Načrtovalni načrti za Wix 2019 – skriti stroški, ki se jih morate zavedati

Edino, zaradi česar je cena Wixa bolj zapletena, kot dejstvo, da ponuja devet (!) Različnih načrtov v dveh različnih kategorijah – so skriti stroški. Potem ko sem se znašel plačevati smešne dodane pristojbine, čeprav sem bil na (relativno) poceni načrtu, sem se odločil, da imam dovolj.


Odpravil sem se na misijo in najprej skočil v globino skrivnosti Wixa, da bi se prepričal, da nihče drug ne bo delal istih napak. Zdaj sem vam, da vam dam vse podatke, tako da natančno veste, za kaj plačujete (in kadar je mogoče, kako plačati manj za iste funkcije).

Pazite: po branju tega se boste morda odločili, da Wix sploh ni pravi graditelj spletnega mesta za vas. Odlična alternativa je Squarespace, ki ponuja veliko enakih funkcij (in več) za nižje cene in brez kakršnih koli skritih stroškov – tisto, kar vidite, je tisto, kar plačate.

Če želite izvedeti več o nekaterih drugih možnostih, si oglejte naše Članek o alternativah Wix.

Contents

Wix skriti stroški – 6 stvari, ki jih je treba imeti v mislih

Če želite iti neposredno na mojo primerjavo načrta Wix, skoči dol. A zavedajte se tega če ne boste pozorni, se lahko zgodite za nekaj neprijetnih presenečenj, ko se zavežete za načrt. Nekaj ​​stvari, ki jih morate vedeti, da natančno napovedujete, koliko vas bo resnično stal spletni načrt Wix.

Nasvet za profesionalce – Če niste novi v izdelavi spletnih mest in potrebujete resnično profesionalno spletno mesto, razmislite o najemu oblikovalca v Fiverrju, ki bo za vas vzpostavil prvotno spletno mesto Wix To je odličen način, da zagotovite, da so vse vaše podlage pokrite in se ne izgubite v neskončnih možnostih oblikovanja Wixa. Ti oblikovalci bodo za vas ustvarili neverjetno spletno mesto Wix za samo 5 dolarjev!

1. Cene oglaševalskih načrtov Wixa so za LETO plačila

Z vsemi načrti Wix lahko plačujete na mesec ali plačate eno, dve ali tri leta vnaprej. Daljša kot bo vaša naročnina, nižji bodo vaši skupni stroški. Toda za varčevanje morate plačati celotno naročnino vnaprej.

Zakaj iz tega veliko delam? Številke na straneh s cenami za Wix so za letne naročnine, čeprav so prikazane kot mesečne pristojbine. Če želite najti dejanske stroške, morate te številke “na mesec” pomnožiti z 12, da dobite skupne letne stroške Wixa, ki jih boste morali plačati vnaprej.

Na spodnjem posnetku zaslona Business Unlimited na primer piše 27 USD na mesec, vendar bi dejansko plačali 324 USD vnaprej (27 USD / mesec x 12 mesecev). Če bi se izbrali za naročilo mesečno, bi plačali veliko več.

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje denarja-image1

Če želite prikazati, kako velika je razlika v stroških med mesečnimi in letnimi naročninami, je tu razčlenitev štirih Wixovih načrtov:

ComboNeomejenoPoslovanje neomejenoPoslovni VIP
Cena na mesec (plačuje se letno)13 dolarjev17 dolarjev27 dolarjev49 dolarjev
Cena na mesec (plačuje se mesečno)17 dolarjev22 dolarjev33 dolarjev56 dolarjev
Plačilo mesečno vas stane…31% več29% več22% več14% več

Letno plačevanje ni samo cenejše – pomeni tudi, da dobiš te brezplačne izdelke (ki jih mesečni naročniki ne dobijo):

 • Brezplačna domena za eno leto
 • Premium aplikacije, kot so Booster Site in Visitor Analytics
 • Brezplačen logotip z ustvarjalcem logotipov Wix (z veljavnimi načrti)
 • 300 bonskih oglasnih bonov

Spodnja črta? Da bi dobili polno vrednost, ki jo oglašuje Wix, se morate letno naročiti.

2. Wix promocije ne bodo večno

Wix odlično ponuja nove uporabnike promocijske cene, še posebej, ko se prvič prijavite. Niso redki, da prejmete popuste do 50%. In hej, sliši se čudovito, kajne?

Toda te promocije so samo za omejen čas, običajno prvo leto. Ko se prvo leto podaljša, se bo cena vrnila v normalno stanje in morda boste obtičali, če boste plačali precej višjo ceno, kot ste pričakovali.

