SiteGround proti DigitalOcean: tesno tekmo, vendar le en zmagovalec [2020]

Če razmišljate, da bi poskusili gostovanje v oblaku, se vam zdi DigitalOcean očitna izbira v primerjavi s SiteGround. Konec koncev je specializirano za gostovanje v oblaku, medtem ko je SiteGround bolj “splošen” gostitelj, ki ponuja tudi storitve gostovanja v oblaku. Ugotovil pa sem, da včasih posebna možnost ni najboljša možnost – še posebej, kadar je tako težko uporabljati.


Mogoče vas skrbi, da SiteGround ne more zagotoviti enake kakovosti gostovanja v oblaku. No, morali boste še naprej brati, če želite pridobiti vse podrobnosti, toda TL; DR je preprost: Ko ustvarite testna mesta in natančno preučite oba gostitelja, lahko z gotovostjo rečem, da SiteGround ponuja boljšo storitev gostovanja v oblaku kot DigitalOcean.

Ko boste že prebrali, boste morda celo prišli do zaključka, da gostovanje v oblaku ni najboljša možnost za vas – v tem primeru ima SiteGround veliko več za ponuditi.

Kliknite tukaj, če si želite ogledati vse najnovejše načrte SiteGround, ali preberite, če želite izvedeti, kaj je po mojem mnenju boljša izbira.

Enostavnost uporabe

DigitalOcean NI za začetnike – vendar SiteGround ohranja stvari preprosto

Ne bom lagal, vzpostavljanje testnega mesta z DigitalOcean mi je povzročilo veliko frustracij – in že več kot deset let ustvarjam in ustvarjam spletna mesta. Najprej moram razložiti nekaj terminologije. DigitalOcean uporablja ime “kapljica”, da opiše strežnike v oblaku, ki jih lahko nastavite. Obstaja veliko možnosti (na primer Ubuntu in CentOS ter predhodno konfigurirane kapljice) in lahko ustvarite tudi več kapljic.

Spletna mesta gradim s programom WordPress, zato sem z veseljem našla vnaprej konfigurirano kapljico z enim klikom, ki deluje na Ubuntu. Ko sem izbrala podrobnosti načrta (več o tem v razdelku o cenah) in druge možnosti, sem mislila, da bi bilo dobro. Na žalost je namestitev z enim klikom zavajajoča. Postopek namestitve je trajal veliko več kot en klik – in veliko frustracije.

Zaslon Ustvari kapljice DigitalOcean

Za nastavitev WordPress-a (ali drugih aplikacij) v novem oblaku strežnika DigitalOcean morate uporabiti aplikacijo, kot je Terminal (macOS) ali konzola VNC DigitalOcean (virtualno omrežno računalništvo). – in navodila niso povsem jasna. Če ste že kdaj delali v Terminalu, bo v redu – če pa niste, se izogibam DigitalOcean-u!

WordPress namestitvena koda za DigitalOcean

V primerjavi z DigitalOcean je SiteGround zelo enostaven za uporabo. Ker upravlja gostovanje v oblaku, niste pripravljeni, da stvari nastavite takšno, kot ste pri DigitalOcean. Z vsem upravljamo znotraj prilagojenega orodja SiteGround (nadzorna plošča), namestitev aplikacij, kot sta WordPress in Weebly Sitebuilder, pa je enostavna kot en klik.

Nadzorna plošča SiteGround

Če že imate spletno mesto, ki gostuje drugje, bo tehnična ekipa brezplačno preselila vaše obstoječe spletno mesto. Za moja spletna mesta SiteGround je postopek trajal le nekaj ur, in ni mi bilo treba skrbeti za nič.

Ker SiteGround uporablja SiteTools v vseh svojih načrtih gostovanja, boste imeli enako enostavno izkušnjo tudi s skupnim gostovanjem in gostovanjem WordPressa.

