Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo – kaj morate vedeti

Trg konoplje v ZDA je v razcvetu in ne govorim o črnih vrečah v temnih uličicah. Devet držav plus Washington, D.C., je legaliziralo uporabo konoplje, še 30 držav pa to dovoljuje v medicinske namene. V letu 2016 je bil zakonit trg marihuane ocenjen na 7,06 milijarde dolarjev, rast pa naj bi bila do leta 2025 predvidena v višini 24,9%. To pomeni, da medtem ko podjetja, ki trgujejo s konopljo, ponosno stojijo na javnem trgu, se morajo tudi med seboj močno boriti za stranke.


Tako po letih, da ne bi potrebovali nič drugega kot list marihuane, da bi označil svoje podjetje, vaše podjetje za konopljo zdaj potrebuje izstopajoči logotip, ki pritegne pozornost in ostane v spominu.

Kako narediti, da vaš logotip poslovnega konoplje izstopa iz množice

Vaš logotip neizogibno vpliva na način odnosa kupcev z vašim izdelkom. Ker se trg s konopljo še naprej širi, morajo podjetja konoplje bolj kot kdaj koli prej pokazati, kaj jih razlikuje od konkurence. Če želite doseči najboljšo zasnovo logotipa za vaše podjetje s konopljo, določite ciljno občinstvo in poskrbite, da bo vaš logotip odmeval z njimi.

Uporabniki medicinske marihuane

Če ste na področju medicinske marihuane, želite, da vaš logotip sporoča dobro zdravje ali lajšanje bolečine. Za higienski in čist videz lahko uporabite belo barvo skupaj s svežo zeleno ali z zdravjem povezanimi vizualnimi ikonami, kot je zeleni in beli križ.

Potrošniki izdelkov iz konoplje višjega cenovnega razreda

Če ciljate na izkušene uporabnike konoplje, se lahko osredotočite na čistost izdelka in njegovo visoko kakovost. Prefinjene, minimalistične postavitve; elegantne barvne kombinacije; in elegantne pisave kažejo, da imate vrhunski izdelek iz konoplje. Nasprotno pa svetle barve, funky pisave in krepke slike morda bolje odmevajo tiste, ki marihuano uporabljajo za prosti čas.

Okolju prijazni uporabniki konoplje

Drugi segment trga z marihuano sestavljajo okolju prijazni uporabniki, ki svojo ljubezen do listov združujejo s širšo ljubeznijo do okolja in narave. Podjetja, ki uživajo konopljo, ki prikazujejo slike narave ali uporabljajo zelene odtenke v svojem logotipu, bodo potrošniki verjetno zaznali kot okolju prijazna.

Prvošolci

Številna podjetja s konopljo strežejo nove uporabnike marihuane. Te stranke so morda nekoliko nervozne, če bodo konopljo jemale prvič, zato jih privlačijo logotipi, ki pomirjajo in ustvarjajo občutek zaupanja.

5 stvari, ki se jim je treba izogibati pri ustvarjanju logotipa konoplje

Želite, da vaš poslovni logotip konoplje vzbudi zanimanje in ostane nepozaben – vendar le na dober način. Tukaj je pet načinov, kako preprečiti, da bi vaš logotip iz napačnih razlogov postal govornica:

 • Ne kršite zakona. Pravila, ki urejajo, kako podjetja s konopljo tržijo svoje izdelke, se razlikujejo glede na to, kje na svetu ste in ta pravila bi morala biti obveščena o zasnovi vašega logotipa. Če imate dvome, bodite pozorni in / ali najemite pravnega svetovalca, da se ne boste vključili v zakon.

Če na primer vzamete ZDA, vaš dizajn ne more biti všeč otrokom in mladoletnikom, zato se izogibajte risankam in otroškim slikam v svojem logotipu. V nekaterih zveznih državah, kot so Massachusetts, Minnesota in Nevada, je tudi na logotipih nezakonito prikazovati slike konoplje ali ljudi, ki jih kadijo, ali celo samo pripomočke, ki jih uporabljajo za to (npr. Spoji, brki, nargile in cevi) . Morda vam bodo prepovedali tudi prikazovanje uveljavljenih medicinskih simbolov, kot sta rdeči križ ali kadduce, ali iz pogovorov o konoplji (npr. Plevela, lonca, Mary Jane ali reefer), če ima vaš logotip besedilo.

Interactive Advertising Bureau (IAB) je odlična hitra referenca za ameriško državno zakonodajo glede oglaševanja marihuane.

 • Ne pretiravajte z listjem. Dolgo let je značilen sedem točkovni list povsod predstavljal konopljo. Ampak to je postalo preveč univerzalno. Po podatkih ameriškega urada za patente in blagovne znamke 44% podjetij s konopljo uporablja list na svojem logotipu. To ni več podoba, zaradi katere se vaše podjetje izstopa na trgu marihuane.

