Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix (+ DOBITI NADOMESTENJE) [2020]

Na preizkus smo postavili Wix-ovo politiko vračila. Z veseljem poročamo, da smo prejeli vračilo v celoti, čeprav smo se prijavili na najcenejši načrt.


Poizkusili ste z Wixom, vendar to ni bilo za vas. Dobili smo ga. Seveda, Wix je enostaven za uporabo in dobi odlične ocene, manjkajo pa nekatere ključne funkcije.

Mogoče vas je motilo, da ne boste mogli spremeniti predloge spletnega mesta, ne da bi morali obnavljati spletno mesto iz nič. Mogoče potrebujete močnejše funkcije e-trgovine. Ali pa morda ne želite ves čas vlagati v gradnjo svojega spletnega mesta, saj veste, da ga pozneje ne boste mogli prenesti na drugo platformo.

Na srečo imate možnosti. Graditelj spletnega mesta, kot je Spletna stran123 vsekakor vam lahko olajša življenje. Za še nekaj odličnih alternativ Wix, Klikni tukaj!

Preden pa nadaljujete, boste želeli izbrisati svoj račun za Wix. Vodili vas bomo korak po korak skozi postopek. Od preklica vseh naročnin do vračila denarja, vam bomo pokazali, kaj morate storiti, da boste brez Wix-a.

Kako izbrisati račun za Wix – Kratek vodnik

Tu je kratek povzetek korakov, ki jih boste morali izvesti za izbris računa:

 1. Prijavite se v svoj račun Wix in prekličite vse svoje premijske naročnine na strani Obračunavanje in plačila.
 2. Pojdite na Moja mesta in vse spletne strani, ki jih imate, premaknite v koš.
 3. Če imate aktivne domene, jih boste morali preklicati ali prenesti (več informacij spodaj).
 4. Pojdite na Nastavitve računa, pomaknite se navzdol in v spodnjem desnem kotu kliknite gumb Deaktiviraj svoj račun.
 5. Sledite navodilom na naslednji strani.
 6. Ko ste na strani »Deaktiviraj moj račun«, kliknite gumb in potrdite, da v celoti izbrišete svoj račun za Wix.

Pridobivanje denarja

Dokler naročnino prekličete v 14-dnevnem oknu, ki vam ga ponuja Wix, bi moralo biti vračilo denarja samodejno. Toda tudi po 14-dnevnem preizkusu je še vedno mogoče zahtevati vračilo prek podpore za stranke. Čeprav ni zagotovljeno, s poskusom nimate kaj izgubiti.

Upoštevajte, da lahko traja do 20 dni, da se vračilo prikaže na izpisku vaše kreditne kartice. Nadomestila ne pokrivajo aplikacij, domen ali drugih naročnin.

Zdaj pa si podrobneje oglejmo postopek odpovedi.

1. KORAK: Prekinitev naročnin

Prvi korak k preklicu računa za Wix je, da končate vse svoje premijske načrte. Wix vam ne bo omogočil deaktivacije računa, na katerem so aktivne naročnine.

Če želite končati svoj premijski načrt in naročnine, sledite tem preprostim korakom:

 1. Prijavite se v Wix. V zgornjem desnem kotu nadzorne plošče boste videli ime in avatar računa. Kliknite svoje ime in v spustnem meniju izberite Obračun in plačila.

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image1

 1. Na strani Obračunavanje in plačila boste videli vse premijske načrte, ki jih trenutno plačujete. Prekličite vsakega, da vas ne bodo prizadela nobena ponavljajoča se plačila. Kliknite Prekliči načrt, Prekliči mojo domeno, Prekliči moj nabiralnik ali katero koli drugo storitev, za katero ne želite, da bi jo še naprej plačevali.