“Stuck” je res tudi najboljša beseda, ker ne boste mogli preseliti svojega spletnega mesta Wix nikjer drugje. Če je skok cen previsok za udobje, bo vaša edina izbira, da ga plačate in ostanete na Wixu ali zgradite povsem novo spletno mesto na drugi platformi.

3. Brezplačne domene niso zares brezplačne

Deno po meri lahko povežete z vsemi plačljivimi načrti Wix, vendar sama domena dejansko ni brezplačna. Brezplačni bon za domeno, ki je vključen v letno naročnino, je dober samo prvo leto. Po prvem letu boste morali plačati za obnovo domene (z običajnimi stroški 12-16 USD na leto).

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje z denarjem-image2

Tu je še en ulov: vaš brezplačni bon za domeno ne vključuje zasebne registracije. Če želite svoje podatke ohraniti anonimne (kar vas ščiti pred neželeno pošto in nadlegovanjem), morate plačati 9,90 USD dodatno pristojbino.

Kolikor se sliši, kupon za “brezplačno domeno” še ne pomeni, da bo vaš dejanski strošek domene Wix enak nič.

4. E-pošta je dodatna

Torej ste plačali za naročnino na spletno mesto Wix in plačali boste za svojo domeno po prvem letu. Toda počakaj, obstaja … manj? Plačati boste morali tudi, če želite imeti e-poštne naslove z vašim domenskim imenom (npr., [email protected]). Nakup prilagojenega nabiralnika v Googlovem paketu G Suite vas bo stal še 6 USD na mesec.

5. Veliko Wix Apps stane dodatno

Čeprav so nekatere od njih brezplačne, številne najbolj uporabne aplikacije Wix (ali vsaj njihove najbolj uporabne funkcije) zahtevajo dodatno plačilo. Premium aplikacije so na Wix App Marketu na voljo tako od Wix-a kot od tretjih oseb, cene pa se gibljejo od približno 3 do 15 USD na mesec.

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje z denarjem-image3

Zanimivo mi je bilo videti, kaj so tekmovalci lahko ponudili v zvezi s tem, zato sem opravil nekaj raziskav in ugotovil, da:

 • Medtem ko WordPress.com Poslovni načrt je precej drago, ponuja brezplačne, robustne vtičnike za vse vrste poslovnih storitev: oblikovanje obrazcev, ustvarjanje potencialnih strank, SEO, popuste na izdelke in drugo, zato boste dolgoročno morda plačali manj..
 • Trgovinski načrti trga Squarespace ponujajo funkcionalnosti na prodajnih mestih in omogočajo označevanje in prodajo izdelkov prek vašega Instagram računa.

Iskreno povedano, sem se na tej točki že začel izdajati na svojem ljubljenem spletnem mestu Wix.

6. Shranjevanje ni neomejeno

Ker noben Wix načrt ne ponuja neomejenega prostora za shranjevanje, lahko na koncu zmanjka prostora za nalaganje slik, videoposnetkov, prenosov datotek ali izdelkov. (Kot enostavna primerjava imate verjetno trenutno na svojem telefonu dovolj fotografij, da presežete 3 GB pomnilnika, ki je na voljo v Wix Combo načrtu.)

Seveda lahko načrt vedno enostavno nadgradite, a to bo še en dodaten strošek.

Cene načrta Wix V odvisnosti od lokacije – tukaj je opisano, kako doseči najboljšo ponudbo

Tu je še nasvet, ki vam bo pomagal, da kar najbolje izkoristite Wix za absolutno najnižje stroške: Možnosti določanja cen Wix so različne glede na vašo geografsko lokacijo. Na primer, načrt VIP stane 39 ameriških dolarjev na mesec v Združenih državah Amerike, na Japonskem pa le 2.500 in v EU 24,50 evra. Obe ceni sta za 10 dolarjev cenejši od ameriških.

Tu je podrobnejši pogled na ceno VIP načrta v različnih državah in regijah.

RegijaVIP načrtCena v USD
Združene države39,00 USD39,00 USD
Kanada29,00 USD29,00 USD
Združeno kraljestvo£ 18.0023,00 USD
Singapur24,50 USD24,50 USD
Japonska¥ 2.500,0023,00 USD
Avstralija27,00 USD27,00 USD
Južna Amerika24,50 USD24,50 USD
Mehika300 MXN15,75 USD
Evropa24,50 €27,00 USD

Na srečo se vam ni treba premakniti na pol sveta, da bi izkoristili te razlike v ceni. Z uporabo VPN lahko spremenite svojo navidezno lokacijo in kupite svoj načrt iz druge države. Tam je veliko VPN-jev, predvsem pa mi je všeč NordVPN zaradi njegove zanesljivosti in razumnih stroškov (kliknite tukaj, če želite izvedeti več o NordVPN).

