Načrtovanje družbenih medijev – 6 orodij za prihranek časa [2020 NASVET]

Ne glede na to, ali vodite svoj spletni dnevnik ali upravljate vsebino družabnih medijev za svoje stranke, lahko objavljate vsebino na več platformah družbenih medijev ves čas. In soočimo se z drugimi – imate druge stvari.


Obstaja veliko orodij za razporejanje družabnih medijev, vendar potrebujete tisto, ki ji lahko resnično zaupate. Ne želite zapravljati svojega časa – ali denarja – za orodje, ki ne bo objavil vaše vsebine, ko jo potrebujete.

Naredili smo obsežne raziskave in testiranja na lastnih računih v družbenih medijih, da bi vam predstavili seznam šestih najboljših orodij za načrtovanje socialnih medijev. Vključili smo oboje brezplačno orodje in plačana. Nekatera orodja ponujajo celoten seznam drugih prednosti, na primer analitike in funkcije sodelovanja.

Na koncu tega članka boste lahko v nobenem trenutku izbrali orodje, ki ustreza vašim potrebam – in sprosti vaš urnik..

Prednosti načrtovanja socialnih medijev

Preden se lotimo dejanskih orodij, si oglejmo nekatere ključne prednosti načrtovanja družbenih medijev. Pravo orodje vam bo omogočilo:

 • Objavite vsebino na več platformah družbenih medijev iz enega samega vmesnika
 • Prihrani čas z vnaprejšnjim razporedom vsebin na družabnih medijih
 • Pridobite analitiko o vsebinah v družbenih medijih, tako lahko izboljšate svojo socialno prisotnost
 • Izboljšajte stopnje zaposlenosti tako, da vedno objavite v najboljših časih za svoje občinstvo
 • Prihranite denar o upravljanju družbenih medijev v primeru orodij brezplačnega načrtovanja

V idealnem primeru bo orodje, ki ga uporabljate, podpiralo vse ključne platforme, na katerih ste prisotni. In če uporabljate brezplačno orodje za načrtovanje družbenih medijev, boste lahko brez težav nadgradili svojo rast.

Nasveti za uspeh pri načrtovanju socialnih medijev

Ko začnete z načrtovanjem družbenih medijev, je ena najpomembnejših stvari, ki se jih boste morali odločiti, kdaj objaviti objave. Najboljši čas za objavo je odvisen od tega, kje se nahaja vaše občinstvo. Če želite več informacij, preberite naše vodiče, kako razporediti objave Facebook, Twitter, in Instagram.

Prav tako je pomembno, da ste disciplinirani s svojo rutino družbenih medijev. Vsak teden določite čas za načrtovanje vsebine vnaprej. Ko to storite, vam ni treba skrbeti za to, dokler ne pridete do naslednjega mesta. Pisanje vsebine v velikem obsegu tudi pripomore k ohranjanju doslednega glasu blagovne znamke.

Obstaja še en nasvet za uspeh pri programih za načrtovanje družbenih medijev. Vedite, da ima vsaka platforma svoje najboljše prakse. Čeprav boste uporabljali orodje za načrtovanje družabnih načrtov, morali boste prilagoditi svojo vsebino, tako da je to primerno za vsako platformo družbenih medijev.

Kako ocenjujemo orodja za načrtovanje socialnih medijev

Ne glede na to, ali iščete najboljšo aplikacijo za načrtovanje Instagrama, orodje za razporejanje Twitterja, aplikacijo, ki vam bo pomagala objavljati v Facebook ali LinkedIn, ali vse zgoraj našteto, boste v našem okrožju našli nekaj. Tukaj je tisto, kar smo iskali:

 • Platforme: Katera spletna mesta v družabnih medijih so podprta? Večina podjetij in blogerjev želi, da bi lahko objavili na Twitterju, Facebooku, LinkedInu in Instagramu, pa tudi na drugih spletnih straneh družbenih medijev.
 • Enostavnost uporabe: Ali je orodje prijazno? Kako enostavno je začeti z načrtovanjem vsebine?
 • Google Analytics: Ali orodje zbira podatke o uspešnosti objav v družabnih medijih, da vam pomaga izboljšati strategijo vsebine?
 • Cena: Kaj je na voljo brezplačno in kaj dobite, ko plačate več?

