WP Engine vs GoDaddy – Kateri spletni strežnik je najboljši za vas? [2020]

Če načrtujete izdelavo spletnega mesta WordPress, ne morete iti narobe z upravljanimi načrti gostovanja WordPress. Zdaj, ko za svoje gostovanje natančno gledate GoDaddy proti WP Engine, kako sprejeti to končno odločitev? Je eden boljši od drugega? Kateri bo najbolj ustrezal vašim potrebam – in vašemu proračunu?


Ne bom čakal do konca, da bi ugotovil, kaj mislim – Izbral bi WP Engine nad GoDaddy. Kaj ima WP Engine, ki ga GoDaddy nima?

V tem strokovnem pregledu sem primerjal WP Engine in GoDaddy WordPress gostovanje na petih ključnih področjih, ki jih morate oceniti, preden se dokončno odločite:

1Round 1: WP Engine ima funkcije za izboljšanje hitrosti, ki jih GoDaddy primanjkuje2Round 2: GoDaddy vam ponuja brezplačno domensko ime, vendar WP Engine ponuja toliko več More3Round 3: WP Engine na prvo mesto postavlja varnost – GoDaddy ponuja samo varnost na najboljših cenah Plans4Round 4: WP Motor vključuje funkcije z dodano vrednostjo – GoDaddy želi, da plačate za Them5Round 5: WP motor ima boljšo podporo in tono vadnic. 6WP Motor vas lahko stane več, vendar je še vedno boljša izbira {"@kontekst":"http: \ / \ / schema.org","@tip":"Seznam seznamov","itemListElement": [{"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 1,"ime":"1. krog: WP motor ima funkcije za izboljšanje hitrosti, ki jih GoDaddy nima","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / wp-engine-vs-godaddy \ / # Okrog 1 – WP-Engine-Has-Povečanje hitrosti-Funkcije-To-GoDaddy-Manjka"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 2,"ime":"2. krog: GoDaddy vam daje brezplačno ime domene, vendar WP Engine ponuja toliko več","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / wp-engine-vs-godaddy \ / # Okrog 2 – GoDaddy-Gives-You-a-Free-Name-Name – but-WP- Ponudbe motorjev – tako veliko – več"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 3,"ime":"3. krog: WP Engine na prvo mesto postavlja varnost. GoDaddy ponuja samo varnost na načrtih z najboljšimi cenami","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / wp-engine-vs-godaddy \ / # 3. krog – WP-Engine-Puts-Security-First —– GoDaddy-Only-Ponudbe – Načrti za varnost po najboljših cenah"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 4,"ime":"4. krog: WP Engine vključuje funkcije z dodano vrednostjo. GoDaddy želi, da jih plačate","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / wp-engine-vs-godaddy \ / # Round-4 – WP-Engine-Vključuje funkcije z dodano vrednostjo —– GoDaddy-Wants -Ti si plačal za njih"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 5,"ime":"5. krog: WP Engine ima boljšo podporo in tono vaj","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / wp-engine-vs-godaddy \ / # 5. krog – WP-Engine-Has-Better-Support-AND-Tons-of Tutorials"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 6,"ime":"WP motor vas lahko stane več, vendar je to še vedno boljša izbira","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / wp-engine-vs-godaddy \ / # WP-Engine-May-Cost-You-More – ampak-It — s-Still-a -Better-Choice"}]}

1. krog: WP motor ima funkcije za izboljšanje hitrosti, ki jih GoDaddy nima

WordPress je znan po tem, da vpliva na hitrosti nalaganja strani, zato je WP Engine ukrep zmanjšal – z nekaj odličnimi rezultati. Skrivnost delovanja WP Engine se skriva v njegovem sistemu EverCache.

EverCache vključuje vgrajen CDN (omrežje za dostavo vsebine), kar pomeni, da se bo vaše spletno mesto naložilo z virtualnih strežnikov, ki so najbližje vašim obiskovalcem – ne glede na to, kje na svetu so. WP Engine je razvil tudi učinkovitejšo komunikacijo med platformo WordPress in strežniki NGINX WP Engine, kar omogoča »agresivno« predpomnjenje EverCache.