To je odličen trik, vendar obstaja en ulov. Nekatere države imajo ne samo različne cene, ampak tudi različne pakete Wix. Uporabniki v Indiji lahko na primer kupijo samo en načrt (imenovan Premium), in sicer po 29 rupij na mesec, kar je manj kot .50 USD.

Načrti cen Wix – prvi pogled

V redu, s temi nasveti pa pojdimo na veliko vprašanje: koliko stane Wix? Kar se tiče dejanskih stroškov Wixa, je treba veliko ugotoviti.

* Kot je bilo že omenjeno, se načrti in cene Wix-a razlikujejo od države do države. Za to primerjavo se bom osredotočil na cene, ki jih ponujajo ameriškim strankam.

Izbirate lahko med samo enim ali dvema. Namesto tega, obstaja devet načrtov cen Wix, ki se gibljejo od 13 do 500 dolarjev na mesec(!!) Razdeljeni so v dve kategoriji, imenovani spletno mesto in podjetje & e-trgovina.

Ime kategorije »Spletno mesto« je tudi nekoliko zmedeno, saj vsi načrti Wix vključujejo spletno mesto. Da se izognemo zmedi, bom kategorijo spletnih strani navedel kot “Splošno spletno mesto”. Pomembno je tudi to vedeti zagotovo lahko ustvarite poslovno spletno mesto s splošnim načrtom spletnega mesta; preprosto ne boste mogli prodajati izdelkov s spletnega mesta.

Dobro je omeniti tudi to, da če želite pozneje začeti prodajati na svojem spletnem mestu, lahko vedno dodate stran v trgovini in nadgradite v enega od načinov e-trgovine..

Če se vam je Wixova namestitev cen že zapletla, niste sami! Če želite odpraviti zmedo in poskrbeti, da boste dobili prave funkcije po pravi ceni, Razčlenila bom vse, kar morate vedeti o cenah za Wix, na primer:

 • Kaj je vključeno v vsak načrt (in kaj ne)
 • Največji prednosti in slabosti vsakega načrta
 • Kdo bi moral – in ne sme – uporabljati vsak načrt

Tu je osnovna razčlenitev cen, ki jo bo prikazal Wix:

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje z denarjem-image4

Kateri načrt cen je pravi za vas?

Najprej katera kategorija je prava za vas? No, ta odločitev je enostavna:

 • Če potrebujete samo spletno mesto brez spletne trgovine, potem je kategorija Wix’s General Website namenjena vam.
 • Če nameravate izdelke prodajati prek spleta, potrebujete podjetje & načrt e-trgovine. Zdaj lahko skočite navzdol na ta odsek.

Načrti spletnega mesta Wix General odlično delujejo za osebna spletna mesta, osnovne poslovne strani, bloge in spletne portfelje. Tu je kratki pregled petih načrtov, ki jih boste morali izbrati.

Naenkrat splošni načrti spletnih mest Wix

prostComboNeomejenoProVIP
Mesečni stroški

(plačuje se mesečno)

0 USD17 dolarjev22 dolarjev27 dolarjev47 dolarjev
Mesečni stroški (plačujejo se letno)0 USD13 dolarjev17 dolarjev22 dolarjev39 dolarjev
Mesečni stroški (plačajo se vsaki 2 leti)0 USD10,50 USD13,50 USD18 USD35 dolarjev
Mesečni stroški (plačajo se vsaka 3 leta)0 USD9 USD12 dolarjev16 dolarjev31 USD
Spodnje funkcije so vedno vključene, ne glede na vaš naročniški termin.
Pasovna širina500 MB2 GBNeomejenoNeomejenoNeomejeno
Skladiščenje500 MB3 GB10 GB20 GB20 GB
Oglasi z blagovno znamko Wix so odstranjeni
Nalaganje HD video posnetkov0 minut (videoposnetke pa lahko vedno vstavite brezplačno)30 minut60 minut120 minut120 minut
Trženje po e-pošti5.000 posameznih e-poštnih sporočil na mesec v največ treh akcijah
Domena po meri
Šifriranje SSL (HTTPS)
14-dnevno jamstvo za vračilo denarja
Podpora strankam VIP
Spodnje funkcije so vključene samo, če kupite letno, dvoletno ali triletno naročnino. Niso vključene, če plačujete mesečno.
Brezplačna domenaBrezplačno 1 letoBrezplačno 1 letoBrezplačno 1 letoBrezplačno 1 leto
Oglasni boni (za Bing, Google in lokalne sezname)300 dolarjev300 dolarjev300 dolarjev
App za povečanje strani
App za obiskovalce Analytics
App Koledar dogodkov
Brezplačni logotip z ustvarjalcem logotipov Wix

