Kako ustvariti nov račun z Heficed

Podjetje Heficed, ustanovljeno leta 2008, je razširljiv in prilagodljiv ponudnik gostovanja v oblaku. Usmerjeno je samo na razvijalce, za uravnavanje računa pa boste potrebovali znanje ukazne vrstice.


Če razmišljate o prijavi na Heficed, vas bo ta vodnik popeljal skozi precej dolgotrajen postopek. Ko ste pripravljeni, če želite izvedeti več o podjetju, pojdite na moj pregled, ki podrobneje pokriva storitve, ki jih ponuja Heficed.

Kako ustvariti nov račun z Heficed

Prvi korak: izberite svoj načrt

Ker sem želel preizkusiti postopek namestitve WordPressa, sem se odločil za enega od načrtov gostovanja v oblaku, Kronos Cloud. To je rešitev iz gole kovine, ki jo je mogoče konfigurirati z operacijskim sistemom Windows ali Linux.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image1

Drugi korak: Ustvarite račun

Po izbiri načrta je naslednji korak vnos vašega e-poštnega naslova in sprejemanje pogojev. Če pa želite, se lahko odločite za registracijo v obstoječem profilu Google, Microsoft, GitHub ali LinkedIn.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image2

Tretji korak: Preverite svoj e-poštni naslov

Naslednji korak je, da preverite svoj e-poštni naslov s klikom na povezavo v e-poštnem sporočilu (ki sem ga našel v moji mapi z neželeno pošto).

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image3

Četrti korak: Dokončajte ustvarjanje računa

Ko pritisnete Prijava, se boste preusmerili nazaj na spletno mesto Heficed. Na tej točki morate vnesti več osebnih podatkov, vendar je preprosto. Kliknite Pošlji in se nato prijavite na nadzorno ploščo.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image4

Peti korak: Ustvarite organizacijo

Naslednji korak je dvojnik prejšnjega, saj je zasnovan za razvijalce z več strankami, da ustanovijo posamezna podjetja. Če želite izpolniti nekaj kratkih osebnih podatkov, boste morali ustvariti organizacijo.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image5

Korak šesti: Vnesite podatke o plačilu

Naslednji korak je izbira načina plačila. Možnosti vključujejo Visa, American Express, Discover, PayPal, cryptocurrency in AliPay. Torej imate veliko več možnosti kot pri večini gostiteljev.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image6

Sedmi korak: Začnite

Ko ustvarite svojo organizacijo, lahko uradno začnete. V zgornjem desnem spustnem meniju kliknite organizacijo in izberite, uganili ste, Začni. Na tej točki boste začeli dodajati svoje pakete gostovanja.

Osmi korak: izberite svoj načrt

Nato imate možnost izbire storitve. Možnosti vključujejo stikalo (avtomatska platforma za upravljanje IP), Kronos Cloud (navidezni stroji s preprostim upravljanjem virov) in Heficed Connect (kombinirani internetni promet za boljšo povezljivost in pasovno širino). Na podlagi nasvetov agenta za klepet v živo sem izbral Kronos Cloud.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image7

Deveti korak: ustvarite nov VM

Nato morate nastaviti svoj virtualni stroj. Od vas se bo zahtevalo, da izberete mesečno ali urno zaračunavanje, lokacijo strežnika (Nemčija, ZDA, Južna Amerika ali Južna Afrika) in operacijski sistem Windows ali Linux. Izbrati boste morali tudi več tehničnih konfiguracij, kot so velikost procesorja in pomnilnika, rezervne “reže” in izbor različnih sporazumov o ravni storitev (SLA).

Za namene testiranja sem se odločil za mesečno zaračunavanje (na uro je bil potreben velik polog), nemške strežnike in operacijski sistem Linux ter vse drugo pustil na privzetih položajih. Za večino lastnikov novih spletnih mest je bil preprost, a pretirano tehničen.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image8

Korak deseti: Dodajte SSH ključ

Preden lahko ustvarite strežnik, morate dodati javni SSH ključ. Če ste začetnik, se to morda sliši precej tehnično. Vključuje prevoz do vašega terminala in generiranje ključa. S tem v roki se vrnite v postopek ustvarjanja računa in ga vnesite v ustrezno polje.

Kako ustvariti nov račun s Heficed-image9

11. korak: Plačajte gostovanje

Ko izberete Ustvari VM, boste morali vnesti svoje podatke o plačilu in ko boste plačani, morate počakati, ko se ustvari vaš primerek. Vedeli boste, da je končano, ko bo v glavi nadzorne plošče majhno obvestilo.

Gladko, a 11 korakov je veliko

To je dolgotrajen postopek nastavitve. Zahteva 11 korakov in znanje terminala. Medtem ko je vmesnik uporabniku prijazen in ga je enostavno krmariti, je za večino lastnikov spletnih strani začetnikov veliko preveč močan.

Poleg tega ta ponudnik ponuja samo gostovalno infrastrukturo, tako da še zdaleč ni vse na enem mestu. Vse, kar je poleg gostovanja v oblaku, bo treba kupiti od drugod, na primer, imena domen in SSL certifikatov, omrežja za pošiljanje vsebin (CDN) niso na voljo pri Heficedu.

Večini začetnikov lastnikov spletnih strani bi bilo veliko bolje z gostiteljem, kot je SiteGround, Bluehost, ali FastComet, ki ponujajo več kot dovolj enostavnih funkcij za uporabo, da začnete brez pretiravanja. Heficed je namenjen samo spletnim skrbnikom in razvijalcem napredne ravni, ki bodo želeli prebrati podroben pregled, če želite izvedeti več.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me