Spletno mesto v primerjavi s spletno stranjo – Ali obstaja razlika?

Če ste novi v čudovitem svetu spleta (ali pa ga še niste!), Boste morda delali navadno napačno frazo. Če uporabljate besede Spletna stran in Spletna stran medsebojno, potem sodite v eno najpogosteje napačno razumljenih besednih iger v sodobnem angleškem jeziku. Čeprav se lahko novorojencu zdita enaki, imata dve besedi med njima svet razlike, in ko enkrat veste, kaj je to, boste razumeli, zakaj je tako Pomembno za razlikovanje obeh. Primite mojo roko in skupaj se bomo sprehodili po tem kratkem, a življenjsko pomembnem besedišču.


Torej, kaj je zmeda?

Ker Spletna stran in Spletna stran sklicevajte se na sorodne funkcije – ali morda zato, ker se obe začneta s „spletom“ – razumljivo je, zakaj lahko včasih zamenjujete dva izraza. Toda do zdaj morate vedeti, da obstaja razlika med obema. Kaj je torej? Pravzaprav je preprosteje, kot si morda mislite…

Spletna stran

Se spomnite knjig? Preden je vzletel internet, so bile knjige najbolj priljubljen način branja vsebine. Vsakič, ko ste obrnili stran, ste zaužili nov material s te strani. Vsaka stran je bila lastna entiteta. Torej je knjiga knjige kot spletna stran: stran, ki vsebuje informacije. Bolj direktno, spletna stran je en sam dokument, ki si ga je mogoče ogledati na spletu. To je lahko polna stran besedilo, slike, ali videoposnetki. Spletna stran je lahko preprost obrazec, s prostim očesom pa je lahko celo prazna, stanovanjska koda, ki je sploh ne poznate. Vsaka spletna stran ima določen URL, ki vodi gledalce na to stran.

Spletna stran

Z isto analogijo knjig, medtem ko je spletna stran stran iz knjige, je spletna stran sama knjiga. Gre za zbirko strani, ki imajo skupno nit. Strani 1-585 Mobyja Dicka so sestavljeni tako, da ustvarijo eno samo knjigo, Moby Dick. podobno, vse spletne strani vašega spletnega mesta se sestavijo in tvorijo vaše spletno mesto. Spletne strani z drugega spletnega mesta ne bi bile vključene v vaše spletno mesto, tako kot strani s Jane Eyre ne bi bil vključen v kopijo Moby Dick.

Da bodo stvari še preprostejše, imajo spletne strani, ki so povezane v eno spletno mesto, na splošno isto ime domene (URL ali naslov na WWW, ki vas bo preusmeril na spletno mesto ali spletno stran). Torej ima lahko ime domene www.Websitesareawesome.com več spletnih strani, ki se začnejo z istim domenskim imenom, vendar se končajo z različnimi zaključki, kar vas vodi do različnih spletnih strani na istem spletnem mestu. Na primer:

 • www.Websitesareawesome.com/about
 • www.Websitesareawesome.com/products
 • www.Websitesareawesome.com/library
 • www.Websitesareawesome.com/FAQ
 • www.Websitesareawesome.com/contactus

Vsaka od njih je spletna stran, ki jo najdete na enem spletnem mestu.

Zakaj je pomembno?

Sem preprosto izbirčen, če vztrajam, da veste, kakšna je razlika med tema dvema izrazoma, ali gre pri tem za kaj več kot zgolj začudenje uporabe? Pravzaprav lahko poznavanje razlike med tema dvema pogojema vaše tržno kampanjo v celoti ali prekine iz enega zelo preprostega razloga. Iskalniki ne indeksirajo spletnih mest; indeksirajo samo spletne strani. To pomeni, ko pajki brskajo po vašem spletnem mestu, si ogledajo vsako spletno stran in jih indeksirajo posamično na podlagi vsebine posamezne spletne strani in ne skupne celote.