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image2

 1. Na vprašanje, ali ste prepričani, da želite preklicati, kliknite gumb Prekliči zdaj za potrditev.

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image3

2. KORAK: Brisanje spletnih mest

Ko prekličete naročnine, boste morali izbrisati vsa spletna mesta, ki so povezana z vašim računom za Wix. Brisanje spletnih mest je preprosto:

 1. Ko ste prijavljeni v Wix, v zgornjem levem kotu zaslona kliknite Moja spletna mesta.
 2. Na zaslonu Moja spletna mesta se s kazalcem miške premaknete nad vsako spletno mesto, ki ga želite izbrisati, in prikazal se bo spustni meni Hitri ukrepi. Kliknite ta meni in izberite Premakni v koš.

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image4

 1. To naredite za vsako spletno mesto, ki ga imate.

KORAK # 3: Odstranjevanje domen

Nato morate odstraniti vse domene, ki ste jih morda priključili na svoj račun za Wix. Če z računom še nikoli niste nastavili nobene domene, lahko ta korak preskočite.

Obstajata dva načina, kako se znebiti svojih domen. Lahko jih prenesete na drug račun Wix ali gostitelja domene ali pa jih prekličete. Če želite preklicati svojo domeno, preprosto sledite postopku preklica naročnine, ki je bil določen v prvem razdelku.

Za prenos vaše domene:

Odprite spustni meni v zgornjem desnem kotu zaslona in kliknite Domene.

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image5

 1. Izberite domeno in kliknite napredni zavihek.
 2. Od tu lahko izberete prenos iz Wixa ali prenos na drug račun Wix.
 3. To storite za vse domene, ki jih želite prenesti.

Če imate domene, ki gostujejo drugje, vendar so povezane z vašim računom za Wix, jih boste morali odstraniti. Če želite to narediti, preprosto kliknite Odstrani domeno iz Wix-a na zavihku Napredno domeno.

KORAK # 4: Zapiranje računa

Zdaj, ko ste preklicali storitve, odstranili spletna mesta in odstranili svoje domene, ste končno pripravljeni enkrat za vselej izbrisati svoj račun za Wix! Deaktiviranje računa ni težko, toda Wix ravno tako ne predstavlja intuitivnega postopka.

Ne pozabite, da morajo poteči vse vaše premijske storitve, preden vam bo Wix omogočil deaktivacijo računa. To pomeni, da če nobena od vaših naročnin, kot so premium aplikacije, domene ali nabiralniki, ne poteče – tudi če ste jih preklicali – ne boste mogli deaktivirati računa, dokler tega ne storite.

Če želite deaktivirati svoj račun, morate slediti tem korakom:

 1. Najprej pojdite na meni Nastavitve računa in se pomaknite navzdol. V spodnjem desnem kotu zaslona je polje Deaktiviraj svoj račun za Wix. Kliknite gumb Več informacij.

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image6

 1. Pomaknite se do dna zaslona in poiščite postopni postopek brisanja računa. Kliknite del, na katerem piše 4. korak – Deaktivacija računa.

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image7

 1. Nato kliknite povezavo “tukaj”, ki je poudarjena na zgornji sliki. Odprlo se bo zaslon s tipko Deaktiviraj moj račun. Kliknite.
 2. Prejeli boste še eno opozorilo in vprašali, ali ste prepričani. Kliknite Da in končali ste!

Kako izbrisati račun in spletno mesto Wix - image8

Najboljše možnosti za Wix

Naslednji ustvarjalci spletnih strani so odlična alternativa za Wix:

 • Če iščete platformo z bolj prilagodljivimi možnostmi prilagajanja, oglejte si WordPress.
 • Če želite graditelja z nekaterimi narezki predloge okoli, Kvadratni prostor je morda vaša popolna alternativa.
 • Če niste tehnološko pametni, vendar želite zgraditi spletno mesto profesionalnega videza in ga hitro povezati v spletu, dajte Spletna stran123 poskus.
 • Če vam je všeč ideja, da lahko kadar koli spremenite temo svojega spletnega mesta, Weebly je morda točno tisto, kar iščete.

Življenje po Wixu

Ker vam Wix ni uspel, še ne pomeni, da se morate odpovedati ustvarjalcem spletnih mest. Obstaja ogromno odličnih možnosti in veliko jih celo prihaja z brezplačnimi načrti.

Kliknite tukaj, da preberete poglobljen pregled najboljših nadomestkov Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me