Anketa Anyplace Review 2020: Ali je to pametna naložba?

Super Form Builder za ankete, vendar morate plačati

Pregled ankete Anyplace - posnetek zaslona domače strani


Kot že ime pove, je Survey Anyplace oblikovalec obrazcev, zasnovan posebej za ustvarjanje anket. Odličen je za tržne raziskave, ocenjevanje zadovoljstva strank in HR (človeški viri) – vendar tukaj ne boste našli nobenih možnosti za ustvarjanje svinčenih strank in kontaktne obrazce.

Podjetje samo s sedežem v Belgiji služi uporabnikom po vsem svetu. Članki s pomočjo so na voljo v angleščini, francoščini in nizozemščini, tako da je tam poseben poudarek.

Medtem ni brezplačne različice oblikovalca obrazcev, se lahko prijavite na 7-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Ali je Survey Anyplace vredno plačati ali bolje preizkusite graditelja ankete z brezplačnim načrtom, kot je AnketaMonkey? Ali bo ustrezala vašim potrebam oblikovanja obrazcev? Naj preberete moje strokovno mnenje o tem, kaj lahko ponudi anketa.

Lepe predloge, vendar so preveč specifične?

Posnetek zaslona ankete Anyplace - knjižnica predlog

S pomočjo ankete Anyplace lahko izbirate tako, da začnete s praznim platnom ali izberete eno od 20 vnaprej zasnovanih predlog. Brez dvoma, Anketa Anyplace ponuja nekaj privlačnih predlog – in lahko si jih preprosto ogledate, da se odločite, ali je obrazec pravi za vas.

Posnetek zaslona ankete Anyplace - Način predogleda

Vse predloge so na voljo ne glede na načrt, ki ga imate – in imate tudi brezplačen dostop do predlog do brezplačnega preizkusa. Za predloge ni na voljo posebnih kategorij in jih ne morete razvrščati ali filtrirati.

Vrste razpoložljivih predlogov vključujejo obrazce za soglasje, obrazce za ocenjevanje, obrazce za ocenjevanje, ankete na drobno, zbiranje podatkov, kvize in obrazce za preizkus strokovnosti. Nekatere predloge se zdijo nekoliko preveč specifične – na primer obstajajo predloge za “oceno diska” in “preizkus strokovne usposobljenosti jezika”, ki so očitno za nišno občinstvo. Vendar pa lahko ankete preprosto prilagodite svojim potrebam.

Vse predloge Survey Anyplace so popolnoma odzivne – in v resnici so zasnovane z mobilnimi napravami.

Vrhunske funkcije za interaktivne ankete

Posnetek zaslona Anketa Anyplace - Funkcije

Funkcije ankete Anyplace so zasnovane tako, da vam pomagajo ustvariti ankete, ki jih bo vaše ciljno občinstvo, stranke ali osebje dejansko uživalo v izpolnjevanju – z vključitvijo interaktivnih spodbud in funkcij animiranega točkovanja, merilnikov kvizov in ocen, podobnih emojijem.

Ko se prijavite na anketo Anyplace, lahko dodate svoj logotip in ga uporabite kot ozadje za obrazce, ali pa izberete eno od 40 visokokakovostnih ozadij, ki so na voljo pri ustvarjalcu.

Na zavihku za dodatne možnosti v graditelju so na voljo napredne funkcije, kot so možnosti kvizov (vključno z vodilno ploščo in merilnikom časa), možnosti delitve družbenih medijev in integracije z aplikacijami prek Zapierja. Natančne funkcije, do katerih imate dostop, pa so odvisne od načrta.

Ustvarite lahko neomejene obrazce z neomejenimi vprašanji – načrti so omejeni le s številom odgovorov, ki jih lahko prejmete. Mesečne omejitve so za račun, ne pa za obrazec, tako da če boste imeli več anket, lahko to mejo dosežete dokaj hitro.

Vrste vprašanj o kakovosti

Posnetek zaslona Anketa Anyplace - Vprašanja

Ne glede na to, ali se odločite za predlogo ali se odločite za izdelavo obrazca iz nič, je preprosto dodati vprašanja v anketo.