Hootsuite – najboljše orodje vse v enem

Hootsuite je eno izmed najbolj priljubljenih orodij za načrtovanje družbenih medijev. Pravzaprav je to veliko več kot načrtovanje družbenih medijev: je vsestranska nadzorna plošča za upravljanje družbenih medijev. Ne samo to, ampak ima a brezplačen načrt.

najboljše-social-media-spored-načrtovanje-orodja-slika-01

Platforme socialnih medijev

Hootsuite podpira kanale Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest in YouTube. Preko Zapierja se lahko povežete tudi z WordPressom. Dodati novo omrežje je precej preprosto in traja le nekaj sekund. Pri načrtovanju lahko določite, katera vsebina je na vsaki platformi, vključno z besedilom, slikami in videom.

Enostavnost uporabe

Medtem ko Hootsuite dobi dobre ocene in mnogi ljudje prisegajo nanjo, vmesnik se lahko zdi nekoliko datiran v primerjavi z drugimi orodji. Vsebino lahko dodate v orodju za načrtovanje ali založnika, kar vam bo koristilo predogled tega, kar nameravate načrtovati. Ko to storite, lahko z vsebino v koledarju vsebine upravljate s povleci in spustite.

Lahko upravljate svoje tokove družbenih medijev in celo odgovorite na vsebino, ne da bi zapustili Hootsuite. To je odlično orodje vse v enem, kar vam lahko prihrani tono časa.

Analytics

Morilska lastnost Hootsuite je, da je to prispeva analitika na vseh svojih socialnih objavah, ne le tistih, objavljenih prek aplikacije. To pomeni, da je enostavno pogledati, kako deluje vaša strategija družbenih medijev.

Cena

Plačani načrti Hootsuite niso poceni, vendar vsekakor ponuja 30-dnevna brezplačna preizkusna različica. Če ste bloger ali samopokvarjenec, bo osnovni profesionalni načrt verjetno dovolj za vaše potrebe – omogoča vam deset profilov v družabnih medijih in neomejeno načrtovanje.

Prosti načrt je precej omejen, vendar lahko vključite tri profile družabnih medijev in načrtujete 30 sporočil pred časom.

Sendible – Powerhouse za socialno poročanje

Pošiljatel, a uporabnik najljubši, je orodje za upravljanje družbenih medijev, zasnovano za agencije, čeprav obstajajo tudi načrti za samoprejemnike in mala podjetja. Vključuje veliko funkcij ekipe, ki vam prihranijo čas, na primer dodelitev nalog in potek odobritve po meri. 

Obstajajo tudi funkcije, ki pomagajo izboljšati sodelovanje, na primer knjižnica v skupni vsebini in družabna pošta.

najboljše orodje-social-media-razporejanje-orodja-slika-02

Platforme socialnih medijev

Pošiljanje podpira objave na Twitterju, Facebooku, Instagramu, LinkedIn, Pinterestu, YouTubu, Facebook oglasih in Google My Business. Ampak to še ni vse. Deluje tudi z blogerskimi platformami, vključno z WordPress, Medium, Blogger in Tumblr. Zaradi tega je vsestransko orodje za načrtovanje družbenih medijev in upravljanje vsebinskega marketinga.

Enostavnost uporabe

Sendible ima uporabniku prijazen vmesnik za upravljanje in sledenje vsebini. Vsebuje tudi družabno mapo »Prejeto«, ki vam omogoča enostavno ogledovanje vse vsebine, ki jo sledite na enem mestu. Vsebino lahko načrtujete na več spletnih mest hkrati, čeprav pri prikazu predogledov ni super.

