Primerjava GoDaddy proti Hostgatorju – presenetljivi [2020] Rezultati testov

Če želite novo spletno mesto zgraditi na uveljavljeni, preizkušeni platformi, sta GoDaddy in HostGator dve očitni izbiri. Oba sta priljubljena gostitelja, vsak imata milijone kupcev, toda kateri je najboljši za vas?


Preizkusil sem obe podjetji in primerjal njihove storitve, da sem našel našega prvaka. Medtem ko sta oba trpela zaradi resnih pomanjkljivosti, Na koncu sem izbral GoDaddyja za svojega mednarodnega zmagovalca. Omogoča večje hitrosti za obiskovalce z vsega sveta in je veliko boljši za začetnike.

Če ciljate samo na ameriški trg, bi se lahko HostGator lotil naloge, vendar morate vedeti, da obstajajo veliko boljše možnosti kot ti dve podjetji. Vsekakor priporočam dajanje Gostovanje InMotion prvi pogled.

Preberite mojo popolno primerjavo, če želite razumeti posebne razlike med GoDaddy in HostGator. Pojasnila bom, na kaj morate biti pozorni in kako se izogniti dragim poskusom prodaje. Začnimo.

1Round 1: Medtem ko so si v smislu virov podobni, Hostgator skriva temno tajno2Round 2: GoDaddy je dosegel po vsem svetu, medtem ko Hostgator zagotavlja pošteno garancijo3Round 3: GoDaddy vam uspe nadgraditi več funkcij, ki jih nikoli niste vprašali For4Round 4: Hostgator Graditelj spletnih mest v vseh načrtih gostovanja, GoDaddy zahteva, da ga kupite ločeno5. 5. krog: Podpora za oddajo ponudnikov Hostgatorja, medtem ko je GoDaddy v ZDA pripravil kozmetično nočno moro6Hostgator, GoDaddy je prevzel svetovni pokal {"@kontekst":"http: \ / \ / schema.org","@tip":"Seznam seznamov","itemListElement": [{"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 1,"ime":"1. krog: Medtem ko so si v smislu virov podobni, Hostgator skriva temno skrivnost","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / godaddy-vs-hostgator-gostovanje-primerjava \ / # 1. krog – medtem ko-oni — znova podobno-v-pogoji-za vire –Hostgator-skriva-a-temno-skrivnost"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 2,"ime":"2. krog: GoDaddy je dosegel po vsem svetu, medtem ko Hostgator zagotavlja pošteno garancijo","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / godaddy-vs-hostgator-gostovanje-primerjava \ / # 2. krog – GoDaddy-Has-World-Reach – Medtem ko-Hostgator-zagotavlja-in- Iskreno jamstvo"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 3,"ime":"3. krog: GoDaddy vam uspe nadgraditi več funkcij, ki jih nikoli niste zahtevali","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / godaddy-vs-hostgator-gostovanje-primerjava \ / # 3. krog – GoDaddy-Upravlja-do-Upsell-You-with-More-Features-You -Nikoli-prosil-za"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 4,"ime":"4. krog: Hostgator vključuje orodje za izdelavo spletnih strani v vse gostovalne načrte, GoDaddy pa zahteva, da ga kupite ločeno","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / godaddy-vs-hostgator-gostovanje-primerjava \ / # 4. krog – Hostgator-Vključuje -S-Website-Builder-v-Vse-Gostovanje-Načrte –GoDaddy-Zahteva-You-To-Purchaps-To-Kupiti-Ločeno"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 5,"ime":"5. krog: Hostgator oddaja podporo, medtem ko je GoDaddy konstruiral Beauractical Nightmare","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / godaddy-vs-hostgator-hosting-primerjava \ / # 5. krog – Hostgator-outsource-support – while-GoDaddy-Constructed-a-Beauractical- Nočna mora"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 6,"ime":"Hostgator zmagal v ZDA, GoDaddy je domov odnesel svetovno prvenstvo","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / godaddy-vs-hostgator-gostovanje-primerjava \ / # Hostgator-zmaga-v-ZDA – GoDaddy-Take-Home-the-World-Cup"}]}

1. krog: Medtem ko sta si po virih podobna, Hostgator skriva temno skrivnost

Vzel sem glavni Hostgatorjev načrt skupnega gostovanja, Hatchling, in ga primerjal z najcenejšim GoDaddy-jevim načrtom. Sprva se je zdelo, kot da ni veliko razlike, saj oba gostitelja ponujata standardni paket gostovanja na enem spletnem mestu.

