Kako pripraviti svojo spletno trgovino za črni petek 2020

Ko okraski za noč čarovnic začnejo udarjati po policah, se trgovci začnejo navdušiti. Najpomembnejši praznik maloprodajnega leta je tik za vogalom in s tem mislim na Črni petek in Cyber ​​Monday (BFCM).


Če ste prodajalec e-trgovine, veste, da je praznik BFCM najbolj donosen v letu. Pravzaprav je TechCrunch to ugotovil samo v letu 2017 je Črni petek prinesel več kot 5 milijard dolarjev spletne prodaje. Seveda si želite del tega dejanja, vendar ni tako preprosto, kot če bi svoje izdelke dali na splet in čakali, da pridejo stranke. Če boste imeli donosne počitnice na BFCM, morate opraviti delo, ki je potrebno za spodbujanje prodaje.

Začnite čim prej

Ste vedeli, da mnogi kupci oktobra začnejo počitniško nakupovanje? Glede na raziskavo, ki jo je izvedel Prosper Insights & Analytics, približno 40% kupcev, starejših od 18 let, začne svoje počitniške nakupe do konca oktobra. Podobne raziskave SessionM in Alix Partners kažejo, da je med 38% in 41% novembra začelo nakupovati pred črnim petkom.

Kaj to pomeni za vas, je to morate privabiti svoje stranke veliko prej kot Črni petek. V najslabšem primeru morate razmisliti o začetku promocije na črni petek nekje v oktobru. Veste, kako nekatere trgovine že oktobra odlagajo božične predmete? Čeprav se ljubiteljem noč čarovnic zdi moteče, nakupovalci zgodnjih ptic in ljubitelji božiča ne morejo dobiti dovolj.

Če nameravate začeti spodbujati prodajo na črni petek v oktobru, potem potrebujete dovolj časa za načrtovanje in pripravo. O začetku priprave bi morali razmisliti že julija. Podjetja začnejo svoje načrte že pred počitnicami, tako tudi vi. Ko začnete slišati “božič v juliju”, bi to moralo biti vaš znak, da začnete načrtovati prodajo na črni petek.

Preglejte, kaj ste naredili lani

Za tiste, ki ste v preteklosti že bili na počitnicah BFCM, je ena prvih stvari, ki jih morate storiti v postopku načrtovanja, ocenjevanje preteklega leta. Začnite z osnovno analitiko. Preglejte svoje spletno mesto glede prometa, priljubljenosti povezav in izdelkov, učinkovitih ključnih besed in še več.

Ko ocenjujete statistiko, poiščite razloge za tisto, kar je delovalo in kaj ni. So bili vaši najbolj vroči izdelki priljubljeni zaradi povečanega povpraševanja ali je bil to le zadnji izdelek v tem letu? Ali je večji promet na vašem spletnem mestu povzročil težave z uspešnostjo?

Naslednji, izvedite nekaj raziskav o tem, kaj je trenutno v trendu in bo morda to jesen postalo vroče. Proizvajalci igrač ponavadi do poznega poletja vedo, katere igrače bodo med počitnicami najbolj vroče prodajalce, zato morate takšen pristop spremeniti v svojem podjetju. Če je izdelek, ki ga prodajate, morda padel to jesen, potem razmislite, da boste za promocijo porabili nekaj časa.

Tudi, se prepričajte, da pošteno ocenite, kaj ni delovalo lani. Ne domnevajte le, da je šlo zgolj za razpoložljive stranke. Ali nekaterih izdelkov ni bilo mogoče prodati, ker jih niste optimizirali za SEO? Je počasen promet s spletnega gostitelja zmanjšal prodajo na določen dan ali celo določeno uro na dan? Je bila vaša podpora strankam nekoliko počasna in so se kupci naveličali čakati na vas? Ocenjevanje stvari, ki so šle narobe, je prvi korak k odpravi težave in izboljšanju vaše spletne strani za letošnje leto.

Vnaprej dobite svoje promocijske materiale dobro

Kot del začetne faze načrtovanja morate vnaprej izdelati promocijske materiale za svoje spletno mesto. Naredite načrt, ki se začne z določitvijo, kakšno prodajo in popuste nameravate ponuditi v času Črnega petka. Nato nadaljujte in ustvarite svoje pasice, spletne promocijske oglase in vse druge promocijske načine, ki jih nameravate uporabiti, kot so oglasi v živo v medijih.