Načrti & Cenitev

Načrti DigitalOcean so bolj prilagodljivi, vendar so načrti SiteGround enostavnejši

Štirje načrti gostovanja v oblaku SiteGround – Vstop, Business, Business Plus in SuperPower – vsak ponuja različno količino CPU (procesorske) moči, pomnilnika in SSD prostora. Shranjevanje SSD se začne pri 40 GB, medtem ko je prenos podatkov zelo velikodušnih 5 TB. (Prenos podatkov včasih imenujemo tudi pasovna širina ali količina prenesenih podatkov, ko nekdo obišče vaše spletno mesto ali prenese vir z vašega spletnega mesta.)

Prav tako imate možnost, da gostovanje v oblaku nastavite v načrt po meri, prilagodite CPU, pomnilnik in shrambo SSD glede na vaše potrebe. Načrt lahko kadar koli spremenite na nadzorni plošči, tako da vam nikoli ne bo treba skrbeti, da vam bo zmanjkalo sredstev.

Upravljanje gostovanja v oblaku SiteGround

Seveda ponuja SiteGround veliko več kot le gostovanje v oblaku, njegovo skupno gostovanje, upravljani WordPress in upravljani načrti WooCommerce pa so veliko bolj dostopni.. Če ne potrebujete višjih ravni virov (prostor za shranjevanje in procesorska moč), bi bil lahko bolj primeren upravljan načrt WordPress.

Na primer, lahko izberete najnižji upravljani načrt WordPress, GoGeek in izkoristite vse funkcije za povečanje hitrosti plus višje ravni strežniških virov v primerjavi z drugimi načrti, za del stroškov stroškov načrta gostovanja v oblaku začetne ravni.

DigitalOcean ponuja veliko več možnosti prilagajanja, kar vam omogoča izbiro med vrstami strežnikov, vključno z Ubuntu, CentOS in Fedora. Možnosti strežnika v oblaku razvrščajo glede na raven zmogljivosti – Standardno, Splošno, CPU-Optimized in Memory-Optimized – z različnimi količinami pomnilnika SSD, prenosa podatkov in pomnilnika. Količine za shranjevanje SSD se začnejo pri 25 GB, načrti z nižjimi cenami pa vključujejo 1 TB prenosa podatkov.

Z DigitalOcean imate veliko večjo fleksibilnost plačila, saj plačujete le za tisto, kar uporabljate, in lahko nastavite opozorila o zaračunavanju, da samodejno prejmejo e-poštno obvestilo, ko mesečna poraba preseže določen znesek. Preden začnete, morate v račun dodati dobroimetje (na splošno dovolj, da pokrijete ocenjene stroške v enem mesecu).

Na primer, če želite ustvariti strežniško kapljico, optimizirano s CPU, s 4 GB pomnilnika, 2 CPU in 4 TB prenosa podatkov, vam bo DigitalOcean omogočil ustvarjanje te kapljice le, če ste v predplačilo dodali dovolj denarja. ravnovesje.

Nadzorna plošča DigitalOcean

Izvedba

SiteGround paketi v izboljšavah hitrosti, ki jih primanjkuje DigitalOcean

V primerjavi s skupnim gostovanjem bo gostovanje v oblaku privzeto uspešno, zato lahko pričakujete večjo hitrost in zanesljivost. Poleg tega, Gostovanje v oblaku SiteGround dopolnjujejo ekskluzivne funkcije za povečanje hitrosti, ki vam omogočajo še hitrejše nalaganje strani.

