Kako povezati domeno in namestiti WordPress na vztrajnik

Z novim gostiteljem je nekaj, kar morate vedno narediti, povezati domeno, namestiti WordPress in nastaviti CDN. Če ste spletni oblikovalec ali razvijalec, ste verjetno izbrali Flywheel delno za njegove funkcije spletnega gostovanja in upravljanja.


V tem primeru boste morali naloge redno izvajati, zaradi česar je dvojno pomembno, da je postopek hiter in enostaven.

V tem članku bom skozi vse te naloge pokazal, kakšno izkušnjo lahko pričakujete in koliko časa vas bo trajalo.

Če si želite ogledati, kaj še ponuja Flywheel, poglejte moj strokovni pregled Flywheel.

Namestitev programa WordPress po korakih

Ko registrirate svoj račun, bo Flywheel samodejno ustvaril spletno mesto WordPress za vas glede na vaše nastavitve. Če želite dostopati do tega spletnega mesta, ga morate izbrati na nadzorni plošči:

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image1

Novo spletno mesto lahko ustvarite tudi s klikom na velik zeleni gumb na vrhu armaturne plošče. Jasno, Flywheel je veliko razmišljanja vložil v navigacijo in preprosto uporabo.

Tako boste doživeli skoraj enako izkušnjo kot pri ustvarjanju računa in postavitvi prvega spletnega mesta. Na prvi strani boste morali vnesti podrobnosti spletnega mesta, kot so:

 • Lastnik spletnega mesta, ki ste ga privzeto postali vi, razen če želite dodati še koga iz svoje organizacije
 • Ime spletnega mesta, ki bo tudi vaše WordPress privzeto ime spletnega mesta
 • Začasna domena, ki jo lahko pozneje spremenite, če ste domeno kupili drugje. Najverjetneje je to, ker vztrajnik ne registrira domen. Vendar bi bilo lepo, če bi lahko tu vnesli svoje stalno ime domene
 • Podrobnosti o novem uporabniku WordPressa, ki ga boste uporabili za prijavo v zaledje WordPress in izdelavo spletnega mesta. Administrator bo tudi glavni uporabnik z vsemi dovoljenji na spletnem mestu WordPress

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image2

Nato morate izbrati, kako boste plačali za svoj načrt. To sem podrobno opisal v članku Kako ustvariti račun z muharico. Obstajajo tri možnosti:

 • Zdaj bom plačal, v tem primeru boste kupili nov načrt za svoje spletno mesto
 • Moja stranka bo plačala kasneje, v tem primeru ne boste plačali takoj, ampak namesto tega ustvarite 14-dnevno demo spletno mesto
 • Dodajte ga v skupni načrt, v tem primeru pa tudi zdaj ne boste plačali in ga dodajte obstoječemu paketu

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image3

V svojem priročniku Ustvarjanje računa sem izbral, da bom plačal zdaj. Za zdaj predpostavimo, da ste izbrali Moj odjemalec plača kasneje ali pa ga dodajte v skupni načrt. Za slednje boste očitno morali najprej kupiti skupni načrt ali izbrati enega od obstoječih načrtov s preostankom spletnega mesta.

V obeh primerih lahko takoj ustvarite svoje novo spletno mesto WordPress s klikom na zeleni gumb Zaženi demo stran.

S tem se bo začel postopek namestitve:

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image4

Ko bo končano, bo vaše spletno mesto navedeno na nadzorni plošči:

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image5

S klikom na spletno mesto se bo odprla posebna plošča za upravljanje tega spletnega mesta:

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-na-vztrajnik-slika6

Zaenkrat tako dobro. Če ne kupite novega načrta, gre za zelo hiter postopek, ki traja le približno šest do osem minut.

Povezovanje domene korak za korakom

To je zelo preprost postopek: samo kliknite ikono plus pod poljem Domene in v okno spodaj vnesite svojo domeno. Kot vidite, je ta ključni vidik vašega gostovanja znova prikazan, tako da ga ne morete zamuditi.

IP naslov, ki ga potrebujete za spremembo domene, je prav tako postavljen zapis. Zraven je povezava za pomoč DNS do dokumentacije Flywheel.

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image7

Če želite, da je to glavna domena vašega spletnega mesta, obstaja potrditveno polje Primarno. Označite to samo, če ste pripravljeni svojo domeno usmeriti na vztrajnik, saj drugače ne boste mogli dostopati do svojega spletnega mesta.

