Pregled Wix ADI – Ali je to najhitrejši način za izgradnjo spletnega mesta v letu 2020?

Premium gradnja spletnih strani ustreza umetni inteligenci

wix-adi-pregled1


Wix ADI je bil razvit kot pametnejša različica priljubljenega ustvarjalca spletnih mest Wix. Toda ali umetna inteligenca resnično naredi tega graditelja boljšega od izvirnika?

Wix ADI je še vedno novi otrok na trgu. Čeprav platformo Wix uporablja več kot 150 milijonov ljudi po vsem svetu, se morda še vedno sprašujete, kaj sploh pomeni Wix ADI.

Najprej ADI pomeni Artificial Design Intelligence. Wix dobi odlične ocene zaradi svoje enostavne uporabe, vendar Wix trdi, da je ADI enostavnost uporabe na povsem novi ravni. Ti lahko samodejno ustvari popolno, prilagojeno spletno mesto samo tako, da odgovori na nekaj preprostih vprašanj – nobenega oblikovanja vam ni treba.

Toda ali bo spletna stran kaj dobra? Bi morali resnično predati vajeti čarovniku AI, ki izdela vaše spletno mesto za vas? Odločil sem se, da bom izvedel.

Wix ADI lahko uporabljate v katerem koli programu Wix, vključno s brezplačen načrt, vendar sem se prijavil za premijski načrt in se prepričal, da bom lahko videl vse, kar je na voljo. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako so stvari potekale, ko sem postavil popolnoma novo spletno mesto z Wix ADI in kako se ADI sklada do izvirnega urejevalnika Wix.

Poenostavljene teme, ki ustrezajo vašemu slogu

predloge za wix-adi-predloge1

Wix ADI temelji na učinkovitosti. Namesto da se pomikate po neskončnih galerijah šablon, morate le odgovoriti na nekaj preprostih vprašanj. Samo to upoštevajte ADI je trenutno na voljo za vse kategorije spletnih strani, razen fotografije in restavracije & Hrana.

Nato izberete eno od šestih preprostih tem, ki jih predlaga ADI glede na vrsto spletnega mesta, ki ga želite zgraditi. Vsaka tema ima prednastavljeno barvno shemo in pisave, ki jih lahko kasneje ročno spremenite, če želite.

Najprej morate izbrati med tremi postavitvami domačih strani, ki jih ADI samodejno ustvari na podlagi vaših odgovorov na vprašanja. Ne skrbite preveč za izbiro prave možnosti – lahko pozneje preprosto spremenite temo in postavitev, da preizkusite različne kombinacije oblikovanja.

wix-adi-predloge2

Ko začnete uporabljati urejevalnik Wix ADI, boste to videli dejansko obstajajo na voljo več kot 35 različnih tem. ADI že na začetku omeji vaše izbire samo zato, da vas ne bi zabolilo klikajo na desetine tem.

predloge za wix-adi-predloge3

Celoten seznam tem Wix ADI si lahko ogledate v urejevalniku

V vsaki predlogi so možnosti prilagajanja precej omejene. Lahko naredite stvari, kot so spreminjanje barv in pisav, da se ujemajo z vašim logotipom ali sliko blagovne znamke, dodate učinke animacije, kot sta zbledelo in drsno, ter urejate slog glave in noge. To je približno to.

V primerjavi z navadnimi predlogi za Wix dobite veliko večjo prilagodljivost, kar je eden največjih razlogov, zakaj mnogi ljudje še vedno raje Wix Editor pred Wix ADI. Če pa ne čutite potrebe po prilagoditvi vsake podrobnosti, potem teme Wix ADI označijo vsa polja za osnovno poslovno ali osebno spletno mesto: čisto, preprosto, relevantno in profesionalno.

In tu je ena velika točka v prid Wix ADI. Teme in postavitve lahko preklapljate tako dolgo, kot želite, ne da bi pri tem izgubili vsebino in slike, česar ne morete storiti s predlogi Wix. Če želite spremeniti predloge v običajnem urejevalniku Wix, morate iz nič ustvariti novo spletno mesto.
wix-adi-lastnosti1

Wix ADI vam omogoča veliko … Wix urejevalnik vam omogoča še več

Iskreno bom: od Wix ADI nisem veliko pričakoval, še posebej v zvezi z orodji in funkcijami, da bi moje spletno mesto preseglo osnovno, prvotno zasnovo. A bil sem prijetno presenečen, ko sem to ugotovil lahko z navadnim urejevalnikom Wix storite več istih stvari.