Med dodatne funkcije, zaradi katerih je Sendible zmagovalec, so analiza sentimenta tako lahko vidite, kako se ljudje počutijo glede vaše blagovne znamke, in družabno poslušanje tako da lahko sledite temu, kar je rečeno, in se takoj odzovete. Lahko celo dobite pomoč pri ustvarjanju vsebine in naročite objave v družabnih medijih ali izvirne bloge, ki so prijazni do SEO.

Analytics

Ko gre za poročila, Sendible res sije. Samo kliknite vnaprej izdelano predlogo poročila in jo napolnite s svojimi podatki. Tako je enostavno slediti metrike o pogostosti objave, uspešnosti objavljanja, poslu in še veliko več. Za agencije to pomeni, da lahko strankam hitro poročajte o uspehu na družbenih medijih.

Cena

Načrti se začnejo z nizko mesečno ceno za enega uporabnika z 12 storitvami socialnih omrežij in neomejenim razporedom. Če pa želite odlične funkcije poročanja, boste morali nadgraditi na enega dražjih mesečnih načrtov. Vsi načrti prihajajo z a 30-dnevna brezplačna preizkusna različica.

Sprout Social – odličen za blagovne znamke

S funkcijami za angažiranje na družbenih medijih, za poslušanje v družabnih omrežjih, za objavljanje v družbenih medijih in za analitiko v socialnih medijih, Sprout Social dobi odlične ocene, in lahko vidimo, zakaj. Vse te funkcije so odlična izbira za vse večje blagovne znamke, ki želijo povečati svoj doseg.

najboljše-social-media-razporejanje-orodja-slika-03

Platforme socialnih medijev

Vsebino lahko načrtujete na Twitterju, Facebooku (Strani in Messenger), LinkedInu, Instagramu in Pinterestu. Osnovni načrt vam omogoča le razporeditev na pet socialnih profilov ob času. Če morate v svojem računu na vsaki platformi upravljati več socialnih profilov, boste morali kupiti dodatne profile ali nadgraditi svoj načrt.

Enostavnost uporabe

S Sprout Social je enostavno objavljanje objav v več omrežjih hkrati in hitro lahko naložite fotografije in videoposnetke. Kul funkcija je, da lahko skupaj z objavo načrtujete prvi komentar fotografije na Instagramu. To olajša dodajanje več hashtagov, ki ljudem pomagajo najti vašo vsebino in jih spodbudijo k sodelovanju.

Ena funkcija za varčevanje s časom je pametno prejeto pošto, kjer vidite vsa dohodna sporočila na vsaki platformi. Z orodji za filtriranje na zaslonu in oznakami lahko določite, kaj lahko vidite v določenem času. Poleg tega vključuje orodja za spremljanje in poročanje, in zmožnost izvajanja plačljivih Facebook promocij.

Analytics

Sprout Social vključuje več predloge za preprosto prilagajanje poročil lahko pa tudi zgradite svojo za poglobljeno poročanje. To je velik prihranek časa, če morate o družbenih medijih poročati drugim.

Cena

Ničesar se ne more umakniti: če uporabljate to orodje, bo vaša denarnica zadela. Standardni načrt Sprout Social je dražji od nekaterih profesionalnih načrtov na tem seznamu, zato boste morali plačati še več, če želite poglobljeno poročanje. Dobra novica je, da lahko poskusite, preden kupite s 30-dnevna brezplačna preizkusna različica.

eClincher – koristne integracije za ustvarjanje vsebine

eClincher je eden izmed več cenovno razporejanje poslovnih socialnih medijev orodja okoli, zaradi česar je a priljubljena izbira. Namenjen podjetjem, blagovnim znamkam in agencijam, ponuja številne uporabne funkcije, s katerimi lahko prihranite tono časa.

najboljše-social-media-spored-načrtovanje-orodja-slika-04

Platforme socialnih medijev

Poleg Facebooka, Twitterja, Instagrama, Pinterest-a in LinkedIna, eClincher podpira Google My Business in YouTube. Poleg tega lahko upravljate Google Analytics in povežete vire RSS.