Kako pripraviti svojo spletno trgovino za črni petek 2020

Nekaj, kar boste morda želeli razmisliti, je ustvarjanje ciljne strani BFCM, ki je aktivna vse leto. Čeprav se to sliši kot prekomerno število, ima nekaj prednosti, da imate privzeto ciljno stran za svojo prodajo BFCM:

  • Prvič, služi kot pot do promovirati prodajo vse leto. Se spomnite, kako sem rekel, da začnete zgodaj? Vsako leto lahko posodabljate manjše posodobitve, s katerimi lahko stranke veste, kaj lahko pričakujejo v prihodnjem letu.
  • Drugič, s privzeto stranjo ima vaše spletno mesto priložnost se pomerite v Googlovi lestvici nad podjetji, ki se odločijo za sezonsko ciljno stran, ali tista, ki vsako leto zamenjajo svojo stran.

Pripravite svojo trgovino za povečano povpraševanje

Kako prepričani ste, da vaše spletno mesto zmore povečati prometno obremenitev Črnega petka in spletnega ponedeljka? Da vam predstavim, koliko prometa se lahko poveča v času Črnega petka, Shopify je poročal, da so njihove trgovine med prazniki BFCM predelale več kot milijon dolarjev prodaje na minuto.

Ne rečem, da bo vaše spletno mesto doživelo takšen promet, vendar vsekakor pripravi se na vršni promet. Ko analizirate svoje spletno mesto iz lanskega leta, boste morda našli problematična področja v njegovi kodi ali določenih aplikacijah. V tem primeru je vaša prva naloga odpravite morebitne fizične težave s spletnim mestom, preden začnete s testiranjem gostitelja.

Nato pojdite skozi in preizkusite zmogljivost strežnika za vaše spletno mesto. Obstaja več načinov za to. Če vam je primerno, da lahko sami preizkusite svoje spletno mesto, lahko uporabite storitev, kot je Nalaganje vpliva. V nasprotnem primeru razmislite o tem, da bi pri izvajanju testiranja izvedli storitev tretjih oseb, kot sta BlazeMeter ali StarDust.

Dve stvari, ki ju ne želite, sta počasna hitrost in zrušitev strežnika v času črnega petka ali spletnega ponedeljka. Abstracta je to ugotovila do 46% uporabnikov se ne bo vrnilo na vaše spletno mesto, če je počasno. Ali želite tvegati izgubo polovice svojih potencialnih strank?

Če ugotovite, da gostitelj ne prenese večjih obremenitev, je čas, da se premaknete na drugega gostitelja. Eden najboljših graditeljev spletnih mest za e-trgovino je Shopify. Če Shopify zmore 1 milijon dolarjev prodaje na minuto, zagotovo lahko prenese nalaganje vašega spletnega mesta.

Če želite izvedeti več o Shopify, si oglejte naš strokovni pregled .

Kako pripraviti svojo spletno trgovino za črni petek 2020

Povečajte svojo email marketing igro

Nekateri izmed vas verjetno mislite, da je e-pošta nekoliko preveč starejša šola, da bi resnično koristila BFCM, kajne? Napačno. Custora je to ugotovila 25% prodaje iz BFCM se začne z email marketingom. 25-odstotno povečanje prodaje je vredno vzeti čas za trženje prodaje po e-pošti.

Začnite s pisanjem privlačne vsebine po e-pošti, zaradi katere vaše stranke želijo klikniti. Napišite zanimive naslove, ki pritegnejo pozornost. “Prihranite 40% z brezplačno poštnino na črni petek” je veliko bolj privlačen kot “Oglejte si te ponudbe za črni petek.”

Nato naredite načrt za svojo oglaševalsko akcijo. Dobro pravilo je: začnite približno mesec dni zgodaj s tedenskimi e-poštnimi sporočili, v katerih so poudarjeni priljubljeni izdelki, ki stranke opozarjajo na prihajajoče akcije. Morda boste morda že začeli nekaj poslov zgodaj. Kupcem e-pošte ponudite posebne popuste, da jih prej kot slej kupijo. Dodate jim lahko tudi dodaten popust na dan prodaje. S pomočjo posebne kode kupona ponudite dodatnih 5% ali 10% popusta.

Bistvo vaše kampanje je ohranite svoje spletno mesto in ponudbe sveže v glavah vaših potencialnih strank. Dajte jim razlog za nakupovanje na vašem spletnem mestu pred drugimi.

Velik del trga za ciljanje na vaše e-poštne kampanje sestavljajo tisočletja, znana po svoji impresivni kupni moči. Potrebujete nekaj nasvetov, kako to učinkovito storiti? Oglejte si našo objavo o trženju e-pošte na tisočletnike.

Poiščite sladke točke za popuste – in navzkrižno prodajte!

