SiteGround vs DreamHost – Kdo je bolj zanesljiv v letu 2020?

Na prvi pogled je videti, da DreamHost ponuja boljše cene kot SiteGround, vendar se ne zavajajte. Če želite pridobiti diskontne cene DreamHosta, morate plačati vnaprej za tri leta gostovanja.


To je samo eden izmed razlogov, da sem najraje SiteGround nad DreamHostom. Po strogem testiranju obeh gostiteljev, Boljša izbira glede zmogljivosti, varnosti in celotne uporabniške izkušnje sem ugotovila, da je SiteGround. Sem tudi ljubitelj njegovih novih orodij za upravljanje spletnih mest.

DreamHost ni slab gostitelj, ampak zakaj se sprijazniti z “ni slabo”, ko bi lahko naredili bolje? Kliknite tukaj, če si želite ogledati najboljše ponudbe SiteGround, ali beri za celotno zgodbo in rezultate mojih testov.

Izvedba

Hitrost funkcije SiteGround omogoča, da se DreamHost zdi počasi

Ker ljudje vse pogosteje uporabljajo svoje mobilne naprave za brskanje po spletu, postanejo hitrosti nalaganja strani še pomembnejše. Če se vaše spletno mesto naloži več kot nekaj sekund, se vaši obiskovalci ne bodo zadrževali. Zato je uspešnost spletnega gostitelja prva stvar.

Ne glede na to, kje na svetu se nahajajo vaši obiskovalci ali kakšno napravo uporabljajo za ogled vašega spletnega mesta, S SiteGround se bodo vaše strani hitro naložile. Njegove funkcije za povečanje hitrosti vključujejo:

 • SSD diski (do 200% hitrejši od običajnih trdih diskov)
 • NGINX strežniška tehnologija (za izboljšanje odzivnega časa strežnika)
 • SuperCacher (SiteGround je naročil orodje za predpomnjenje)
 • Cloudflare CDN (omrežje za pošiljanje vsebin)
 • PHP 7.3 in HTTP / 2

SiteGround trdi, da so s tehnologijo za povečanje hitrosti hitrosti nalaganja strani približno 1,3–1,6 sekunde. Da bi to preizkusil, sem sestavil spletno mesto WordPress s številnimi vtičniki (s pomočjo številnih vtičnikov na spletnem mestu je znano vplivajo na hitrosti nalaganja strani), če si želite ogledati, kako SiteGround obravnava bolj gosto spletno mesto. Hitrosti nalaganja strani sem preizkusil s pomočjo brezplačnega orodja GTmetrix.

Poročilo o uspešnosti nalaganja strani GTmetrix za gostovanje spletnih strani SiteGroundPoročilo o uspešnosti nalaganja strani GTmetrix za gostovanje spletnih strani Siteground

Z vklopljeno tehnologijo za pospeševanje hitrosti SiteGround je trajalo le 1,4 sekunde, da se je stran 1,27 MB v celoti naložila.

DreamHost ima manj funkcij za izboljšanje zmogljivosti, vendar uporablja pogone SSD in trdi, da imajo strežnike, optimizirane za delovanje. Preizkusil sem spletno mesto, ki gostuje na DreamHostu, da vidim, kako se primerja s podobnim spletnim mestom na spletnem mestu SiteGround.

Poročilo o uspešnosti nalaganja strani GTmetrix za gostovanje spletnih strani DreamHostPoročilo o uspešnosti nalaganja strani GTmetrix za gostovanje spletnih strani DreamHost

Kot lahko vidite na posnetku zaslona, na spletnem mestu DreamHost je bilo za polno nalaganje 3,8 sekunde trajanje 3,8 sekunde – več kot dve sekundi dlje od SiteGround za spletno mesto podobne velikosti. Medtem ko je 3,8 sekunde še vedno precej pod povprečno hitrostjo nalaganja strani (približno 7 sekund), je v primerjavi s SiteGround počasen.

DreamHost ima 100-odstotno jamstvo za produktivnost – DreamHost vam za vsako uro (ali del ure) zniža stroške dnevnega gostovanja. Večina gostiteljev, vključno s SiteGround, ima 99,9-odstotno jamstvo za čas, tako da se DreamHost morda zdi boljša izbira za zanesljivost, kajne? Ne tako hitro.

Kljub 100-odstotni garanciji za produkcijo v zadnjih mesecih podatki o DreamHost-u nadaljuje s 99,64% v enem mesecu, in 99,80% v drugem mesecu. V tem 99,64% mesecu je izpad trajal več kot dve uri in pol v enem dnevu.

Ali je torej potencialni izgubljeni prihodek med tem izpadom vreden manjših posojil? Da bi postavili perspektivo DreamHost-ove zgodovine upodabljanja, SiteGround ima v povprečju 99,98% uptime – kar pomeni približno osem minut odmora na mesec.

