SiteGround vs FastComet – Kaj je najboljše za vaše spletno mesto [2020]

Odločili ste se, da boste kot novi gostitelj spletnega mesta uporabili bodisi SiteGround ali FastComet, zdaj pa prihaja ta končna in zapletena izbira. Mogoče SiteGround ponuja večino potrebnih funkcij, vendar si želite, da brezplačna domena FastComet ponuja. Ali je to brezplačno ime domene vredno žrtvovati za druge funkcije?


Preden sprejmete to končno odločitev, morate biti prepričani o lastnostih gostovanja, brez katerih absolutno ne morete. Na primer:

  • Ali potrebujete spletnega gostitelja, ki zagotavlja lastne varnostne popravke, tako da je vaš spletni prostor zaščiten pred ranljivostmi hitreje kot gostitelj, ki čaka na popravke drugih proizvajalcev? To je eno področje, kjer se FastComet in SiteGround resnično razlikujeta.
  • Ste začetnik spletnega gostovanja in morate vedeti, da lahko dobite hiter dostop do skupin za podporo strankam, ki lahko hitro rešijo vaše težave?
  • Če je vaše spletno mesto namenjeno vašemu podjetju, si lahko privoščite, da doplačate za najboljšo tehnologijo za pospeševanje hitrosti ali imate raje cenovno ugodnejšo možnost? FastComet in SiteGround imata tehnologijo za povečanje hitrosti, vendar ga ena ponuja le na svojem najdražjem načrtu.

Za vas sem naredil raziskavo in primerjal trditve SiteGround in FastComet na petih pomembnih področjih:

1Round 1: Fastcomet vam daje več za svoj denar… Vključuje brezplačno domensko ime za Life2Round 2: Varnostne popravke zdaj ali pozneje… To je razlika3Round 3: Hitrost in zmogljivost SiteGround je težko nadomestiti 4Round 4: FastComet je na začetku dražji – vendar ste Prihranili bomo pri stroških obnavljanja, domenskih imen 5Round 5: Podpora strankam – vse je v hitrosti {"@kontekst":"http: \ / \ / schema.org","@tip":"Seznam seznamov","itemListElement": [{"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 1,"ime":"1. krog: Fastcomet vam daje več za svoj denar \ u2026 Vključuje brezplačno ime domene za življenje","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / siteground-vs-fastcomet \ / # 1. krog – Fastcomet-daje-več-za-svoj denar —- Vključno-a- Free-Domain-Name-za-življenje"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 2,"ime":"2. krog: Varnostni popravki zdaj ali pozneje \ u2026 To je razlika","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / siteground-vs-fastcomet \ / # 2. krog – Varnostne popravke-zdaj-ali-pozneje —- To — s-the- Razlika"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 3,"ime":"3. krog: Hitrost in zmogljivost SiteGround je težko premagati","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / siteground-vs-fastcomet \ / # 3. krog – SiteGround — s-Speed-and-Performance-Is-Hard-Beat"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 4,"ime":"4. krog: FastComet je na začetku dražji \ u2013 Toda prihranite pri stroških obnavljanja, domenskih imen","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / siteground-vs-fastcomet \ / # krog-4 – FastComet-Is-More-Drape-Na začetku —– Toda-Ti — ll -Shrani na obnovo-stroški – domenska imena"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 5,"ime":"5. krog: Podpora strankam Vse v hitrosti","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / siteground-vs-fastcomet \ / # 5. krog – Podpora strankam —– To — s-vse-v-hitrosti"}]}

1. krog: Fastcomet vam daje več za svoj denar … Vključuje brezplačno ime domene za življenje

Nekatera podjetja za gostovanje se med seboj precej razlikujejo po tem, kaj vključujejo skupne načrte gostovanja, FastComet in SiteGround imata res veliko podobnosti. Za lažjo primerjavo sem sestavil to pregledno tabelo in tako izpostavil, kaj je na voljo za vsakega.