Svoje strani lahko prilagodite z vsebinskimi elementi, nastavite in upravljate spletni dnevnik ter pridobite prilagojen načrt za optimizacijo iskalnih sistemov (SEO) za svoje spletno mesto s Wix SEO Wiz. Prav tako imate možnost povezati obstoječo domeno s spletnim mestom Wix ADI ali ustvariti novo domeno po meri (samo na plačljivih načrtih).

Najpomembneje je, da ko začnete s fazo urejanja in prilagajanja, se vam ni treba držati Wix ADI samo zato, ker ste začeli z njim. Na Wix Editor lahko kadar koli preklopite s klikom da bi dobili več funkcij in možnosti personalizacije. Upoštevajte, da vse spremembe, ki jih opravite v urejevalniku Wix, ne prenesejo nazaj v ADI. Zato ne preklopite, dokler od takrat ne boste pripravljeni uporabljati običajnega urejevalnika.

Zdaj pa si poglejmo podrobneje nekatere moje najljubše funkcije platforme Wix ADI.

1. Prilagojeno, profesionalno oblikovanje

Eden mojih glavnih pomislekov pri uporabi ADI je bilo navidezno pomanjkanje nadzora nad tem, kako bo izgledalo moje spletno mesto. Izkazalo se je, da v resnici nisem imel ničesar skrbeti.

Za začetnike, čeprav dizajni niso zelo inovativni, vsekakor izgledajo dobro, in  počutite prilagojeno svojemu namenu. Tu je primer spletnega mesta ADI, ki sem ga ustvaril za marketinško agencijo. Šel sem za drzen, privlačen videz in občutek:

wix-adi-lastnosti2

Poleg ustvarjanja zasnove, Wix ADI samodejno ustvari vsebino za vaše spletno mesto in navaja ustrezne slike, brez licenčnine. S pomočjo informacij o podjetju in vsega, kar lahko najde o vas v spletu, ADI predhodno napolni vaše strani, tako da vam ni treba storiti ničesar – vaše spletno mesto je dobesedno pripravljeno za zagon, kot je.

No, vseeno je to teorija. Vsekakor boste želeli preveriti vsebino, preden objavite spletno mesto, ker AI včasih napačno ugotovi dejstva, in mislim resnično narobe:

wix-adi-lastnosti3

Ne, funkcije Wix ADI ne vključujejo potovanja v času. Še vedno v beta različici. Brez skrbi – lahko preprosto vstavite svoje besedilo in slike, da nadomestite vse, kar ADI priloži.

2. Strukturiran urejevalnik

Wix ADI vam ne omogoča enake ustvarjalne svobode kot urejevalnik Wix-a za povleci in spusti, kar vam omogoča, da postavite na stotine različnih elementov kamor koli na strani. Namesto tega, urejevalnik ADI razdeli vašo stran na “razdelke” vnaprej konfiguriranih blokov vsebin in elementov.

Še vedno je nekaj vlečenja in spuščanja – lahko dodate odseke in jih postavite tako kot pri urejevalniku Wix. Ne morete pa jih postaviti kamor koli želite – ste omejeni s strukturo strani in razdelke lahko dodajate samo neposredno nad ali pod drugimi razdelki. Odsekov ne morete premikati levo ali desno.

wix-adi-lastnosti4

Če dodate nov odsek na stran, je potrebno le povlečenje in spuščanje

Prav tako ne boste imeli toliko elementov vsebine, kot bi jih imeli z urejevalnikom Wix. Kljub temu vam ADI omogoča, da dodate številne osnovne stvari, vključno s galerijami slik, predvajalniki video in glasbe, ceniki, delovnim časom, viri za blog in Instagram ter naročnino. Ne boste našli diapozitivov, gumbov, tabel, mrež ali generatorjev obrazcev, vendar bo ADI samodejno dodal kontaktni obrazec na vaše spletno mesto.

