Monetizacija bloga: Kako lahko vaš blog zasluži denar? 2020

Torej, začeli ste blog. Ali od tega še zaslužite? Če ne, niste sami.


Ideja o zaslužku s pasivnim dohodkom je precej vznemirljiva, kajne? Toda preden se začne denar vrteti, se morate aktivirati. To pomeni, da se uvedejo strategije monetizacije blogov.

V tem priročniku bomo delili nekaj načinov za zaslužek vašega spletnega dnevnika. Povedali vam bomo kaj je povezano, kako lahko začnete in kako doseči hitre zmage.

Na koncu boste imeli kontrolni seznam strategij zaslužka blogov, s pomočjo katerih lahko vaš blog zasluži denar, ko spite.

1. Optimizirajte svojo vsebino

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite za zaslužek v svojem spletnem dnevniku, je izboljšanje vsebine. To pomeni, da se osredotočamo na optimizacijo iskalnikov (SEO).

Zakaj?

Kajti če tega ne storite, nihče ne bo našel vašega spletnega dnevnika, zaradi česar so vse druge strategije zaslužka spletnega dnevnika nepomembne.

SEO gre za optimizacijo vsebine, tako da jo ljudje najdejo v rezultatih iskanja. Kadar je vaša vsebina pomembna za to, kar ljudje iščejo, to prinese promet na vaše spletno mesto. Za zaslužek s svojim blogom potrebujete promet.

Tu je hitri način za začetek.

Najprej uporabite orodje za iskanje po ključnih besedah ​​in poiščite, kaj ljudje iščejo v povezavi z vašo nišo. V 5 brezplačnih orodjih za izboljšanje spletnega dnevnika navajamo nekaj možnosti.

Drugič, s temi informacijami se odločite, katero vsebino morate objaviti.

Tretjič, optimizirajte svojo vsebino tako, da v svoje članke, kritike in objave v blog vključite sorodne izraze, znane kot ključne besede LSI. Te boste uporabljali v naslovih, podnaslovih in v celotni vsebini. Tu je primer iskanja ključnih besed LSI v programu LSIGraph.

10 načinov za unovčitev svojega spletnega dnevnika-image1

Nasvet za profesionalce: Izraze LSI lahko preprosto najdete na dnu strani z rezultati iskanja v Googlu, označenih kot “iskanja, povezana z …”

Želite z optimizacijo vsebine doseči hitro zmago? Vtipkajte iskalne izraze v BuzzSumo in videli boste, katera vsebina se že deli v spletu. Uporabite naslove kot navdih za svoje in že boste na pol poti do večjega prometa.

10 načinov za unovčitev svojega spletnega dnevnika-image2

2. Nastavite seznam e-poštnih sporočil

Po optimizaciji vsebine je nastavitev e-poštnega seznama naslednja najpomembnejša strategija zaslužka spletnega dnevnika.

Zakaj e-pošta? Ker je to eden najboljših načinov za ohranjanje stika, saj nas 99% to preverja vsak dan. In morate redno biti v stiku z ljudmi, preden bodo razmislili o nakupu česa na podlagi vašega priporočila.

Na seznamu ne boste zaslužili veliko. Toda sčasoma, to bo ključni način za promocijo vseh drugih strategij monetizacije bloga, ki jih uporabljate.

Za začetek izberite programsko opremo za trženje e-pošte. AWeber je enostavno nastaviti, dobili pa boste 30-dnevna brezplačna preizkusna različica da ga preizkusim.

Ne pozabite postaviti prijavnega obrazca na svoje spletno mesto.

Potencialnim naročnikom ponudite nekaj v zameno za njihov e-poštni naslov. To se imenuje a svinčeni magnet. Hitro lahko ustvarite:

 • S pomočjo raziskovanja vsebine, ki ste ga naredili za vaš blog, je nastala nova priljubljena tema
 • Razširite obstoječi del vsebine in ga omogočite kot kratko e-knjigo
 • Vzemite ključne točke iz poglobljenega dela vsebine in naredite kontrolni seznam ali delovni list

Če je vaš glavni magnet dragocen in pomemben za obiskovalce, se bodo pridružili vašemu seznamu. Nato uporabite svoja e-poštna sporočila in jih seznanite z novo vsebino in ponudbami, ki jih ponujate. Tu je še nekaj idej za ustvarjanje privlačnih e-poštnih novic.

3. Uporabljajte oglase PPC

Oglasi s plačilom na klik (PPC) so lahko odlična metoda pasivne zaslužke spletnega dnevnika. Delujejo takole. Na svojem spletnem mestu postavite oglase na podlagi določenih ključnih besed in kategorij in dobite plačilo, ko jih ljudje kliknejo.

Želite začeti hitro? Pridružite se Program Google AdSense. Nastavitev je hitra in enostavna Obstajajo tudi drugi programi PPC, kot so Chitika, BidVertiser in drugi.

Oglasi PPC ne delujejo dobro za vse. Če prikazujete oglase iz visoko plačane niše (na primer zdravje, izguba teže ali tehnologija), lahko zaslužite veliko. Če pa je vaš blog povsem nov in ste v manj priljubljeni niši, lahko traja nekaj časa.