Poglejmo globoko in si oglejmo vse funkcije, ki jih ponuja vsak načrt:

Brezplačno – dobro izhodišče za osebne spletne strani

Cena: 0 USD

Z brezplačnim načrtom boste lahko uporabljali katero koli lepo predlogo Wix-a in njegovo izdelavo spletnih strani za povleci in spusti. Dobili boste dovolj prostora za shranjevanje in pasovno širino (vsak 500 MB), da ustvarite trdne temelje za svoje spletno mesto. Vendar bo vaše spletno mesto na vrhu prikazovalo blagovno znamko Wix in ne boste mogli ustvariti ali povezati domene po meri.

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje denarja-image5

Ena presenetljivo odlična lastnost je to celo kot brezplačen uporabnik lahko uporabite Wix Email Marketing za pošiljanje do 5000 e-poštnih sporočil na mesec v največ treh kampanjah. Ta aplikacija omogoča naročnikom, da pošiljajo novice, posodobitve ali kupone zelo enostavno (in brezplačno).

Brezžični e-poštni marketing lahko brezplačno uporabite s katerim koli načrtom. Če morate na mesec poslati več kot 5000 e-poštnih sporočil, se boste morali prijaviti za enega od dveh aplikacij za trženje po e-pošti Wix: Ascend ali ShoutOut. (Ascend je ločena mesečna naročnina, ki ponuja usmerjene poslovne rešitve, kot so avtomatizacija klepeta ali obrazci za zajemanje svinčenih strank. ShoutOut je preprostejša aplikacija, ki se osredotoča izključno na trženje po e-pošti.)

Je Wix Free pravi za vas? Če vam ni všeč ideja blagovne znamke Wix pod URL-jem, ki vsebuje »mywixsite.com«, boste želeli nadgraditi na plačljivi načrt. Zagotovo pa je dobro začeti z brezplačnim načrtom Wixa. Lahko preizkusite graditelja in natančno ugotovite, katere funkcije potrebuje vaše spletno mesto, nato pa stopite na najboljši plačani načrt za vas.

Combo – enostavna in profesionalna spletna mesta, ki so cenovno primerna za mala podjetja

Cena: 13 USD na mesec (zaračunava se letno)

Wixov najcenejši plačani načrt, Combo, ponuja vam minimalni minimum za visokokakovostno začetno spletno mesto. Na spletnem mestu ne bo prikazano blagovno znamko Wix in dobili boste možnost uporabe lastnega imena domene. Zaradi obeh sprememb bo vaše spletno mesto videti bolj zaupanja vredno in profesionalno.

V primerjavi s prostim načrtom boste dobili tudi nadgrajene funkcije, kot so:

 • 2 GB pasovne širine
 • 3 GB pomnilnika
 • Brezplačna domena (za eno leto)
 • 30 minut prenosa HD videoposnetkov

Ali je Combo pravi za vas? Zaslon brez oglasov in domena po meri sta obvezni za profesionalno spletno mesto. Razen če je vaše spletno mesto namenjeno osebni uporabi, je nadgradnja s Free na Combo vredna samo za te funkcije. Pasovna širina in shranjevanje sta primerna za majhen projekt, vendar boste naleteli na težave, če naložite veliko medijev ali dobite več prometa na spletnem mestu, kot ste pričakovali.

Če se vam zdi, da je ta načrt omejen na 2 GB prostora za shranjevanje, morda vam bo všeč Osnovni načrt s spletnega mesta123. Za enako enako ceno kot Wix Combo (morda celo nekoliko manj) vam Site123 Basic nudi tudi spletno mesto brez oglasov in domeno po meri, skupaj z:

 • 10 GB pomnilnika – več kot 3x shramba Wix Combo
 • 5 GB pasovne širine – več kot 2x pasovna širina Wix Combo

Na vašem spletnem mestu bo več prostora za rast, na njem bo prostora za veliko več fotografij, videoposnetkov in prenosov datotek – ter možnost, da te dobrote ponudite veliko več obiskovalcem spletnega mesta brez napak.