Zdaj se zavedajte, da se vsaka spletna stran ne indeksira z iskalnikom, in tu je razlog, zakaj je vse to pomembno. Če poskušate optimizirati svoje spletno mesto za določeno besedno zvezo, morate optimizirati vsako spletno stran, ki jo želite posebej uvrstiti v to ključno besedno zvezo.. Ni dovolj, da se za to frazo uvrsti samo ena spletna stran na celotnem spletnem mestu. Svoje spletno mesto morate optimizirati na ravni vsak posameznih spletnih strani.

V naslednjem primeru sem iskal ovratnice za pse:

Spletno mesto v primerjavi s spletno stranjo - Ali obstaja razlika?

Google me ni poslal Petcu ali Chewy.com. Namesto tega me je poslal na določene spletne strani na teh spletnih mestih. Zakaj? Ker Glavni cilj Googla je, da me čim bolj približa stvari, ki jo iščem. Tako me ne bo poslal na splošno spletno mesto, ki bi lahko prodajalo tisto, kar iščem. Odpeljalo me bo naravnost do spletne strani izdelka, ki ga želim. Zdaj je to storitev.

Kako optimizirati spletno stran

Zdaj, ko razumete, zakaj je tako pomembno optimizirati vsako spletno stran, je čas, da se naučite, kako. Tu je nekaj najpomembnejših strategij, na katere se morate osredotočiti:

 • Optimizirajte URL-je tako, da dodate ustrezne ključne besede in jih tudi preberete.
 • Imej jasne, intuitivne in neposredne kategorije, in jasno strukturo spletnega mesta.
 • Povečajte naslove svojih spletnih strani (so glavna nepremičnina), vendar jih omejite na 69 znakov.
 • Pišite povabilo k opisom spletnih strani kar bo ljudi spodbudilo k iskanju.
 • Pišite prepričljive naslove spletnih strani.
 • Vitrina visokokakovostne, informativne in zanimive vsebine na vaših spletnih straneh.
 • Uporabljajte ključne besede pogosto in naravno znotraj vaše vsebine.
 • Slika je vredna tisoč besed, torej uporabite slike kadar lahko – po možnosti visoka ločljivost.
 • Uporaba vhodne in izhodne povezave pametno in povežite se le s kakovostnimi spletnimi mesti.
 • Oblikujte svoje postavitev spletne strani biti Googlu prijazno (t.j. ne bodite težki in imate pomembno vsebino nad pregibom).

Številni najboljši ustvarjalci spletnih mest, vključno z Wixom in WordPressom, nudijo pomoč pri zagotavljanju, da so vaše spletne strani popolnoma optimizirane.

Kako optimizirati spletno stran

Seveda želite svoje spletno mesto optimizirati tako, da je najboljše, kar je lahko. To naredite tako:

 • Hitrejše nalaganje spletnih strani.
 • Povečajte uporabniško izkušnjo.
 • Imeti kakovostne slike, vsebino in ključne besede za vsako svojo spletno stran.

Tako boste zagotovili, da bo vaše spletno mesto najbolje stopalo naprej.

Maksimiranje razlik

Zdaj, ko veste, kakšna je razlika med spletno stranjo in spletnim mestom ter s tem, kar lahko storite z njimi, je čas, da te dragocene informacije kar najbolje izkoristite. The najpomembnejši odvzem iz tega članka je do optimizirajte vsako svojo spletno stran za ključne besede, po katerih se želite uvrstiti. Od objav v blogih do strani izdelkov, ciljnih strani in naprej, vsaka spletna stran na vašem spletnem mestu potrebuje vašo individualno pozornost. NE zanašajte se na to, da se vaša domača stran dobro ujema z določeno besedno zvezo, ker vas to ne bo pripeljalo zelo daleč. Optimizirajte vsako spletno stran posebej, da dosežete največ prometa in vleke na svojem spletnem mestu.

– – –

SLIKA

Spletna stran proti spletnemu mestu: https://writingexplained.org/webpage-vs-website-difference

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map