Pregled kvadratnega prostora 2020 – je res najboljši?

Kvadratni prostor - domača stran


Kvadratni prostor: Končna meja

Zaradi občutka iskrenosti vam moram to povedati Osebno imam zelo rad Squarespace. Preizkusil sem ga in pregledal še druge članke, in če nisem bil tako osebno obseden z gradnjo spletnih strani na težaven način (kot pri kodi), bi verjetno uporabil Squarespace (če ne WordPress.com; bi bil odvisen od projekta).

Ta pregled je bil zabaven za pisanje, ker je Squarespace izdal popolnoma nov sistem šablon in v zadnjem letu ali nekaj podobno spremenil svojega urednika. Zdaj to pomeni, da je to primerno za vaš portfelj, poslovno spletno mesto ali spletno trgovino? Odvisno.

Squarespace je vrhunska storitev skozi in skozi, ki ne vsebuje niti namiga o brezplačnem načrtu, samo 14-dnevna brezplačna preizkusna različica. Zasnovan je za ljudi, ki si želijo lepo, visoko strokovno portfeljsko spletno mesto ali poslovna mesta in vse, ki želijo voditi spletno trgovino. Kljub temu vam ne daje toliko ustvarjalne svobode kot drugi gradbeniki in če ne nameravate zaslužiti svojega spletnega mesta, bi stroški morda bili previsoki.

Preberite nadaljevanje, če želite izvedeti, ali je Squarespace vreden naložbe za vaše spletno mesto.

Kvadrat - predlogeKliknite tukaj, če si želite ogledati vse predloge Squarespace

Počakajte … Kakšne predloge?

Preden se opozorim na vas, opišimo osnove: kvadrat kvadrat deluje bolj ali manj, kot bi pričakovali. Izbirate lahko med 60+ prednastavljenimi dizajni, jih prilagodite po svojih željah in greste od tam. Ti prednastavljeni dizajni pokrivajo potrebe skoraj vsake večje panoge v 14 različnih kategorijah, od blogov do porok. Ja, rad bi rekel “od A do Ž”, vendar nimajo nobene kategorije, ki se začne s katero koli črko.

Lahko izberete predlogo in pojdite, in če se premislite, lahko kadar koli spremenite dizajn. Ne morete ravno preiti na novo prednastavitev, ampak lahko drastično spremenite svoje, če želite. Te prednastavljene zasnove so odzivne na mobilne naprave in so zasnovane tako, da so prilagojene vašim potrebam.

Naj nazorno povem svoje mnenje: ti vnaprej izdelani dizajni so lepi. Težijo k nekakšnemu ravnodušnemu japonskemu minimalizmu – toda to velja tudi za celotno platformo. Ta minimalizem je “stvar” kvadrata.

Če pa ne najdete predloge, ki bi ustrezala temu, kar iščete, ne skrbite. Niste omejeni na privzete modele Squarespace. Vse lahko prilagodite ali najamete ljudi, da to storijo namesto vas. Če uporabljate platformo za razvijalce Squarespace, imate lahko izdelano tudi posebej prilagojeno različico predloge. Boste morali plačati za to.

Zdaj pa pojdimo malo globlje. Tehnično gledano ima Squarespace samo eno “šablono”. No, lahko bi rekli, da je “predloga okvira.”

Nerdni čas!

Nekoč je bil Squarespace kot vsak drug graditelj spletnega mesta. Obstajalo je kopica različnih predlog spletnih mest, ki naj bi pokrivale skoraj vsako potrebo, ki si jo omislite. S tehnične strani stvari je bila vsaka predloga svoj ločen kup kod.

Za Squarespace je to pomenilo posodabljanje vsake posamezne predloge, kadar koli se je na njihovi platformi pojavila nova funkcija. Za uporabnika je to pomenilo, da so nekatere predloge veliko bolj prilagodljive in prilagodljive kot druge in vse imajo svoje omejitve. Če bi želeli sestaviti visoko specializirano spletno mesto, je bilo to v redu. Če želite razširiti to spletno mesto, so se pojavili morebitni zapleti.