Neomejeno – velik skok v funkcionalnost za majhno povišanje cene

Cena: 17 USD na mesec (zaračunava se letno)

Pomemben korak od Comba, Načrt Wix Unlimited vam omogoča 3-krat več prostora za shranjevanje (10 GB), skupaj z neomejeno pasovno širino za sprejem velikega prometa. Naložite lahko tudi do 60 minut HD-videa, kar je super za razlagalne videoposnetke, animacije ali druge profesionalne trženjske koščke.

Neomejeno je najcenejši načrt Wix, ki vključuje zelo uporabno Wix Analytics za obiskovalce in ojačevalnik spletnih mest, prikazan spodaj. Vendar boste ta orodja dobili le, če se letno naročite.

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje denarja-image6

Z letno naročnino boste prejeli tudi bone v vrednosti 300 USD za oglase v Googlu, Bingu in lokalnih oglasih za povečanje prometa na vašem spletnem mestu. Torej je velik odvzem tega, da naročanje na Wix Unlimited mesečno res ni smiselna možnost – če greš, pojdi vsaj za eno leto.

Je Unlimited prava za vas? Za precej majhno zvišanje mesečnih stroškov (še posebej, če plačujete letno) je za večino podjetij, podjetnikov in samostojnih podjetnikov vredno nadgraditi sistem Wix Combo na Unlimited. Za rast vašega spletnega mesta boste dobili več prostora za shranjevanje, skupaj z oglasnimi boni in aplikacijami za povečanje prometa na spletnem mestu.

Pro – morda vredno, še posebej, če potrebujete logotip

Cena: 22 USD na mesec (zaračunava se letno)

V primerjavi z načrtom Neomejeno vam ponuja Wix Pro dvakrat za shranjevanje (20 GB) in dvakrat za nalaganje videoposnetka (120 minut). Tudi če upravljate medijsko težko spletno mesto, kot je portfelj fotografij / videografskih vsebin, boste pokriti še nekaj časa.

Ob predpostavki, da se naročite letno, načrt Pro vključuje tudi dve premium aplikaciji:

 • Koledar prireditev: Sinhronizirajte zunanje koledarje za prikaz prihajajočih dogodkov na vašem spletnem mestu.
 • Izdelovalec logotipov Wix: Izkoristite tehnologijo umetne inteligence (AI) in preprost urejevalnik povleci in spusti za ustvarjanje in prilagajanje logotipa za vaše podjetje. (Oglejte si naše strokovni pregled izdelka Wix Logo Maker za globlji pogled.)

Ali je Wix Pro pravi za vas? Glavne prednosti načrta Pro so dodatni prostor za shranjevanje in brezplačni logotip. To je priročna možnost, če imate veliko medijev ali potrebujete logotip, vendar to ni neverjetna nadgradnja. In ker lahko logotip vedno najdete nekje drugje, bi dvakrat premislil, preden kupim ta načrt samo za logotip.

Če potrebujete logotip, vendar ne potrebujete dodatnega prostora za shranjevanje, vam priporočam preverite Fiverr. Lahko sodelujete s profesionalnim oblikovalcem, da pridobite logotip po meri za enkratno plačilo v znesku 5 USD – veliko ceneje od ponavljajočih se stroškov načrta Wix Pro.

VIP – samo koristno, če pričakujete nujno podporo

Cena: 39 USD na mesec (zaračunava se letno)

Končna možnost v Wixovi splošni spletni strani ponuja VIP-načrt le eno prednost pred Pro: prihaja s prednostno podporo strankam. Wix bo prednostno določil vaše telefonske klice (od ponedeljka do četrtka, od 6.00 do 17.00 po centralnem času v ZDA), kot tudi vaše spletne vozovnice za podporo, zato vam ne bo treba čakati na pomoč.

Je VIP pravi za vas? Pri skoraj dvakratni ceni (!) Pro naj bi VIP-ov načrt ponudil veliko več, kot je. Če je uptime ključnega pomena za vaše podjetje in potrebujete težave, ki jih je treba rešiti s spletnim mestom, morate to višje stroške morda splačati. V nasprotnem primeru dobite popolnoma enake funkcije s cenejšim načrtom Pro.

To je to za načrte Splošnega spletnega mesta. Če želite izdelke prodati prek spleta prek Wixa, boste morali raziskati naslednjo kategorijo: Podjetje & e-trgovina.

Poglejmo.

Kateri načrt e-trgovine Wix vam lahko prinese najvišji dobiček za najnižjo ceno?

Na voljo so štiri možnosti, Načrti za oblikovanje cen e-trgovine Wix vam omogočajo sprejemanje plačil na spletu in rast spletne trgovine. Izbira pravega načrta lahko zelo spremeni tako prihodke kot udobje, zato ne zamudite podrobnih razlag, ki sem jih vključil pod to tabelo.

