Site123 Načrti cen in izogibanje skritim stroškom v letu 2020

Čas je za novo spletno stran? Spletna stran123 je eden najlažjih in najbolj zabavnih graditeljev spletnih strani za začetnike, ki si lahko ustvarijo spletno prisotnost. Kljub temu je struktura cen in naročnine platforme enako enostavna za uporabo.


Če pa ste neizkušeni, ko gre za graditelje spletnih mest in njihove storitve gostovanja, enostavno je spregledati nekatere dejavnike, ki bi lahko prišli do skritih stroškov, o katerih niste pomislili. Dobro poznavanje modela cen Site123 in kaj lahko to pomeni za dodatne stroške na poti vam bo pomagalo, da se nastavite za prijetno gostovanje.

Vsak načrt preizkusite brezplačno z garancijo za vračilo denarja

Kot večina njegovih neposrednih konkurentov, Site123 ponuja a popolnoma brezplačen načrt gostovanja. Ta brezplačni načrt gostovanja se lahko v nedogled uporabi za izdelavo vaše spletne strani in gostovanje v spletu. Na voljo je z enakimi standardnimi omejitvami, kot so nizke omejitve shranjevanja in pasovne širine, trženje blagovne znamke Site123, omejen dostop do funkcij in gostovanje v poddomeni Site123. Na srečo boste še vedno lahko dobili odlično predstavo o delovanju same platforme in graditelja.

Če pa res želite preizkusiti premijsko funkcijo, preden se odločite za Site123, se lahko prijavite tudi za premijski načrt z varnostno mrežo 14-dnevne garancije za vračilo denarja.

To je v skladu z večino drugih graditeljev Jimdo, Wix, in SimpleSite, medtem WordPress.com in Weebly naredite eno bolje z 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Naj vas ne zavede stran z začetnimi cenami – Site123 ima pravzaprav dober izbor načrtov!

Težko si je zamisliti razlog, zakaj bi se odločili za to, vendar na svoji strani s cenami poleg brezplačnega načrta Site123 prikazuje le en premijski načrt, Basic. Ko ustvarite račun in ga želite nadgraditi, se vam prikažejo najmanj štirje premijski načrti.

Štirje načrti so naslovljeni Osnovni, napredni, profesionalni in zlati. Način strukturiranja teh načrtov se počuti uravnoteženo; SimpleSite očitno želi poskrbeti za različne potrebe in proračune. Viri so enakomerno porazdeljeni po načrtih, ki so primerni za spletna mesta različnih lestvic.

Na voljo imate tudi več možnosti obračunavanja: četrtletno, letno, dvoletno in triletno obračunavanje. Vendar je žal, da nimate možnosti mesečnega zaračunavanja, ker bi bilo to bolje za tiste, ki niso prepričani o daljših obveznostih.

Prav tako je pri spletnem mestu123 lepo, da zagotavlja cene v več valutah, tako da boste natančno vedeli, kaj boste plačevali.

Mnogo prihranite pri daljših pogodbah

Iz začetnih cen bo videti, da Site123 ni ravno najcenejša možnost. Cene so privzeto prikazane glede na letni obračun. Če se osredotočite na to, potem je osnovni načrt Site123 dvakrat višji od cene osebnega načrta WordPress.com ali načrta Connect Domain Wix.com; in nekoliko dražji od načrta za zagon Weebleja, Jimdovega Pro Pro-jevega in PRO-načrta SimpleSite-ja. Razen za WordPress in Wix, vse temeljijo na letnih plačilnih shemah.

Ta razlika postane manj izrazita, višje ko grete, najdražji načrt za zlato je v istem območju od 25 do 30 USD kot vsi drugi gradbeniki.

Ko pa začnete iskati daljša obračunska obdobja, cene drastično padejo. Na primer, če bi šli na četrtletno obračunavanje, bi se cena skoraj podvojila. V drugo smer, odvisno od izbranega premijskega načrta, prihranite lahko do 32%, če se odločite za dvoletno obračunavanje (v primerjavi z letnim obračunavanjem) in do 16%, če se odločite za triletno obračunavanje (v primerjavi z dvoletnim obračunavanjem). Čeprav je daljša pogodba morda preveč obvezna za tiste, ki imajo preproste potrebe po gostovanju spletnih strani, je resnično odvisno od vaših želja. Vsaj lepo, če imate možnost.

