Udacity vs Coursera: Katera učna platforma se resnično splača? [2020]

Tako Udacity kot Coursera se ponašata s strokovno zasnovanimi razredi in certifikati, priznanimi v panogi. Vendar pa, obstaja nekaj izrazitih razlik, ki jih morate upoštevati. 


Na primer, Coursera in Udacity se razlikujeta glede na vrsto ponujenih razredov, stopnje / potrdila in ceno. Glede na vaše cilje je to lahko razlika med koristno učno izkušnjo in popolno izgubo časa.

Vemo, da ne želite porabiti svojega prostega časa in dodatnega denarja na razočaralnem tečaju ali na manj idealni platformi. Zato smo podrobno pogledali obe platformi MOOC (Mass Open Online Course) in jih primerjali na pet pomembnih dejavnikov:

  • Certifikati
  • Pace 
  • Podpora
  • Brezplačni tečaji
  • Proračun

Preden se prijavite za pouk, poglejte, kdo se bo znašel v bitki: Udacity proti Coursera.

Udacity je kot trgovska šola, Coursera je univerza

Medtem ko Coursera pokriva večino programov, ki bi jih običajna univerza, Katalog Udacity je dokaj majhen, saj ponuja nekaj sto visoko specializiranih tečajev. To ni nujno slabo, vse je samo odvisno od tega, kaj želite doseči. Pravzaprav veliko teh tečajev priznavajo vrhunska podjetja v Silicijevi dolini in drugod.

Če želite izboljšati svoje znanje na področju C ++, programiranja AI ali spletnega razvoja, je Udacity dobra izbira. Tečaje razvijajo strokovnjaki iz industrije in izobraževanja, poučujejo pa jih skozi vaje, videoposnetke, projekte in mentorstvo. Certifikat ali Nanodegree lahko prislužite v samo nekaj tednih.

udacity proti vs tečaj-primerjava-slika-01

Nandagree programi Udacityja 

Če pa iščete malo več – na primer dejansko univerzitetno diplomo – preverite Katalog Coursera. Mnoge od 3.000+ tečajev so ustvarile večje univerze, kot so Stanford, Johns Hopkins in Duke. Nekateri razredi so enaki tistim, ki jih ponujajo univerze same.

Tečaji se učijo z videoposnetki, kvizi, forumi za razprave, medsebojno dodeljenimi nalogami, tedenskimi vajami in zaključnimi projekti ali izpiti. V teh tečajih si lahko prislužite diplomirani ali magistrski študij, ne da bi zapustili svoj dom.

In zmagovalec je…

Tu ni jasnega zmagovalca, saj je vse odvisno od tega, kaj poskušate izpustiti iz izobraževanja. Če želite, da so tečaji bolj usmerjeni k razvijanju ali napredovanju spretnosti, je Udacity morda popoln (vse dokler boste našli predmet, ki pokriva predmet, ki ga potrebujete). Če pa iščete dobro izobraženo izobrazbo, pojdite s Coursera.

Coursera’s Self-tempo, Udacity ima možnosti

Brez dvoma so spletni tečaji priročni. Lahko gledate predavanja, če želite, opravljate svoje naloge, ko želite, in opravljate svoje teste, kot vam ustreza. Na srečo, obe platformi ponujata prilagodljive možnosti učenja. 

V programu Udacity imate možnost izbire med naročniškimi tečaji ali terminsko zasnovanimi programi Nanodegree. Medtem ko se naročniški tečaji gibljejo samostojno, imajo terminski programi trde roke za vse vaše projekte. To je lahko težava, če se nimate veliko časa ukvarjati s študijem.

Naloge na Courseri večinoma niso stroge roke. Medtem ko platforma predlaga roke, ki bi olajšali vaše delo, ni kazni, če bi zamudili kakšno. Če zamujate, se lahko vedno odločite za »ponastavitev« rokov. Vendar to ne velja za diplomske programe, kjer so – tako kot vse univerze – strogi roki pravilo.

udacity proti vs tečaj-primerjava-slika-02

Preprosto ponastavite roke Coursere

In zmagovalec je…

Ta je klic blizu, saj obe platformi ponujata možnosti samostojne hitrosti. Ampak, ko vidim skoraj vse Na tisoče programov Coursere vam vzame toliko časa, kolikor jih potrebujete za vključitev v svoje naloge, gremo naprej in bomo rekli, da zmaga v tej kategoriji.

Iščete osebni dotik? Udacity nudi večjo podporo

Ena največjih pomanjkljivosti pri izobraževanju na spletu je pomanjkanje vključenega profesorja, ki vam lahko pomaga, če naletite na kakršne koli težave. Različne platforme MOOC se tega lotevajo na različne načine.

Na Courseri je pomoč na voljo v obliki drugih učencev, medsebojnih ocen in forumov učiteljev. Tu se lahko povežete z drugimi, ki imajo morda boljši ročaj na materialu kot vi. Čeprav je to lahko koristno, ni tako dobro kot imeti dejanskega vzgojitelja, s katerim se lahko neposredno povežete. Če imate srečo, lahko dobite profesorja, ki bo v dodatnem videoposnetku naslavljal vprašanja študentov – čeprav je odvisno od predmeta.

udacity proti vs tečaj-primerjava-slika-03

Diskusijski forum Coursera

Pri neposredni podpori ena na ena vam Udacity da nekaj več. Kot študent boste imeli osebni dostop do tehničnih mentorjev, ki ponujajo klepete medsebojno, sledenje napredka, svetovanje in prilagojene tedenske učne načrte.

udacity proti vs tečaj-primerjava-slika-04

Možnosti podpore študentom Udacity 

Poleg tega ima platforma osebne storitve poklicnega usposabljanja, ki so na voljo vsem študentom in diplomantom – brezplačno. Če preučujete kodiranje, lahko celo dobite povratne informacije od razvijalcev, tako da veste, da delate pravilno.