Eno spletno mesto, ki ga lahko gostite, ima pri obeh podjetjih neomejeno pasovno širino. Verjetno ste opazili, da “neomejeno” zveni kot “neomejeno” … in vendar ni tako zavezujoče. Poskusite ga uporabiti sami. To je čudovita beseda, ki jo je treba uporabiti, kadar resnično ne misliš tega, kar rečeš.

Nobena storitev gostovanja vam v resnici ne bo dovolila uporabe podatkov od podatkov, saj na koncu ste vedno pogojeni s “pošteno uporabo” v pogojih storitve. Stvar je v tem, da uporabniki po vsem spletu poročajo o skodrani izkušnji z Hostgatorjem.

Zgodba teh uporabnikov gre takole. Najprej se je promet na njihovo spletno mesto povečal zaradi dobro postavljenega oglasa ali omembe z večjega spletnega mesta. Nato je Hostgator spletno mesto takoj ustavil zaradi “nepravilne uporabe”. Torej, v bistvu, če ga naredite … ga ne naredite. Lepo.

Glede prostora na disku se na papirju ta dva nekoliko razlikujeta, v resnici pa ne toliko. GoDaddy zagotavlja 100 GB prostora za shranjevanje, medtem ko Hostgator obljublja “neomejeno” količino. Teh 100 GB je morda videti manj kot “neomejeno”, a ker tega ne morete uporabljati kot svoj osebni pogon, je res čisto podobno.

Zelo malo začetniških spletnih strani se bo približalo 100 GB (nekaj jih bo blizu 2 GB), zato vedite le to z obema načrtoma boste lahko udobno gostili majhno spletno mesto z malo prometa.

Ne pozabite le, da so osnovni načrti za osnovna spletna mesta, zahtevnejša spletna mesta pa zahtevajo napredne rešitve, na primer Hostgatorjev poslovni načrt ali končni načrt GoDaddyja.

Naš zmagovalec je … GoDaddy, po zaslugi Hostgatorjevega ugleda.

Če resno razmišljate o GoDaddyju, ne zamudite našega poglobljen pregled.

2. krog: GoDaddy je dosegel po vsem svetu, medtem ko Hostgator zagotavlja pošteno garancijo

Spletno mesto, ki je hitro in hitro na voljo, je to resnično vse, kar lahko zahtevam. Torej, zbral sem podatke s svojih spletnih mest in iz številnih sledilcev uptime in testov za nalaganje strani, da odgovorim na veliko vprašanje: Kateri od teh vam bo prinesel boljšo uspešnost?

Začnimo s hitrostjo strani. Pri preverjanju časov nalaganja v ZDA z osnovno namestitvijo WordPress so rezultati precej podobni. Hostgator deluje nekoliko bolje na zahodni obali, GoDaddy je na vzhodni obali zmagal, a oba sta odlična.

Zaplet se zgosti, ko pomanjšamo in skočimo čez ribnik. GoDaddy je ob nalaganju iz Londona bistveno hitrejši, enako pa velja tudi za celinsko Evropo in azijske države, kot sta Indija in Singapur.

To je enostavno razložiti. Hostgator ima v ZDA dva podatkovna centra, medtem ko GoDaddy deluje nič manj kot devet: sedem v ZDA, eno v Amsterdamu in eno v Singapurju. Fizična razdalja med obiskovalcem in strežnikom je pomembna in GoDaddy je preprosto bližje mednarodni množici.

Ko se prijavite v storitev, vam bo GoDaddy omogočil, da izberete svoj podatkovni center. Z Hostgatorjem na drugi strani ne boste imeli nadzora nad tem, kaj od obeh boste dobili.

