Wix Editor vs Wix ADI – Kaj morate uporabiti? (PRIMERJAVA 2020)

Ena od resnično edinstvenih lastnosti Wixa je njegova umetna oblikovalska inteligenca, ADI. Za uporabnike, ki so novi v ustvarjanju lastnih spletnih mest in ne vedo, kje začeti, ali za tiste, ki se jim zdi večina gradbenikov preveč zapletena, imeti AI za vas izdelati spletno mesto v skladu z vašimi potrebami se lahko zdi kot sanje. Vendar pa se že s tako odličnim orodjem za urejanje spletnih mest verjetno večina sprašuje, kako se ADI primerja z izdelavo spletnega mesta s pomočjo urejevalnika Wix.


To je dobro vprašanje. Ključni dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri večini uporabnikov, bodo:

  • Oblikovanje in prilagodljivost
  • Enostavnost uporabe
  • Aplikacije
  • SEO

Torej, poglejmo, kako se primerjata ta dva, da boste lahko ugotovili, katera vam bo zagotovila najboljšo izkušnjo.

Wix Editor vs Wix ADI

Wix urejevalnik

Urejevalnik Wix je klasično Wixovo orodje za gradnjo spletnih strani, ki vam omogoča ustvarjanje in upravljanje spletnih strani; prilagodite te spletne strani tako, da postavite, dodate, izbrišete in spremenite nastavitve elementov; in urejajte skoraj vse druge vidike svojega spletnega mesta. Izdelovalec spletnih strani z vlečenjem in spuščanjem je zelo poglobljen, kar vam omogoča, da naredite skoraj vse, kar počne kateri koli drug proizvajalec spletnih strani. Pravzaprav lahko spletno stran zgradite iz popolnoma prazne skrilavca, čeprav večina ljudi začne s predlogo.

Wix ADI

ADI pomeni Artificial Design Intelligence. Torej, verjemite ali ne, Wixova umetna inteligenca naj bi vam pomagala pri oblikovanju vašega spletnega mesta. Vprašena vprašanja, vgrajena pravila za dober dizajn in skeniranje družbenih medijev za ustrezno vsebino in informacije so združena in vodijo se skozi algoritem, da bi ustvarili tisto, kar naj bi bilo profesionalno in namensko oblikovano.

Oblikovanje in prilagodljivost

Ena od značilnosti Wix-a med skoraj vsemi drugimi platformami za gradnjo spletnih strani je njegova ogromna zbirka 600+ predlog. Le veliko bolj napredni samostojni gostje WordPress lahko v zvezi s tem tekmuje. Kakovost teh tem je bila včasih raznolika; vendar je Wix kakovost drastično poostril in večina teh tem je zdaj z vrhunskimi dizajni z dovolj različnimi različicami, da so zanimive in izpolnjujejo zelo posebne niše.

Vsaka posamezna tema je prilagodljiva tudi do najmanjših podrobnosti. Urejevalnik Wix vam omogoča, da elemente povlečete in spustite na svoje mesto do natančno želenih slikovnih pik. Nič na vaših spletnih straneh ni omejeno ali omejeno, zato ga je mogoče premakniti, izbrisati ali spremeniti njegovo vsebino ali nastavitve.

Wix Editor vs Wix ADI - Kaj morate uporabiti? (PRIMERJAVA 2020)

Če želite, da ADI pripravi spletno mesto za vas, se morate odločiti, da boste opustili nekaj prilagoditvene moči. Največji kompromis je, da ne izbirate vseh teh predlog. Zaenkrat je ADI omejen tudi na nekaj spletnih strani nišnih vrst, kot so NPO, Avtor, Blogger, Šola itd.. To izboljša storitev ADI.

To vas ne zapušča popolnoma v procesu načrtovanja; lahko se odločite za osnovo barv, ki se uporabljajo na vašem spletnem mestu, z barvami na vašem logotipu, pa tudi izberete “slog”, ki slabo določa pisave in ozadje.

ADI vam bo ponudil tudi tri zasnove, ki jih boste lahko izbirali. Moram reči, da so rezultati presenetljivo dobri. To ni nič prelomnega, še posebej v primerjavi s predlogi Wix, vendar uporablja privlačne barvne palete, moderno oblikovalsko postavitev in zagotovo se počuti kot spletno mesto, ustvarjeno za predvideni namen. Na primer, tukaj je spletno mesto za okolje NPO, ki ga je ustvaril ADI, z barvami na podlagi logotipa v zgornjem levem kotu:

Wix Editor vs Wix ADI - Kaj morate uporabiti? (PRIMERJAVA 2020)

Wix ADI vključuje modularnejši pristop kjer kliknete na razdelek in vam nato predstavite možnosti, kot so urejanje vsebine, izbira drugačne prednastavljene zasnove ali sprememba osnovnih značilnosti, kot je barva. Na primer ni funkcije povleci in spusti. Z urejevalnikom Wix boste imeli veliko več prilagodljivosti.

