Kako pravilno uporabljati pričevanja na svoji ciljni strani

Ali ste v postopku oblikovanja svoje ciljne strani? Je vaš glavni cilj povečati stopnjo klikov in na koncu spodbuditi nadaljnje konverzije?


Če ste odgovorili pritrdilno, morate resno razmisliti o vključitvi pričevanj strank.

Vidiš, pričevanja strank gradijo zaupanje in verodostojnost vaše publike za vaše izdelke ali storitve. Po podatkih Vendasta 92% ljudi rad bere spletne ocene, preden se odločijo za nakup, 88% pa raje zaupa strokovnim pregledom kot sporočilom blagovne znamke..

Pričevanja strank v bistvu spodbudijo obiskovalce k naslednjem koraku v vašem prodajnem lijaku, kar povzroči višjo stopnjo konverzije.

Niste prepričani, kako na svojo ciljno stran vključiti izjave strank, ne da bi prišli preveč pretirano? Brez skrbi – preberite si, kako pravilno uporabljati pričevanja, da povečate donosnost naložbe.

# 1: Uporabite ciljno ciljno skupino

Samoumevno je, da morajo priče o ciljnih straneh prihajati od dejanskih strank, ki so preizkusile vaš izdelek ali storitev.

V idealnem primeru bi morali predstavljati svojo ciljno publiko. Zakaj? Ker potencialnim strankam ponavlja, da je, da, to je pravi izdelek zanje.

Na primer, vzemite spletno univerzo The Open University, ki je usmerjena v odrasle učence, ki želijo napredovati svoje izobraževanje pozneje v življenju. Številni so verjetno žonglirajoče družine, hektični urniki in obstoječa kariera. Ne bi imelo nobenega smisla vključevati pričevanj posameznikov, ki so iz srednje šole in spadajo v kategorijo “tradicionalnih študentov”; to bi samo zmedlo vaša tržna prizadevanja.

Potrdila strank pomagajo ponoviti, kaj je vaš izdelek odličen in za koga je namenjen. S predstavitvami mnenj vrst študentov, ki jih Odprta univerza želi imeti, pomagajo potencialnim strankam, da se predstavijo kot študenti, in jih premikajo naprej po kupčevi poti.

Uporabite ciljno ciljno skupino

# 2: Osredotočenost na verodostojne vire

Poleg ciljne publike poskusite uporabiti verodostojne vire v pričevanjih ciljne strani, da boste bolje pokazali svojo vrednost in povečali verodostojnost.

Navsezadnje se obiskovalci pogosteje odločijo za izdelek ali storitev, če se naučijo, da je znano in cenjeno podjetje, publikacija ali javna osebnost tudi ljubitelj.

Na primer, če ste navaden bralec Forbesa ali The Verge-a in obesite vsako besedo, ki jo izgovorite, jim boste seveda zaupali, ko gre za njihovo potrditev produktivnosti aplikacije Evernote, kajne?

Evernote

Vse je o obvladovanje moči vplivnih virov na vašem ciljnem trgu da učinkovito vzpostavite svojo blagovno znamko in zgradite prepoznavnost, kar neizogibno vodi v povečanje prodaje. Bodite prepričani, da se osredotočate na vire, ki so za vaše občinstvo najbolj pomembni.

# 3: Prikaži dosežke in statistiko

Vpiti o svojih dosežkih je še en uspešen način pravilne uporabe pričevanj na vaši ciljni strani.

Ste si priborili priznanja ali imate kakšno statistiko, ki govori o učinkovitosti vaše ponudbe? Še bolje!

Zavedam se, da nihče ne mara zaganjalca, ampak v tem primeru resnično pomaga, ko gre za te pomembne klike in konverzije.

Vzemite za primer restavracijo San Carlo. Navajajo, da so dobitniki 36 nagrad za industrijo in potrošniško hrano in pijačo, ter izpostavljajo prve tri najprestižnejše nagrade, ki bodo predstavljene na njihovi ciljni strani.

San Carlo

Če želite povečati svojo celovitost, vedno uporabljajte uradne logotipe in neposredne povezave do vira. Če vložite zahtevek, vendar ga ne morete podpreti, se to slabo odraža na vaši blagovni znamki in potrošniki vam ne bodo mogli zaupati..

# 4: Naj bodo vaša pričevanja zelo vizualna

Ali kot potrošnik menite, da bolj verjetno zaupate spletnemu pregledu strank, če vsebuje resnično fotografijo osebe in ne le njihove besede?