Wix Business & Nagle načrti e-trgovine

Business BasicPoslovanje neomejenoPoslovni VIPEnterprise
Mesečni stroški (plačujejo se mesečno)28 dolarjev33 dolarjev56,00 USD750 dolarjev
Mesečni stroški (plačujejo se letno)23 dolarjev27 dolarjev49,00 USD500 dolarjev
Mesečni stroški (plačajo se vsaki 2 leti)20 USD23,50 USD42,00 USD400 dolarjev
Mesečni stroški (plačajo se vsaka 3 leta)18 USD22 dolarjev38,50 USD300 dolarjev
Spodnje funkcije so vedno vključene, ne glede na vaš naročniški termin.
Sprejmite spletna plačila
Izdelki za e-trgovinoNeomejenoNeomejenoNeomejenoNeomejeno
Prodajna provizija za Wix0%0%0%0%
Transakcijske pristojbine (PayPal, Stripe ali Wix Payments)2,9% + 0,30 USD (za transakcije v ZDA; pristojbine se razlikujejo glede na državo ali prodajalca)
Pasovna širinaNeomejenoNeomejenoNeomejenoNeomejeno
Skladiščenje20 GB35 GB50 GB50 GB
Nalaganje HD video posnetkov5 ur10 urNeomejenoNeomejeno
Premium poslovne aplikacije (Trgovine Wix, Rezervacije za Wix itd.)
Trženje po e-pošti5.000 posameznih e-poštnih sporočil na mesec v največ treh akcijah
Google Analytics
Šifriranje SSL (HTTPS)
14-dnevno jamstvo za vračilo denarja
Podpora strankam VIP

24/7 podpora prek zasebne številke

Spodnje funkcije so vključene samo, če kupite letno, dvoletno ali triletno naročnino. So ne vključeno, če plačujete mesečno.
Brezplačna domenaBrezplačno 1 letoBrezplačno 1 letoBrezplačno 1 letoBrezplačno 1 leto
Oglasni boni (za Bing, Google in lokalne sezname)300 dolarjev300 dolarjev300 dolarjev300 dolarjev
App za povečanje strani
App za obiskovalce Analytics
Brezplačni logotip z ustvarjalcem logotipov Wix

Wix Business & Načrti e-trgovine: Kaj boste dobili

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje denarja-image7

Business Basic – Essentials spletne trgovine in nekaj lepih bonusov

Cena: 23 USD na mesec (zaračunava se letno)

Če šele začenjate, vam program Business Basic ponuja vse, kar potrebujete za vzpostavitev uspešne trgovine za e-trgovino: 20 GB prostora za shranjevanje, neomejena pasovna širina, 5 ur nalaganja videoposnetkov in spletna plačila z 0% prodajne provizije.

Z vsakim podjetjem & Načrt e-trgovine dobite tudi:

 • Domena po meri (prvo leto brezplačno)
 • Brez Wix-ove blagovne znamke
 • 300 dolarjev oglaševalskih bonov za Googlove, Binge in lokalne vnose
 • Google Analytics
 • Site Booster App za SEO
 • App za obiskovalce Analytics

Še en skriti bonus? Dobili boste dostop do vseh zmogljivosti vrhunskih poslovnih aplikacij Wixa. Te zmogljive aplikacije vključujejo:

 • Trgovine Wix – dodajte neomejeno število izdelkov, sledite naročilom, upravljate zaloge in integrirate POS sisteme prek Square
 • Rezervacije v Wixu – sprejemate rezervacije in pošiljate opomnike po e-pošti
 • Restavracije Wix – sprejmite rezervacije miz in sprejemajte naročila za hrano po spletu
 • Hoteli Wix – sprejmite rezervacije gostov in določite posebne cene

Čeprav so te aplikacije tehnično brezplačne za dodajanje katerega koli spletnega mesta Wix, lahko samo poslovni naročniki uporabljajo vse njihove funkcije, vključno z možnostjo sprejemanja plačil v spletu.

Načrtovalni programi za Wix 6 nasvetov za preprečevanje skritih stroškov in varčevanje denarja-image8

Ena izmed najboljših značilnosti načrtov Splošnih spletnih strani vsebuje tudi tukaj: Uporabniki poslovnega načrta lahko brezplačno uporabljajo Wix Email Marketing, ki omogoča pošiljanje do 5.000 posameznih e-poštnih sporočil na mesec (omejeno na tri oglaševalske akcije).