ZnačilnostFastCometSiteGround
Skladiščni prostor15 GB do 35 GB, odvisno od načrta10 GB do 30 GB, odvisno od načrta
Jamstvo za vračilo denarja45 dni30 dni
Brezplačno ime domeneDa, brezplačno ime domene za življenje (ali tako dolgo, dokler ostanete s FastCometom)Ne
Samodejno varnostno kopiranjeDa, vsak dan v osnovnem načrtu sedem dni in pri vseh drugih načrtih 30 dni; ima tudi upravitelja obnovitve z enim klikom za enostavno obnovo varnostnih kopijDa, vsakodnevno, 30 dni
Brezplačno SSL potrdiloDa, v vseh načrtih – vključuje šifriraj SSL in Cloudflare CDN SSLDa, na vseh načrtih
Brezplačno CDNDa, Cloudflare CDNDa, Cloudflare CDN
Pasovna širinaNi strogo omejeno, vendar s “priporočenim mesečnim prometom” (npr. 10.000 mesečnih obiskovalcev na načrtu StartSmart)Ni strogo omejeno, ampak s “priporočenim mesečnim prometom” (npr. 10.000 mesečnih obiskovalcev na StartUp načrtu)
Brezplačne migracije spletnih mestDa, eden z načrtom StartSmart, trije pri vseh drugih načrtihDa, končano v 24 urah
E-poštni računiNeomejenoNeomejeno
Namestitev aplikacije z enim klikomDaDa

In zmagovalec je: Bližnji krog je, toda FastComet je s svojim brezplačnim domenskim imenom za vse življenje in 45-dnevno garancijo vračila denarja prešel v vodstvo. V drugih vidikih je zelo podoben SiteGround, vendar te vključene funkcije omogočajo FastComet boljšo izbiro.

2. krog: Varnostni popravki zdaj ali pozneje … To je razlika

Pričakovali bi, da bo vaš spletni strežnik obdržal spletno mesto brez zlonamerne programske opreme in prepreči kramp in napadi grobe sile – toda v nekaterih primerih spletni gostitelji varnosti ne jemljejo tako resno, kot bi želeli.

SiteGround ima vrsto varnostnih ukrepov, s katerimi lahko zagotovite, da je vaše spletno mesto zaščiteno 24/7. Izolacija računa uporablja za zagotovitev, da če drugo spletno mesto na istem strežniku, kot je vaš, vpliva zlonamerno programsko opremo ali drugo vrsto ranljivosti, vaše spletno mesto ne bo ogroženo. Ima tudi inteligentne požarne zidove na ravni strežnika, napredno zaščito DDoS (porazdeljeno zavrnitev storitve) in umetno inteligenco anti-bot (AI), ki ščiti pred vsemi vrstami napadov grobe sile.

Kadar se SiteGround med drugimi ponudniki gostovanja razlikuje po svojem pristopu do varnostnih popravkov. Večina gostiteljev bo počakala, da tretji razvijalci objavijo popravke, s katerimi bodo odpravili znane ranljivosti varnosti v aplikacijah, vendar SiteGround uporablja veliko bolj proaktiven pristop. Razvija in uporablja lastne popravke, zato se ranljivosti popravijo veliko hitreje in vaše spletno mesto je zaščiteno prej.

FastComet uporablja varnostni sistem BitNinja – vrsto zaščite, ki uporablja algoritem strojnega učenja za zaščito strežnikov pred vrsto škodljivih napadov. Obstaja tudi inteligentni požarni zid za spletne aplikacije, za katerega trdi, da FastComet lahko blokira skoraj 99% agresivnih napadov na spletna mesta in strežnike.

Tako kot SiteGround tudi FastComet uporablja izolacijo računa in AI proti zagonu, da poveča varnost na vašem spletnem mestu. Na spletnem mestu FastComet trdijo tudi, da ponuja odstranjevanje zlonamerne programske opreme – če pa sem to preveril pri zastopniku za podporo strankam, se izkaže, da gre za “napako.” 

siteground vs vs fastcomet-slika-01

In zmagovalec je: Glede varnosti sta si FastComet in SiteGround precej podobna – vendar SiteGround ponuja boljšo raven zaščite z lastnim sistemom varnostnih popravkov, o čemer podrobneje razpravljamo v naši poglobljen pregled. Če bi bila prodajna stran podjetja FastComet trditev o odstranjevanju zlonamerne programske opreme natančna, to bi jo morda lahko postavili naprej, a brez te funkcije je njena varnost manj impresivna kot spletna stran.

