Preden zgradite spletno mesto Shopify, morate vedeti 5 stvari

Shopify je že nekaj časa vodilna platforma gostovanja v e-trgovini. Z več kot 1.000.000 aktivnih uporabnikov in poganja 500.000+ podjetij, se zdi, da Shopify uporabljajo skoraj vsi. 


Toda preden se pridružite množici Shopify navdušenci ali se odločijo za cenejšo možnost, morate o platformi vedeti nekaj pomembnih stvari. Ti premisleki bodo določili, ali je Shopify edini graditelj spletnega mesta, ki lahko zadovolji vaše potrebe, ali se lahko odločite za kaj drugega.

Lepota prihaja na ceno

Nihče ne more zanikati, da ima Shopify nekaj najboljših tem, pripravljenih na e-trgovino na trgu. Nekateri ljudje, zlasti pošiljatelji pošiljk in podobni, svojo odločitev za uporabo Shopify skorajda temeljijo na dejstvu, da po izbiri predloge za Shopify in ustvarjanju njihovih izdelkov že imajo popolno spletno mesto za e-trgovino – zelo malo je treba spremeniti!

Za najboljše teme pa morate poskrbeti, da so v vašem proračunu. Skupaj je v trgovini s predlogi Shopify 67 predlog, od tega je deset brezplačnih. To ni preveč slabo. Ker pa večina drugih konkurentov, kot sta Wix in Squarespace, ponuja brezplačno vse svoje teme in ponuja cenejše načrte, se ponudba Shopifyja morda ne zdi preveč impresivna. Tudi njegove premium predloge so precej drage, večina pa se giblje od 150 do 200 dolarjev.

Če si še ne morete privoščiti premium predloge, to še ni konec poti. Brezplačne predloge Shopify so še vedno neverjetne glede kakovosti, popolnosti, prilagodljivosti in funkcionalnosti. Edine stvari, ki jih primanjkuje, so bolj nišne možnosti, pa tudi bolj navdihnjeni in edinstveni modeli. Skratka, ni vam treba uporabiti premium predloge, zagotovo pa vam bo pomagal, da boste izstopali pri veliko lepši trgovini.

 Preden zgradite spletno mesto Shopify, morate vedeti 5 stvari

Za najboljšo prilagoditev svoje trgovine morate kodirati

Področje, na katerem Shopify resnično izstopa od podobnih storitev gostovanja spletnih strani, je le, koliko nadzora omogoča tistim, ki imajo sposobnost kodiranja, da prilagodijo svoje spletno mesto. Dejansko lahko v Shopify v bistvu zgradite spletno mesto iz nič, z uporabo kode, eno vrstico naenkrat. Poleg tega lahko z istimi metodami popolnoma prenovite katero koli predlogo Shopify.

In Shopify ne ponuja samo enega samega načina. Predlogo ali sprednji del spletnega mesta lahko sestavite z znanimi kodami, kot so HTML, CSS in Javascript (ker boste imeli poln dostop do datotek spletnih strani). Lahko pa uporabite tudi tekoči jezik Shopify v jeziku predloge. Tekočina je popoln programski jezik s podobnostjo skriptnih jezikov, kot je PHP. Vendar ima dovolj razlik in edinstvenih lastnosti, da veščine niso nujno 100-odstotno prenosljive.

Če resno uporabljate tekočino, boste morali vložiti veliko časa v učenje jezika. Čas, ki vam bo potreben, da boste spretni pri njegovi uporabi, bo močno odvisen od vaše trenutne spretnosti razvijalca spletnega mesta.

Obsežnost, s katero lahko prilagodite spletno mesto Shopify, je privedla do velike industrije drugih oblikovalcev / razvijalcev Shopify, ki jih Shopify imenuje “strokovnjaki”. Če želite popolnoma rešitev po meri in ne marate plačevati zanjo, obstajajo samostojni zastopniki ali agencije, ki te storitve zagotavljajo na brezplačnih platformah ali na Shopify.

Lahko se integrirate z nekaterimi najzmogljivejšimi platformami za e-trgovino

Eno glavnih prodajnih mest Shopifyja je njegova integracija s tretjimi aplikacijami in platformami. Pravzaprav je njena trgovina z aplikacijami verjetno enakovredna samo trgovini BigCommerce, prav tako pa se nihče od drugih spletnih gostiteljev ne približa z vidika razširitev e-trgovine..

Dober primer za ponazoritev tega, kar mislim, je Oberlo, ena najbolj priljubljenih platform, ki se uporablja v povezavi s Shopifyjem. Naročniki in drugi posamezni prodajalci na Shopifyju pogosto uporabljajo Oberlo za neposreden vir izdelkov iz drugih trgovin in samodejno ustvarijo sezname za te izdelke v njihovi trgovini Shopify. S pomočjo aplikacije Oberlo lahko prodajalci avtomatizirajo celoten postopek pošiljanja od originatorja do trgovine in nato do kupca..