Vendar pa je za več kot tri oglaševalske akcije na mesec ali pošiljanje več kot 5.000 sporočil potrebna prijava na ločeno naročnino na Ascend by Wix. Upoštevajte račune kot samostojno poslovno rešitev za avtomatizacijo trženja e-pošte, SEO, klepetanja v živo, zajemanja strank, družabnih poštnih akcij in še več. S temi avtomatizacijami lahko prihranite veliko časa, vendar morda niso potrebne, če je vaše podjetje majhno ali pa še nima zelo aktivne baze strank.

Je Business Basic pravi za vas? Wix Business Basic dobro sodeluje pri novih spletnih trgovinah, uveljavljenih, a sorazmerno majhnih spletnih trgovinah ali celo lokalnih opekarnah. Prodaja brez provizij in dostop do vrhunskih poslovnih aplikacij lahko povečata prihodek, zaradi česar so stroški načrta več kot vredni.

Čeprav imam rad funkcionalnosti Wixovih poslovnih aplikacij, v tem načrtu primanjkuje nekaj funkcij, ki jih druge platforme ponujajo po primerljivih cenah. Na primer, Osnovni načrt trgovanja v kvadratu vam daje:

 • Neomejeno prostora za shranjevanje (v primerjavi z 20 GB Wixa)
 • En brezplačni e-poštni račun za G Suite na leto (v primerjavi s plačanimi računi Wixa za G Suite)
 • Profesionalno zasnovane predloge za mobilne odzive
 • Integracija kataloga izdelkov za prodajo izdelkov neposredno iz Instagrama

Poslovanje neomejeno – priročno, če potrebujete več prostora za shranjevanje in logotip

Cena: 27 USD na mesec (zaračunava se letno)

Načrt Wix Business Unlimited vam ponuja vse v načrtu Business Basic z dvakratnim nalaganjem videoposnetka (10 ur) in 15 GB več prostora za shranjevanje (skupaj 35 GB). Če se letno naročite, boste lahko ustvarili tudi Wixov izdelovalec logotipov za ustvarjanje novega logotipa podjetja.

Ali je Business Unlimited pravi za vas? Dodatna shramba je uporabna, če imate posebej veliko število izdelkov, če nalagate veliko slik ali videoposnetkov z visoko ločljivostjo ali če ponujate veliko prenosov datotek (na primer, če prodajate veliko različnih digitalnih izdelkov ). Če šele začenjate z e-trgovino, morda ne boste potrebovali toliko prostora za shranjevanje.

Tudi če je logotip prijazen, ne bi rekel, da je to izjemna prednost. Morda boste srečnejši, če boste šli s cenejšim načrtom in dobili logotip na podobnem spletnem mestu Fiverr.

V tej točki cen bi rad videl načrt, ki ponuja vse, kar potrebuje večina lastnikov malih podjetij. Žal mi je, da trdim, da to ne velja za Business Unlimited. Na primer, boste morda presenečeni, ko boste izvedeli, da aplikacija Trgovine Wix ne omogoča zbiranja ali prikazovanja mnenj strank – vsaj ne brezhibno. (Obstajajo rešitve, ki jih predlaga Wixova podpora, vendar so precej zapletene. Kodo morate dodati tudi prek Wix Corvid ali uporabite navadna polja za komentarje, ki v resnici ne izgledajo kot prave ocene.)

Če je vaše podjetje dovolj veliko, da potrebuje 35 GB prostora za shranjevanje, ki je na voljo v programu Business Unlimited, je zagotovo dovolj veliko, da izkoristite ocene strank – ki vzbujajo zaupanje pri kupcih in ustvarjajo prodajo. Za podobno ceno, Standardni načrt BigCommerce omogoča zbiranje mnenj strank. Dobili boste tudi neomejeno prostora za shranjevanje in več funkcij, ki so usmerjene v dobiček, na primer Amazonovo integracijo in ponudbe za pošiljanje v realnem času.

Business VIP – najboljša izbira, če je vaše podjetje odvisno od nujne podpore

Cena: 49 USD na mesec (zaračunava se letno)

Skupaj s 15 GB dodatnega prostora za shranjevanje, Glavna prednost načrta Business VIP je prednostna podpora strankam. Agenti se bodo najprej odzvali na vaše spletne vozovnice in prednostno določili vaše telefonske klice (od ponedeljka do četrtka, od 6.00 do 17.00 po centralnem času v ZDA). Upoštevajte, da ne morete poklicati Wixa neposredno, ampak lahko zahtevate povratni klic.

Je Business VIP pravi za vas? Ta načrt vključuje strm skok cen za približno 20 USD na mesec, zato se boste morali odločiti, ali je prednostna podpora resnično vredna višjih stroškov.