SiteGround vključuje:

  • Cloudflare CDN (omrežje za pošiljanje vsebin) za hitro nalaganje hitrosti, ne glede na to, od kod brskajo vaši obiskovalci
  • NGINX Direct Delivery za hitro nalaganje slik iz pomnilnika strežnika
  • SuperCacher, inovativna storitev predpomnjenja SiteGround, ki vključuje dinamični predpomnilnik NGINX in storitev Memcached v vtičniku SG Optimizer
  • GZIP stiskanje

DigitalOcean ne ponuja enakih izboljšav hitrosti. Njeni strežniki so konfigurirani tako, da omogočajo najboljše možne hitrosti, do tržnega trga pa lahko dostopate do nekaterih predhodno konfiguriranih slik kapljic, ki vsebujejo nekatere funkcije za povečanje učinkovitosti. Kapljica WordPress kapljice OpenLiteSpeed ​​na primer lahko izboljša hitrost nalaganja strani, vendar ni tako hitra kot SiteGround.

Kapljica OpenLiteSpeed ​​WordPress DigitalOcean

SiteGround je na naših preizkusih učinkovitosti dosegel impresivno oceno. Če želite izvedeti več, preberite naše celoten pregled SiteGround.

DigitalOcean-ovi testi niso bili slabi, vendar so nekoliko padli. Če želite videti, zakaj, preberite naše poglobljen pregled DigitalOcean.

Lastnosti

SiteGround v celoti upravlja s funkcijami, ki jih DigitalOcean ne more zagotoviti

DigitalOcean in SiteGround ponujata zelo različne funkcije s svojimi načrti gostovanja v oblaku – morda zato, ker ciljajo na zelo različne stranke. DigitalOcean je usmerjen v razvijalce, tako da če ste to vi, boste cenili prilagodljivost, ki jo nudi DigitalOcean za gradnjo in uvajanje strežnikov v oblaku.

Orodja za razvijalce DigitalOcean

Če niste razvijalec, pa vam bodo verjetno bolj všeč upravljane funkcije gostovanja v oblaku SiteGround. Na primer, lahko izkoristite preprosto, vodeno namestitev in optimizacijo WordPress-a, samodejne posodobitve in varnostne kopije in uporabite orodje za urejanje, da spremenite svoje spletno mesto, ne da bi prekinili različico v živo.

Storitev Upravljavec WordPress in WooCommerce SiteGround

Primerjava funkcij DigitalOcean in SiteGround je zahtevna, a poglejmo nekaj najpomembnejših funkcij.

ZnačilnostSiteGroundDigitalOcean
Upravljano gostovanjePopolnoma uspeloBrez vodstva
Prostor SSDOd 40 GB za gostovanje v oblaku; do 30 GB za druge vrste gostovanjaZačetek pri 25 GB
Prenos podatkovOd 5 TB za gostovanje v oblakuZačetek pri 1 TB
Varnostne kopijeVsak dan, vključno s sedmimi izvodi zunaj krajaNa voljo so tedenske varnostne kopije s štirimi kopijami
CDNVključen Cloudflare CDN (za vse vrste gostovanja)Cloudflare je združljiv, vendar ga morate nastaviti sami
SSLBrezplačno Šifrirajte SSL certifikate za vsako domeno, ki jo uporabljateBrezplačno Šifrirajte SSL certifikate, vendar jih morate izdati in nastaviti ročno
Migracije spletnih straniVključena je brezplačna migracija spletnih straniNi možnosti za migracijo spletnega mesta
Zasebni DNS (sistem domenskih imen)Da, vključeno v vse načrte v oblakuDa, to lahko nastavite ročno

Varnost

Osnovna varnost DigitalOcean se ne ujema z ravnjo zaščite SiteGround

To, kar podjetja za spletno gostovanje menijo, da so “bistvene varnostne lastnosti”, pogosto ni dovolj, da bi bilo vaše spletno mesto popolnoma zaščiteno. Mnogi spletni gostitelji pričakujejo, da boste za zaščito svojega spletnega mesta plačali dodatno za varnostne funkcije ali za odstranitev zlonamerne programske opreme, če je vaše spletno mesto že okuženo.