Upoštevati je treba še to ko izberete obračunsko obdobje več kot eno leto, prejmete brezplačno domeno za eno leto.

Kako se Site123 Cene in značilnosti postavljajo proti ostalim?

Če se želite resnično odločiti, ali je cena ponudbe graditelja spletnih strani vredna, jo morate primerjati z drugimi storitvami. Ker bodo potrebe vseh drugačne, se bom osredotočil le na nekatere najpomembnejše funkcije, kot so e-trgovina, SEO, oblikovalec spletnih strani in prilagajanje ter razširjene funkcije.

Ko gre za e-poslovanje, s programom Advanced in Gold odklenete osnovno različico z naprednim načrtom in popolno funkcionalnostjo. To je podobno osnovnim funkcijam, ki jih ponuja WordPress.com za precej cenejše, Wix in Weebly pa ponujata bolj napredno e-poslovanje za nekoliko manj.

Z vidika sposobnosti, Spletna stran123 je precej obsežna in je enaka večini teh gradbenikov, čeprav ne na ravni Shopify ali BigCommerce.

Site123 ima SEO orodja za začetnike, kot so preusmeritev 301, urejanje metapodatkov in integracija z Google Webmasters. To je vsaj bolje kot SimpleSite in je spet enak večini drugih, razen za Wix in Weebly.

Site123 ima tudi precej spodobnega graditelja spletnih mest. Nima popolnih možnosti vlečenja in spuščanja, vendar lahko spletno mesto in elemente prilagodite na kateri koli drug način. Na voljo je tudi spodobna zbirka brezplačnih predlog, ki jih lahko uporabite, čeprav ni skoraj toliko raznolikosti, ki bi jo dobili od predlog Wix.

Site123 Načrti cen in izogibanje skritim stroškom v letu 2020

Najbolj presenetljivo za tako preprostega graditelja, Site123 ponuja tudi precej obsežen trg aplikacij, z brezplačnimi in premium aplikacijami. Zato poskrbite za proračun teh, če jih potrebujete.

Site123 Načrti cen in izogibanje skritim stroškom v letu 2020

Cene spletnega mesta123 – Kaj je ulov?

Zdaj, ko ste se dobro seznanili s cenovnimi načrti Site123 in kako se primerjajo s tistimi drugih ustvarjalcev spletnih mest, se morda sprašujete, ali obstaja ulov. Navsezadnje so cene videti zelo vključujoče, kajne?

Ampak ja, mislim, da obstaja nekaj značilnosti cen Site123, ki štejejo za “ulov” ali “skrito ceno.”

Prvič, to je skoraj zagotovilo, da se boste prijavili na vsaj letni načrt, saj je cena za četrtinski načrt v primerjavi s tem skoraj izsiljevalna. Dobite med 30% in 36% znižanje cene od četrtletnega do letnega obračuna, zaradi česar so četrtletni obračuni skoraj odveč.

Če greste s četrtletnim zaračunavanjem, boste morali plačati za svojo domeno, kar je enostavno še 10 USD na leto, ali nekoliko več, če jo kupite pri spletnem mestu Site123. In če greš vsaj za letni obračun, je žal to brezplačno domeno dobite šele prvo leto, tako da je to dodaten strošek, ki ga morate upoštevati, če ostanete pri platformi mimo te točke. Da bi bili pošteni do Site123, vse to jasno povedo na strani s cenami, čeprav vam ne povedo, koliko bo domena stala pred časom.

Tu je še ena stvar, ki rahlo zavaja. Na strani z začetnimi cenami, Spletna stran123 omenja »E-poslovanje« kot funkcijo Premium:

Site123 Načrti cen in izogibanje skritim stroškom v letu 2020

Toda na strani s cenami na nadzorni plošči je „e-trgovina“ izključena iz osnovnega načrta, ki ima enake lastnosti in ceno kot prejšnji načrt „Premium“:

Site123 Načrti cen in izogibanje skritim stroškom v letu 2020

Če pa zasluži dobroimetje, Site123 zagotavlja nekaj drugih stvari brezplačno, na primer zaščito zasebnosti domene (kar je funkcija GoDaddy za plačilo). Ponuja tudi vgrajeno šifriranje SSL / HTTPS in gostovanje po e-pošti (od Napredno naprej).

Če želite izvedeti več o Site123, si oglejte naš strokovni pregled.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me