Če je čas delovanja vaše spletne strani ključnega pomena za vašo panogo, boste morda cenili dodatno varnostno mrežo VIP podpore. V nasprotnem primeru, če niste v redkih primerih, ko potrebujete več kot 35 GB, vendar manj kot 50 GB prostora za shranjevanje, ni razloga za nadgradnjo s Business Unlimited.

Enterprise – rešitve na spletnem mestu “na ključ”, če jim lahko privoščite

Cena: 500 USD na mesec (zaračunava se letno)

Kot ste morda pričakovali, je načrt podjetja usmerjen v velika podjetja, ki potrebujejo podporo spletnega mesta s popolno ponudbo. Ta načrt ponuja napredne rešitve za varnost spletnih strani, infrastrukturo in podporo:

 • Podpora s strani Wixovih ekip za oblikovanje, kodo, trženje in SEO
 • Napredna nadzorna plošča za analitiko
 • Pregled projektov in pregled uspešnosti
 • Letni varnostni pregledi
 • 24/7 podpora prek zasebne VIP številke

Je Enterprise pravi za vas? To je doslej najbolj napreden načrt spletnih storitev Wix in cena to kaže. Iskreno povedano, večini podjetij za e-trgovino, ki so dovolj velika, da potrebujejo (in si privoščijo) te storitve, bi bilo bolje iskati popolno podjetje, usmerjeno v digitalne rešitve. Če pa imate velik proračun in potrebujete novega partnerja na spletnem mestu, bo morda Wix Enterprise vredno dodati na seznam možnosti.

Priporočljive alternative za načrte Wix

Spodnja črta? Wix je odličen ustvarjalec spletnega mesta, vendar morda ne ponuja funkcij, ki jih potrebujete za ceno, ki je primerna za vas. To še posebej velja, če gre za naprednejše storitve e-trgovine.

Preden se zavežete, je vredno preveriti, ali druga platforma ponuja boljši načrt za vas po nižji ceni.

Ob upoštevanju tega načrta Wix?Nato razmislite o tej alternativi za podobno cenoZakaj?
Splošni načrti za Wix
prostWordPress.com Prosti6-kratna shramba (skupaj 3 GB)
ComboSite123 Basic3-kratni pomnilnik (10 GB) in 2x pasovna širina (5 GB)
NeomejenoWeebly ProfessionalNeomejene zmogljivosti za shranjevanje in e-trgovino
ProWordPress.com Business10-kratna shramba, robustni vtičniki in brezplačno posvetovanje z osebjem WordPress.com
VIPWeebly PerformanceVIP podpora, neomejeno skladiščenje in e-trgovina
Načrti za e-trgovino Wix 
Business BasicOsnovni ShopifyNeomejeno skladiščenje in dodana podpora za POS sisteme
Poslovanje neomejenoBigCommerce StandardNeomejeno skladiščenje, ocene strank in ponudbe za pošiljanje v realnem času
Poslovni VIPSquareSpace Advanced CommerceNeomejeno možnosti shranjevanja in 24/7 možnosti za podporo strankam
EnterpriseBigCommerce EnterpriseNeomejeno shranjevanje, oznake izdelkov in filtri po meri ter bolj napredne funkcije e-trgovine

Torej, koliko resnično stane Wix?

Skupni stroški vašega spletnega mesta Wix verjetno ne bodo poceni, vendar večina načrtov zagotavlja ceno primerno. Ne pozabite upoštevati dodatnih in skritih stroškov, ki jih boste morda morali plačati nad ceno naročnine. In upoštevajte vse nasvete, ki sem vam jih dala tukaj, da prihranite čim več denarja.

Moje osebno priporočilo je, da poleg Wixa preverite tudi Squarespace. Načrti za e-trgovino Squarespace so nekoliko cenejši od primerljivih Wix načrtov, vendar ponujajo neomejeno skladiščenje, brezplačen e-poštni naslov za prvo leto in druge dodatke, s katerimi lahko raztegnete skupno vrednost. (In osebni načrt je cenejši od vseh štirih primerljivih možnosti Wixa.) Squarespace ima brezplačno preskusno različico 14 dni, zato je enostavno preizkusiti, preden začnete uporabljati Wix.

Če končate z Wixom, vendar želite spletno mesto resnično profesionalno videti, se odpravite v Fiverr in najemite spletnega oblikovalca ki je specializirano za spletna mesta Wix. Lahko najdete profesionalca, ki bo oblikoval vaš začetni set za ceno poslovnega kosila, nato pa samo natančno nastavite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map