Vnesite kvadrat kvadratne različice 7.1. Zdaj so vse predloge pravzaprav le različice iste predloge – isti velik kup kode – ki je isti “okvir”, ki sem ga omenil prej. Ta okvir je zasnovan tako, da je zelo prilagodljiv in modularen, tako da lahko sestavite skoraj katero koli postavitev, ki jo želite, in uporabite poljubne barve in pisave – celotna dela.

Za razvijalce v Squarespaceu to pomeni, da je z njihovo celotno platformo lažje delati. Za vas kot uporabnika to pomeni, da lahko dejansko spremenite celoten videz svojega spletnega mesta v samo nekaj klikih. Spremembe so lahko tako radikalne ali tako subtilne, da ne boste izgubili vse svoje vsebine.

To je dober sistem. Če pa želite, se lahko dejansko odločite za uporabo starejše različice Squarespace z vsemi njihovimi starimi predlogi. Tudi to je kul.

Kvadratni prostor - nadzorna plošča spletnega mesta

Vse funkcije, ki jih morda potrebuje nov (ali pol-pro) oblikovalec

Kot večina bolj znanih ustvarjalcev spletnih mest, Squarespace si prizadeva za ravnotežje med preprostim lastnikom novih spletnih strani, da ustvarijo tisto, kar potrebujejo, in izkušenejšim oblikovalcem / razvijalcem omogoči, da gradijo, karkoli želijo. V tem primeru je to ravnotežje očitno odmerjeno začetnikom.

Lahko dodate tisto, kar potrebujete, tudi v osnovni načrt. Želite koledar? Rezervacije za sestanke? Trgovina? Preprosto kliknite gumb ali dva in ga boste imeli. Ustvarite lahko celo dodaten nabor strani in naredite večjezično spletno mesto z minimalnimi napori.

Če želite uporabiti predloge po meri ali katero koli kodo po meri, po drugi strani boste morali plačati nekaj denarja za enega dražjih načrtov. To velja za skoraj vsakega ustvarjalca spletnih mest, tako da to ni nenavadno.

Obstaja tudi izdelovalec logotipov. Ja, to je precej osnovno, vendar ni slabo. In to brezplačno. Oglejte si moje celoten pregled izdelovalca logotipov Squarespace, če te zanima.

Urejevalnik spletnega mesta je vseobsegajoč

Ta urejevalnik bi uvrstil v kategorijo … pol-povleci in spusti. Ko urejate stran, začnete postopek tako, da dodate “razdelke” ali “vsebinske bloke”, ki so ravno to: razdelki postavitve strani ali funkcionalnost spletnega mesta, predhodno konfigurirani za enostavno uporabo.

Te segajo od preprostih besedilnih blokov, menijev s hrano, kontaktnih obrazcev, do galerij slik »O ekipi«. Bolj zapleteni bloki vključujejo ikone družabnih medijev, vire RSS, vire Twitterja, vire drugih-drugih-socialnih medijev, grafikone, izdelke Amazon, obrazce za načrtovanje sestankov, koledarje, izdelke za e-trgovino in… no, veliko drugih.

Squarespace - kontaktirajte urejevalnik obrazcev

Ko izberete potreben blok vsebine, se začnejo stvari povleci in spusti. Elemente lahko povlečete okrog, da ustrezajo postavitvi, ki vam je všeč, znotraj danih parametrov. To ni Wix. Na katero koli stran ne morete karkoli postaviti, kamor koli želite. Prilagodljivost postavitve spletnega mesta Squarespace ima omejitve, ki so zasnovane tako, da vaše spletno mesto izgleda dosledno in pravilno razporejeno.

To je dvorezni meč. Na eni strani nimate veliko prostora, da bi v celoti izrazili svojo ustvarjalnost. Na drugi strani rezila moram še naleteti na spletno mesto Squarespace, ki je videti resnično slabo ali pa je zelo težko uporabljati – za razliko od nekaterih Wix-ovih spletnih mest, na katere sem naletel.