Podobno vam ni treba držati zelene barve, če želite omeniti plevel; tam je celotna paleta barv, ki lahko naredi vaš logotip privlačen in edinstven.

 • Ne kršite avtorskih pravic ali kršite blagovnih znamk. Medtem ko je bila Mary Jane nezakonita, so trgovci lahko pobegnili z mnogimi imeni in blagovnimi znamkami, ki kršijo avtorske pravice, na primer Reefer’s Peanut Butter Cups. Ampak Če kršite avtorske pravice, vas lahko zaslepi v dragi tožbi, zato ne kopirajte imen, prepoznavnih slik ali postavitev v logotip kanabisa.
 • Izogibajte se senčni preteklosti marihuane. Želite, da širok krog ljudi, ki zdaj uporabljajo marihuano, resno jemljejo vaš logotip konoplje, zato se izogibajte sklicevanju na podzemne ponudbe. Namesto tega se osredotočite na pozitivne povezave s plevelom. Lahko na primer poudarite dejstvo, da gre za naraven izdelek, ki omogoča močno lajšanje bolečin.
 • Odmaknite se od ostankov in reggaejev. Želite, da se za vaš izdelek zanimajo vsi, ne glede na to, ali so to Rasta ali budisti, ljubitelji glave ali ljubitelji jazza. Najbolje je, da se ločite od povezav do reggaeja ali Jamajke; če pa ciljate na skupnost Rasta, pojdite desno.

7 imenitnih poslovnih logotipov konoplje in zakaj jih imamo radi

Tu je nekaj najboljših logotipov konoplje na trgu in zakaj so odlični!

Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo - kaj morate vedeti

Dixiejev logotip prikazuje odtenke zelene barve, ki so značilni za navaden list konoplje, vendar ne uporablja nobene druge vizualne reference na plevel. Logotip je čist, sodoben in svež – prav to želi Dixie, da kupci povežejo z njegovim izdelkom.

Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo - kaj morate vedeti

Leafs by Snoopov logotip jasno predstavlja izdelek vrhunskega izdelka. Predstavlja eleganten dizajn z bogato zlato barvno shemo, postavljeno na čisto belo ozadje.

Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo - kaj morate vedeti

Kiva prodaja konopljine čokolade, ki se popolnoma prilegajo njihovi vintage, utišani blagovni znamki. Logotip vam pove, da ne potrebujejo krepkih ali bliskovitih – so gurmanski čokoladniki, ki strežejo poznavalcem, ki prepoznajo najboljše.

Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo - kaj morate vedeti

Wana Edibles omenja list, ne da bi ga prekomerno prodala. Če torej niste vedeli, da so te slaščice preplavljene s plevelom, bi morda pomislili, da je ikona logotipa videti kot sončni vzhod – ne kup marihuane.

Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo - kaj morate vedeti

Kot poznavalec vrhunskih izdelkov za izdelke iz konoplje je Cannaseurjev logotip primerno eleganten in podcenjen. Zdi se kot tok dima, v dizajnu pa sta skrita C in S za CannaSeur.

Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo - kaj morate vedeti

Čisto črno-belo, z rezervno pisavo sans-serif, blagovna znamka podjetja Seven Point samo vdihne prepričanje in čistočo. Seven Point prodaja izdelke medicinske marihuane in izdelek lahko ugotovite, da je dober za vas samo, če pogledate logotip.

Ustvarjanje logotipa za vaše poslovanje s konopljo - kaj morate vedeti

Krepka in pisana embalaža pevca Willieja Nelsona se popolnoma ujema z zabavno, ekstrovertirano kulturo za kajenje plevela, kar je sporočilo njegove blagovne znamke. Tukaj ni odtenkov zelene ali sklicevanja na list.

Tu se začne najboljši dizajn logotipa kanabisa

Najboljši modeli logotipa konoplje temeljijo na istem principu kot kateri koli odlični poslovni logotip: sporočajte edinstvenost svojega izdelka na način, ki pritegne vaše idealne stranke. Ko gre za podjetja s konopljo, ki se želijo izogniti stereotipnemu zelenemu listu, je dobro, da navedete, kako je bil pridelan vaš plevel in / ali kako se bo uporabljal.

Slika na primer rastlinskih zalivalcev lahko sporoči naravni izvor marihuane. Druga podoba prstana ljudi, ki med seboj puha in prenaša plevel, lahko sporoča občutek skupnosti. S temi nasveti za oblikovanje logotipov boste na dobri poti k ustvarjanju odličnega logotipa, ki je popoln za vaše podjetje s konopljo.

Statistični urad Združenih držav za patente in blagovne znamke: https://www.slate.com/blogs/the_eye/2016/04/18/marijuana_branding_needs_to_branch_out_beyond_the_cliched_cannabis_leaf.html

IAB: https://www.iab.com/marijuana-legalization-advertising-restrictions-united-states/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map