Premagajte Chatbot z medkanalno podporo strankam LiveAgent

LiveAgent je najbolj pregledna in ocenjena # 1 programska oprema za pomoč uporabnikom za mala in srednja podjetja v letu 2019, ki podjetjem omogoča zagotavljanje podpore strankam v živo po več komunikacijskih kanalih in utrditev podpornih prizadevanj na eni sami platformi. Medtem ko klepetalnice še naprej grozijo tradicionalni podpori, sem se usedel na pogovor z Matejem Kukuckko, starejšim tržnikom za rast in Andrejem Csizmadia, mlajšim tržnikom, da bi ugotovil, kaj sploh pomeni LiveAgent.


Opišite dosedanjo vizijo, vrednote in razvoj podjetja.

Vse se je začelo, ko smo potrebovali dober sistem vozovnic za druge naše izdelke. Potrebovali smo programsko opremo za pomoč uporabnikom, ki bi vsebovala vse obstoječe komunikacijske kanale, vendar takšna rešitev takrat ni bila na voljo, zato smo se odločili, da zgradimo svojo. Potem ko smo opazili znatno povečanje zadovoljstva strank, smo se odločili, da ga delimo in drugim podjetjem pomagamo osrečiti svoje stranke.

Decembra 2010 se je začela prva izdaja trenutne LiveAgentove večkanalne službe za pomoč. Naš uspeh je bil takojšen in od kupcev smo prejeli odlične ocene.

Osredotočili smo se na razvoj naših 2 najbolj prodajanih izdelkov – Objavi affiliate Pro, programsko opremo za partnersko trženje in LiveAgent, rešitev za večkanalno pomoč. Naš sedež je v osrčju Evrope, Bratislavi, glavnem mestu Slovaške. Smo zasebno podjetje s 50 kolegi.

Finančni imenik na Slovaškem pri ministrstvu za finance je najel naše službe za poenostavitev in digitalizacijo njihovega poslovanja. Imeli so ogromno poizvedovanj, približno 2 milijona na mesec, zato so potrebovali obsežno rešitev, kot je LiveAgent. To je bil eden od pomembnejših korakov prehoda slovaških vladnih služb v digitalni svet.

Trenutno smo med najuspešnejšimi IT podjetji na Slovaškem. V skupini so sodelavci iz Eset, Sli.do, Sygic, WebSupport, NiceReply in številnih drugih briljantnih podjetij pri nas. Naše vrednote so sestavljene okoli treh glavnih stebrov – strast do tega, kar počnemo, osredotočenost na stranke, saj kupce vedno postavljamo na prvo mesto, in raznolikost v smislu zagotavljanja okolja, ki ga sestavljajo kolegi iz več držav in manjšin ter podpira in spodbuja različne ideje in prepričanja.

Številne stranke se zaradi varnostnega vidika bojijo vključiti svoje komunikacije. Kako to premagate??

Varnost je bila, je in vedno bo eden temeljnih delov našega poslovanja. To jemljemo zelo resno, saj se zanašamo na več plasti zaščite, različne dobavitelje tehnologij, več varnostnih kopij in stalen pregled tako strojne kot programske opreme..

Lani je GDPR vstopil v igro in morali smo se je držati, ker je varnost eden glavnih stebrov našega podjetja. Želimo, da stranke lahko shranjujejo svoje podatke o njihovem poslovanju in komunikaciji s strankami.

Imamo tudi nekaj zaposlenih, katerih naloga je stalno iskati kršitve varnosti in kraje varnosti. Vsa infrastruktura, ki jo uporabljamo na spletu, je od najboljših ponudnikov, za katere vemo, da jim lahko zaupamo. Naša obljuba je, da bomo vse podatke o strankah ohranili zaupne, šifrirane in varne.

Kakšni so vaši nasveti za gradnjo pozitivnih odnosov s strankami?

Vedite vsako stranko, kot da je vaša najboljša stranka. Poznajte zgodovino svojih naročil, kaj jim je všeč in kaj ne. LiveAgent vam lahko pomaga pri tem, če pa nimate veliko strank, mora biti to privzeto tako. Poznajte vsakega od vaših strank na individualni ravni.

Kako si predstavljate prihodnost spletnih komunikacij v petih letih?

S trženjem še bolj prilagojenih sporočil kupcem se pojavljajo različne številke glede zagotavljanja več blagovnih znamk. Izkustveno trženje in sposobnost preizkusiti, preizkusiti, občutiti in se navaditi na izdelke bo v prihodnosti, saj vse več kupcev gradi povezave z blagovnimi znamkami, izdelki in ekosistemi.

Verjamem tudi, da bomo videli, da bo kombinacija umetne inteligence in strojnega učenja postala pametnejša in bolj osredotočena na človeka. Podjetja se danes zelo trudijo prihraniti denar za človeške vire, vendar stranke zahtevajo človeški pristop. Pri LiveAgentu se večinoma osredotočamo na osebni človeški pristop in zato verjamemo, da bo klepet v živo še vedno naokoli, saj večine ljudi ne zanima pogovor s chatboti.

Verjamemo, da bo nekatera področja dela izmenjalo strojno učenje, večinoma pa bo ostalo enako.

Ko je internet začel postati del našega življenja, je nastal velik preskok tehnologije, ki deluje za podjetja, zdaj pa se morajo podjetja osredotočiti na osnove. Kako ravnate s strankami, so zadovoljni? V postopek morate biti vključeni. Tehnologija je lahko zelo koristna roka, vendar nikoli ne bo nadomestilo za dobro storitev strankam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me