Na splošno bi z urednikom ADI lahko naredil več, kot sem pričakoval. Vendar bo kmalu, če na svojem spletnem mestu želite resnično napredne funkcije za izboljšanje uporabniške izkušnje. V kratkem, Wix ADI je idealen za hitro pripravo vašega spletnega mesta in njegovo delovanje, vendar priporočam, da preklopite na Wix Editor za večjo prilagodljivost, ko se vaše podjetje in spletno mesto večata.

3. Aplikacije in integracije

Wix ADI ima 13 aplikacij ki ga lahko dodate na svoje spletno mesto za dodatne funkcije, vključno z blogom, spletno trgovino, območjem članov, klepetom v živo, forumom, rezervacijami in dogodki. Samo kliknite katero koli aplikacijo, da jo namestite, in Wix ADI bo samodejno dodal vse potrebne strani in razdelke na vaše spletno mesto.

wix-adi-lastnosti5

Dodajanje aplikacij na spletno mesto ADI

Dovoljeno je, da je 13 aplikacij nič v primerjavi z 250+ aplikacijami Wix App Market, do katerih imate dostop z običajnim urejevalnikom Wix. Vendar je to spodoben izbor in vse kakovostne aplikacije delujejo tako, kot je bilo obljubljeno – nekaj, pri čemer ne morete biti vedno prepričani pri aplikacijah drugih proizvajalcev na App Marketu.

Nekatere aplikacije, ki bi jih najraje dodal, so aplikacija za oblikovanje obrazcev, analitike ali aplikacije za sledenje uspešnosti ter Wixova priljubljena aplikacija Site Booster za SEO. Če želite uporabiti katero koli od teh, boste morali preklopiti z ADI na Wix urejevalnik.

4. E-trgovina

Trgovino e-trgovine lahko dodate na katero koli spletno mesto ADI s klikom gumba – samo namestite aplikacijo Spletna trgovina in dobili boste takojšnjo stran trgovine, strani izdelkov, nakupovalno košarico in stran z zahvalo.

Za galerijo izdelkov lahko izbirate med različnimi prednastavljenimi postavitvami, vendar je to prilagojeno. V primerjavi s tem Wix Editor ponuja veliko več možnosti, kot so galerije izdelkov z mrežo ali drsniki.

Ko ga začnete uporabljati in upravljati s spletno trgovino, je v Wix ADI popolnoma enako kot v Wix Editor-u. Z glavne nadzorne plošče lahko dodate izdelke in jih organizirate v zbirke, nastavite plačilna sredstva in regije pošiljanja ter sledite tako naročilu kot zapuščenim nakupovalnim vozičkom.

Za začetek prejemanja naročil in plačil na vašem spletnem mestu ADI boste morali v načrtu e-trgovine Wix. Toda skritih stroškov ni – prodaja je stoodstotno brez provizije.

Ni lažjega načina za gradnjo spletnega mesta iz nič

To smo že povedali o drugih ustvarjalcih spletnih mest, kot npr Weebly in SimpleSite. Toda Wix ADI resnično na novo definira »enostavno uporabo«. Z AI-jevim dizajnom je bistveno hitrejše in preprostejše ustvarjanje pripravljenega spletnega mesta in spletne trgovine, ki je pripravljena na uporabo.

Če ste začetnik ali imate le malo časa, je Wix ADI odlična platforma. Ne poskušate ugotoviti, kaj naj naredite z različnimi elementi na strani. In če pride čas, ko potrebujete več prilagodljivosti, je preklop na Wix Editor enostaven.

Tukaj je tisto, zaradi česar je Wix ADI tako prijazen do začetnikov.

1. Prostoročno namestitev spletnega mesta

Kliknite Start Now na levi strani zaslona, ​​da se pomaknete skozi teh sedem korakov in si ogledate, kako Wix ADI gradi edinstveno spletno mesto, prilagojeno vašemu namenu. Nekatera vprašanja, ki vam jih zastavijo, so:

 • Kakšno vrsto spletnega mesta želite ustvariti? Videli boste seznam primerov, ki jih lahko izbirate ali vnesite svoj opis, da bo AI razmišljal.
 • Kaj potrebujete na vaši novi spletni strani? Izberite med priporočenimi aplikacijami, ki jih želite takoj dodati na svoje spletno mesto (blog, trgovina itd.).
 • Kako se imenuje vaše spletno mesto / podjetje / blog? Vnesite svojo blagovno znamko ali osebno ime.