Glede na to lahko po načrtu še vedno veliko naredite. Lahko najdete vnaprej nastavljene vsebinske bloke, ki vam dajo želeno postavitev in jih prilagodite. Lahko pa dodate prazen blok vsebine in sami sestavite osnovno postavitev, tako da dodate stolpce, razmike in vsebino, kot se vam zdi primerno.

Orodje za urejanje oglasov - kvadrat

Elektronsko poslovanje je velik posel

Za e-trgovino bomo porabili veliko minuto ali dve, saj je funkcionalnost prodajalne Squarespace dejansko eno največjih prodajnih mest. Dodajanje trgovine na spletno mesto je dobesedno tako preprosto, kot da kliknete nekaj gumbov, odgovorite na nekaj vprašanj in pustite Squarespaceu, da opravi svoje delo.

No, govorim večinoma o oblikovalskem delu. Pravzaprav dodate izdelke. Če imate spletno trgovino že drugje, lahko prihranite čas in uvozite izdelke prek datoteke .CSV.

Druge vključene funkcije omogočajo:

 • Sprejemajte plačila na različne načine (PayPal, Stripe, Square)
 • Pridobite samodejni izračun davka
 • Prodaja digitalne in fizične izdelke
 • Ponudite popuste in prodajo
 • Prodaja darilne kartice
 • Ustvarite poštne sezname
 • Prodaja naročnin
 • Prodaja preko socialnih medijev
 • Pridobite samodejni izračun pristojbine za pošiljanje (prek Fedex-a in UPS-a, vendar samo za ZDA)
 • Ustvarite cone pošiljanja
 • Načrtujte prevzem v trgovini

Na sprednjem delu trgovina prevzame enak splošen slog in občutek kot preostala stran vaše spletne strani. Lahko spremenite postavitev strani trgovine, vendar so vaše možnosti zaradi narave spletnih trgovin nekoliko omejene. Prav tako lahko spremenite, kako izgledajo posamezne strani izdelkov, spet z omejitvami postavitve.

Squarespace - orodje za urejanje strani izdelkov

Uporabniški vmesnik (uporabniški vmesnik) za upravljanje izdelkov je podroben, vendar še vedno preprost za učenje. Dajte mu vrtinčenje in kmalu boste dodali slike, različne cene različic istega izdelka in obrazce za zbiranje dodatnih informacij strank. Besedilo “Dodaj v košarico” lahko celo spremenite v nekaj bolj ambicioznega, kot je “Dodajte ta izdelek v svoje življenje.”

Ali pa morda tega ne storite. To je bilo grozno.

Moja poanta je, da gre za prodajalno v celoti. Če želite dobiti kaj bolj zapletenega, morate iti na platformo, osredotočeno na e-trgovino Shopify ali … ne vem … Amazonka. Lahko celo povežete svojo trgovino Squarespace z Amazonom in jim omogočite pošiljanje pošiljk. Lahko pa natisnete tudi lastne nalepke prek Shipstation.

Druga stvar je, da kupcem, ki so zapuščali izdelke v svojih digitalnih nakupovalnih vozičkih, pošiljate samodejna e-poštna sporočila. V redu, kot pogost spletni kupec vas bom prosil, da tega ne počnete. Resnično ne potrebujem več nereda v svoji e-pošti. Kljub temu pa slišim, da je to učinkovita strategija za številne trgovine in Squarespace vam ponuja možnost.

Edina slaba stran je, da morate posebej plačati za enega od poslovnih načrtov podjetja Squarespace, da sploh uporabljate funkcijo trgovine, in ti načrti niso poceni. So nekoliko dražji od primerljivih načrtov Wixa in veliko dražji od storitve, kot je Zyro. Ampak hej, ideja je, da boste zaslužili denar na svojem spletnem mestu, kajne?

Bloganje je precej trdno

Squarespace sicer ni moja najljubša platforma za bloganje, vendar je še vedno zelo dober. Modul za blog lahko shrani osnutke, načrtuje objave, doda oznake in jih kategorizira po svojih željah. Nastavite lahko objave, ki jih bodo kolegi pregledali pred objavo, izberite, ali želite prikazati avtorjevo ime in profil ter celo spremeniti pisave in barve za posamezne objave.