In zmagovalec je…

Udacity. Coursera vam ponuja zelo malo, ko gre za prilagojeno podporo. Od mentorjev do kariernih trenerjev vas Udacity pokriva od začetka do konca.

Coursera ponuja več brezplačnih tečajev, vendar brezplačni tečaji Udacity ponujajo več

Dobra novica je, da lahko na Udacityju in Courseri najdete na tone brezplačnih tečajev. Vendar boste omejeni z eno od obeh možnosti, razen če plačate.

Coursera ima skoraj 900 tečajev, ki jih lahko opravite brez plačila niti denarja. Do gradiva tečaja lahko dostopate, vendar vam niso dodeljene ocene (čeprav nekateri tečaji ponujajo strokovno preverjene naloge in kvize). Po zaključku tečaja vam tudi ne podelijo certifikata. Čeprav se morda nekaj naučite, boste imeli za to kaj pokazati.

udacity proti vs tečaj-primerjava-slika-05

Brezplačni tečaji na Courseri 

Udacity na drugi strani ponuja veliko manj brezplačnih tečajev – približno 200. Toda s temi tečaji boste imeli dostop do več. Še enkrat ne boste prejeli nobenih certifikatov za njihovo dokončanje, dobili pa boste interaktivne kvize, naloge in – odvisno od tečaja – morda celo končni projekt. Vse te naloge vam pomagajo bolje razumeti gradivo in vas motivirajo, da si prislužite najboljšo možno oceno.

In zmagovalec je…

Na splošno brezplačni tečaji Udacity ponujajo večjo vrednost. S Coursero se resnično spusti do posameznega tečaja – nekateri ponujajo več, drugi veliko manj. Torej, ko gre za brezplačen pouk, Udacity je zmagovalec.

Oba ponujata plačila, da ustrezata večini proračunov

Cene v Courseri in Udacity se razlikujejo glede na to, kaj želite. Na primer, na Courseri se lahko naročite na večino tečajev, specializacij in certifikatov za manj kot 100 USD na mesec.

Ta cena vam omogoča dostop do vseh tečajev v okviru dane specializacije ali certifikata. Po zaključku boste prejeli tudi razvrščene naloge in potrdilo. Mesečna naročnina ima dodatno prednost, ker vas motivira, da tečaj zaključite čim hitreje (tj. Kar najceneje).

Če pa želite dejansko pridobiti diplomo magistra ali bachelorja s pomočjo katerega od programov Coursera, lahko pričakujete, da boste plačali še veliko več. Ti programi spletnih programov – ki so jih v celoti zasnovale in priznale večje univerze – lahko znesejo več deset tisoč dolarjev.

Čeprav se to zdi drago, je kljub vsemu cenejše od diplome v večini programov na kampusu. Trenutno ima Coursera približno 15 diplomskih in magistrskih programov šol, ki vključujejo Univerzo v Illinoisu, Univerzo v Michiganu in Imperial College of London.

Na Udacity vam bo mesečna naročnina na enega od programov Nanodegree povrnila nekoliko več. Večina stane nekaj sto dolarjev na mesec. Vendar lahko dobite diskontno stopnjo, če plačate celoten program vnaprej (vsak program običajno traja približno tri do štiri mesece).

Udacity ponuja tudi magistrski program prek Georgia Tech. Ta program stane sto dolarjev za vsak tri kreditni tečaj. Mesečni plačilni načrt lahko nastavite prek plačilne storitve Affirm, čeprav se obrestne mere lahko zvišajo.

In zmagovalec je…

Kadar gre za izobraževanje po razumni ceni, Coursera prevzame nagrado. Ne samo, da so mesečne naročnine na tečaje cenejše od Udacityja, ampak Coursera ponuja tudi finančno pomoč in možnosti štipendiranja.

Torej, kar je najboljše za vas?

Bottom line: vse je odvisno od vaših potreb. Čeprav je Coursera zmagala v več kategorijah, to morda ni najboljša možnost za vas.

Če želite industrijsko priznano Nanodegree na zelo specifičnem tehničnem področju, Udacity je jasna izbira. Spletno mesto morda nima toliko tečajev kot Coursera, toda zaradi njegove stopnje specializacije so programi, ki jih ponuja, neverjetno dobri.

Če pa želite univerzitetno izobrazbo ali certifikat zunaj področja tehnike, poglejte Coursera.

Za hiter povzetek Coursere vs. Udacity si oglejte spodnjo tabelo.

OdsekiGlavni odvzem
CertifikatiPreko Udacityja lahko zaslužite visoko specializirane Nanodegrees. Coursera ponuja potrdila o tečajih, specializacije in celo dodiplomske in magistrske programe.
PaceVsi tečaji tečaja so samostojni (diplomirani programi niso). Naročniški tečaji Udacity potekajo samostojno, toda programi, ki temeljijo na terminih, imajo stroge roke.
PodporaCoursera vam daje relativno malo v smislu prilagojene podpore. Udacity ponuja razvijalce, ki so ena na ena, karierne trenerje in pregled kodiranja.
Brezplačni tečajiCoursera ponuja več brezplačnih tečajev, brezplačni tečaji Udacity pa vam omogočajo več v smislu interaktivnih kvizov in popolnega dostopa do študijskega gradiva.
ProračunMesečna cena Coursere je veliko cenejša od naročnine na Udacity. Diplome Coursera so po konkurenčnih programih po konkurenčnih cenah.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me