Ena največjih odločitev, ki jih boste sprejeli, so vrste popustov, ki jih boste ponujali v času BFCM. Ljudje prihajajo na vaše spletno mesto v pričakovanju posla in če vaša prodaja vsaj ni enaka drugim podjetjem, bodo iskali drugje. Če želite preprečiti, da bi to storili, je vaša najboljša izbira ponudite najmanj 20% popusta na izdelke saj je to osnovni popust, ki ga ponujajo na številnih spletnih mestih.

Seveda, boljši posel, boljše možnosti za povečanje prodaje. Tu bi morali poskusiti najti sladko mesto za prodajo. Očitno morate upoštevati stopnjo dobička in kolikšen popust, ki ste ga pripravljeni dati, vendar je pomembno, da določite dobro izhodišče. Tu je nekaj nasvetov, kako odkriti to sladko mesto:

  • Vrnite se na lanske podatke in ocenite, kateri popusti so delovali in kateri ne. Če ugotovite, da je določena prodaja delovala zelo dobro (npr. 30-odstotni popust za nakup treh ali več določenega izdelka), lahko zagotovo razmislite o recikliranju te promocije.
  • Oglejte si svoje tekmece. Kakšne ponudbe ponujajo? Kadar je mogoče, jih poskusite preseči.

Ko nastavljate svoje promocije, se ne bajte ustvarjalnosti. “Kupite en zasluži brezplačno” zveni veliko bolj privlačno kot “Prihranite 50%, ko kupite 2 ali več.” Res je isti dogovor, toda prvi zveni bolje. Če želite, lahko opravite A / B teste, da ocenite, katere pritožbe strankam več.

Kako pripraviti svojo spletno trgovino za črni petek 2020

Nato ne zamudite priložnosti navzkrižno prodajo svojim strankam. Če je stranka prišla na vaše spletno mesto, da kupi čevlje Hello Kitty, zakaj ne bi predlagali, da kupi tudi nogavice Hello Kitty? Spletna mesta, kot sta Amazon in Walmart, odlično opravljajo navzkrižno prodajo svojim strankam. Kadarkoli kaj kupite, vam dajo priporočila za izdelke.

Pri navzkrižni prodaji, poskrbite, da bo izdelek smiseln in je nekaj, kar bi kupci razumno kupili z originalnim izdelkom, ki so ga želeli kupiti. Lahko celo storite korak dlje in ponudite dodaten popust, na primer »Prihranite dodatnih 10%, ko jih kupujete skupaj.«

Nekateri graditelji spletnih mest, kot so Shopify in BigCommerce, ponujajo vmesne prodajne programe, ki jih lahko uporabite za svoje spletno mesto. V nasprotnem primeru lahko nastavite seznam izdelkov s sorodnimi izdelki ali prodajnimi predmeti, ki se bodo samodejno naložili, ko bodo stranke pripravljene na nakup.

Želite izvedeti več o funkcijah BigCommercea? Oglejte si naš strokovni pregled .

Kako pripraviti svojo spletno trgovino za črni petek 2020

Okrepite svoj SEO

Spreminjanje vašega SEO-ja ni ravno najbolj zabavno delo na svetu, vendar je nujno, če želite povečati prodajo. Začnemo z oceno prodaje prejšnjega leta, da ugotovimo, katere ključne besede so dobro delovale, kateri predmeti so bili priljubljeni v spletnih iskalnikih, katere povezave na spletnem mestu so prejele največ prometa in še več.

Naslednji, naredite nekaj raziskav, da preverite, ali lahko v tem letu izboljšate ključne besede. Če je “Hello Kitty Glitter Dance” nenadoma postal priljubljeno iskanje, je čas, da ga poskusite vključiti v svoje spletno mesto, če je to primerno.

Naslednji korak je, da pregledate svoje stare in nove predmete in zagotovite, da so pravilno optimizirane. Poskrbite, da bodo vaši opisi izdelkov izčrpni in da vaši meta opisi vključujejo ustrezne ciljne ključne besede. Prepričajte se, da ste zadeli vsak del svojega spletnega mesta in vsak izdelek. Čeprav je to lahko nekoliko dolgočasno, je potrebno, če želite, da je vaše spletno mesto ustrezno.

Optimizirajte svoje spletno mesto in prodajo za mobilne uporabnike

Želite na hiter način izgubiti 50% svojega podjetja? Ne optimizirajte svojega spletnega mesta za uporabnike mobilnih naprav. Tako je, okrog 50% vaših strank bo k vam prišlo iz mobilnih naprav, kot so pametni telefoni in tablični računalniki. Vaše spletno mesto mora biti mobilno optimizirano za povečanje prometa.