To je izjemno zmogljivo orodje, ki pokaže, kakšne so možnosti, ko gre za Shopify. Ker je trenutno najbolj priljubljena rešitev za e-trgovino, obstaja več tretjih strani, ki razvijajo platforme za delo s Shopifyjem, kot jih ima na kateri koli drugi platformi. Ostala orodja, ki jih Shopify lahko vključi, vključujejo MailChimp za e-poštne kampanje, Facebook Store za prodajo na Facebooku in “Plug In SEO” za SEO.

Preden zgradite spletno mesto Shopify, morate vedeti 5 stvari

Omogočite vas s prodajnimi prodajnimi mesti

Če primerjate večino funkcij Shopifyja s funkcijami njegovih konkurentov, se verjetno sprašujete, kaj resnično upravičuje višje stroške. Nekatere platforme se lahko zdijo enake ali celo bolj privlačne, če gre za izključno funkcije e-trgovine. Toda Shopify v resnici loči od drugih možnosti so njegove široke funkcije prodajnega mesta (POS).

S Shopifyjem lahko svojo fizično trgovino ali prodajo skoraj v celoti integrirate s svojo spletno trgovino. Ponuja celo programsko in strojno opremo, ki vam in vašim zaposlenim omogoča upravljanje fizične trgovine ali prodajnega mesta. Ta orodja omogočajo ustvarjanje računov zaposlenih; prodaja prek terminalov; upravljajte svoja naročila, prodajo in zaloge s centralne platforme; in vse to storite z uporabo različnih mobilnih naprav. Vaša orodja za analitiko in poročanje bodo zbrala tudi podatke iz vaše fizične in spletne prodaje.

Medtem ko funkcije POS niso povsem edinstvene, je Shopify edini, ki jih domače ponuja na tako celovit način. Druge platforme, kot je BigCommerce, se bolj zanašajo na integracije drugih proizvajalcev. Kateri pristop vam ustreza, se v veliki meri spusti na osebni okus. Shopify vam bo ponudil poenostavljeno in dosledno rešitev, medtem ko bodo aplikacije drugih proizvajalcev ponujale več raznolikosti.

Preden zgradite spletno mesto Shopify, morate vedeti 5 stvari

Za prodajo ne potrebujete spletne trgovine Shopify

Zadnja stvar, ki jo morate vedeti o Shopifyju, je ta, da ponuja način za prodajo prek spleta, ne da bi dejansko ustvarili popolno spletno mesto v spletni trgovini. Vedno bolj priljubljena metoda spletnega e-poslovanja je ciljanje na stranke neposredno prek platform družbenih medijev. Trenutno je Facebook platforma izbire.

Shopify Lite omogoča ciljanje na potencialne stranke in prodajanje njim prek Facebooka, ne da bi jim bilo treba najprej obiskati spletno trgovino. Kupci lahko izdelke kupujejo neposredno s vaših Facebook strani ali pa celo uporabite Facebook Messenger kot kanal za takojšen in neposreden klepet s strankami.

Facebook je le glavna platforma, na katero ciljajo. V resnici, gumbe »Kupite« lahko kupite na skoraj vseh spletnih straneh za izdelavo spletnih strani, kot sta Squarespace ali WordPress. To pomeni, da lahko uporabite drugo platformo, ki jo želite izdelati za svoje spletno mesto, vendar izkoristite zmogljiva Shopifyjeva orodja za e-trgovino za prodajo, upravljanje zalog, ogled poročil in statistike, integracijo s POS in še več.

Čaka vas zmogljiva rešitev za e-trgovino – če si jo lahko privoščite

Če se zdi, da so zgornji pomisleki nadvse pozitivni, je to zato, ker so. Shopify je najbolj priljubljena spletna platforma za e-trgovino – z dobrim razlogom.

Kadar gre za platformo, je težko najti kakršne koli omejitve ali natančne posledice. Najbolj prepričljiva ovira, ki bi se jo morali zavedati, ko razmišljate o Shopifyju, je, da bodo njeni stroški kmalu postali izjemno visoki, če niste velik posel. Toda dragi načrti Shopify, predloge za premijo in premium aplikacije prav tako prinašajo velik potencial za zaslužek.

Shopify se zdi odličen primer za pridobitev tistega, kar plačate. Le nekatere druge platforme lahko izpodbijajo to zaradi čistih funkcij e-trgovine, kot so pošiljanje tretjih oseb, integracija POS, tretje platforme, razširljivost in orodja za poročanje. In kar zadeva POS, je Shopify v bistvu v svoji ligi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map