Kaj to pomeni za vas: Predpomnjena sta dinamična vsebina (tj. Vsebina, ki se redno posodablja) in statična (na primer slike). Funkcije v EverCacheu v kombinaciji dosegajo res neverjetne hitrosti:

Grafikon, ki prikazuje odzivne čase strežnika WP Engine

Nasprotno, GoDaddy si v svojih upravljanih načrtih WordPress resnično ni veliko prizadeval za povečanje hitrosti. Uporablja strežnike z uravnoteženo obremenitvijo in shranjevanje SSD ter ponuja PHP 7 (kar je veliko hitrejše od PHP 5, ki ga uporabljajo mnoga podjetja s skupnimi proračunskimi gostovanji) – vendar so te funkcije dokaj standardne in ne naredijo veliko pri hitrostih nalaganja strani.

Z GoDaddy lahko uporabite brezplačni (ali plačani) CDN načrt Cloudflare – vendar ni integriran, zato ga morate nastaviti sami ali poiskati strokovno pomoč, da začnete.

Namesto da bi v svojih rednih načrtih za upravljanje WordPressa ponujal funkcije za povečanje hitrosti, GoDaddy raje spodbuja, da nadgradite na enega od svojih Pro načrtov – ki so namenjeni spletnim oblikovalcem in svobodnjakom, ki gradijo in upravljajo spletna mesta za stranke. Pro načrti vključujejo CDN, ki lahko poveča hitrost do 75%.

Na upravljanih načrtih gostovanja WordPress lahko vaše spletno mesto naloži do dvakrat dlje časa, če se naloži GoDaddy v primerjavi z WP Engine:

Grafikon, ki prikazuje odzivne čase strežnika GoDaddy

WP Engine ima impresivno povprečno povprečje 99,99% – kar pomeni le približno tri minute in pol prekinitve na mesec. GoDaddy je manj zanesljiv – s povprečnim časom delovanja 99,97% ali 12 minutami zastoja na mesec.

In zmagovalec je: WP motor. Zaradi hitrosti in zanesljivosti WP Engine zaostaja GoDaddy daleč za seboj, s čimer je bil v tem krogu jasen zmagovalec in se visoko uvršča v naš strokovni pregled tudi.

2. krog: GoDaddy vam daje brezplačno ime domene, vendar WP Engine ponuja toliko več

Z Gostovanje WordPressa, manjša je verjetnost, da boste videli neomejeno prostora za shranjevanje (ki je pogosto prikazano v načrtih skupnega gostovanja). WP Engine ima omejitve shranjevanja med 10 in 30 GB, odvisno od načrta, ki ga izberete. Vendar pa mora biti njegova posebnost izjemna funkcija LargeFS, izdelek WP Engine, ki vam omogoča skoraj neomejeno skladiščenje.

LargeFS uporablja Amazon S3 – eno največjih imen za shranjevanje in prenos datotek. S strežnikom LargeFS lahko preprosto razširite shrambo strežnika na S3, čeprav boste morali ustvariti račun Amazon S3. Obstaja brezplačna stopnja s S3, ki vam omogoča 5 GB prostora za shranjevanje in prenos vsak mesec – vendar je lepota S3 v tem, da plačujete le za shranjeni prostor, ki ga uporabljate, vsak dodatni GB nad 5 GB pa stane le nekaj centov.

GoDaddy v resnici nima funkcij WordPress, ki se upravljajo izvrstno. Dobiš a brezplačno ime domene za letne načrte (za prvo leto), med 10 GB in 30 GB prostora za shranjevanje (odvisno od vašega načrta) ter območje uprizarjanja in čarovnik za SEO v načrtu Deluxe in zgoraj. Načrt Ultimate vključuje tudi brezplačno SSL za eno leto.

Da bi vam lažje primerjali WP Engine in GoDaddy glede funkcij, je tukaj nekaj:

ZnačilnostWP motorGoDaddy
Skladiščni prostor10-20 GB, odvisno od načrta10-30 GB, odvisno od načrta
Jamstvo za vračilo denarja60 dni30 dni
Brezplačno ime domeneNeDa, o letnih načrtih (za prvo leto)
Samodejno varnostno kopiranjeDa, vsakodnevno, 30 dniDa, vsak dan
Brezplačno SSL potrdiloDa, na vseh načrtihSamo na načrtu Ultimate
Brezplačno CDNDa, vgrajenoPodpora za Cloudflare
Pasovna širina50-200 GB, odvisno od načrtaNeomejeno, vendar s priporočenim mesečnim prometom za vsak načrt
Brezplačne migracije spletnih mestDa, z orodjem za samodejno selitevDa, z orodjem za samodejno selitev
DoplačilaObmočja za razvoj, oder in produkt za izdelavo spletnega mestaObmočje uprizarjanja je na voljo v načrtu Deluxe in zgoraj
Genesis Framework in 35+ premium teme StudioPressČarovnik za SEO v načrtu Deluxe in višje
Prenosljiva spletna mesta – tako lahko zgradite spletno mesto za koga drugega in prenesete lastništvo nanjeVgrajeni obrazci za prijavo, ki jih poganjajo Gravity form

In zmagovalec je: WP motor. Ima več funkcij, ki so značilne za WordPress, ponuja vam okvir Genesis in brezplačne teme ter ima LargeFS za enostavno razširitev prostora za shranjevanje. V primerjavi s tem GoDaddy ponuja zelo malo dodatnih funkcij, čeprav dobite neomejeno pasovno širino.