In zmagovalec je: SiteGround. Z boljšo hitrostjo in večjo zanesljivostjo SiteGround zagotavlja, da vam ni treba skrbeti za uspešnost svojega spletnega mesta.

Lastnosti

DreamHost ne more premagati posebnih orodij SiteGround za WordPress

SiteGround ima uporabne funkcije, kot so CDN (Network Delivery Network) in orodje za uprizoritev, s katero lahko preizkusite spremembe in nove vtičnike WordPress, ne da bi vplivali na živo različico svojega spletnega mesta, preden ste prepričani, da vse deluje tako, kot mora. SiteGround se celo uvrsti v naš krog najboljši ponudniki gostovanja WordPress.

Njene lastnosti niso tako impresivne, DreamHost vam daje neomejeno prostora za shranjevanje in brezplačno domeno za prvo leto, eno področje, kjer resnično sije, je 97-dnevno jamstvo vračila denarja. SiteGround vam daje samo 30 dni.

Za lažjo primerjavo DreamHost in SiteGround v funkcijah je naslednja primerjava:

ZnačilnostSiteGroundDreamHost
Skladiščni prostor10 GB do 30 GB, odvisno od načrtaNeomejeno
Jamstvo za vračilo denarja30 dni97 dni
Brezplačno ime domeneNeDa, brezplačna domena za prvo leto, ko se prijavite na letni načrt
Samodejno varnostno kopiranjeDa, vsakodnevno in 30 dni, z možnostjo izdelave varnostnih kopij na zahtevoDa, vsak dan in hranimo največ 15 dni
Brezplačno SSL potrdiloDaDa
Brezplačno CDNDa, Cloudflare CDNNe
Pasovna širinaBrez merjenjaBrez merjenja
Brezplačne migracije spletnih mestDa, končano v 24 urahNe, za to storitev je pristojbina
Brezplačni e-poštni računiNeomejenoDa, vendar samo na načrtu Neomejeno
Namestitev aplikacije z enim klikomDa, s čarovnikom za nastavitev WordPress-a s priporočenimi vtičniki SiteGroundDa
Orodje za uprizarjanjeDaNe
cPanelNe, uporablja Site Tools, novo nadzorno ploščo, ki nadomešča cPanelNe, DreamHost uporablja lastno nadzorno ploščo, ki deluje podobno kot navigacijski meni, ne pa običajna postavitev ikone s ploščicami na nadzorni plošči

In zmagovalec je: SiteGround, s svojim impresivnim naborom funkcij. Če že imate spletno mesto, boste še posebej cenili brezplačno storitev migracije. Načrti gostovanja SiteGround vam nudijo 10–30 GB prostora za shranjevanje, kar bo večini uporabnikov več kot dovolj.

Če pa nameravate gostovati na zelo velikem, medijsko obremenjenem spletnem mestu, je DreamHost morda boljša izbira z neomejenim prostorom za shranjevanje. Če o tem še razmišljate, preberite naš poglobljen pregled DreamHost.

Varnost

SiteGround hitro deluje na vaši spletni strani – Varnost DreamHosta je osrednja

Varnost SiteGround je boljša od tistega, kar ponuja veliko ponudnikov spletnih gostovanj v skupni rabi. Hitro reagira, ko odkrijemo nove grožnje in ranljivosti, razvijemo in uporabimo lastne varnostne popravke. Večina gostiteljev, vključno s podjetjem DreamHost, čaka, da se izdajo popravki drugih proizvajalcev, kar bo vaše spletno mesto dlje časa ranljivo.

Za preprečitev napadov grobe sile SiteGround v svojem požarnem zidu uporablja napredno tehnologijo protibotične umetne inteligence (AI). Izolira okuženi ali vloženi račun, tako da če je drugo spletno mesto na istem strežniku ciljano z zlonamerno kodo, vaš spletni prostor ostane varen.

Opis varnostne miselnosti SiteGroundPosnetek zaslona s spletnega mesta SiteGround

Varnost DreamHosta ni tako velika kot SiteGround, vendar je še vedno boljša od nekaterih gostiteljev, ki pričakujejo, da boste za mirni mir plačali dodatno. Uporablja mod_security, požarni zid spletne aplikacije (WAF), ki vaš spletni prostor ščiti pred zlonamernim prometom, skrivni scenarij in napadi grobe sile. Na voljo je tudi tehnologija, ki preprečuje, da bi se vaša nadzorna plošča vdrla.

In zmagovalec je: SiteGround, s hitrimi odzivi na nove ranljivosti in naprednejšim sistemom požarnega zidu.

Cenitev

DreamHost ne poviša cen pri obnovi, vendar SiteGround ne plačuje let vnaprej

Številni spletni gostitelji oglašujejo nizke mesečne cene gostovanja, toda ko pridete do blagajne, ugotovite, da morate za plačilo teh cen plačati tri leta. To velja za DreamHost, ki ponuja mesečne, letne ali triletne načrte. Če se odločite za plačilo mesečno, plačate skoraj podvojeno oglaševano ceno.