Izogibajte se skušnjavi, da umetno povečate klike. To se imenuje goljufija s kliki in vas lahko prepove program PPC.

In pomislite, kako izgleda vaše spletno mesto: če je zajeto v oglasih PPC, ne bo privlačno za obiskovalce in vaš promet se lahko sčasoma zmanjša.

Nasvet za profesionalce: Bodite izbirčni glede umestitve oglasov. Za odločitev o idealni umestitvi uporabite nasvete ponudnika oglasov o najbolj plačljivih območjih. Tako lahko največ zaslužite s PPC oglasi

4. Prodaj svoj oglasni prostor

Če že imate promet in aktivno občinstvo, razmislite o zaslužku spletnega dnevnika s prodajo oglasnega prostora. Obstaja nekaj načinov, kako to storiti.

Najprej se lahko prijavite za tak program BuySellAds, ki vam omogoča prodajo oglasnega prostora prek njihove tržnice. Ko se prijavite, povejte, za kaj gre na vašem spletnem mestu, določite ceno in na svoje mesto namestite kodo BuySellAds. Oglasi se lahko prikazujejo samodejno ali pa jih izberete.

Oglase lahko prodajate tudi sami. Odločite se, katero vrsto oglasov želite in kam jih želite umestiti.

Jasno pojasnite, da je vaše spletno mesto odprto za podjetja, tako da ustvarite stran s smernicami za oglaševalce. Potrebovali boste:

 • Informacije o vašem spletnem mestu in občinstvu
 • Podatki o vašem nedavnem prometu
 • Informacije o tem, kam boste postavili oglase (na primer na svojem spletnem mestu ali v svojem biltenu)
 • Zahteve glede velikosti oglasa
 • Cena

Tu je primer s spletnega mesta Phil Simon:

10 načinov za unovčitev svojega spletnega dnevnika-image3

Nasvet za profesionalce: Če uporabljate vtičnik za upravljanje oglasov, lahko upravljate tako svoje oglase kot tudi PPC in druge zunanje oglase

5. Postanite pridruženi tržnik

Ko že govorimo o nišah, si pomagajo tudi pri naslednjem načinu zaslužka spletnega dnevnika: postati pridruženi tržnik. To pomeni oglaševanje izdelkov ali storitev na vašem blogu in plačilo, ko jih ljudje kupujejo. Vse, kar morate storiti, je najti pravi izdelek za promocijo.

Eden od pristopov je, da obiščete mesto, kot je ClickBank ali ShareaSale,  in poiščite izdelke, za katere menite, da vam bo občinstvo všeč. Nato se lahko prijavite za partnerske programe.

Ko se boste pripravljeni prijaviti, boste potrebovali nekaj naslednjih informacij:

 • Ime in druge kontaktne podatke
 • URL in niša spletnega mesta
 • Kako načrtujete promocijo izdelka
 • Podatki o plačilu

Odobritev računa traja nekaj dni. Ko ste vključeni, primite povezave ali pasice in jih postavite na svoje spletno mesto (ali jih vključite v svoje glasilo).

Vendar obstaja še boljši način: postanete podružnica za izdelke in storitve, ki jih že poznate, jih želite in uporabljate. To olajša in poveča zaupanje pri občinstvu. Bolj ko vam zaupajo, večja je verjetnost, da bodo sprejeli vaša priporočila.

Zavedajte se, da morate v ZDA v skladu s pravili FTC razkriti kakršna koli partnerska razmerja. V spletu najdete vzorčno razkritje podružnic in ga prilagodite svojemu spletnemu mestu.

Nasvet za profesionalce: Samo zato, ker promovirate izdelek, vam ni treba všeč vsega o njem. Iskreni pregledi osvojijo tudi prodajo in razmisliti morate o svojem dolgoročnem odnosu s svojim občinstvom.

Nasvet za profesionalce: Nekatera podjetja vam pošljejo besedilo, ki ga lahko uporabite za promocijo izdelkov prek e-poštnega glasila ali na svojem blogu. To vedno uredite tako, da bo postal vaš. Poskušajte se izogniti, da bi se slišalo preveč prodajano; cilj je biti človek namesto tega.

6. Napišite sponzorirane vsebine / plačane ocene

Povezana možnost je objavljanje sponzorirane vsebine na vašem blogu. Ponovno boste morali razkriti, da imate odnos s podjetjem, ki vam plačuje vsebino.

Možnosti za sponzorirane vsebine vključujejo:

 • Dodajanje sponzoriranih povezav do vsebine, ki je že v vašem spletnem dnevniku
 • Pisanje objave, ki vključuje sponzorirane povezave
 • Objava objave gostov, ki vključuje sponzorirane povezave
 • Plačan za pregled izdelka

Ena od pomanjkljivosti tega pristopa je ta obiskovalci vašega spletnega dnevnika morda ne mislijo, da je vsebina vredna zaupanja, če se večina sponzorira. Odločiti se boste morali, ali vas to moti ali ne. Pazljivo razmislite o razmerju med “resnično” vsebino in sponzorirano vsebino.