3. krog: WP Engine najprej postavi varnost – GoDaddy ponuja samo varnost na načrtih z najboljšimi cenami

Varnost bi morala biti glavna skrb spletnih gostiteljev, vendar je veliko gostiteljev, ki vidijo varnost kot način za več zaslužka. Namesto da v svoje načrte vgradijo varnostne funkcije, nudijo varnost kot dodatek, ki ga je mogoče kupiti med postopkom odjave, včasih pa podvojiti mesečne pristojbine.

WP Engine vključuje v svoje načrte dokaj velik varnostni del, kot so požarni zidovi, skeniranje zlonamerne programske opreme, odkrivanje vdorov in preprečevanje napadov z grobo silo. Poleg tega lahko med postopkom odjave kupite še bolj napredne varnostne funkcije. WP Engine uporablja tudi zaščito pred pisanjem diska, da zagotovi, da na vašem spletnem mestu ne more biti okužen z zlonamerno kodo.

GoDaddy pa je eden tistih gostiteljev, ki pričakuje, da boste za svojo varnost plačali dodatno. V vseh načrtih obstaja osnovno skeniranje zlonamerne programske opreme, vendar, če ne izberete načrta Ultimate, boste morali sami odstraniti zlonamerno programsko opremo ali plačati za dodatek za varnost spletnega mesta. Ker je GoDaddy pogosto med prvimi 5 na seznamu (po URLhausu) gostiteljev, ki imajo veliko težav z zlonamerno programsko opremo, je dejstvo, da je samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme vključeno samo v načrt višje stopnje, zmede..

Graf, ki prikazuje najboljših 10 omrežij gostovanja zlonamerne programske opreme podjetja ASN, vključno z GoDaddyjem pri številki 3.

GoDaddy sicer zagotavlja DDoS zaščito, vendar je njegova varnost v primerjavi z WP Engine slaba. Še več, le Ultimate načrt vključuje brezplačen SSL, WP Engine pa SSL v vse načrte.

In zmagovalec je: WP motor. Ponuja boljšo raven varnosti kot GoDaddy daleč in vam ne bo treba kupovati dodatne varnosti (razen če ne oblikujete spletnega mesta, ki potrebuje zelo posebne varnostne ukrepe).

4. krog: WP Engine vključuje funkcije z dodano vrednostjo – GoDaddy želi, da jih plačate

Ko gledate na vrednost, je treba upoštevati več kot samo ceno, ki jo morate plačati. Cene WP Engine-a so bistveno višje od načrtovanih gostovanj GoDaddy-jevih načrtov za gostovanje WordPress-a, vendar je to le na prvi pogled.

WP Engine pa vam daje dragocene funkcije, ki jih GoDaddy nima – in ko porabite stroške za nakup dodatkov s programom GoDaddy ali nadgradnjo programov programa GoDaddy Pro, se stroški, povezani z WP Engine, ne zdijo tako slabi:

 • WP Engine vam ponuja možnosti za razširitev prostora za shranjevanje, ne da bi ga morali nadgraditi. Če želite dobiti večjo količino pomnilnika GoDaddy, se morate odločiti za enega od Pro načrtov.
 • WP Engine ima 60-dnevno garancijsko dobo, kar je dvakrat dlje kot obdobje GoDaddy-ja.
 • Cene WP Engine ne zahtevajo plačila predplačil za dolge pogodbe. Če želite dobiti oglaševane cene GoDaddyja, se boste morali zavezati tri leta.

In zmagovalec je: WP motor. Kljub visokim mesečnim honorarjem ima WP Engine značilnosti, ki omogočajo boljšo vrednost za denar. Pri GoDaddyju dodatni stroški pomenijo, da Pro-jevi načrti GoDaddy niso cenejši od načrtov WP Engine.

5. krog: WP Engine ima boljšo podporo in tono vaj

Če niste strokovnjak za razvoj spletnih mest, bo treba nekoč poklicati podporo za stranke. Ne glede na to, ali gre za težavo z obračunom ali kakšno tehnično težavo, želite vedeti, da lahko stopite v stik s pravimi ljudmi in odpravite težavo, ne glede na čas.