Nadaljevanje. Obe podjetji uspešno zagotavljata produktivnost, ki znaša približno 99,9%. Pred nekaj leti je Hostgator doživel potop, ki ga je popeljal na 99,8-odstotno ozemlje, a v celoti sta oba odlično opravljena..

Kaj pa garancije? Oba gostitelja zagotavljata 99,9% uptime, kar je za vas precej dobra novica. Kaj se zgodi, ko garancije ni izpolnjeno? Pri Hostgatorju lahko vrnete dobroimetje za ta mesec, pri GoDaddyju pa lahko dobite 5% kredita tega meseca.

“To ne more biti prav,” morate razmišljati sami. GoDaddy vam obljublja, da vam bo povrnil slabih 5%, potem ko na začetku ni izpolnil garancije, ki vam jo je dal? Ja. Ne maram niti malo zvoka, ampak tako je.

Kljub razočaranju garancije za uptime, naš zmagovalec je še vedno GoDaddy, zahvaljujoč boljši mednarodni pokritosti. Rekel bi, da če je vaša spletna stran namenjena ameriškim obiskovalcem, se lahko za Hostgator vloži tudi primer.

3. krog: GoDaddy vam uspe nadgraditi več funkcij, ki jih nikoli niste zahtevali

Res ne maram upsells. To je moralno dvoumna prodajna taktika, ki izkorišča prednost, kako boste potem, ko ste se odločili za nakup enega izdelka, bolj dovzetni za dodatne nakupe. Kar me resnično spravlja ob živce, je, ko nekaj, kar nikoli nisem zahteval, samodejno doda v košarico.

Se spomnite, kako sem omenil, da velika podjetja niso moja stvar? To je eden glavnih razlogov. Majhna podjetja si želijo zaslužiti vaše zaupanje in pri tem ponavadi opravijo precej dobro delo. Ogromne korporacije lahko svoj uveljavljen ugled uporabljajo proti vam.

Tu sta kriva tudi Hostgator in GoDaddy. Ne glede na načrt, ki ga boste izbrali, bodo dodali dodatke, ki jih nikoli niste zahtevali. Seveda jih lahko odstranite, toda v prvi vrsti jih nikoli ne bi smeli biti.

GoDaddy samodejno doda varnostne kopije spletnega mesta v trenutku, ko se želite odjaviti. Ko nadaljujete s plačilom, boste videli tudi »Office 365 Starter Email«, vendar je brezplačno 12 mesecev. Kaj se zgodi potem? Postane daleč od zastonj.

Hostgator deluje podobno in dodaja CodeGuard varnostne kopije takoj med palico. Poleg tega boste v svoji košarici našli funkcije proti kraji.

So nekatere od teh funkcij koristne? Da, da so.

Ali jih veliko gostiteljev ponuja kot osnovne storitve? Da, da.

Po mojem mnenju, Tu je GoDaddy glavni glavni prestopnik. Doda funkcijo “e-poštnega sporočila”, zato je videti, da brez nje ne boste imeli e-poštnih sporočil (boste) in V vseh načrtih sploh ne ponuja brezplačnega potrdila SSL – kar počne Hostgator.

Mislil sem, da kupujem samo gostovanje, vendar GoDaddy ve bolje. Tam te dobijo.

Primerjava GoDaddy proti Hostgatorju - presenetljivi rezultati testov 2020 - slika1

Želim si, da bi se eden od njih odpravil po visoki cesti, ampak takšne so, Hostgator je manjše zlo in naš zmagovalec. Ne pozabite biti pozorni in odstraniti funkcije, ki jih ne potrebujete.

4. krog: Hostgator vključuje orodje za izdelavo spletnih strani v vse gostovalne načrte, GoDaddy pa zahteva, da ga kupite ločeno

Naučil sem se dvoklika, preden sem se naučil hoditi, zato sem verjetno rad uporabljal WordPress za svoja spletna mesta. Vendar to ni prava izbira za vse. Milijarde možnosti za prilagajanje in možnost, da se s kodo spoprimejo, so odlične, vendar so graditelji spletnih mest lažji.