ZAČETI Z WIX ZDAJ

Enostavnost uporabe

Nekaj ​​časa boste potrebovali, da uredite spletno mesto, ki ga je ustvaril ADI, v primerjavi s spletnim mestom Wix Editor. Z Wix urejevalnikom preprosto izberete vrsto spletnega mesta in predlogo ter začnete urejati. Z ADI boste morali odgovoriti na približno sedem dodatnih vprašanj, da mu boste dali informacije, potrebne za izdelavo spletne strani. Vendar glede vprašanj ni nič zapletenega ali zapletenega.

Pri obeh metodah Wix nudi več kot dovolj pomoči v obliki kratkih video vadnic, nasvetov itd. Vadnice za Wix ADI so še bolj prijazne začetnikom, saj sledijo postopnemu postopku, kjer lahko kadar koli izberete, kje ste končali. Standardni nasveti in vadnice za urejevalnik Wix so razširjeni po celotnem spletnem mestu, ko uporabljate nove funkcije / orodja.

Tu se podobnosti končajo. Z vsemi možnostmi v urejevalniku Wix bodo začetniki morda učno krivuljo našli bolj strmi, vse možnosti pa so na začetku nekoliko presenetljive (vem, da sem to storil), medtem ko je ADI dostopen maks. To ne pomeni, da je urejevalnik Wix težko uporabljati, vendar vam ni všeč, da bi skočili noter in začeli spreminjati stvari z ADI. Največja odločitev, ki jo boste morali sprejeti, je med enostavnostjo uporabe in prilagodljivostjo.

Zadnji, odlična lastnost ADI-ja je, da lahko spletno mesto kadar koli preklopite na urejevalnik Wix. Vendar ne morete vrniti nobenih sprememb ali seliti iz urejevalnika Wix v urejevalnik ADI, saj Wix urejevalnik uporablja funkcije zunaj obsega ADI.

Aplikacije

To je še eno področje, kjer je med njima ogromna razlika. Ko nastavite spletno mesto z ADI, bo samodejno namestil nekaj ustreznih aplikacij. Na primer, rekel sem, da želim ustvariti naročnike s svojo spletno stranjo NPO, zato je ADI samodejno dodal aplikacijo »Klepet«. Vendar sem lahko izbiral le med tremi drugimi (Spletna trgovina, Rezervacije, Blog) ali pa sem moral preiti na Urejevalnik.

Z urejevalnikom Wix boste imeli popoln dostop do vseh aplikacij v trgovini z aplikacijami Wix. Seveda boste morali kupiti premium aplikacije, vendar je pomembno, da jih lahko dodate, če želite.

SEO

SEO nikoli ni bil eden od močnih točk Wixa. Včasih je zagotavljal malo izčrpavanja SEO in nadzora nad lastnim SEO zunaj strani. Uporaba SEO Wiz je igrala veliko vlogo pri izboljšanju možnosti za SEO pri uporabnikih. Wix vam je dal tudi več svobode za urejanje URL-jev, da boste bolj optimizirani iskalnik.

ADI se ne razlikuje veliko od urejevalnika Wix, ko gre za urejanje URL-jev ali druge vidike spletnega mesta SEO. Urejevalnik Wix zagotavlja nekoliko več nadzora, vendar je največja prednost, ki jo ima urejevalnik Wix, ta, da lahko namestite druge aplikacije – na primer SiteBooster, Rabbit SEO itd. -, da vam pomagajo upravljati določene funkcije SEO.

Wix Editor vs Wix ADI – katera osvoji moje srce?

Medtem ko so si na nek način podobni, se pri drugih zelo razlikujejo. Izbrati tistega, ki je na koncu boljši, je izziv, ker sta oba sama po sebi kakovostna izdelka.

Ko pride prav do tega, najpomembnejše vprašanje, ki ga boste morda morali upoštevati, je, koliko časa in truda želite vložiti v svoje spletno mesto in koliko prilagodljivosti želite, ko gre za funkcije in oblikovanje. ADI v roke dodeli dokončno spletno mesto z najpomembnejšimi lastnostmi. Vendar pa daje minimalen potencial, ko gre za prilagoditev videza in razširitev funkcionalnosti.

Po drugi strani je urejevalnik Wix izjemno močan in nič ne presega – do te mere, da lahko celo porušite svoj dizajn. S popolnim dostopom do predloge 450+ Wix in tudi do App Market-a ni omejitev, kaj lahko vaše spletno mesto naredi. Vendar pa to vključuje dodatno zavezo in odgovornost.

Na splošno še vedno menim, da je Wix Editor boljša možnost. Nekaj ​​časa bo trajalo, da se navadite – na koncu pa ne morete postaviti cene na svobodo. Če se želite olajšati, lahko celo dovolite podjetju ADI, da oblikuje spletno mesto za vas in nato preklopite na urejevalnik, ko se boste počutili boljše, ko ste boljši lastnik svojega spletnega mesta Wix.

Želite izvedeti več o Wixu? Preberite naš strokovni pregled.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me