DigitalOcean, na žalost, ne ponuja veliko na področju varnostnih funkcij. Med svojim raziskovanjem sem naletel na čudovite zgodbe uporabnikov DigitalOcean, katerih računi (in spletna mesta) so bili deaktivirani zaradi zlonamernega prometa, zlonamerne programske opreme in neželene pošte zaradi kršitev varnosti..

To bi lahko bilo deloma zato, ker DigitalOcean zahteva, da konfigurirate svoje požarne zidove in izvajate rutinsko varnostno spremljanje in posodobitve. In to ni ravno enostaven postopek, da prevzamete nase.

SiteGround ponuja več vgrajene varnosti – spremlja vašo spletno stran 24/7 in boste zaščiteni pred poskusi vdorov, neželene pošte in zlonamerne uporabe virov virov. SiteGround je tudi aktiven glede popravljanja programske opreme, ko se odkrijejo ranljivosti. Razvija svoje varnostne popravke namesto da čaka, da se popravki sprostijo.

Če želite izvedeti več o varnostnih funkcijah SiteGround, preberite naše strokovni pregled SiteGround.

Podpora

Podpora DigitalOcean manjka v primerjavi s poudarkom na stranki SiteGround

Preizkusil sem podporo uporabnikom pri SiteGround in DigitalOcean in imel dve zelo različni izkušnji.

SiteGround ponuja napredno prednostno podporo za gostovanje v oblaku, do tega 24/7 pa lahko dostopate prek klepetanja v živo ali vstopnice / e-pošte. SiteGround ima velik ugled, da hitro odgovarjate na vstopnice za podporo in se povežete prek klepetanja v živo – in moja izkušnja to podpira. Uporabil sem možnost pogovora v živo in bil v manj kot 30 sekundah povezan s podpornim agentom.

Zastavljal sem vprašanja o nadgradnji na gostovanje v oblaku s skupnega gostovanja in uporabi WordPressa v oblačnem strežniku. Prvi agent me je hitro prenesel na drugega člana ekipe, ki je lahko učinkovito odgovoril na moja vprašanja. Celotna izmenjava je trajala nekaj minut, moja nadgradnja na gostovanje v oblaku pa je bila končana do konca dneva.

Podpora za SiteGround

DigitalOcean ponuja samo podporo na vozovnicah, informacij o razpoložljivih urah podpore pa ni. Ko sem predložil vozovnico za podporo, sem v desetih minutah prejel odgovor – kar je precej hitro pri podpori za vozovnice.

Odgovor pa ni bil zelo koristen, saj me je usmeril v članek o podpori, kako namestiti SSL potrdilo. Verjetno je to, ker so uporabniki strank DigitalOcean v veliki meri razvijalci, ki imajo veščine upravljanja gostovanja v oblaku.

Podpora DigitalOceana

SiteGround je vrhunski, vendar prihaja na ceno

No, zmagovalca imamo – SiteGround od uporabnikov dobi žareče ocene, saj ne trdi, da je dober, ampak to tudi dokazuje. Oblačno gostovanje SiteGround je prijazno za začetnike, vendar še vedno ponuja prilagodljivost in orodja, s katerimi lahko razvijalci sodelujejo (na primer prirejanje). Zato je sestavil naš seznam najboljše storitve spletnega gostovanja.

Največja pomanjkljivost pri SiteGround je njegova cena. Z oblakom SiteGround v oblaku ne morete začeti poceni tako, kot lahko s DigitalOceanom, toda stari stavek “dobite, kar plačate” je resničen tukaj. Če želite, da varnost in podpora upravljanega gostovanja v oblaku omogoča, da se osredotočite na vsebino svojega spletnega mesta, potem je SiteGround prava izbira za vas.

Če si ne morete privoščiti cene gostovanja v oblaku SiteGround, vendar še vedno želite izkoristiti njegove funkcije, se lahko odločite za enega od svojih upravljanih načrtov WordPress. Na žalost je največji prostor za shranjevanje 30 GB, vendar je to za večino vrst spletnih strani dovolj prostora.

