Zakaj so Chatboti za podporo strankam boljši od ljudi

Klepetanje je bilo ustanovljeno leta 2015 z namenom olajšati gradnjo robotov vsem. Začeli so na Telegramu in hitro narasli na milijone uporabnikov. Danes se osredotočajo predvsem na to, da vsem olajšajo izdelavo chatbotov na Facebook Messengerju, kjer strežejo založnikom, kot sta TechCrunch in Forbes. Govoril sem s Andrew Demeter – vodja družbenih medijev, slišati, zakaj misli, da so Chatboti boljši od ljudi. Moram priznati, bil je precej prepričljiv!


Verjamemo v moč chatbotov, da okrepijo vašo povezavo z občinstvom – ne glede na to, ali so to vaše stranke, bralci, oboževalci ali drugi.

Katere so temeljne vrednote za Chatfuel?

Vsa uspešna podjetja so zgrajena na podlagi zaupanja. V sodobni dobi digitalnega marketinga samo oglaševanje ni dovolj. Ne morete se izogniti trganju z nekim smeti ali izdelkom ali storitvijo, ker so stranke pametne. Poiščejo ocene; Pogovarjajo se s prijatelji. Tehnologija je olajšala in lažje zaprla slabe igralce. Torej naš cilj ni samo opolnomočiti lastnike podjetij z marketinškimi orodji, ki jih potrebujejo, temveč jim tudi pomagati vzpostaviti smiselne odnose s svojimi strankami.

Trženje, ki temelji na odnosih, je jedro stoletnih blagovnih znamk, kot je Coca-Cola.

Namesto da bi uporabljali kakršna koli sredstva, potrebna za prodajo (ne glede na to, kako neetično je), trženje na podlagi odnosov pomaga podjetjem vzpostaviti zaupanje, kar je njihova najdragocenejša prednost. Zaupanje med drugimi prednostmi povečuje zvestobo kupcev in povečuje njihovo življenjsko dobo.

Chatfuel se je od ustanovitve dramatično razvil. Chatfuel se je najprej predstavil na Telegramu in uporabnikom omogočil, da sami oblikujejo svoje klepetalne izkušnje s pogovorom z botrom. Bilo je nekako kot Inception. V letu 2016 smo sodelovali s
Facebook je postal ena prvih platform DIY Messenger na trgu. Uporabniško sprejetje je eksplodiralo. Od takrat smo svoj izdelek Telegram opustošili in dajemo prednost Messengerju. Še vedno verjamemo, da je Messenger premalo podcenjen, ker je priložnost, da podjetja izkoristijo avtomatizacijo svoje mape »Prejeto«, ni primerljiva z drugimi kanali na trgu danes.

Kako lahko majhen spletni trgovec ustvari prodajo s Chatfuel-om in kakšni ukrepi bodo potrebni za uspeh?

Izraz “chatbot” zveni zastrašujoče za večino lastnikov malih podjetij, vendar res ni nujno, da je tako. Še pomembneje je, da lastniki podjetij ne bi smeli skrbeti za klepete; skrbeti bi morali za oprijemljive rezultate. Marketinške agencije me vedno sprašujejo: “Kako naj prodajo svojo stranko na klepetu?” In rečem jim: „Ne prodajaj bota, prodaj rešitev. Pokažite jim, kako jih boste zaslužili, jim prihranili denar ali jim prihranili čas. “

Vzemimo na primer kozmetični zagon v Tajvanu. Prodajajo maske za obraz, ki izboljšajo sijaj kože, tako da iz nje izločijo umazanijo in maščobe. To majhno podjetje lahko ustvari izkušnjo Messengerja, ki priporoča masko za obraz
uporabnika glede na svoje želje. Če je njihova koža suha, bo na primer virtualni asistent takoj predlagal vlažilno masko za obraz. Bot pozdravi uporabnika po imenu, s klikom zajame njihovo e-pošto in obdela naročilo, ne da bi zapustil Messenger.

Taka stopnja personalizacije, angažiranosti in uporabniške izkušnje brez trenja preprosto ni opaziti na običajnem spletnem potovanju strank. Pomembnost te avtomatizacije je, da dosega personalizacijo in trženje, ki temelji na odnosih, v obsegu. Botom ni potreben spanec, kar pomeni, da lahko takoj odgovorijo na spodbudno kupčevo vprašanje in preprečijo, da bi namesto tega kupili od svojega konkurenta. Prej omenjeni kozmetični zagon (Beauty Player) je naredil točno to. Danes blagovna znamka ustvari več kot 250.000 dolarjev mesečne prodaje od Chatfuel.

Kartico armaturne plošče Chatfuel

Kako so nedavne spremembe politike Facebooka vplivale na način dela ljudi s platformo?

Položaj Cambridge Analytica je vplival tako na uporabnike kot na razvijalce aplikacij. Naši kupci več tednov niso mogli začeti novih oglaševalskih akcij, ko je Facebook pregledal svojo varnostno infrastrukturo. Ko so končno ponovno odprli Messenger API, smo proslavili s plesnim videom!