Enostavnost uporabe

Z eClincherjem je enostavno ustvariti in načrtovati vsebino in videti, kje in kdaj bo objavljena prek koledarja družabnih vsebin. Lahko tudi ustvarite samodejne objave v družabnih medijih z vključevanjem kakovostnih virov vsebine in svojega lastnega bloga prek RSS-a.

eClincher se integrira s Canvo, tako da je preprosto ustvariti slikovno vsebino za hitro deljenje.

Analytics

Funkcionalnost Analytics vam pomaga slediti omembe blagovne znamke in razumeti tako vsebino kot uspešnost profila. Prav tako lahko spremljate promet na svojem spletnem mestu. O družbenih vsebinah pa lahko poročate z vgrajenimi ali prilagodljivimi poročili.

Cena

V primerjavi z drugimi orodji na tem seznamu je eClincher precej dostopen, in ponuja veliko funkcionalnosti za ceno. Lahko upravljate 15 profilov družbenih medijev in izkoristite socialno pošto, socialni CRM, samodejno objavljanje in analitika.

Za bolj poglobljeno analitiko in konkurenčno inteligenco morate nadgraditi. To orodje je vredno razmisliti za blogerje, ki želijo nadgraditi ali mala podjetja z omejenim proračunom. Vsi načrti prihajajo z a 14-dnevno brezplačno preizkušanje.

Buffer – najboljše orodje za načrtovanje brezplačnih socialnih medijev

Medtem Buffer se je začel kot orodje za načrtovanje Twitterja, od takrat se je razširil, tako da lahko razporedite vsebino po družabnem spletu. Po mojem mnenju je to tudi ena najboljših aplikacij za načrtovanje programa Instagram. Ocenjevalcem se zdi, da je všeč tudi.

najboljše-social-media-spored-načrtovanje-orodja-slika-05

Platforme socialnih medijev

Buffer podpira Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram in Pinterest, čeprav na Pinterestu ne morete objavljati v brezplačni različici orodja. Če nadgradite, lahko dodate več računov za vsako platformo družbenih medijev.

Enostavnost uporabe

Medpomnilnik deluje najbolje, če nastavite prednastavljene reže za načrtovanje. Ko to nastavite, je Izjemno preprost za uporabo Buffer za načrtovanje družabnih vsebin. Preprosto kliknite režo v koledarju in dobili boste en zaslon, na katerem lahko izbirate platforme, nalagate vsebino in delite ali načrtujete.

Slike, videoposnetke in besedila lahko preprosto naložite, čeprav galerij slik ne morete objavljati neposredno na Instagramu. Buffer se integrira tudi z več drugimi spletnimi orodji in ima razširitev za Chrome, tako da lahko razporedite vsebino v čakalno vrsto takoj, ko jo najdete na spletu.

Analytics

Buffer zagotavlja osnovno analitika na vsebino, ki jo objavljate prek platforme, na zunanjih vsebinah pa ne veliko. Če potrebujete bolj poglobljeno analitiko, boste morali nadgraditi na profesionalni načrt.

Cena

Brezplačna različica Buffer naredi odlično izhodišče za načrtovanje družbenih medijev. Plačljivi načrt je tudi zelo cenovno dostopen in omogoča objavo na osem računov v družbenih medijih in razporejanje do 100 objav na račun.

SocialPilot – Hitro ustvarite urnik svojih socialnih medijev

SocialPilot se zaračunava kot avtomatsko orodje za načrtovanje družbenih medijev za majhne ekipe. To pomeni, da vključuje veliko funkcij sodelovanja, kot so različne upravne privilegije in postopek odobritve po meri. Ocene so dobre, vendar si oglejmo, kako se njegove funkcije načrtovanja primerjajo z drugimi orodji za razporejanje družabnih medijev.

najboljše-social-media-spored-načrtovanje-orodja-slika-06

Platforme socialnih medijev

Poleg Twitterja, Facebooka, LinkedIna, Instagrama in Pinterest-a, SocialPilot podpira VK, Tumblr in Google My Business. To orodje vam omogoča upravljanje do desetih integracij družbenih medijev na najcenejšem načrtu.

