Povečajte svojo prodajno prodajo z vizualnimi pregledi Loox

Ta intervju je potekal septembra 2018


Približno 90% uporabnikov pametnih telefonov na svojih telefonih bere e-poštna sporočila. V takšni resničnosti je fotografijo lažje, kot da vnesete pregled. Loox je razširitev Visual Reviews za Shopify, ki trgovcem na e-trgovanju omogoča zbiranje fotografij fotografij od strank s pomočjo e-poštnih opomnikov in privlačnih spodbud, s katerimi lahko povečate prodajo Shopify na streho! V tem intervjuju izvršni direktor Looxa Yoni Elbaz razloži pomen vsebin, ki jih ustvari uporabnik za e-trgovino, in bralce pozove, naj poskusijo Loox.

Kako je Loox zaživel?

Loox sta leta 2015 ustanovila jaz in Moran Benisty. Oba sta bila častnika v vojski; Bil sem analitični analitik in Moran je bila zadolžena za velike računalniške sisteme. Spoznala sva se, ko sva delala pri velikem ameriškem trgovcu, ki deluje v Izraelu, Moranu kot sistemskem arhitektu in meni kot produktnemu vodji. Po tem, ko smo za to podjetje izdelali več izdelkov za socialno e-trgovino, je bila preprosta in naravna odločitev, da bomo še naprej sodelovali in uvajali novosti na področju, ki smo ga že dobro poznali.

Zanimivo je, da so bili ocene, ki so najmočnejše bogastvo trgovca v e-trgovini, še vedno obtičali v 90. letih. Splet je postajal vse bolj viden, čedalje bolj priljubljena je bila tudi vizualna platforma, kot sta Instagram in Pinterest. Za nas je bilo očitno, da bo socialna e-trgovina tu ostala in da bo naslednja stopnja evolucije postala vizualna.

Na platformi Shopify smo bili prvi, ki smo ponudili vizualne preglede. Danes imamo več kot 13.000 aktivnih naročnikov, skoraj vsi plačujejo stranke in še vedno zelo hitro rastemo.

Kaj je Loox??

Loox je pregledna aplikacija, ki pooblašča trgovce za e-trgovino, da zbirajo vizualne ocene, ki jim stranke lahko zaupajo. To je vtič & Play razširitev za trgovine Shopify, ki jo lahko vsak trgovec Shopify namesti s klikom gumba, da začne zbirati vizualne ocene strank.

Uporabniki lahko avtomatizirajo zahteve za pregled v skladu z določenim razporedom, na primer takoj, ko je izdelek prispel na cilj ali nekaj dni kasneje, in dodatne opomnike, kadar so potrebni.

Naše avtomatske zahteve za pregled so narejene za pretvorbo in spodbudijo stranke, da v svoj pregled vključijo fotografijo. Takšne spodbude lahko vključujejo odstotek popusta pri naslednjem nakupu, popust s fiksno ceno na izdelke z visoko vrednostjo ali točke zvestobe kupcev.

Aplikacija Loox vizualni pregledi za Shopify

Kaj se zgodi, ko dobite slab pregled?

V prvi vrsti menimo, da bi morali trgovci e-trgovine uporabljati negativne ocene kot motor rasti. Raziskave kažejo, da so proizvodi, ki imajo samo 5 zvezdicne ocene, zaznani kot nezanesljivi, skoraj ponarejeni. Idealna povprečna ocena je med 4,2-4,5 zvezdicami, kar zagotavlja preglednost. Kupci vedo, da nič ni popolno. Trgovci lahko s tem, da so odprti za negativne ocene, ne pa da jih skrivajo, lahko okrepijo zaupanje in na koncu povečajo prodajo.

Poleg tega negativni pregledi pomagajo strankam oceniti tveganje in jih dejansko iščejo. Po statističnih podatkih 82% potrošnikov ne bo opravilo nakupa, če niso prebrali negativnega pregleda.

Trgovcem priporočamo, da ne prepadajo, če dobijo slab pregled. Namesto, da razumete osnovni vzrok pregleda, se hitro odzovete, zasebno ali javno, in ga objavite zaradi vseh razlogov, ki sem jih omenil prej.

Ob tem Loox svojim uporabnikom omogoča moderiranje pregledov in odločitev, katere objaviti in katere skriti.

Socialne aplikacije ponavadi upočasnijo nalaganje strani. Kako Loox to premaga?

Moja soustanoviteljica Moran Benisty je sistemska arhitektka z več kot 20-letnimi izkušnjami pri gradnji zapletenih računalniških sistemov in strokovnjak za spletno delovanje. Loox smo zgradili z upoštevanjem učinkovitosti in uporabili omrežje za dostavo vsebine (CDN), da bi lahko vse skripte in fotografije prikazali šele, ko je stran v celoti naložena. Nalaganje strani ne upočasni in se v povprečju prikaže v manj kot pol sekunde.

aplikacija za vizualne preglede loox za shopify

Kakšne integracije so na voljo pri Looxu?

V preteklih mesecih smo se osredotočali na ustvarjanje močnih integracij, ki razširijo Looxove zmogljivosti, optimizirajo način uporabe ljudi in poiščemo dodatne načine za uporabo mnenj. Na primer, integriramo z Google Nakupovanjem, da prikažemo mnenja o seznamih izdelkov v Googlu, ki dokazano izboljšujejo konverzije. Vključujemo tudi Aftership, rešitev za sledenje paketov, da trgovcem omogočimo pošiljanje zahtevkov za pregled glede na dejanski datum dobave.

Trenutno smo osredotočeni na Shopify, ker gre za hitro rastočo platformo, na kateri imamo ogromno možnosti za nadaljevanje in rast, vendar je možno, da bomo v prihodnosti dodali vtičnike za druge sisteme za upravljanje vsebine, kot sta Magento in WooCommerce.

Kako vidite prihodnost socialnega marketinga?

To je veliko vprašanje. Priča smo dobi socialnega trženja, ki se že dogaja pred našimi očmi. Ljudje verjamejo ljudem bolj, kot verjamejo v podjetja ali blagovne znamke, in ta trend se le še krepi.

Verjamem, da bo večina trženja v prihodnosti temeljila na vsebini in besedi ust, ki jih bo ustvaril uporabnik, kar bo postalo edini najučinkovitejši marketinški kanal, ko bo trg bolj zasičen z blagovnimi znamkami. Za sprejemanje odločitev o nakupu se bodo ljudje zanašali na mnenja drugih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map