Nato boste morali s seznama šestih primerov izbrati temo, ki vam je všeč. Tema bo določila barvno shemo in pisave vašega spletnega mesta. Po tem boste izbrali oblikovanje svoje domače strani med tremi možnostmi – in to je to! Vaše spletno mesto je pripravljeno. Upoštevajte, da lahko kateri koli korak preskočite. Več informacij kot boste zagotovili, natančnejši in ustreznejši bo oblikovanje in vsebina spletnega mesta.

2. Poenostavljeni ustvarjalec strani

Na svojem spletnem mestu lahko naredite majhne oblikovne nastavitve in ustvarite nove strani z urejevalnikom TheADI. Gre za poenostavljeno različico tradicionalnega urejevalnika Wix, ki ga začetniki včasih preštevajo zaradi tisočih elementov oblikovanja.

ADI pri dodajanju razdelkov uporablja funkcijo povleci in spusti, ko urejaš obliko in nastavitve vsakega odseka.. Platforma je intuitivna in jasno postavljena – samo kliknite na kateri koli odsek, da jo prilagodite. V meniju Dodaj lahko na svoje spletno mesto dodate nove strani, razdelke in aplikacije (na primer spletno trgovino ali blog).
wix-adi-enostavnost uporabe2

Če vam ni všeč slika, ki jo Wix ADI ponuja za vaše spletno mesto, samo kliknite miško nad njo in kliknite Zamenjaj, da naložite svojo ali izberite iz ogromne knjižnice slik brez avtorskih pravic. Če kliknete Prilagodi, boste prešli v Wix Photo Studio – preprosto orodje za urejanje slik, ki vam omogoča dodajanje filtrov, obrezovanje, ostrenje in izboljšanje katere koli slike z nekaj kliki.
wix-adi-enostavnost uporabe3

3. Navodila po korakih

Uporaba Wix ADI ne bi mogla biti lažja – resno, začnite klikati na stvari in kmalu boste ugotovili! Če pa želite več napotkov, kliknite modro vprašaj v spodnjem desnem kotu urejevalnika ADI, da brskate po člankih s pomočjo, ko delate na svojem spletnem mestu. Lahko se celo udeležite interaktivnih ogledov, kjer vam bo ADI pokazal, kako spremeniti temo in postavitev, urediti vsebino, povezati domeno in še več.
wix-adi-enostavnost uporabe4

Wix ADI ima manj vadnic kot urejevalnik Wix, vendar je to zato, ker ima Wix Editor veliko več funkcij in funkcij. Iskreno nisem oboževalec, kako se na sredini strani pojavlja pomoč programa Wix Editor in jo morate med delom nadaljevati s premikanjem. Všeč mi je, da ADI Help ostane v stranski vrstici in nikakor ne blokira urejevalnika.

Podporo za stranke je težko najti, vendar enkrat slabo, ko to storite

Center za pomoč Wixu ima poseben oddelek ADI, ki zajema 14 širokih tem od začetka do SEO, od katerih ima vsaka približno ducat člankov. Če imate vprašanja, priporočam, da najprej najprej preverite center za pomoč, saj stik z živim agentom ni tako enostaven.

Kontaktni obrazec je tako dobro skrit, da skorajda se zdi, da Wix noče, da se obrnete na skupino za podporo. Če želite najti članek »Vzpostavljanje stika s podporo za Wix«, se pomaknite do dna centra za pomoč in le tam lahko najdete povezavo, s katero se boste na ekipo obrnili prek vozovnice ali telefona.

wix-adi-podpora1

Podpora za vstopnice

wix-adi-podpora2

Vstopnico lahko oddate 24/7, če želite od živega agenta dobiti odgovor po e-pošti. Vprašal sem, kako naj postavim svojo trgovino za e-trgovino ADI, in približno štiri ure pozneje sem dobil podroben in koristen odgovor. Agent je vključeval navodila po korakih in posnetek zaslona, ​​ki mi je natančno pokazal, kako to storiti, pa tudi predloge, kaj lahko naredim naslednjič.

wix-adi-podpora3

wix-adi-podpora4

Zagotovo se je to zdelo kot odgovor v pločevinkah, a ker je bilo vprašanje precej enostavno, je to mogoče odpustiti, odgovor pa je prišel razmeroma hitro. Še vedno bi bilo lepo, če bi vsaj uporabili moje ime.