Dobri gradniki spletnih strani omogočajo vsakomur, da ustvari super spletno mesto. Pripravljene so predloge in teme, v njih pa lahko preprosto vtaknete svojo vsebino. Tu povlecite besedilno polje, vstavite sliko in vaše profesionalno spletno mesto je pripravljeno za uporabo.

Hostgator nudi svojemu lastnemu graditelju, Gatorju, vse načrte za gostovanje. GoDaddy ima svojega ustvarjalca, GoCentral, vendar je na voljo samo v načrtih za ustvarjanje spletnih mest. GoDaddy ima tudi WordPress builder, ki pa je na voljo samo v upravljanih načrtih WordPressa.

GoCentral je zelo preprost za uporabo:

Primerjava GoDaddy proti Hostgatorju - presenetljivi rezultati testov 2020-image2

Če želite izvedeti več o GoCentral, preberite naš poglobljen pregled.

To pomeni, da lahko pri Hostgatorju uporabite isti načrt za izdelavo spletnega mesta bodisi z ustvarjalcem spletnih strani, bodisi z WordPressom ali drugim CMS. Pri GoDaddyju morate od začetka izbrati, kateri načrt želite. Če se odločite za redno gostovanje, se ne bo več uporabljalo GoCentral.

Glede na njihove značilnosti, Gator in GoCentral sta izenačena. Oba imata lepo izbiro predlog za podjetja, bloge in celo trgovine za e-trgovino ter oba izvajata funkcijo povleci in spusti.

GoDaddy-jev WordPress-ov ustvarjalec, hiter začetek, je verjetno eno najhitrejših in najučinkovitejših orodij, s katerimi si lahko ogledate spletno mesto WordPress. Na voljo vam bo 10 profesionalno zasnovanih tem, ki jih boste nato lahko poljubno prilagodili.

Medtem ko WordPress Builder doseže GoDaddy nekaj dodatnih točk, saj lahko katero koli spletno mesto, izdelano z WordPressom, enostavno premaknete po vrstici, zmagovalec je Hostgator. Oblikovalce spletnih strani je treba vključiti v gostovanje, ne pa jih kupiti posebej.

Če še vedno niste prepričani, ali je HostGator prava izbira za vas, preberite našo strokovni pregled.

5. krog: Hostgator oddaja podporo, medtem ko je GoDaddy konstruiral Beauractical Nightmare

Medtem ko spletni gostitelji rastejo in pridobivajo kupce, lahko zagotavlja kakovostno podporo resnično zapleteno. Vse zabave in igre so, če imate nekaj deset zahtev strank, ampak kako aktivno podpirate tisoče naenkrat?

Obstajata dva preprosta načina. Podporo bodisi oddajate nekje daleč stran, kjer je delovna sila cenejša, ali pa preprosto naredite izkušnjo tako frustrirajočo, da se bodo vaše stranke odrekle.

Obstaja še tretja možnost, s katero vložiti čas, denar in trud v izdelavo vrhunske podporne storitve. Ampak to tukaj preprosto ni tako.

Hostgator je kupil gostitelj konglomerata EIG, podjetja, ki je bilo znano po tem, da skrbi predvsem za dno. Kot del „optimizacije poslovanja“, ki je sledila, je bila večina tehnične podpore oddana v zunanje izvajanje.

Tehnični agenti iz Indije so lahko nič manj fenomenalni, pri Hostgatorju pa to ni tako. Počasi se odzivajo, slabo obvladajo tehnična vprašanja in na splošno delajo pripravljene obrazce za odgovore. Pričakujte razočaranje.

Hostgator mi je rekel, da bo čas nalaganja na Japonskem v redu, vse zahvaljujoč čarobnosti SSD-ja. SSD je odličen (in tudi standard za pogone leta 2020), vendar potovanja iz ZDA na Japonsko ne krajšajo.