3. krog: Hitrost in zmogljivost SiteGround je težko premagati

Kako hitro se lahko naložijo vaše spletne strani, ima velik vpliv – še posebej, če spletno mesto uporabljate za podjetja. Ena sekunda zamude pri nalaganju strani strani (v primerjavi z drugimi spletnimi mesti) lahko privede do 7-odstotnega zmanjšanja konverzij in 11% manj ogledov strani. Če se stran naloži na mobilno napravo več kot nekaj sekund, bodo obiskovalci verjetno kliknili stran.

Uspešnost strani SiteGround pri hitrostih nalaganja strani je impresivna. Ima vrsto funkcij za povečanje hitrosti, vključno z NGINX, SSD diski, po naročilu SuperCacher, CDN (omrežje za dostavo vsebin), strežniki HTTP / 2 in PHP 7.3. V kombinaciji ta tehnologija pripelje do povprečne hitrosti nalaganja strani 1,6 sekunde brez omogočenega SuperCacherja in 1,3 sekunde s SuperCacherjem.

FastComet jih ima tudi nekaj odlične funkcije za izboljšanje zmogljivosti, vključno z več različicami PHP, kot tudi APC in OPcache. Za najboljše hitrosti na FastCometu pa se morate odločiti za načrt SpeedUp (najdražji), ki vključuje RocketBooster, FastCometov sistem za predpomnjenje. Vendar hitrosti FastComet-a niso tako impresivne kot SiteGround, povprečna hitrost nalaganja strani je 2,1 sekunde.

SiteGround izstopa, saj se z lahkoto spopada z velikimi prometnimi obremenitvami, kjer se FastComet bori. Hitrosti nalaganja strani SiteGround ostajajo skladne do 8000 sočasnih obiskovalcev brez SuperCacherja in do vrtoglavih 230.000 sočasnih obiskovalcev z omogočenim SuperCacherjem. FastComet se je začel boriti in čas nalaganja strani se je povečal, saj je bilo le 40 sočasnih obiskovalcev.

Pomembna je tudi zanesljivost v obliki nadomestnega dela. Tako SiteGround kot FastComet imata 99,9-odstotno jamstvo za produktivnost, vendar je čas upodabljanja SiteGround nekoliko boljši od FastCometovega.

siteground vs vs fastcomet-slika-02

siteground-vs-fastcomet-slika-03

In zmagovalec je: Še en krog je blizu, vendar SiteGround ponuja hitrejše hitrosti nalaganja strani in ima boljši uptime rekord v zadnjih šestih mesecih. Vendar ima FastComet še vedno boljšo hitrost nalaganja strani in čas uptime kot mnogi drugi spletni gostitelji.

4. krog: FastComet je na začetku dražji – vendar boste prihranili pri stroških obnavljanja, domenskih imenih

Vrednost za denar je enaka številu funkcij, ki jih dobite glede na ceno, ki jo plačujete. Glede cen so FastComet in SiteGround na površini precej podobni.

Za SiteGround vam ni treba plačati tri leta, da dosežete najboljše cene – mesečne protivredne cene ostanejo enake, ne glede na to, ali se prijavite za eno, dve ali tri leta. S FastCometom boste plačali 33% več, če izberete 24-mesečni načrt (v primerjavi s 36-mesečnim načrtom) in 66% več, če se odločite za 12-mesečni načrt.

Mogoče bi bilo vseeno smiselno doplačati s FastCometom, kajti tam, kjer so cene obnovitve SiteGround približno 3x višje od uvodne cene, Cene za podaljšanje FastComet-a se po začetnem mandatu ne zvišajo. Dolgoročno to naredi FastComet boljšo vrednost kot SiteGround.

FastComet vam podari tudi brezplačno ime domene za vse življenje in vključuje 45-dnevno garancijo za vračilo denarja, 15 dni več, kot jih boste dobili pri SiteGround.

In zmagovalec je: FastComet je tu pred nami. Z FastCometom se ne boste soočali z napihnjenimi cenami obnavljanja, kar pomeni, da boste morali kljub temu, da se prijavite za daljše obdobje ali samo plačujete več v krajšem roku, plačati manj v celotnem življenju svojega spletnega mesta. Poleg tega dobite brezplačno ime domene ne le za eno leto (kot to ponujajo številni gostitelji), temveč za celotno pogodbo s FastCometom, skupaj z številne druge odlične lastnosti. Tako prihranite vsaj 10 dolarjev na leto.

