Kako uporabljati Mood Board za vizualizacijo identitete vaše blagovne znamke

Čeprav vam identiteta blagovne znamke morda zveni kot “zabaven” del dela, je ključnega pomena za ustvarjanje močnega in prepoznavnega podjetja. In to presega le vizualno. Identiteta vaše blagovne znamke vključuje osebnost vaše blagovne znamke in njeno estetiko. Na primer, ali je vaša znamka neumna ali resna? Formalno ali priložnostno? Moderna ali klasična?


Ko najprej jasno določite svojo vizualno identiteto, lahko zagotovite, da vsaka točka dotika kupca, ki jo razvijete – od oblikovanja vašega logotipa, spletnega mesta, vizitk, toka družbenih medijev, e-poštnih sporočil in več – odmeva ta isti videz, občutek in ton. Tako gradite smiselne povezave s svojim občinstvom in kako se počutijo tako, kot da poznajo vašo blagovno znamko in se lahko z njo poistovetijo, kar bi moral biti cilj vsakega podjetja.

Mood deske so lahko neverjetno močno orodje pri gradnji in vizualizaciji identitete vaše blagovne znamke. Verjetno ste že slišali za to: Mood deske so fizični ali digitalni kolaž, ki se uporablja za navdih, motivacijo in splošno vodenje. Čeprav jih pogosto uporabljamo za posamezne namene in jih včasih imenujemo “deske sanj” ali “vizirne table”, lahko igrajo sestavni del pri sporočanju identitete blagovne znamke, prilagajanju prihodnjim ciljem in spodbujanju dialoga med vašo ekipo..

Preiščimo nekaj načinov, kako najbolje uporabiti to orodje in kako ustvariti tisto, ki vam bo pomagalo vizualizirati identiteto vaše blagovne znamke – in to podobo vzdrževati sčasoma.

To je več kot sanje

Kakor koli se odločite, da ga pokličete, tabla razpoloženja več kot ustreza očesu in obstaja več načinov, kako je lahko neverjetno koristno pri gradnji in rasti vaše blagovne znamke.

Navdih

Še posebej, če šele začnete s podjetništvom, je navdih ključen za postavitev vaših poslovnih ciljev, sporočil, vibracij in celotne identitete. Pomembno je, da se identiteta blagovne znamke že zgodaj strdi, saj bo, kot že omenjeno, to vplivalo na vse, kar vaša blagovna znamka “pravi” in “počne” v prihodnosti. Tabla razpoloženja, ki vizualno predstavlja to identiteto, lahko še dodatno navdihne pri sprejemanju velikih odločitev, na primer, kako razširiti portfelj izdelkov ali kako naj izgleda ponudba naslednje sezone.

Nenehnost

Podjetniki morajo biti mojstrski žonglerji. Tudi če samo razmišljate o marketinških elementih, kot so računi v družbenih medijih, spletno mesto ali vizitke, je treba vse skupaj podpirati, da svojo znamko vizualno in drugače podprete. Razpoložljive plošče so lahko odličen vir za ekipo opomnite vse na enotno sporočilo, ki ga morajo podpirati v različnih vlogah in oddelkih.

Na primer, če morate posodobiti svoje vizitke, je razpoložilna deska učinkovit način, da svojo oblikovalsko ekipo pokažete estetsko, ki jo imate v mislih, namesto da se pri njih prenašate na besedni opis. To jim daje ustvarjalno svobodo, hkrati pa še vedno jasno določa, kaj nameravate doseči.

Odgovornost  

Z vsako novo oglaševalsko akcijo, ki jo oblikujete ali napišete kopijo, se vrnite na tablo za razpoloženje identitete blagovne znamke in preverite, ali se prilega vaši splošni podobi. To bi moralo delujejo kot vodilna zvezda za vse druge komunikacijske točke ki ste ga zgradili, in morate se redno prijavljati, da zagotovite, da bo to res.

Ustvarjanje vaše razpoložljive plošče

Vas še zanimajo? Dobro, to je prvi korak. Če pa ste takšni kot jaz, včasih spletka ni dovolj, da bi šli naprej. Vedeti morate “kako” vse to. Torej, pojdimo v postopek. Toda preden skočimo naravnost, si zapomnite, da je projekt všeč, vendar je to posel. Ko gre za vizualizacijo identitete vaše blagovne znamke, vam bo pomagalo ohraniti nekaj stvari:

 • Spomnite se svojega celotnega občinstva: Ne pozabite, da so ljudje kompleksni in imajo veliko različnih vidikov do svojih osebnosti; blagovne znamke so enake. Glede na velikost vašega podjetja in obseg ponudbe izdelkov / storitev je morda dobro, da segmentirate svojo občinstvo in nato razmislite, kako se vaša blagovna znamka poistoveti z vsako skupino. Po potrebi lahko ustvarite nekoliko drugačne table razpoloženja – še vedno bi moralo biti enak prevladujoč videz, vendar se lahko ton nekoliko spremeni, odvisno od posebne skupine ljudi ali cilja oglaševalske akcije.
 • Ohranjajte ravnotežje: Najboljše deske za razpoloženje vključujejo kombinacijo različnih materialov, vključno s slikami, citati, teksturami itd. Ravnotežje bo ohranilo vas in vašo ekipo pri vsebini. Ne bojte se mešati medij. Vključite vse, od izrezkov iz revij do fotografij; vzorci tkanine na ročno napisana besedila pesmi. Zlasti z deskami, ki jih delite s svojo ekipo, več različnih vrst, ki jih vključujete, več potenciala mora vaša vizija povezati z drugimi.
 • Bodite dosledni: Glede na zgoraj navedeni dve točki, je pomembno upoštevati, da ne smete iti predaleč – bodisi z različicami razpoloženja ali z viri navdiha – do točke, ko identiteta blagovne znamke ne bo več združena. Pazite, da ostanete osredotočeni; bolj fokusirane so vaše deske za razpoloženje, boljše vam bodo služile skozi čas.