Izbirate lahko med različnimi interaktivnimi in besedilnimi vrstami vprašanj, vključno z izbiro besedila, odprto, uvrstitvijo, NPS (Net Promoter Score) in samodejno predlaganjem. Vse vrste vprašanj je mogoče urediti. V vprašanja lahko celo dodate YouTube videoposnetek:

Posnetek zaslona Anketa Anyplace - Dodajanje videoposnetka v YouTubu

Interaktivni kviz

Ankete zlahka postanejo kvizi s posebnimi „pravimi“ odgovori, ki jih lahko uporabite za preverjanje znanja obiskovalcev in ustvarjanje bolj uporabne vsebine. Anketa Anyplace ima predloge za kvize, če pa želite, lahko ustvarite svoje iz prazne predloge.

Funkcije, usmerjene v kviz v anketi Anyplace, vključujejo skupine vprašanj (banke vnaprej napisanih vprašanj, ki jih lahko preprosto dodate), časovnik za kviz in animirani profil, ki lahko preveri odgovore in prikaže končni rezultat.

Posnetek zaslona ankete Anyplace - končni rezultat

Spodbudni pripomočki

Posnetek zaslona ankete Anyplace - pripomoček za odstranjevanje prask

Svojim anketam lahko dodate malce zabave v ankete. Ti so kot nalašč za to, da svojim strankam ponujajo priložnost za nagrade ali kode za popust, poleg tega pa se ponašajo z malimi zabavnimi praskami (vidno na zgornjem posnetku zaslona). Postavite jih na konec anket kot spodbudo za dokončanje celotne ankete.

Preprost, vendar ne najlažji za uporabo graditelja obrazcev

Snemanje zaslona Anyvey Anyplace - začetek

Če še nikoli niste ustvarili spletnega obrazca ali ankete, se lahko spopadate z urejevalnikom Anketa Anyplace. To ni urejevalnik povleci in spusti, kot nekateri drugi oblikovalci obrazcev (npr. JotForm in SurveyMonkey), zaradi česar je manj prijazen do začetnikov – vendar se tega ni nemogoče naučiti.

Tabulator, urejevalnik, ki je enostaven za uporabo

Posnetek zaslona ankete Anyplace - urejevalnik ankete

Kljub pomanjkanju vmesnika povleci in spusti, ima Survey Anyplace urejevalnik zavihkov, s katerim je iskanje pravilnih nastavitev za anketo relativno enostavno. Zavihki na vrhu delujejo kot korak za korakom k izdelavi ankete, torej najprej zastavite svoja vprašanja, pojdite na oblikovanje, preverite dodatne možnosti in nato anketo delite s ciljno publiko.

Nastavitve intuitivnih vprašanj

Posnetek zaslona Anketa Anyplace - Nastavitve vprašanj

Vprašanja so seveda najpomembnejši del vaše ankete, tako da je to tisti del urednika, ki ga boste najverjetneje uporabili.. Vrsta vprašanja lahko preprosto spremenite s spustnim oknom, besedilo vprašanja pa je enostavno urejati.

Dodajanje odgovorov na vprašanja o izbiri besedila je stvar vnosa v polje – čeprav boste za vrsto vprašanj s samodejnim predlaganjem ustvarili osnovno preglednico (.csv datoteka), da boste lahko naložili svoje predloge.. Druge nastavitve v urejevalniku vprašanj so preprosta stikala, ki jih lahko vklopite ali izklopite.

Enostavno urejanje dizajna

Posnetek zaslona Anketa Anyplace - Urejevalnik oblikovanja

Če želite prilagoditi svojo anketo – na primer uporabljati barve blagovne znamke in ne privzete barve Survey Anyplace – zavihek za oblikovanje ponuja preproste možnosti izbire za spreminjanje videza ankete.

Lahko spremenite ozadje, postavitev in svoj logotip, kot tudi osnovna barva, barva ozadja, velikost in barva pisave ter barve gumbov. Prav tako lahko prilagodite vrstico napredka, dodate ikono in shranite svoj dizajn kot predlogo za nadaljnjo uporabo.

