Spoznajte Kontentino, najboljše orodje za sodelovanje skupin za socialne medije

Kontentino je intuitivno orodje za upravljanje družbenih medijev, ki pomaga skupinam, da hitro sodelujejo in učinkovito opravijo stvari. V tem intervjuju generalni direktor Pokstefl Bohumil govori o Kontentinu in daje nekaj dragocenih nasvetov, kako pridobiti pravico do socialnega trženja.


Opišite nam ozadje Kontentino – kaj je spodbudilo idejo in kako se je do zdaj razvijalo?

Kontentino je začel leta 2014 kot notranje orodje ene najboljših oglaševalskih agencij na Slovaškem in Češkem, imenovano Triad. Ustvarjali so veliko vsebin za družabne medije za svoje stranke, toda njihov glavni izziv je bil takrat v sodelovanju z njihovo ekipo. Vpletenih je bilo toliko ljudi, vključno s tekstopisci, grafičnimi oblikovalci in umetniškimi direktorji, zato so člani skupine potrebovali lažji način za sodelovanje, dodeljevanje nalog in drug drugega. 

Uporabljali so preglednice z dovoljenji za dostop, ki so jih pošiljali po e-pošti, in seveda ni rešil njihove težave. 

Po drugi strani so njihove stranke morale odobriti vsak delček vsebine, ki je bil objavljen v živo. Torej staromodni način pošiljanja e-poštnih sporočil, WhatsApp sporočil in telefonskih klicev je povzročil veliko nesporazumov. Potrebovali so rešitev, vendar takšne rešitve na trgu takrat še ni bilo, zato so se odločili, da jo ustvarijo. Z ekipo za razvoj programske opreme v hiši so ustvarili minimalno uporaben izdelek. To rešitev so uporabljali približno dve leti, preden so se končno odločili, da jo bodo postavili v izdelek in ga ponudili drugim agencijam. 

Vključil sem se v leto 2016 in na kratko kratko zgodbo, saj smo od takrat še vedno neodvisno podjetje, še vedno smo zagonski in smo denarno pozitivni. Kontentino imamo preko 4000 agencij in blagovnih znamk. Lani smo dosegli milijon evrov letne stopnje obratovanja. 

V zadnjem letu in pol smo ustvarjali tudi dodatke za analitiko, ki upravljavcem družbenih medijev pomagajo, da bolje razumejo svoje podatke. Podatke postavimo v kontekst, zato ne povejte samo, da moramo doseči milijon ljudi, ampak jim skušamo dati več možnosti za boljše razumevanje njihovih kampanj. Ustvarili smo tudi Kontent-Base, ki je dodatek za večnacionalne blagovne znamke, ki morajo lokalizirati svojo vsebino na lokalnih trgih in racionalizirati celoten postopek prilagajanja. Tako blagovna znamka pridobi večji nadzor nad tem, kaj lokalne agencije objavljajo v njihovem imenu. 

Letos načrtujemo, da bomo dodali še več funkcij, kot so glasovni in video komentarji ter upravljanje skupnosti. Želimo se osredotočiti na različne formate, ne le na družbenih medijih, ampak tudi na platforme, kot so google oglasi, pasice itd., Zato širimo naš obseg. Zelo sem navdušena za leto 2020, ker smo načrtovali toliko stvari. 

Kako deluje Kontentino in po čem je edinstven?

V bistvu je zelo preprosto. Niša, osnovna vrednost in največji razlog, da agencije in marketinške ekipe prihajajo v Kontentino, je poenostaviti njihov potek dela in načrtovati svoje družbene medije. Ko gredo v Kontentino, vidijo koledar, ki je zelo jasen. Ko ustvarijo objave v koledarju, se začne delovni tok in drug drugemu lahko dodeljujejo naloge. 

Kontentino koledar

Na primer, tekstopisec ustvari kopijo in grafičnemu oblikovalcu dodeli nalogo, da doda sliko na podlagi povzetka. Grafični oblikovalec naloži sliko v objavo. Omejil je dostop, tako da ne bo mogel spreminjati besedila, temveč samo vizualno vsebino. Ko je oglas pripravljen, bo prepisovalec prejel obvestilo in stranki bo poslana zahteva za odobritev. Stranka ima tudi omejen dostop, tako da bo lahko komentiral ali odobril vsebino, vendar vsebine ne bo mogel spremeniti. Ko bo vse potrjeno, bo objava objavljena na izbrani platformi za družabne medije, ustvarjalnem studiu ali upravitelju oglasov, odvisno od oblik, v katerih delate. 