Kaj to pomeni? Za začetek morate zagotovite, da vaše spletno mesto pravilno deluje na vseh mobilnih platformah. Graditelji spletnih mest, kot je Wix, vam omogočajo ustvarjanje mobilnih različic svojega spletnega mesta, drugi ponudniki, kot je Weebly, pa vam odzivajo predloge, ki se samodejno prilagodijo za mobilne naprave.

Več o teh platformah si oglejte v našem strokovnem pregledu za Wix in v Weebly izvedencu .

Ne glede na to, katero metodo uporabljate za svoje spletno mesto za mobilne naprave, opraviti obsežno testiranje zagotoviti, da se pravilno obnaša na vseh platformah. Ne testirajte samo svojega spletnega mesta s svojo osebno mobilno napravo, ampak ga preizkusite v širokem razponu naprav. Bodite popolnoma prepričani, da se vaše spletno mesto pravilno naloži in strankam je enostavno najti predmete, uveljaviti popuste in opraviti nakup.

Povečajte svojo igro v družabnih medijih

Na svojem spletnem mestu in po e-pošti oglašujete ponudbe za BFCM, zato za oglaševanje ponudb uporabljajte tudi socialne medije.. Socialni mediji vam omogočajo, da ste kreativni pri svojih promocijah in celo komunicirate s strankami ter se malo zabavate. V praznični sezoni ustvarite nekaj prazničnega veselja in pozitivnega zanimanja za vaše podjetje.

Poleg promocije prihajajoče prodaje na črni petek lahko ponujajo posebne ponudbe ekskluzivno za privržence družabnih medijev. Nastavite lahko tudi natečaje, podelitve in še več. Na primer, držite darila, zaradi katerega bodo morali vaši sledilci deliti objavo s svojimi prijatelji in sledilci. Tako dobite dodatno, skoraj brezplačno oglaševanje.

Najboljše od vsega je, da lahko objavljate tako pogosto, kot želite, in ne bi bilo videti tako prekomerno, kot bi bilo, če bi pošiljali vsakodnevna e-poštna sporočila ali druge promocijske ponudbe.

Najbolj donosen čas v letu – razen če niste leni

Po podatkih Adobe Digital Insights se je spletna poraba na črni petek v letu 2017 povečala za 16,9% in pričakovano se bo povečala. Cyber ​​ponedeljek je za 16,8% povečal prodajo in bil največji spletni nakupovalni dan v zgodovini. Rakuten Marketing je skupne prihodke družbe BFCM v primerjavi z letom poprej povečal za 23%.

Kaj vse to pomeni za vas? To pomeni, da morate začeti s krepitvijo svojega spletnega mesta za Črni petek. Da bi vam bolje predstavili, kako pomembna sta lahko Črni petek in Cyber ​​ponedeljek za vaše podjetje, povprečna vrednost naročila je lani po podatkih Rakuten Marketing narasla za 24%. Zamislite si 24-odstotno povečanje celotne prodaje v primerjavi z lanskimi vsotami.

Če to ni dovolj razlog, da bi se zasedli, potem preprosto ne boste pripravljeni na Črni petek. Če želite izkoristiti praznike Črni petek, potrebujete načrtovanje in prizadevanja, da povečate prodajni potencial svojega spletnega mesta. Začnite ASAP ali tvegajte, da boste izpustili tiste, ki bodo zagotovo največji dnevi prodaje v letu.

Viri

TechCrunch: https://techcrunch.com/2017/11/24/black-friday-deals-net-640m-in-sales-so-far-mobile-60-of-all-traffic/
Abstracta: https://abstracta.us/blog/performance-testing/optimize-website-speed-black-friday-2017/
Custora omemba: https://www.referralcandy.com/blog/how-to-prepare-for-black-friday-cyber-monday/
Adobe Digital Insights: https://www.cmo.com/adobe-digital-insights/articles/2018/1/10/mobile-revenues-hit-record-high-this-holiday-season.html#gs.RK3Fr2E
Rakuten Marketing: https://rakutenmarketing.com/press-articles/rakuten-marketing-reports-cyber-monday-outperforms-black-friday-68-percent-cyber-monday-revenue-12-percent-year-year
Prosper Insight & Analytics: https://www.businesswire.com/news/home/20171114006198/en/164-Million-Consumers-Plan-Shop-Thanksgiving-Weekend
SejaM: https://blog.sessionm.com/holiday-shopping-trends-2015-infographic?utm_campaign=Holiday%20Shopping%20Trends&utm_medium = družabna&utm_source = twitter
Alix partnerji – https://legacy.alixpartners.com/en/LinkClick.aspx?fileticket=ewR0M-eKzsA%3D&tabid = 635

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me