Enostavnost uporabe

S SocialPilotom je enostavno načrtovati in gledati vsebino za številne platforme socialnih medijev. Ko je načrtovano, lahko vsebino enostavno upravljate s koledarskim vmesnikom povleci in spusti.

Res uporabna lastnost je zmožnost označi uporabnike na različnih platformah družbenih medijev. To je odličen način, da povečate sodelovanje s svojo vsebino in razširite svoj družbeni doseg in občinstvo – nekaj, na kar verjetno porabite preveč časa za!

Analytics

SocialPilot zagotavlja analitika v vseh vaših objavah, tudi tistih, ki niso objavljene prek orodja. To olajša pridobite vpogled v občinstvo, vplivne osebe in čase objavljanja vsebine, da lahko nenehno prilagajate in izboljšujete svojo strategijo objavljanja v družabnih medijih.

Cena

To je eno najbolj dostopnih orodij, ki so na voljo, posamezni načrti pa bodo ustrezali večini proračunov. Vendar boste morali nadgraditi za bolj poglobljeno analitiko. Obstaja tudi 14-dnevno brezplačno preskušanje; kreditna kartica ni potrebna.

Torej, katero orodje za načrtovanje socialnih medijev bi morali izbrati?

Želite orodje, s pomočjo katerega boste prihranili čas, vendar je to odvisno od vašega opravilnega seznama. Tu so naša priporočila:

 • Za blogerje, ki se začenjajo in morajo le načrtovati Twitter, Facebook, Instagram in LinkedIn, Buffer je dobra izbira.
 • Za poslovne uporabnike, SocialPilot je dostopen način vključevanja objav v Google My Business.
 • In če želite vsestransko orodje, ki podpira tako spletna mesta družbenih medijev kot platforme za bloganje, potem razmislite Hootsuite ali Pošiljanje.

Prav tako smo pripravili tabelo za hitro primerjavo, če potrebujete malo dodatne pomoči.

OrodjePodprte platformeEnostavnost uporabeAnalyticsNa voljo brezplačen načrt? 
HootsuiteTwitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, YouTube, WordPressVideti je, da je vmesnik z datumom, vendar je predogled socialne vsebine odličenGoogle Analytics je na voljo za vse vaše družabne vsebineDa
PošiljanjeTwitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube, Facebook Ads, WordPress Google My Business, Medium, Blogger, TumblrUporabniku prijazen vmesnik; vključuje tudi analizo socialnega poslušanja in občutkovNa voljo poglobljeno poročanjeBrezplačno 30-dnevno preizkusno obdobje (ni potrebna kreditna kartica)
Sprout SocialTwitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Facebook MessengerEnostaven za uporabo; vključuje možnost objave prvega komentarja na InstagramuVključuje prilagodljive predloge poročilBrezplačno 30-dnevno preizkusno obdobje (ni potrebna kreditna kartica)
eClincherFacebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Google My Business, YouTube, Google Analytics, RSSUstvarjanje vsebine je enostavno; vključuje avtomatizacijo prek RSS-aVključuje prilagodljiva poročilaBrezplačno 14-dnevno preskusno obdobje (ni potrebna kreditna kartica)
BufferTwitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest (brez brezplačne različice Pinterest)Enostavno ustvarjanje vsebineOsnovni v prostem načrtuDa
SocialPilotTwitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, VK, Tumblr, Google My BusinessEnostavno ustvarjanje vsebine; vključuje označevanje na različnih platformahGoogle Analytics je na voljo za vse vaše družabne vsebineBrezplačno 14-dnevno preskusno obdobje (ni potrebna kreditna kartica)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map