Edina težava, na katero sem naletel, je bila, da sem poskusil ugotoviti, kako premikati vprašanja navzgor in navzdol. V urejevalniku ni nasvetov ali “ogledov”. Vprašanja lahko premaknete s klikom na puščico navzdol ob številki vprašanja in za spremembo položaja izberete drugo številko.

Posnetek zaslona Anketa Anyplace - urejevalnik besedil

Anketa Anyplace pravi, da lahko anketo sestavite v nekaj minutah, vendar po mojih izkušnjah gledate na uro ali več. To pomeni, če ne uporabljate vnaprej izdelane predloge in ne spremenite nobenega vprašanja ali nastavitve zasnove. Anketa, kjer je najbližji tekmec SurveyMonkey, nam olajša postopek, zato lahko hitreje ustvarite ankete.
Pridobivanje ankete Anywhere je zapleteno. Obstaja dokaj podroben center za pomoč, ki ima odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, in nekateri odgovori imajo navodila po korakih.

Vendar je dejansko človeško podporo težje pridobiti, saj na glavnem spletnem mestu ali straneh centra za pomoč ni informacij o tem, kako vzpostaviti stik s podporo. Na koncu sem v iskalno polje v centru za pomoč vtipkal »podporo« in našel e-poštni naslov, ki (teoretično) gre ekipi za podporo. Odzivni časi in razpoložljivost človeške podpore so neznani, saj na svoj e-poštni naslov nisem prejel odgovora.

Posnetek zaslona Anketa Anyplace - Pogosta vprašanja
Za razliko od mnogih graditeljev obrazcev, Anketa Anyplace ne ponuja brezplačnega načrta – lahko pa izkoristite brezplačno preskusno različico na osnovnem ali profesionalnem načrtu, ki vam daje sedem dni, da se odločite, ali je vredno vlagati v mesečni ali letni načrt. Za prijavo vam ni treba vnašati podatkov o kreditni kartici, torej lahko brez tveganja preverite, ali vam Survey Anyplace deluje.

Obstajajo štirje načrti cen, cene pa se razlikujejo glede na to, ali plačujete mesečno ali letno. Osnovni načrt vključuje samo 400 mesečnih odgovorov na anketo – kar je v redu za majhen raziskovalni projekt, vendar ne veliko koristi, če želite ankete postaviti na svoje spletno mesto ali kanalov družbenih medijev. Osnovni načrt ne vključuje celotnega nabora funkcij Anketa Anyplace.

Strokovni načrt vključuje do 2.000 mesečnih odgovorov, zato bi bil ta načrt najboljši, če za svoje podjetje uporabljate anketo Anywhere. Ta načrt vključuje bolj napredne funkcije, kot so zapletena logika vprašanj, integracija Zapierja in podpora za več jezikov.

Načrt podjetja vključuje 5000+ mesečnih odgovorov in vam daje tudi možnost zbiranja plačil prek Stripe. Ta načrt lahko prilagodite glede na vaše potrebe – in je najboljši, če imate veliko korporacijo (in velik proračun).

Poleg tega obstaja poročilo ReportR, ki ponuja dodatne funkcije, vključno s podporo za datoteke PDF, urejevalnik PDF in widgete PDF za ustvarjanje različnih poročil iz obrazcev.

Kako se Anketa Anyplace ujema s konkurenco?

Anketa Anywhere vam nudi orodja, ki jih potrebujete za ustvarjanje privlačnih anket. Prostega načrta ni, vendar lahko preskusno obdobje preverite, ali je to primerno za vaše potrebe. Graditelj je bolj zapleten v primerjavi z gradbeniki oblik AnketaMonkey, vendar je dodatek spodbujevalnega pripomočka koristen za povečanje števila ljudi, ki izpolnjujejo vaše ankete.

Vrste vprašanj je veliko in njihove predloge so dobro zasnovane – vendar je vredno preveriti, ali je dovolj ustreznih predlog, ki upravičujejo naročanje. To ne bo primerno za vse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map