Svojega imena strežnikov najprej nisem zamenjal pri GoDaddyju, zaradi česar nisem mogel dostopati do svojega spletnega mesta.

Korak za spremembo vašega DNS-ja, da bo pokazal na vztrajnik, bo odvisen od vašega registrarja. Povezava DNS Pomoč na zgornjem posnetku zaslona vsebuje navodila, kako povezati domeno pri registrarju.

Funkcija zasebnosti način Flywheel vam omogoča, da obiskovalcem preprečite dostop do vašega spletnega mesta, preden je pripravljen. Če je ta način vklopljen, vam bo Flywheel dal dodatno uporabniško ime in geslo za dostop do vašega spletnega mesta. Te bodo naključno ustvarjene, vendar jih lahko spremenite, če želite.

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image8

Za dostop do WordPressa kliknite gumb WP Admin. Če je način zasebnosti omogočen, se boste morali prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom. V nasprotnem primeru lahko greste naravnost na skrbniško ploščo skrbnika WordPress.

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image9

In tukaj je nadzorna plošča WordPress:

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-slika10

Flywheel še enkrat bolj odtehta, kako enostavno je nastaviti in dostopati do svojega spletnega mesta WordPress. Edino manjše kolcanje, ki sem ga doživel, je bilo, da nisem videl polja za zasebnost na dnu in nisem vedel, kaj naj storim, ko so mi bili predstavljeni dodatni pojavni okni za prijavo. Vendar sem ga zlahka opazil, ko sem se vrnil na nadzorno ploščo spletnega mesta.

Nastavitev CDN-ja

Če želite pospešiti svoje spletno mesto, boste verjetno želeli postaviti CDN (Network Delivery Network). Flywheel ponuja to storitev, vendar je plačljiv dodatek z načrti za drobne, osebne, samostojne in agencijske (znižane).

CDN se nahaja na zavihku ADD-ONS na nadzorni plošči.

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image11

Če kliknete ADD CDN pod CDN, boste hitro povzeli obračun.

Upoštevajte, da če uporabljate CDN, če uporabljate več kot 100 GB pasovne širine, vam bomo zaračunali dodatni porabljeni GB. Morali boste navesti, ali ste s tem v redu. Če kliknete Izpolni plačilo, vam bomo takoj zaračunali privzeti način obračuna.

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-slika12

CDN bo privzeto neaktiven za ohranitev pasovne širine CDN. Lahko je ugotoviti, kako to omogočiti s pomočjo ikone zobnika, ki je jasno prikazana:

Kako povezati domeno in namestiti WordPress-on-Flywheel-image13

Nastavitev spletnega mesta WordPress na vztrajniku je prepir

Ker se Flywheel osredotoča na razvijalce in agencije, je morala ekipa ohraniti svojo platformo čim bolj enostavno. Kot vidite, jim je uspelo briljantno.

Seveda lahko nekatere funkcije motijo ​​ali zmedejo uporabnike, ki iščejo preprosto rešitev. Vendar pa Flywheel odlično opravi z nami dovolj informacij, da boste lažje ugotovili, kaj lahko zavrnete in kaj je pomembno.

Še posebej, ko gre za povezovanje vaše domene, si lahko ogledate, kako Vmesnik Flywheel postavlja pomembne stvari na logične lokacije, kjer jih boste zlahka videli. Tudi če ste že večkrat preiskovali ta postopek, je še vedno lahko izzivati, kako to storiti z določenimi gostitelji. Vendar pa se nikoli nisem počutil izgubljenega ali ustrahovanega s pomočjo armaturne plošče Flywheel.

Flywheel uspe tudi postopek hitro, z namestitvijo WordPress-a traja manj kot 10 minut. Poleg tega lahko v 25-30 minutah povežete domeno in nastavite CDN.

Kljub temu obstajajo primeri, ko tudi najboljši vmesnik WordPress po meri morda ni primeren za tiste, ki želijo poznati občutek cPanel. Če želite uporabljati cPanel, vendar ne želite žrtvovati preveč enostavne uporabe, je InMotion Hosting odlična možnost.

Če želite vedeti več o Flywheel in ali sta enostavna uporaba in kakovost enaki na celotni platformi, preverite moj pregled Flywheel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map