Kot razvijalci aplikacij so spremembe pravilnikov večinoma vplivale na nas bolj kot na naše stranke. Zdaj je Facebook bolj zaščiten pred informacijami uporabnikov kot kdaj koli prej. Facebook skrbno pregleda vse svoje partnerje, da bi zagotovil, da je dostop do kakršnih koli informacij o uporabnikih zakonit.

Spletno mesto Chatfuel kaže na drastičen dvig odprtih in klikovnih stopenj pri uporabi messengerja
E-naslov. Kako si to razložite?

Klepeti so zagotovo močni, vendar tudi e-pošta ni mrtva. Chatfuel bi moral biti eno izmed mnogih orodij v vašem marketinškem orodju. Smo veliki zagovorniki uporabe podatkov in A / B testiranja za obveščanje o poslovnih odločitvah, ki jih sprejemate. Če poskušate otrokom prodati žitarice z njihovimi najljubšimi superjunaki, je bolje, da med nedeljskimi risankami prikazujete TV oglase. Chatboti lahko napolnijo vaša prodajna in marketinška prizadevanja, vendar niso najboljši odgovor za vsako vertikalo.

Messenger ponavadi iz dveh razlogov presega odprtost in hitrost klikov e-pošte. Prvič, Messenger kot marketinški kanal je neoznačeno ozemlje. Prejeta sporočila uporabnikov Facebooka – za razliko od nabiralnikov e-pošte – še niso nasičena s promocijskimi sporočili. Zato ljudje, ki jih prejemajo, niso desesenzibilizirani in jim posvečajo večjo pozornost. Sčasoma se bo to spremenilo. Naši nabiralniki Messengerja bodo napolnjeni z vsebino, ki morda ne bo več pomembna za nas. Ponovno je to razlog, da je trženje, ki temelji na odnosih, ključno. Pomagala bodo izdelati vrednostna sporočila (ne pa napredovanja)
posežete po hrupu vsakega drugega prodajalca.

Drugič, Messenger je bolj pogovoren kot e-pošta. Vtipkamo kratke stavke in jedrnate stavke, ne pa odstavke in kopijo dolge oblike. Preprosto povedano, narava Messengerja kot platforme poskrbi za razmeroma kratek čas ljudi. Vsaka beseda šteje.

Ljudje se bodo vedno raje pogovarjali s ljudmi. Kako to premagate??

Ne strinjam se s to predpostavko. Ne gre za to, da bi ljudje raje govorili z ljudmi; psihološko smo povezani s pogovorom s človekom z bolj kakovostno in bolj prilagojeno storitvijo. Če bi vam rekel, da lahko pritožbo glede podpore kupcu glede poškodovanega izdelka rešite v 30 sekundah s pomočjo bot, v primerjavi s 30 minutami, ki čaka, da se pogovarjate s predstavnikom 1-800, ali bi še raje govorili s človekom? Stranke skrbijo, da pravočasno rešijo svojo težavo; ne zanimajo jih sredstva, ki jih podjetje uporablja za to.

Kljub temu lahko boti in ljudje mirno sobivajo. Univerza Leeds Beckett je šola v Angliji, ki uporablja Chatfuel za avtomatizacijo sestavnega dela procesa sprejemanja. Pred uporabo bota je univerza prosilcem študentom zastavila vrsto standardiziranih vprašanj po telefonu. Stroški so bili visoki, logistika pa zmedena. Šlo je za neučinkovito uporabo človeških virov na univerzi. Zdaj ima Leeds Beckett še vedno vso nogo kvalificiranih prosilcev. V ekipo za sprejem sprejemajo le tiste, ki izpolnjujejo pogoje za prijavo. Število konverzij se je skoraj podvojilo, univerza pa je v enodnevni kampanji Chatfuel, ki jo je vodila, ustvarila več kot tri milijone dolarjev novih vpisov. Zdaj to deluje pametno!

Kako vidite prihodnost trženja družbenih medijev čez pet let?

Težko je reči. Na žalost nimam kristalne kroglice. Toda avtomatizacija je tisto, kar me najbolj navduši, zato delam v Chatfuelu. Mislim, da so Amazonovi Alexa, Teslini samovozeči avtomobili. Koncept varčevanja s časom, ne da bi pri tem žrtvoval kakovost,
fascinira me, ker odklepa naš človeški potencial. Prenos svetnih nalog na nekaj drugega nam omogoča, da svoj omejeni čas preživimo na bolj smiselne načine.

Kuhamo obrok z našimi otroki, ker smo prihranili čas, na primer z Instacartom, namesto da bi nakupovali po trgovinah z živili.
To ni prelomna napoved, vendar verjamem, da bo trženje družbenih medijev, ki temelji na podatkih, v prihodnosti še bolj vidno. Domača avtomatizacija in nosljive tehnologije lahko to vizijo približajo resničnosti. Ti podatki, ki se bodo uporabljali odgovorno, bodo izboljšali trženje na podlagi odnosov do novih višin. Vedeti, kaj želijo vaše stranke – in zakaj si to želijo – je eden od ključev za dolgoročni uspeh pri trženju na družbenih medijih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map