Fizična vrsta

Moodne plošče so v fizični in digitalni različici, oba postopka pa sta si podobna. Začnimo z dušnatim hrustljavim papirjem in lepilom. Tu je nekaj materialov, ki jih predlagamo, da začnete z:

 • Tabela (kartica, pluta ali plakat bodo delovali dobro)
 • Škarje
 • Lepite ali potisnite zatiče, da lepite elemente na vašo ploščo
 • Revije ali drug izvorni material

Toda kaj natančno odrežete iz revij in prilepite na svojo desko? Kratek odgovor: Vse, kar si lahko priskrbite. Navdih poiščite na veliko različnih krajih. Če želite imeti močno in integrirano vizualno identiteto, poskusite izvleči svoje materiale iz več različnih virov.

Oglejte si spodnjo ploščo razpoloženja. Precej preprosto je; ni ogromno različnih materialov in kljub temu takoj prepoznate identiteto blagovne znamke, če jo pogledate. Velik poudarek je na organskih materialih, barve so žive in bogate, čutite pa jasno povezavo z naravo. Obstaja več različnih tekstur, zato se ne počuti ravno, a polno življenja.

Kako uporabljati Mood Board za vizualizacijo identitete vaše blagovne znamke

Na tej tabli za razpoloženje bi ustvarjalna ekipa imela jasno usmeritev glede vrste slik in jezika, ki bi deloval pri tej blagovni znamki, ter glede na to, kaj bi se zdelo nenavadno. Vaša ekipa bo napolnjena z razumevanjem in samozavestjo, obenem pa boste imeli še nekaj kreativnega obsega.

Digitalna vrsta

Če niste oseba škarje in lepila, to ni problem. Obstaja nekaj digitalnih možnosti za ustvarjanje plošč razpoloženja, kot sta na primer imenovana Moodboard (ali, brezplačni ekvivalent, Moodboard Lite) in The Matboard, vendar Pinterest je glavni igralec. Ne samo, da je brezplačen, ampak boste našli tudi veliko število predlog in odličnih primerov, s katerimi boste začeli na pravi nogi.

Za digitalno tablo razpoloženja veljajo enaka pravila kot fizična, razen vsega, kar potrebujete, sta internet in miška. So kot nalašč za skupinske deske, saj je pri njih še posebej enostavno sodelovati. Druga velika prednost ustvarjanja digitalne plošče je, da jo imate veliko več dosega in prilagodljivosti, ko gre za iskanje slik. Verjetno boste lahko ustvarili tablo, ki bo veliko bolj specifična in prilagojena, saj boste imeli na voljo celoten internet! Glede na to je morda nekoliko težje vključiti naravne teksture in verjetno bi bilo manj verjetno, da bi naleteli na nepredvideni navdih.

Oglejte si ta primer:

Kako uporabljati Mood Board za vizualizacijo identitete vaše blagovne znamke

Besede, ki vam pridejo na pamet ob pogledu na to tablo razpoloženja, so: čiste, muhaste, sveže in hkrati zadržane. Obstaja jasna paleta, ki ponuja močne poudarjene barve z možnostjo dopolnitve. Upoštevajte to, ko gledate te slike, ne boste dobili samo občutka za videz znamke, temveč tudi njeno osebnost, še ena bistvena sestavina vaše splošne identitete blagovne znamke.

Sčasoma povečajte identiteto svoje blagovne znamke

Tako kot ljudje lahko tudi blagovne znamke sčasoma dozorijo. Uporaba table za razpoloženje za utrjevanje identitete vaše blagovne znamke je odlična taktika, s katero boste zagotovili, da so vaši trženjski in komunikacijski materiali od samega začetka osredotočeni in povezani. Kljub temu se ne bojite redno preverjati svojega razpoloženja in se vprašati, ali je še vedno v skladu s cilji vašega podjetja in segmenti občinstva. Če ne, boste morda želeli svojemu krovu razpoloženja podariti “facelift.” Prepričajte se, da je še vedno močna povezava s prvotno identiteto ali pa boste verjetno le zmedli in izolirali vsako občinstvo, ki ste ga že ustanovili.

Slikovni krediti

http: //eclectictrends.com/moodboarding-for-professionals-a-workshop-review/
http: //eclectictrends.com/my-june-mood-board-for-farrowball/
https: //www.bloglovin.com/blogs/loveprintstudio-2409839/colour-crush-5695053037

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map