5. krog: Podpora strankam – vse je v hitrosti

Uspeh spletnega gostitelja je pogosto odvisen od njegove podpore strankam. Če ne morete dobiti potrebnih odgovorov in hitro, se boste samo počutili frustrirane. Dobra novica je to tako SiteGround kot FastComet si prizadevata postaviti svoje stranke na prvo mesto, zato boste lahko prepričani, da boste dobili pomoč, ki jo potrebujete, kadarkoli jo potrebujete.

Oba ponujata 24-urno podporo prek klepetanja v živo, telefona in sistema vozovnic. Kjer so robovi strani SiteGround pred FastComet, vendar je čas odzivanja in reševanja. SiteGround ima najhitrejši odzivni čas v industriji spletnega gostovanja za podporo za vozovnice, odzivi (dejanskih ljudi in ne avtomatiziranih sporočil) so prejeti v povprečju v osmih minutah. Če še vedno želite vedeti več, preberite naše strokovni pregled SiteGround, kjer vidimo, kako dobra je podpora strankam.

Sistem za podporo vozovnic FastComet-a prav tako želi zagotoviti hitre odzive, vendar se ne more povsem ujemati s spletnim mestom SiteGround. FastComet ponavadi človeško odzove na vozovnice v eni uri – daleč pred povprečjem za osem ur v panogi, vendar še vedno zaostajamo za SiteGround. Veliko uporabnikov meni, da je to močna točka za njih.

Ob stiku SiteGround prek klepetanja v živo je bil agent za podporo takoj na voljo in je mojo težavo v celoti rešil v 10 minutah. S FastCometom sem čakal nekaj minut, da sem poklepetal s agentom – in moja težava je bila rešena v 25 minutah.

Med odzivi s programom FastComet je prišlo do zamude – agent za podporo je včasih potreboval minuto ali več, da je odgovoril na moja sporočila, kakovost podpore pa ni bila tako dobra.

siteground vs vs fastcomet-slika-04

In zmagovalec je: S hitrejšimi odzivnimi časi in manjši čakalni čas na splošno, Podpora uporabnikom SiteGround je boljša od FastCometove – čeprav je bližnji krog. Časi odzivanja in reševanja FastComet-a so še vedno hitrejši od mnogih drugih ponudnikov gostovanja, zato lahko dobite podporo ne glede na to, kateri dan ali noč je..

V tesni bitki med FastCometom in SiteGround, kdo zmaga?

To je bil resnično tesen boj, navsezadnje pa SiteGround zmaga s 3: 2. Čeprav FastComet zmaga v razmerju med ceno in kakovostjo, SiteGround je odličen v varnosti, učinkovitosti in storitvah za stranke – in ker so to res pomembni vidiki spletnega gostovanja, je SiteGround (komajda) boljši od FastComet-a.

Naša priporočila

  • Če imate spletno mesto za podjetja in potrebujete najhitrejše hitrosti ter zagotavljanje odličnih zastopnikov in agentov za podporo strankam, ki jim je resnično pomembno, SiteGround je za vas.
  • Če imate proračun in morate vedeti, da se stroški vašega gostovanja ne bodo dramatično povečali, bo FastComet najbolje deloval za vas.
OkroglaSiteGroundFastComet
LastnostiBrezplačen SSL, CDN in hitra selitev spletnega mestaBrezplačno ime domene za življenje
Pomoč strankam24/7 podpora prek vozovnic, telefona in klepeta v živo – ter hitri odzivni in ločljivi časi24/7 podpora prek vozovnic, telefona in klepeta v živo – z dostojnimi odzivnimi časi
VarnostVisoka raven varnosti in takojšnje popravke ranljivosti, da bo vaše spletno mesto varnoVarnostni sistem BitNinja za zaščito vašega spletnega mesta pred ranljivostmi in napadi
IzvedbaHitrosti nalaganja strani so odlične, čas delovanja je približno 99,99%Dobre hitrosti nalaganja strani, a RocketBooster je le na najdražjem načrtu
Vrednost za denarZa najboljše cene vam ni treba plačati tri leta, vendar so stroški obnove višjiCene obnavljanja niso napihnjene, zato je sčasoma boljša vrednost denarja
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me