Če želite začeti s sponzorirano vsebino, si oglejte Izea, tržno platformo influencerja.

7. Ustvarite e-knjigo

Če iščete hiter način za unovčevanje vsebine spletnega dnevnika, ga uporabite za ustvarjanje e-knjige. To deluje dobro, če že imate niz objav v isti temi.

Če želite hitro narediti e-knjigo, zberite objave v Googlovem dokumentu ali v programu Microsoft Word in jih uredite tako, da bodo namesto vrste različnih objav brali kot celotna knjiga. Točno to je metoda, uporabljena za ustvarjanje spodaj e-knjige:

10 načinov za unovčitev svojega spletnega dnevnika-image4

Nato uporabite orodje, kot je Oblikovalec zasnovati svojo e-knjigo in jo izvoziti v obliki Kindle. S svojim računom Amazon se prijavite v Kindle Direct Publishing, nato pa naložite in objavite svojo e-knjigo. Če ste že dobili vsebino, lahko to storite čez konec tedna in začnete zaslužiti.

Druga možnost je uporaba takega orodja Svetilnik da zgrabite objave v določeni kategoriji in na ta način ustvarite svojo e-knjigo. Kakor koli že, ne bo minilo dolgo, dokler ne dobite prve knjige.

8. Začnite tečaj

Če imate strokovno znanje s področja, in to želi vaše občinstvo vedeti, ustvarite spletni tečaj in ga promovirajte na svojem blogu.

To zahteva nekaj več dela kot nekateri drugi načini monetizacije bloga, vendar se lahko resnično izplača.

To je bolje, če imate velik e-poštni seznam ter spletni dnevnik in družabno občinstvo, vendar tudi majhen seznam lahko deluje, če ponujate pravi tečaj.

Najpomembneje je ponuditi vrednost za vaše občinstvo. V nasprotnem primeru bodo povedali drugim in olajšali prodajo tečaja naslednjič.

9. Prodajajte svoje storitve

Vaš blog je tudi odlično mesto za prodajo storitev, povezanih z vašimi znanji in znanji. Na primer:

 • Pomagajte ljudem, da se naučijo nastaviti bloge
 • Prodaja storitev pri ustvarjanju vsebin spletnega dnevnika
 • Posvetujte se z ljudmi o spletnih storitvah
 • Trenirajte druge ljudi, ki želijo narediti točno tisto, kar počnete

Če želite to narediti, boste potrebovali:

 • Stran na vašem spletnem dnevniku, kjer navajate svoje storitve
 • Neobvezno cene za te storitve
 • Kontaktni obrazec, kjer lahko ljudje kupijo vaše storitve
 • Način, da vam ljudje plačajo, na primer Payoneer ali PayPal

Nasvet za profesionalce: Storitve lahko prodajate tudi prek zunanje platforme, kot je Fiverr. Spletno mesto ima profesionalno platformo, na kateri zaslužite veliko več kot 5 USD. Uporablja sistem deponiranja, zato lahko zagotovite, da boste prejeli plačilo. Tista slaba stran? 20% plačilo platforme

10. Ustvarite spletno orodje

Ste strokovnjak v svoji niši in veste, kaj ljudje potrebujejo. Ena od možnosti za privabljanje ljudi na vaše spletno mesto je ustvarjanje neprimerno uporabnega spletnega orodja. Pomislite na nekaj kot je Hubspot Grader spletne strani, CoSchedule’s Analizator naslovov, ali Vse samostojno pisanje Kalkulator urne stopnje.

Vsa ta orodja pomagajo privabiti promet na spletna mesta. To olajša pridobivanje več e-poštnih naročnikov, tako da lahko promovirate svoje ponudbe. Pomaga vam tudi več zaslužiti od oglasov, tečajev in e-knjig.

Če niste genij za kodiranje, za izvedbo ideje potrebujete razvijalca. Da bi vam pomagali, si oglejte to primerjavo samostojnih platform.

Nasvet za profesionalce: Če orodje naredite brezplačno, je kot svinčeni magnet na steroidih. Če je dovolj dober, bo obdržal promet na vašem spletnem mestu, zato boste lahko zaslužili z drugimi načini zaslužka spletnega dnevnika

Zaključek

To je to! Zdaj veste 10 načinov za zaslužek svojega spletnega dnevnika, ki delujejo tako za nove kot uveljavljene blogerje. Ne glede na to, kje ste na svojem blogerskem potovanju, optimizirajte svojo vsebino in nastavite svoj e-poštni seznam.

Če želite začeti hitro, se osredotočite na PPC in druge oglase, sponzorirane vsebine in partnersko trženje. Če imate več časa, razmislite o e-knjigah, tečajih, storitvah in orodjih.

Kateri način zaslužka spletnega dnevnika boste najprej preizkusili?

Viri:

https: //optinmonster.com/ultimate-seo-guide/
https: //dma.org.uk/research/dma-insight-consumer-email-tracker-2017
https: //www.thebalancesmb.com/best-selling-niches-to-make-money-online-4109702
https: //ppcprotect.com/what-is-click-fraud/
https: //www.philsimon.com/about-phil/advertising/
https: //videofruit.com/blog/product-launch-recap/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map