Popsters je orodje za pridobivanje vpogleda v vaše (in vaše tekmovanje!) Najbolj uspešne in najučinkovitejše vsebine družabnih medijev

Na spletu z različnimi platformami socialnih medijev je lahko brezplačen ali poceni način za promocijo vašega podjetja. Kako pa veste, ali vaša vsebina vpliva? Arseniy Kushnir, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Popsters je ustvaril edinstveno orodje za analizo, s pomočjo katerega je mogoče oceniti najpomembnejše dejavnike za ustvarjanje uspešne prisotnosti na družbenih medijih.


Prosim, povejte mi malo o svojem ozadju, preden ustanovite Popsters.

Univerzo sem zaključil z magisterijem iz poslovne administracije, specializiran za ekonomijo intelektualne lastnine. Nekaj ​​let po diplomi sem delal v oglaševalski agenciji s poudarkom na oglaševanju na družbenih medijih in nadzoroval medijske kampanje za številne svetovne blagovne znamke (burgerje, pijače, kozmetiko, promocije filmov itd.). Zaradi izkušenj in znanja me je prijatelj Arthur Kalin povabil k sodelovanju z njim, da bi ustvaril orodje za analitiko za družbena omrežja. Zapustil sem svoje mesto in soustanovili smo Popsters. Arthur je prvo različico orodja objavil le nekaj tednov pozneje.

Kako deluje Popsters?

Uporaba Popsterjev se vam lahko na začetku zdi nekoliko zapletena, vendar je res enostavno, ko začnete.

Ko ste prijavljeni na ustrezno platformo za socialne medije, prilepite URL strani družbenih medijev, ki jo želite analizirati, v iskalno polje in kliknite gumb Iskanje. Nato lahko izberete časovni okvir, ki ga želite vključiti v iskanje s pomočjo funkcije koledarja in kliknite gumb Analiziraj.

Popsters je orodje za pridobivanje vpogleda v vašo (in konkurenco!) Najuspešnejšo in najučinkovitejšo sliko vsebine v socialnih medijih1

Popsters zbira vse objave iz tega časovnega okvira, jih razvršča po vrsti opravkov, izračuna nekatere meritve in ustvari grafikone. To lahko traja 1-2 minute, odvisno od dolžine izbranega časovnega okvira.

Orodje lahko ustvari poročila v 3 formatih: XLSX, PPTX in PDF. Poročila PPTX lahko urejamo, kar omogoča priročno, če morate rezultate predstaviti pod lastno blagovno znamko.

Ali morate biti lastnik strani, če želite voditi Popsters, ali se lahko prikazuje na kateri koli strani družbenih medijev (tj. Na strani konkurenta)?

Ker Popsters deluje s skupnimi podatki, vam omogoča analizo katere koli javne strani na družbenih medijih brez dovoljenj skrbnika ali lastnika. Če poiščem ta vpogled v svojo konkurenco, je po mojem mnenju Popsters eno najbolj uporabnih orodij za ustvarjanje učinkovite prisotnosti v družbenih medijih in vodenje uspešnih oglaševalskih kampanj.

Kateri so dejavniki, ki jih Popsters analizira?

Orodje analizira vse razpoložljive lastnosti objav, tako da predstavi izjemno koristne podatke, vključno s časom objave, dnevom v tednu, dolžino besedila, vključenimi oznakami, številom posla (všečki, delitve, komentarji, pogledi [če so na voljo]) vrste priloge itd.

Kaj je ER (stopnja vključenosti) in kako se meri?

Preprosto povedano, ER ali stopnja vključenosti je metrika, ki izračuna stopnjo udeležbe publike z vsebino strani.

Uporabljamo isto klasično formulo, ki jo uporablja večina oglaševalskih agencij:

ER = (Skupno število angažmajev) / (število analiziranih objav) * 100% / (število sledilcev)

Kaj je LR (stopnja ljubezni) in TR (stopnja pogovora) in kako se razlikujeta od ER?