Kontentino predogled v živo

Pri Kontentinu je vse predogled v živo, kar pomeni, da lahko natančno vidite, kako bo objava ali oglas videti na družbenih medijih, kar je precej velika razlika od drugih orodij za socialne medije. To stranka želi videti. Ne morejo ugibati. Morajo biti stoodstotno prepričani, da bodo tako gledali na družbenih medijih. Seveda obstaja veliko več funkcij, kot so plošče za navdih, na katerih člani skupine lahko zapišejo ideje, in neomejeno digitalno shranjevanje za vizualne slike. Skupaj prihranimo približno 30-40% časa, porabljenega za operativne naloge, zato se lahko kreativni ljudje osredotočijo na ustvarjalnost in ne na iskanje izgubljenih e-poštnih sporočil za povratne informacije in odobritev. 

Kateri so vaši najboljši nasveti za pravilno uporabo socialnega trženja?

Preden začnete vse načrtovati, morate svoje cilje in cilje postaviti zelo strogo. Morate imeti zelo jasno predstavo o tem, kaj želite doseči. Ali je prepoznavnost blagovne znamke? Vodilna generacija? Prijava na glasilo? Karkoli že je, morate jasno postaviti cilj. Ko ga imate, lahko začnete ustvarjati vsebino, ki je povezana s cilji. 

Nato nastavite ključne kazalnike uspešnosti za KPI-je. Vedeti morate, kaj boste merili na koncu kampanje in kako boste ugotovili, ali je bila oglaševalska akcija ali vsebina uspešna. Povezava teh ciljev s kazalniki KPI ali meritvami je zelo pomembna, saj na primer, če nastavite kampanjo, v kateri želite doseči čim več ljudi, in potem pogledate na angažiranost, ki je popolnoma nepovezana metrika, ne boste dosegli razumevanja uspešnosti vaše kampanje. To je le zelo preprost primer. 

Kontentino top posts

Če povzamemo, določite jasen cilj, kaj želite doseči, na koncu kampanje povežite meritve ali KPI s svojim ciljem, da boste lahko resnično razumeli rezultate. In seveda, učite se iz tega, učite se iz lastnih številk in si oglejte, kaj je bilo boljše in ugotovite, zakaj z določenim vsebino deluje bolje.. 

Glede na hitro rast trženja, ki temelji na podatkih, kako bi tržnikom svetovali, da ravnajo z ogromno količino podatkov, ki jih prejmejo iz različnih analitičnih orodij in kanalov?

Dobesedno ne potrebujete toliko podatkov. Preobremenjeni smo bili s številom in količino podatkov. Izbrati morate eno zlato metriko, ki bo določila vaše oglaševalske akcije ali vaše podjetje na splošno. Izberite le nekaj, kar je resnično smiselno, in izberite poslovne rezultate. Že dolgo govorim, da sta angažiranost in všečnosti precenjena. Toliko tržnikov si ogleduje meritve v živo, ker je bila na začetku trženja družbenih medijev to edina metrika, ki smo jo imeli. Mogoče je to prtljaga, ki jo vzamemo iz preteklosti, vendar bi si morali resnično spremeniti miselnost in pogledati na zaroko in všeč povsem drugače in v nekaterih primerih na to celo pozabiti. 

Oglejte si toliko boljših podatkov, ki vam bodo natančno povedali, kako uspešna je vaša kampanja in kakšen vpliv je imela na vaše podjetje. Ker je udejstvovanje zelo široka metrika, ne bo natančno povedalo, kakšen bo poslovni vpliv kampanje. Zato izberite eno zlato in le nekaj meritev, ki so poslovno povezane, in se jih držite. 

Kako si predstavljate prihodnost trženja družbenih medijev čez 5–10 let?

Nihče ne ve. Živimo v tako hitrem in hitro spreminjajočem se okolju, da je vsako leto na družbenih medijih nekoliko drugače. Trenutno mislim, da smo na nekakšnem robu in nihče v resnici ne ve, kaj bo naslednje. 

Trženje influencerjev izredno upada. TikTok narašča in kdo ve, kaj bo TikTok počel? Facebook mora ugotoviti, kako ljudi ohraniti aktivne in angažirane na svojih platformah družbenih medijev. Torej čez 10 let mislim, da bomo videli veliko bolj personalizirano trženje, zahvaljujoč podatkom in količini podatkov, ki jih imamo. Nekaj ​​omejitev vlade bo, vendar mislim, da bomo videli veliko bolj prilagojeno oglaševanje, tako da ne bomo ciljni na stvari, ki jih nikoli ne bi kupili. Tržniki bodo lahko veliko natančneje komunicirali s svojo ciljno publiko.  

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map