Moja najljubša funkcija je daleč dejanski urejevalnik. Medtem ko ima veliko ustvarjalcev spletnih strani ločen vmesnik za pisanje objav na spletnem dnevniku, vam Squarespace omogoča urejanje na enak način kot urejanje katere koli druge strani: prav tam na sami strani. To, kar vidiš, je točno tisto, kar dobiš.

Zdaj ne morete delati tako zapletenih postavitev kot z navadno stranjo, vendar je še vedno super. Dodate lahko galerije slik, diaprojekcije, videoposnetke (seveda), zvoke, oblake oznak, grafikone in drugo.

Squarespace - urejevalnik objav na spletnem dnevniku

Kot katera koli druga stran, tudi v blogih so vse osnovne možnosti SEO in orodja za skupno rabo v družabnih omrežjih. Za iskalnike lahko nastavite meta naslove in opise, nastavite, kako se bo objava vašega spletnega dnevnika predogledala na spletnih mestih družbenih medijev in celo objavljate objave blogov kot novice, ko jih objavite.

Vključujejo se tretje integracije

Squarespace ne deluje sam in je dejansko integriran z veliko zunanjimi storitvami / drugimi spletnimi mesti. Te integracije v bistvu omogočajo, da Squarespace razširi svojo funkcionalnost. Omogočajo vam, da se vaše spletno mesto poveže z drugimi platformami – na primer, lahko prek svojih oglaševalskih blogov navzkrižno oglašujete v družabnih medijih. Omogočajo vam tudi vdelavo stvari, kot so zemljevidi, videoposnetki v YouTubu, meniji restavracij in drugo.

Nekatere integracije vključujejo:

 • Blok Google Maps
 • Blok OpenTable za rezervacijo restavracij
 • Blok SoundCloud
 • Video blok, ki podpira YouTube, Vimeo, Animoto in Wistia
 • Google AMP
 • Integracija Apple News za navzkrižno objavljanje vašega bloga v aplikaciji Apple News
 • Komentiranje Disqusa
 • Integracija Apple Pay, PayPal, Stripe in Square za obdelavo plačil
 • Izračun tarife dostave Fedex in UPS
 • Adobe Fonts in Google Fonts
 • G Suite, za tiste, ki uporabljajo Google Drive za vse
 • Sinhronizacija slike Dropbox
 • Sledenje podružnic Amazon
 • Google Ads
 • Google Analytics
 • Mailchimp
 • Flickr
 • Tako zelo veliko družabnih omrežij

Preizkus brez kvadratka

Uporabniški vmesnik je lahko ravno, vendar še vedno ima krivuljo učenja

Ugotovil sem, da je Squarespace preprost, intuitiven in na splošno preprost za moje oči in možgane. Vendar to spletno zadevo delam že dlje časa in način, kako Squarespace deluje samo… deluje zame.

Za nekoga, ki je nov pri gradnji spletnih mest, se bo treba še malo naučiti. Verjetno ne bo težko, vendar boste želeli imeti uro ali dve dodatnega časa, da se seznanite z osnovnimi sistemi, kako dodati vsebino na stran, kako objaviti spletno mesto in omogočiti, vse te dobre stvari.

Ne bom priznala, da sem po internetu slišala ropote nezadovoljstva. Tudi nekateri drugi poklicni profesionalci ne najdejo uporabniškega vmesnika tako preprostega kot jaz. Mislim, da je za nekatere stvar okusa in kako so njihovi možgani povezani.

Če boste potrebovali pomoč, jo boste dobili.

Vadnice obilujejo

Začnete lahko tako, da preberete vse o uporabi Squarespacea ali pa lahko skočite noter. Takoj, ko začnete, vas bo starterski vprašalnik vprašal, kakšno spletno mesto želite ustvariti. Ko dejansko začnete urejati spletno mesto, so v vmesnik vgrajene vaje in nasveti, ki vse pojasnijo.

Obstaja tudi blog, ki je poln nasvetov o oblikovanju na splošno, spletni seminarji o Squarespaceu in obsežna zbirka priročnikov za pomoč v bazi znanja. Ker je ta ustvarjalec spletnih mest že dolga leta, je podporna ekipa zagotovo imela čas, da sestavi obsežen nabor vodnikov, ki vas bodo naučili o vsem, kar morate vedeti.