Če pa ste razvijalec (ali se rad bolj igrate z orodji za razvijalce), potem DigitalOcean ponuja več možnosti nadzora in prilagajanja.. Resnično morate vedeti, kaj počnete – kot sem ugotovil, ko sem potreboval cel dan, da sem nastavil svoj oblačni strežnik DigitalOcean!

SiteGroundDigitalOcean
Enostavnost uporabeZa začetnike prijazen in upravljan prek nadzorne plošče SiteGround, z namestitvijo z enim klikomNi primeren za začetnike in za začetek boste potrebovali nekaj znanja razvijalca
CenitevNačrti gostovanja v oblaku so veliko dražji od načrtov gostovanja v skupni rabi SiteGround – vendar lahko plačujete mesečnoVeliko je prilagodljivosti in lahko začnete z načrtom poceni, ki je podoben ceni gostovanja drugih gostiteljev
IzvedbaFunkcije za povečanje hitrosti zagotavljajo zelo hitro čas nalaganja straniNe vključuje funkcij za povečanje hitrosti, vendar jih lahko konfigurirate tako, da deluje z Cloudflare CDN
LastnostiPerke, kot so selitve spletnega mesta, samodejno ustvarjene SSL potrdila, dnevno varnostno kopiranje in več shranjevanja SSD in prenosa podatkovVeliko orodij za razvijalce, vendar brez dnevnega varnostnega kopiranja (razen če doplačate), in namestiti morate lastne SSL potrdila
VarnostSamodejno spremljanje, zaščita pred krampami in zaščita pred neželeno poštoV veliki meri ste odgovorni za lastno varnost
Podpora24/7 podpora prek klepetanja v živo in vstopnice / e-poštePodpora za vozovnice – vendar sem hitro odgovorila na svoje vprašanje

Pogosta vprašanja

Kateri gostitelj je najboljši, SiteGround ali DigitalOcean?

Odgovor je res odvisen od vaših individualnih potreb in vaše strokovne usposobljenosti. DigitalOcean ponuja odlično storitev gostovanja v oblaku za razvijalce, a če šele začnete z gostovanjem v oblaku, boste morda težko nastavili.

Po drugi strani je SiteGround eden najpreprostejših gostiteljev za uporabo in ponuja vsestransko odlično storitev, zato je na našem seznamu najboljših storitev spletnega gostovanja.

Ali SiteGround ponuja gostovanje v oblaku?

Da, SiteGround ponuja popolnoma upravljano storitev gostovanja v oblaku. Uporaba je preprosta, tudi če še niste imeli izkušenj z gostovanjem v oblaku. Dobite zajamčene vire in jih je enostavno povečati, ko vaše spletno mesto / podjetje raste.

Se želite odločiti za gostovanje v oblaku in VPS? Preberite naše poglobljena primerjava VPS proti oblaku da bi razumeli vse prednosti in slabosti vsakega.

Je DigitalOcean dober za gostovanje v WordPressu?

Na DigitalOcean lahko gostite spletno mesto WordPress, vendar morate imeti v mislih, da je DigitalOcean usmerjen v razvijalce, zato ni enostavnih namestitev z enim klikom, ki bi lahko vse postavile za vas. Za začetek boste morali imeti nekaj znanja o ukazni vrstici.

Lahko tudi preberete naše vodnik za namestitev WordPress-a na DigitalOcean.

Ali je SiteGround primeren za mala podjetja?

Gostovanje SiteGround je odlična izbira za mala podjetja. Poleg velike hitrosti uptime in nalaganja dobite dostop do kopice edinstvenih funkcij, vključno z orodji za sodelovanje in napredno varnostjo.

Če načrtujete gradnjo spletnega mesta za e-trgovino, boste želeli preveriti upravljane načrte WooCommerce, ki jih upravlja SiteGround..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me