Študije pravijo, da! Na ciljnih straneh je nekaj o vizualnih pričevanjih strank, s katerimi so še bolj zmogljivi.

Po podatkih Spectoosa 52% trgovcev trdi, da so videoposnetki najboljša vrsta vsebine za povečanje donosnosti naložbe. So zelo učinkovit način sporočanja sporočil občinstvu, da pokažejo svojo pristnost.

Če nimate sredstev za ustvarjanje video pregledov, lahko svoje predstavitve še vedno predstavite na privlačen in vizualno privlačen način. Na primer vzemite spletnega oblikovalca obrazcev Formsite, ki združuje več različnih najboljših praks iz tega članka, da najbolje predstavijo svoja pričevanja strank.

Formsite

Posnetki ciljne strani »pred« in »pozneje« so prav tako zelo vplivni, saj kažejo, kako lahko s svojim izdelkom ali storitvijo koristite potencialnim strankam. Na primer, ciljna stran blagovne znamke Coco & Eve pokaže slike svojih kupcev, preden prej in pozneje, ko uporabljajo izdelke.

Coco & Eve

Koko & Eve je ta družbeni dokaz še dodatno izkoristila s povezavo do Instagram strani svojih strank, na katerih so prikazali posnetke. To deluje izredno dobro, saj kaže, da so te stranke pravi ljudje, ki so dali resnična pričevanja, kar povečuje verjetnost prednosti njihove blagovne znamke.

# 5: Postavite pričevanja pravilno

Tako dobro, kot WHO in kaj prikažete v smislu izjav o ciljni strani, morate razmišljati tudi o tem kje.

Ko gre za to, ni pravega ali napačnega odgovora, a naj bo jasno eno:včasih je v svetu spletnega trženja manj več.

Če vključite preveč mnenj strank, natisnete ciljno stran ali na kakršen koli način preobremenite svoje obiskovalce, bodo verjetno odšli. Zakaj? No, videti je, da se preveč trudiš ali pa stvari preveč delaš zmede.

Namesto tega bodite kul in priložnostni glede svoje umestitve. The najboljši gradniki ciljnih strani vam bodo pomagali pri postavljanju izjav za vidno načrtovanje zanesljivosti in hkrati zagotovili, da je ključni poudarek na vaših pozivih k akciji (CTA).

Upoštevajte najboljše prakse, ko gre za izdelavo vaše ciljne strani. Namesto da bi pričevanja postavljali povsod, enega ali dva od njih strateško postavite na stran, ne da bi pri tem odvzeli pozornost CTA.

Če pa želite biti edinstveni, na svojo ciljno stran ne vključite popolnih mnenj strank. Namesto tega bodite kot poslovna zavarovalnica Simply Business in vključite oceno ocene strank in videoposnetek svojih srečnih strank. Prav tako lahko kot dražitelj vključite delček celotnega pregleda strank.

Preprosto posel

Kakor koli že, najvišje stopnje konverzije izhajajo iz uporabe CTA gumbi kot nekaj osredotočenih na vašo ciljno stran, skupaj z nekaj ključnimi mnenji strank, da jih podprete na estetski način.

Usmerite svoja pričevanja

Izjave strank na ciljnih straneh – če se pravilno uporabljajo – so izjemno učinkovite pri nadaljnjih klikih in konverzijah. Bodite prepričani, da jih usmerite na svoje specifično občinstvo, jih naredite vizualne v obliki videoposnetkov in posnetkov, uporabite socialno dokazovanje in jih pravilno postavite, da si ustvarite avtoriteto s potencialnimi potrošniki. Z vzpostavitvijo verodostojnosti razvijate tudi zaupanje, kar na koncu potisne obiskovalce še naprej po prodajnem lijaku, da poveča vaš donosnost naložbe.

 Viri

50 pomembnih statističnih podatkov, ki jih morate vedeti o spletnih ocenah: https://www.vendasta.com/blog/50-stats-you-need-to-know-about-online-reviews

5 odličnih primerov mnenj strank, ki jih lahko uporabite na ciljnih straneh: https://www.spectoos.com/5-great-tips-customer-testimonials-landing-pages/

Slike

Odprta univerza: http://www.openuniversity.edu

Evernote: https://evernote.com/

San Carlo: https://sancarlo.co.uk/reviews/

Formsite: https://www.formsite.com/

Koko & Eve: https://www.cocoandeve.com/reviews

Preprosto poslovanje: https://www.simplybusiness.co.uk/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map