Tukaj je scenarij za prikaz. Vaše spletno mesto se začne ob 4:00 in se obrnite na podporno ekipo svojega gostitelja. S programom WP Engine imate na voljo podporo za telefon ali klepet v živo 24/7, tako da če ne želite, da se ponoči pogovarjate po telefonu in vznemirjate družinske člane, lahko skočite na klepet v živo, da rešite svojo težavo.

Z GoDaddyjem pa nimate sreče. Obstaja 24/7 podpora, vendar samo prek telefona. Poleg tega vsaka država ne nudi podpore 24/7, zato boste morali preveriti globalno stran za podporo, da ugotovite, kaj je na voljo tam, kjer ste. Klepet v živo je na voljo samo od ponedeljka do petka, od 17. do 18. ure. PST.

Moje izkušnje z ekipo za podporo GoDaddyja so bile manj kot impresivne. S klepetom v živo, tudi med obratovalnimi urami, lahko na čakanje čakate več kot pol ure. Podpora telefonu je prav tako frustrirajoča, saj čakate v čakalni vrsti do ene ure.

WP Engine je boljši. Po telefonu sem se lahko na hitro povezala s podpornim agentom (čeprav sem še moral počakati približno 15 minut, preden sem lahko govoril s podpornim agentom). Podpora za klepet v živo je rezervirana samo za stranke, spletni pregledi in izkušnje strank pa kažejo, da je večino časa hitro in učinkovito. Plus naše poglobljen, strokovni pregled označi kot “prijazna, dostopna in strokovna pomoč”.

GoDaddy ima bazo znanja, na katero se lahko obrnete po pomoč, toda WP Engine ima veliko bolj uporabniku prijazen center za podporo, poln vodnikov, vadnic in videov.

In zmagovalec je: WP motor. Končno je podpora WP Engine boljša od GoDaddyjeve, z boljšo razpoložljivostjo, krajšimi čakalnimi dobami in odličnim podpornim centrom.

WP motor vas lahko stane več, vendar je to še vedno boljša izbira

Naša priporočila

Pri WordPress gostovanju je WP Engine res težko premagati. Seveda morate plačati več, vendar so prednosti dolgoročne in dobite odličen nabor tem za novo spletno mesto. Osebno priporočam WP Engine, če ste lastnik podjetja, ki išče hitro, zanesljivo gostovanje v programu WordPress, ki skrbi za varnost, varnostno kopiranje in posodobitve ter vam omogoča prosto upravljanje podjetja.

Odkrijte več o funkcijah WP Engine v naš strokovni, poglobljeni pregled.

Če pa nimate velikega proračuna za gostovanje in gradite bolj osebno spletno mesto, na primer blog ali spletni portfelj, potem lahko še vedno razmislite o GoDaddyju. Vendar bodite pozorni, da oglaševane cene temeljijo na plačilu za tri leta vnaprej, zato boste morali upoštevati tudi stroške svojih varnostnih funkcij.

Če razmišljate o GoDaddyju, izveste več v našem strokovnem pregledu.

OkroglaWP motorGoDaddy
IzvedbaSistem EverCache vsakič zagotavlja hitro nalaganje spletnih straniFunkcije za izboljšanje zmogljivosti so rezervirane za Pro načrte, kar ima za posledico manjše hitrosti na običajnih upravljanih načrtih WordPress
LastnostiUporaba LargeFS naredi shranjevanje praktično neomejeno, čeprav boste morali Amazonu S3 plačati nekaj pristojbinBrezplačno ime domene za letne načrte (za prvo leto) in čarovnik za SEO za načrte višje stopnje
VarnostVarnost na ravni strežnika ohranja vaše spletno mesto varno, brez dodatnih stroškovVarnostne funkcije so omejene na načrtih nižje stopnje, kar pomeni, da morate kupiti boljšo varnost
Vrednost za denarCene so višje, vendar imate koristi od izboljšanja hitrosti in varnostnih funkcijNačrti se zdijo cenejši, vendar morate predolgo plačevati, da izkoristite nizke cene – in cena v Pro načrtu je podobna stroškom WP Engine
Pomoč strankam24/7 podpora prek klepeta v živo in telefona ter veliko izbire vadnic in člankov, ki vam bodo pomagali rešiti težavePodpora 24/7 ni na voljo v vseh državah in je na voljo samo po telefonu – klepet v živo je omejen na določene čase ob delavnikih
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map