Na tej točki se ves ta material uporablja toliko za trženje kot za poučevanje, ampak hej, nikoli ne bom prešernal družbe, ki zna večopravilno.

Vgrajena orodja za trženje, SEO in načrtovanje

Seveda cilj ni samo izdelava spletnega mesta na Squarespaceu. Cilj je, da vaše spletno mesto / podjetje postanejo zelo uspešni. V ta namen obstaja več vgrajenih orodij, ki vam pomagajo pri trženju in promociji z minimalnimi napori.

Obstaja cela vrsta marketinških orodij, vključno z gumbi za družabne deleže, gumbi Pinterest, zgodbe o Instagramu, oglasi v Facebooku in (groza groze) promocijskih pojavnih oken. Prej sem omenil integracijo Mailchimp-a, vendar ima Squarespace tudi svojo platformo za trženje e-pošte, ki je, čeprav nekoliko manj napredna od Mailchimp-a, brezplačna za uporabo, če ste že plačali za svoje spletno mesto.

Squarespace ima tudi osnovni, vendar učinkovit nabor funkcij SEO, s pomočjo katerih bo vaše spletno mesto (in posamezne vsebine) lažje najti prek Googla in drugih iskalnikov. Če ste pripravljeni doplačati, lahko celo najamete “Squarespace SEO Expert”. Ja, očitno jih imajo.

Eno novo orodje je orodje za načrtovanje.  Naredi razporejanje (pojdite na sliko). Če je vaše podjetje odvisno od osebnih sestankov, lahko to funkcijo uporabite za sestanke, upravljanje razpoložljivega časa, pošiljanje samodejnih opomnikov strankam (tako se bodo pogosteje prikazovali), ustvarjanje obrazcev za vnos in drugo.

Izberite Stock Photos Prav v urejevalniku

V redu, to je manjša funkcija, vendar je vse skupaj super. Če nimate časa ali proračuna, da bi najeli fotografa, je stock photography vaš prijatelj. Brezplačne fotografije zalog (ki jih ponujajo spletna mesta, kot je Unsplash) in premium plačane fotografije delnic so v urejevalniku spletnega mesta. Ni vam treba ničesar prenašati ali spreminjati velikosti, samo izberite želeno fotografijo in pojdite.

Trg prostora - podporna stran

Podporna skupina je hitra in koristna

Ko potrebujete pomoč, je ekipa Squarespace tam. Mislim, so na vrhu stvari. Glavni podporni kanali vključujejo kombinirani sistem e-pošte / vstopnic, klepet v živo in forum skupnosti.

Nekaj, kar počnemo pri vsakem pregledu, je preizkusiti nekaj različnih podpornih kanalov z vprašanji. To sem dejansko storil že enkrat prej v moj pregled proizvajalca logotipov Squarespace, vendar sem poskus spet vodil, samo za vse vas.

Oh, pomagajo tudi na svojem Twitter računu, vendar tega nisem preizkusil. Tukaj je tisto, kar sem preizkusil:

Sistem elektronske pošte / vstopnic

Odkar sem delal na svojem Končni vodnik za izbiro domenskih imen in v mislih sem imel domene, poslal sem vozovnico z vprašanjem, ali je mogoče kupiti domeno v Squarespaceu (kot je moja spletna stran.com), narediti poddomene (kot je server.mywebsite.com) in nato to poddomeno opozoriti drugje na internetu. Kot na primer, na zasebni strežnik.

Član ekipe se je odzval približno šest ur in rekel da, lahko bi naredil točno to. V svojem odgovoru so dali zelo koristne, posebne napotke.

Squarespace - prošnja za podporo po e-pošti / vstopnicah

Klepet v živo

Ker sem tako ali tako vlekel vse, sem lahko pristopil do njihove podpore v živo. Klepet v živo je na voljo od ponedeljka do petka, od 17. do 20. ure. vzhodni čas, in se moj urnik običajno ne ujema z njihovim, vendar so se tokrat odzvali v nekaj minutah.