Ko sem drugič predložil vozovnico, sem vprašal, ali je moje spletno mesto ADI odzivno na mobilnikih. Tokrat, a odziv je prišel veliko hitreje – v približno 15 minutah. Ta podporni agent je bil tudi zelo vljuden in je uporabil moje ime in posnetek zaslona iz svojega dejanskega računa, kar sem cenil.

wix-adi-podpora5

Telefonska podpora

wix-adi-podpora6

Wix nima običajnega klicnega centra. Namesto tega lahko kadar koli zahtevate povratni klic v angleščini ali v francoščini, italijanščini, portugalščini ali španščini med določenimi urami, ki so na spletnem mestu navedeni za vsak jezik.

Vnesti boste morali svojo telefonsko številko in kratek opis težave, ki jo imate, in nato potrditveno kodo, ki je poslana na vaš telefon. To sem storil zaradi vprašanja za obračun in sem v manj kot minuti prejel povratni klic.

Torej je odzivni čas odličen, a na žalost agent, ki vas pokliče, morda dejansko ni pripravljen. V mojem primeru so mi le prebrali moje vprašanje in nato preverili center za pomoč. Ko tam niso mogli najti odgovora, so me zaprli približno pet minut, preden sem se vrnil s potrebnimi informacijami.

Na splošno je bila kar precej dobra izkušnja, kar zadeva telefonsko podporo, in na koncu sem na svoje vprašanje dobil odgovor. Toda sistem povratnih klicev se počuti po nepotrebnem zmedenega. Že samo prijava bi bila mnogo preprostejša, še posebej, ker sem vseeno čakal na čakanje.

In seveda, klepet v živo bi bil veliko boljši.

Različni načrti, ki ustrezajo vsakemu proračunu

Wix ADI je na voljo v vseh sedmih Wix-ovih premijskih načrtih in tudi brezplačen načrt.

Brezplačni načrt je odličen način za občutek za platformo, vendar se je verjetno ne boste želeli držati za vedno. Imeli boste blagovno znamko Wix na vsaki strani svojega spletnega mesta in poddomene Wix, namesto lastnega imena domene.

Če želite spletno mesto bolj profesionalnega izgleda, boste morali nadgraditi na plačljivi načrt, da boste izbrali svojo domeno in odstranili blagovno znamko Wix. Za uporabo funkcij e-trgovine in sprejemanja plačil v spletu boste morali imeti tudi premijski načrt.

Če želite izvedeti več o tem, kaj ponujajo različni načrti Wixa, preberite naš vodnik o cenah za Wix.

Odpovedi & Nadomestila

Vsi premijski načrti so opremljeni z 14-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Preprosto kliknite Upravljanje načrta na glavni nadzorni plošči, če si želite ogledati premium naročnine.

wix-adi-cene1

Nato odprite meni za načrt, ki ga želite preklicati, in izberite Prekliči načrt (ki se prikaže v spustnem meniju, ko v zgornjem desnem kotu kliknete tri pike).

wix-adi-cene2

Pozvani boste, da potrdite in navedete razlog, zakaj prekličete (samo v spustnem meniju izberite eno od privzetih možnosti). Ko kliknete Prekliči zdaj, bo vaš načrt takoj spremenjen na brezplačno različico in boš v 20 delovnih dneh dobite celotno povračilo.

Kako se Wix ADI ujema s konkurenco?

Če se oklepate glede izdelave svojega prvega spletnega mesta ali niste prepričani v svoje načrtovalske zamisli, je Wix ADI rešitelj življenja. V nekaj minutah vas lahko vzpostavi in ​​zaženete s prilagojenim profesionalnim spletnim mestom. S prostoročnim postopkom oblikovanja morate samo dodati vsebino in kliknite Objavi.

Kadar koli se počutite bolj samozavestni v svoje sposobnosti ali preprosto potrebujete več funkcij, lahko preprosto preklopite na Wix urejevalnik in nadaljujete z delom na svojem spletnem mestu in tako omogočite, da vaše spletno mesto raste skupaj s podjetjem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map