Cene spletnega mesta SiteGround niso odvisne od dolžine vašega načrta. Ne glede na to, ali se prijavite za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev, plačate oglaševano ceno.

Ko gre za stroške obnove, pa SiteGround ni tako velik. Ko je čas, da obnovite svoj načrt, boste plačali skoraj trikrat več od cene, ki ste jo plačali na začetku. DreamHost je nenavaden po tem, da se cene ne zvišajo z obnovo, zato so dolgoročno cene nižje od SiteGround.

DreamHost vam omogoča tudi brezplačno ime domene in brezplačno zaščito zasebnosti domene (za kar večina gostiteljev doplača). Tega ne boste dobili s SiteGround.

In zmagovalec je: DreamHost. Čeprav morate za doseganje najnižjih cen vnaprej plačati tri leta, je DreamHost dolgoročno cenejši zaradi statičnih cen, brezplačnega imena domene in vključene zasebnosti domene.

Upoštevajte le, da SiteGround še vedno ponuja boljši nabor funkcij, tako da je cena dražja, medtem ko je cena dražja..

Pomoč strankam

SiteGround ima hitro podporo strankam – primanjkuje podpore DreamHosta

Tako SiteGround kot DreamHost ponujata 24-urno podporo, toda podobnost se konča.

S SiteGroundom je podpora 24/7 na voljo s klepetom v živo, telefonom in e-pošto / vstopnicami. Prepričani ste, da boste na klepetalnici v živo dobili hiter odziv – običajno se povežete v eni minuti. SiteGround ima tudi najhitrejši odzivni čas za podporo za vozovnice. Odziv lahko pričakujete v desetih minutah – veliko hitreje kot drugi gostitelji, ki sem jih preizkusil.

Podpora za DreamHost 24/7 je na voljo samo po e-pošti (in nisem ravno prepričan, kako lahko imenujete to podporo 24/7, saj je vsa e-pošta tehnično 24/7). Podpora za klepet v živo je na voljo samo od 17.30 do 21.30. PST. Tudi v teh urah se je težko povezati s podpornim agentom.

Ko sem med razpoložljivimi urami preizkusil podporo za klepetanje v DreamHostu, se nisem mogel povezati s agentom za podporo strankam in v klepetu v živo sem prejel sporočilo, da je ekipa “zunaj”, vendar se mi bo kmalu vrnil. ” Podpora DreamHostu je zanesljivo na voljo samo po e-pošti, odzivni časi pa lahko trajajo do 24 ur.

Posnetek zaslona - Podpora za klepet v živo za DreamHost

In zmagovalec je: SiteGround, brez dvoma. Z SiteGround boste zagotovo hitro dobili pomoč, ki jo potrebujete – poleg tega imate več načinov, da se obrnete na ekipo za podporo, ne glede na uro dneva.

SiteGround je vrhunski v hitrosti, varnosti in podpori

Na splošno SiteGround uporablja boljšo tehnologijo kot DreamHost, saj ponuja večje hitrosti nalaganja, večjo zanesljivost in boljšo varnost. Kar se mene tiče, je to nedvomno zmagovalec v tej primerjavi.

Če želite izvedeti več, si oglejte naš strokovni pregled SiteGround.

Moja priporočila

 • Če imate podjetje in potrebujete hitro in zanesljivo spletno mesto, izberite SiteGround. Izkoristili boste številne njegove napredne funkcije, na primer CDN in območje uprizarjanja.
 • Če morate gostovati v osebnem spletnem mestu ali imate premajhen proračun in potrebujete gostitelja, ki bo dolgoročno cenejši, boste morda želeli razmisliti o DreamHost. Z obnavljanjem vas ne bodo prizadela velika povišanja cen in za gostovanje se lahko odločite plačevati mesečno v mesec, pri čemer se boste izognili visokim predhodnim stroškom.
SiteGroundDreamHost
IzvedbaTehnologija za povečanje hitrosti za hitro nalaganje straniManjkajo funkcije za povečanje učinkovitosti, kar vodi do počasnejšega nalaganja strani
LastnostiObmočje uprizarjanja je primerno za posodobitve, ne da bi tvegali trenutno spletno mestoBrez omejitev za shranjevanje in pasovno širino, za eno leto dobite brezplačno ime domene
VarnostSamodejno varnostno kopiranje in vodilne varnostne funkcijeVarnostne lastnosti so povprečne
VrednostCene niso odvisne od dolge začetne zaveze, vendar so cene obnovitve visokeCene obnove so bolj prijazne žepu, začetne cene pa so višje
Pomoč strankam24/7 podpora z odličnimi odzivnimi časi24/7 podpora prek e-pošte, toda klepet v živo je nezanesljiv in na voljo le ob določenih urah
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map