LR in TR sta si podobna, vendar v bazi uporabljata različne vrste sodelovanja – število všečkov in število komentarjev. LR ali Love Rate (stopnja ljubezni) predstavlja stopnjo privlačnosti objav. TR ali Talk Rate predstavlja stopnjo družabnosti. Meritve so izračunane na enak način kot ER.

Kaj je ERpost?

Medtem ko je metrika ER klasična metrika, so nekateri naši uporabniki želeli širši pogled na učinkovitost vsebine. Pred nekaj leti smo zato uvedli nekaj novih načinov za izračun dodatnih vrst metrik glede na ključne kazalnike, uporabljene v formuli. Vsaka meritev opisuje drugačen pogled na podatke.

ERpost prikazuje raven angažiranosti občinstva do povprečne objave strani.

ERday prikazuje dnevni odstotek občinstva, ki je vključeno v vsebino.

Za več informacij o izračunu stopnje sodelovanja lahko naš blog objavite TUKAJ

Kateri drugi dejavniki se analizirajo in kateri so po vašem mnenju najpomembnejši za odločanje o prihodnjih objavah na družbenih medijih?

Popsters analizira in raziskuje zahtevane strani družbenih medijev in prikazuje skupne statistike, vključno z najvišjimi aktivnostmi glede na čas objave in najboljše (ali najslabše) vrste vsebine. Omogoča vam vpogled v vaše občinstvo – kako izboljšati vsebino, katere teme so nepriljubljene in jih je zato bolje izključiti ter katere dejavnike morate upoštevati pri ustvarjanju vsebine. Če na primer objave z dolgim ​​besedilom delujejo bolje, bi upravitelj družbenih medijev želel uporabiti ta model pri ustvarjanju objav v prihodnosti. Rezultate lahko tudi filtrirate, da pomagate preverjati ali primerjati oglaševalske objave. Mislim, da so vsi ti dejavniki enako pomembni pri analizi in generiranju zaključkov.

Popsters je orodje za pridobivanje vpogleda v vašo (in konkurenco!) Najuspešnejšo in najučinkovitejšo vsebino slike-social2

Kako lahko ti rezultati pomagajo pri načrtovanju uspešnejšega načrta za sodelovanje na družbenih medijih?

Na podlagi izkušenj moje oglaševalske agencije je ta vpogled v pomoč v vsaki fazi delovnega procesa. Ko gre za uspešne oglaševalske kampanje, obstaja dolga veriga strokovnjakov: vodje projektov, analitiki, ustvarjalci, tekstopisci, upravitelji računov in oblikovalci.

Upravitelji lahko z orodjem ustvarijo hitra poročila za stranko (ali vodjo oddelka). Analitiki podatke uporabljajo za ustvarjanje ugotovitev za svoje sodelavce. Ustvarjalci, oblikovalci in tekstopisci razumejo, katere teme in vrste objav so najljubši pri svojem občinstvu. Podatki so uporabni tudi za samostojne strokovnjake in samospecialiste znotraj podjetij. Torej naši rezultati zagotavljajo informacije za izboljšanje vsakega dela procesa.

Ena stranka nam je povedala, da lahko razširi doseg svojih objav na Facebooku 10x z uporabo naših podatkov kot vodnika za ustvarjanje lastne virusne vsebine!

Ali je mogoče analizirati več strani na kateri koli platformi družbenih medijev? Ali jih je mogoče analizirati skupaj in primerjati?

Seveda! Uporabnik lahko analizira do 10 strani hkrati; tudi oni so na različnih družbenih omrežjih.

Strani se lahko dodajo v iskanje s pomočjo gumba „+“. Popsters bodo po nalaganju ustvarili vse grafikone in podatke za vsako stran, pa tudi tabele, ki bodo primerjale skupne statistike – vse v isti datoteki.

Pakete strani lahko shranite v Priljubljene, da se lahko isti seznam v prihodnosti ponovno zažene. Če kadar koli želite izključiti stran, preprosto odstranite URL iz shranjenega paketa strani.

Popsters je orodje za pridobivanje vpogleda v vašo (in konkurenco!) Najuspešnejšo in najučinkovitejšo vsebino slike-social3

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map