Vprašal sem: »Opazil sem, da ima Squarespace veliko funkcij SEO, toda kaj, če želim odvrniti iskalnike od iskanja po spletu ali njegovih delih? Ali obstaja kakšen način za to? ” Izkazalo se je, da to vsekakor lahko storite. Če iz nekega razloga želite, da vaše stvari najdejo ljudje, ne pa Google, je razvojna ekipa to pomislila.

Squarespace - prošnja za podporo v klepetu v živo

Forum

Tehnično gledano skupina za podporo ni odgovorna za odgovore na vprašanja tukaj. Kljub temu, Od kolega uporabnika Squarespace sem dobil hitro hiter odziv s potrebnimi informacijami. Vprašal sem, ali obstaja kakšen način, da na tej platformi ustvarite spletno mesto brez uporabe piškotkov na sprednji strani. Očitno ni.

Tudi zgodba na posnetku zaslona je povsem resnična.

Forum za podporo kvadrata
Brez kakršnega koli brezplačnega načrta, Squarespace ni najbolj poceni graditelj spletnih mest na trgu, še posebej, če plačujete na mesec. Resno, plačilo za letni načrt vam prihrani tono, vendar obstajajo še cenejše možnosti. Kljub temu iskreno verjamem, da so za kakovost opravljenih storitev te cene poštene.

Vsi načrti imajo domeno, ki je prvo leto brezplačna, za dostop do funkcij trgovine pa je potreben le drugi najcenejši načrt (Business). Nadgradnja poslovnega načrta vam omogoča tudi dostop do Googlove profesionalne e-pošte, več blokov vsebine, napredno analitiko in možnost sprejemanja donacij.

Nadgradite še naprej in dobili boste možnost, da se uporabniki registrirajo za svoje račune na vašem spletnem mestu, pa tudi več analitike, več orodij za trgovanje, možnost prodaje prek Instagrama in še več. Pravzaprav je večina naprednih funkcij povezanih z e-trgovino. Če nameravate zgraditi spletno trgovino, naredite seznam potrebnih funkcij in preverite, kateri načrt vključuje vse.

Kljub temu mislim, da so cene poštene, vendar obstajajo storitve (na primer Wix), ki preprosto ponujajo več funkcij za manj denarja.

Odpovedi & Nadomestila

Sistem povračil je dokaj preprost. Squarespace ponuja povračila samo za načrte, ki so bili plačani letno in to samo v prvih 14 dneh po prvem plačilu.

Precej preproste stvari, kajne? Ne absolutno najboljši izrazi, ampak preprosti. Da bi to preizkusil, sem v resnici za eno leto oskrbel Squarespace z denarjem in odpovedal le nekaj ur kasneje. Dobro je šlo. Dobesedno vse, kar sem moral storiti, je bilo, da sem šel na oddelek za zaračunavanje svojega spletnega mesta in ga preklical, in to je bilo storjeno.

Z dvojno pomočjo sem preveril stvari s podporo strankam in tudi to je šlo brez težav. Vračilo se vrne v približno treh do desetih delovnih dneh. Ker sem sledil njihovi politiki do pisma in je vse delovalo po načrtih, se zagotovo ne morem pritoževati.

Torej, dva tedna, da boš resnično prepričan, da ti je izdelek všeč. Mislim, da je to pošteno.

Squarespace je že nekaj časa eden mojih najljubših, in pisanje te recenzije ni nič spremenilo. Kljub temu to ni najcenejša možnost. Če spletno mesto potrebujete hitro z nizkim proračunom, priporočam branje naš strokovni pregled Wix, in preverjanje nekateri drugi ustvarjalci spletnih mest, ki smo jih pregledali tudi.

Če pa ste pripravljeni zgraditi spletno mesto in zaslužiti nekaj denarja od njega, če imate trden načrt in veste, da ima Squarespace vse potrebne funkcije, potem bi rekel, pojdite nanj. Prepričajte se, da je to, kar želite, nato pa plačajte letni načrt.

Kajti moj bog, ti mesečni načrti so dragi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map