različica Bootstrap je v 2.3.2, vendar je stara različica, ki ni več uradno podprta. Za popolno podporo mobilnikom najprej izberite različico 3.x.

Slika zaslona Gator Forms - različice Bootstrap

Neomejeno obrazci in polja

Za razliko od nekaterih graditeljev obrazcev WordPress (npr Kognitivni obrazci), Gator Forms vam omogoča, da ustvarite toliko obrazcev, kot želite – tudi z brezplačno različico. Niste omejeni na številu polj obrazca, ki jih lahko uporabite. Vendar pa ima prosti načrt samo pet možnosti polja: vnos besedila, vnos vrstice v več vrstice, e-pošta, ime in gumb za pošiljanje.

Pro načrt ponuja 22 polj obrazca, vključno s telefonom, zadevo, geslom, koledarjem, seznamom, več izbranimi seznami, radijsko skupino, skupino potrditvenih polj, eno potrditveno polje, strinjam se s pogoji & pogoji, pošljite kopijo sebi, besedilo po meri / HTML, glavo, nalaganje, captcha, glasilo in seznam prejemnikov.

Zaščita pred neželeno pošto CAPTCHA

Ne glede na to, ali uporabljate brezplačno ali Pro različico Gator Forms, se lahko zanesete na vgrajeno zaščito pred neželeno pošto, za katero ni potrebna uporaba polja CAPTCHA.

Začetnikom prijazen urejevalnik omogoča enostavno oblikovanje obrazcev

Posnetek zaslona Gator Forms - nadzorna plošča

Začetnikom prijazen urejevalnik omogoča enostavno oblikovanje obrazcev

Gator Forms je smešno enostaven za uporabo, tudi če še nikoli niste uporabljali oblikovalca obrazcev WordPress. Uporablja urejevalnik z zavihki, ki omogoča preprosto spreminjanje nastavitev, prilagoditev lokacije obrazca, preurejanje in dodajanje polj obrazca ter raziskovanje nekaterih bolj naprednih nastavitev (ki jih morate uporabiti le, če veste, kaj počnete!).

Gradnik povleci in spusti

Vmesnik povleci in spusti Gator Forms omogoča urejanje polj obrazcev zelo enostavno. Nova polja lahko dodate tako, da vlečete želeno polje v prazno polje z rezerviranim mestom (ustvarjeno s klikom na ikone +) ali čez polja vrstice Dodaj, ki postanejo rumena in označuje, kam bo šlo polje.
Slika zaslona Gator Forms - vmesnik povleci in spusti

Gradnja obrazcev v štirih korakih

Posnetek zaslona Gator Forms - Nastavitev s 4 kliki

Izdelava obrazca v Gator Forms je postopek v štirih korakih – pet, če štejete, da pritisnete gumb Ustvari nov obrazec. Odseki na zavihkih v ustvarjalcu ustvarijo nekakšen korak za korakom postopek, ki mu lahko sledite v poljubnem vrstnem redu.

To so štirje koraki:

  1. Nastavitev položaja obrazca
  2. Izbira in urejanje polj obrazcev
  3. Izbira teme (če imate načrt Pro)
  4. Konfiguriranje nastavitev e-pošte

Ko jih nastavite, je obrazec pripravljen za uporabo.

Neposredna prilagoditev

Slika zaslona Gator Forms - program za prilagajanje tem

Če se odločite za načrt Pro, lahko uporabite prilagojeno temo ali ustvarite temo, da se ujema z vašo blagovno znamko z orodjem za prilagajanje tem. S preprostimi izbirnimi gumbi, besedilnimi polji in izbirnimi polji barv lahko prilagodite vse, od slike ozadja obrazca do barv aktivnih obrazcev, gumbov in povezav. Uporaba orodja za prilagajanje je enostavno, vse, kar je prikazano na eni strani.

Gator Forms je eden najlažjih oblikovalcev obrazcev, ki sem ga uporabil, in je zasnovan tako, da imajo v mislih začetniki. Če se vrnete k osnovam, ni nobenih zapletenih funkcij, ki se jih morate naučiti uporabljati, in obrazec lahko ustvarite v nekaj minutah.

Urejevalnik obrazcev je intuitiven, vendar ni vodenih ogledov ali nasvetov, ki bi vam pomagali, če se boste zataknili. Lahko pa se obrnete na dokumentacijo za pomoč, ki vas bo vodila skozi korake izdelave prvega spletnega obrazca.

Če veste, kako uporabljati WordPress, ne boste imeli težav z Gator Forms. Tudi nastavitev obrazca za prikazovanje na spletnih straneh je preprosta, saj vam na strani za stike ni treba niti kopirati in prilepiti kratke kode. Preprosto izberite blok vsebine Gator Forms v urejevalniku, da prikažete obrazce na svojem spletnem mestu.

Če greš z brezplačnim načrtom, boš edino podporo dobil prek foruma skupnosti (kjer lahko ali ne boste dobili odgovora na svoja vprašanja). V bistvu ste sami. Pro uporabniki dobivajo podporo prek sistema vozovnic in obstajata dve ravni podpore, odvisno od tega, kateri načrt izberete.

Standardna podpora je na voljo v osebnem načrtu, dostop do prednostne podpore pa imate na načrtih Business and Agency. Razlika med obema stopnjama podpore ni jasna – vendar je pošteno domnevati, da prednostna podpora pomeni, da bodo na vaša vprašanja hitreje odgovorili. Ni klepeta v živo ali telefonske podpore.
Gator Forms Pro ima tri načrte cen – osebni, poslovni in agencijski, primerni za eno, pet in neomejeno spletno mesto. Letni načrti po ugodni ceni omogočajo dostop do funkcij Pro, vključno s prednostno podporo za poslovne in agencijske načrte, večje število vrst polja, tem in možnosti nalaganja datotek.

Do programov Pro lahko dostopate tudi do prihodnjih posodobitev – vendar, če sem iskren, Gator Forms ni posodobljen vsega tako pogosto (in še ni bil preizkušen z najnovejšo različico WordPress-a).

Brezplačni načrt je v redu, če želite na svoje spletno mesto dodati samo osnovni kontaktni obrazec, vendar so polja res zelo omejena. Na primer, ne morete uporabiti polja obrazca telefonske številke brez nadgradnje na načrt Pro. Drugi vtičniki WordPress, kot so Obrazci Ninja, v svoje brezplačne načrte vključite veliko več kot Gator Forms.

Nadgradnja načrta Pro s programom Gator Forms je preprosta – kupite na uradnem spletnem mestu Gator Forms z gumbom vtičnika in v nastavitvah vtičnika dodajte svojo aktivacijsko kodo.

Kako se obrazci Gator ujemajo s konkurenco?

Gator Forms vam omogoča ustvarjanje osnovnih obrazcev za vaše spletno mesto WordPress, vendar ima veliko omejitev in vam ne daje predloge in funkcije, ki jih ponujajo drugi vtičniki za oblikovanje obrazcev. Za vas je najbolj primeren, če želite ustvariti kontaktni obrazec na svojem spletnem mestu samo nekaj preprostega.

Pro-načrti z Gator Forms vam nudijo večjo paleto obrazcev in podporo z vstopnicami, vendar obstajajo tudi drugi vtičniki, ki ponujajo boljšo vrednost, zato nadgradnja na Pro načrt z Gator Forms ni nekaj, kar bi priporočal. Če pa še vedno želite posneti, Gator Forms ponuja 14-dnevno garancijo vračila denarja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me