Primerjava GoDaddy proti Hostgatorju - presenetljivi rezultati testov 2020-image3

GoDaddy je svojo podporo preusmeril v stopnje. Obstaja 1. stopnja, predstavniki, s katerimi se najprej pogovarjate, nato 2. stopnja, ki so nekoliko bolje seznanjeni s tehničnimi vprašanji, in raven 3, ki naj bi bili resnični strokovnjaki.

Čeprav ta sistem teoretično lahko deluje precej dobro, je v praksi pravi nered. Agenti prvega reda ne vedo skoraj ničesar in se potrudijo, da “odpravijo” težave, ne da bi se pogovorili s strokovnjakom. Je počasen, je neučinkovit in zagotovo ne pomaga.

Obe podjetji zagotavljata podporo 24/7/365 prek klepetanja v živo, telefona in e-pošte, vendar to v resnici ne pomeni veliko. To ni kakovostna podpora (klicanje podpore za klepet GoDaddy “premium” ne pomeni ničesar boljšega) in upam, da vam ga nikoli ne bo treba uporabljati.

GoDaddy je tu, da vam pomaga 24/7. Samo, veste, ne zdaj.

oDaddy vs Hostgator Primerjava - Presenetljivi rezultati testov 2020-image4

Če ste bolj neodvisni reševalec težav, boste dejansko ugotovili, da oba gostitelja delujeta precej podrobno. Nered je in morda bo od vas treba kopati, toda našel sem nekaj kakovostnih podpornih materialov, ki se skrivajo tam.

Kdo je tukaj zmagovalec? Ne ti, to bom rekel. Recimo, da je to kravato.

Hostgator zmagal v ZDA, GoDaddy je domov odnesel svetovno prvenstvo

Kot verjetno do zdaj lahko že veste, to ni spopad titanov. Ti dve podjetji sta se zibali in nato nekateri pred približno 15 leti, danes pa – ne toliko. Gotovo so slabši gostitelji, vendar je ravno toliko boljših.

In še vedno moramo izbrati zmagovalca. Družba to zahteva. Struktura cen je podobna (cene na začetku srednjih, drage obnove), obe storitvi pa sta enostavni za uporabo, tako da resnično prihaja do uspešnosti.

HostGator je boljša možnost za spletna mesta, ki so namenjena obiskovalcem v ZDA, če pa je to vaše občinstvo – priporočam, da pojdite s precej boljšim Gostovanje InMotion, ki ima dva najsodobnejša podatkovna centra, po enega na vsaki obali. Če vas zanima GoDaddyGlobalna uvedba, vam bom naredil eno boljšo. FastCometDeset globalnih podatkovnih centrov je izjemno, zato podjetje ponuja cenovno ugodne načrte, ki vključujejo številne funkcije, ki jih GoDaddy zaračuna dodatno.

GoDaddyHostgator
ViriNeomejena pasovna širina in 100 GB prostora na disku v osnovnem načrtu, odlično za majhna in srednje velika spletna mestaNeomejena pasovna širina in prostor na disku, toda slab ugled zaradi izklopa spletnih mest zaradi trkov v prometu
IzvedbaVelika hitrost nalaganja po vsem svetu, 99,9% uptime – vendar brez pravega zagotovilaVelike hitrosti v ZDA, še manj na mednarodnih trgih. 99,9% uptime s pošteno garancijo za njegovo podporo
Poskusi upsell-aŠtevilni poskusi prodaje. Nekatere se avtomatsko preverijo na blagajni. “Brezplačne” storitve, ki postanejo drage storitveŠtevilni poskusi prodaje. Nekatere se avtomatsko preverijo na blagajni. Vsaj SSL je vključen brezplačno
Spletni graditeljiGoCentral web builder + Quick Start builder za WordPress. Vsak je na voljo samo v določenih načrtih in ne v preprostih gostovalnih načrtihGator web builder na voljo z vsemi načrti gostovanja
PodporaPodpora 24/7/365, razdeljena na stopnje. Prvi nivo je napolnjen z neizkušenimi osebnostmi, zaradi česar je zelo težko doseči drugi nivo.24/7/365 podpora, ki je večinoma oddana v Indijo. Agenti imajo slabe tehnične sposobnosti in ne bodo v veliko pomoč
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map