Kaj točno je natečaj za oblikovanje logotipov?

Potrebno je manj kot deset sekund, da potrošniki ustvarijo vtis o vašem logotipu. To mnenje je lahko odločilen dejavnik, ali se povezujejo z vašo blagovno znamko. Pomembnost visokokakovostnega logotipa ni v razpravi, toda način za dosego tega cilja zahteva nekaj premisleka.


Natečaji za oblikovanje logotipov ponujajo nov kanal za podjetja. Namesto da plačate enega samega oblikovalca, zaposlite podjetje, ki bo gostilo natečaj. Ko ustvarite kratek povzetek, na stotine oblikovalcev predloži svoje ideje in vi izberete zmagovalca!

Morda se sprašujete, zakaj želite preveč zakomplicirati stvari – zagotovo je plačilo profesionalnega oblikovalca lažje, kajne? Pravzaprav prednosti razpisa natečaja so številne.

Prednosti natečajev za oblikovanje logotipov

Če šele začenjate, verjetno vaša mreža in proračun še nista večja. Ob prijavi natečaja z logotipom obe temi izničujeta.

  • Številne možnosti po izbiri. Konkurenčne platforme ponujajo več kot 100 udeležencev, vsi pa so ustvarili prilagojene logotipe samo za vas. Čeprav oblikovalske družbe lahko ponudijo nekaj začetnih idej, nikoli ne bodo ponudile tako velikega obsega.
  • Stroškovno učinkovito. Natečaji za oblikovanje stanejo veliko manj kot uporaba profesionalnega oblikovalca. V nekaterih primerih so več kot petkrat cenejši. Glede na to, da imate na izbiro tudi več možnosti, so prihranki precejšnji.
  • Sodelujte z oblikovalci po vsem svetu. Morda še nimate veliko stikov v panogi, povezovanje s temi številnimi oglasi pa bi bilo drugače nemogoče.
  • Plačajte, ko ste srečni. Večina tekmovanj zagotavlja uspeh. Če ne najdete dizajna, ki vam je všeč, ste upravičeni do povračila v celoti. Nekatere platforme celo odložijo plačilo, dokler se ne odločite.

Poleg teh prednosti vam lahko natečaji za oblikovanje logotipov prihranijo tudi čas. Postopek je preprost in rezultate lahko pogosto vidite v nekaj dneh.

Kako deluje?

Številna podjetja ponujajo natečaje z logotipi. Medtem ko vsak načrt ponuja različne funkcije, vsi delujejo na istem osnovnem postopku. Priljubljene platforme za oblikovanje logotipov vključujejo HiretheWorld, DesignCrowd in The Logo Co. Vse vključujejo naslednje korake:

1. Ustvari kratko

Ko se prijavite na spletno mesto in ustvarite natečaj, boste morali predložiti povzetek za svoje delo. Vsebovati mora vse ustrezne informacije, kot so:

  • Ime vašega podjetja
  • Industrija
  • Prednostni slog in barva logotipa
  • Kateri koli koncept morda že imate
  • Osebnost vaše blagovne znamke

Kaj točno je natečaj za oblikovanje logotipov?

Ko bo natečaj razpisan, bodo vsi oblikovalci sodelovali od tega povzetka. Več podrobnosti, ki jih vključite v svojo vizijo, boljši bodo rezultati. Nekatere platforme uporabljajo drsnike in spletne obrazce, da določijo svoje želje, druge pa preprosto dajo besedilno polje, ki ga lahko izpolnite.

Kaj točno je natečaj za oblikovanje logotipov?

2. Prejemite modele

Oblikovalci lahko vstopijo takoj po lansiranju. Večina spletnih mest obljublja okoli 100 udeležencev, vendar se ta številka lahko močno razlikuje. Ti lahko odločite se, da bo vaš natečaj slep ali javen; če izberete slednje, si lahko tekmovalci ogledajo delo drug drugega in pogosto razvijajo svoje ideje v skladu s splošnim standardom natečaja. Ne skrbite, če številnih modelov ne vidite takoj; mnogi oblikovalci čakajo do zadnjih dni, da vstopijo.

 Kaj točno je natečaj za oblikovanje logotipov?

3. Izberite in uredite

Končno se odločite za želeni dizajn in delate na njegovem nadaljnjem razvoju. Odvisno od platforme odstranite možnosti, ki jih ne želite, ali pa označite tiste, ki so vam všeč. Je mogoče pošljite povratne informacije in zahtevajte spremembe preden sprejmete končno odločitev. Ko boste zadovoljni, preprosto potrdite odločitev in zraven prejmite kopije logotipa vse pravice do dizajna.

Čeprav so ti trije koraki običajni na vseh natečajih za oblikovanje logotipov, se najboljše storitve oblikovanja logotipov ponašajo z drugimi funkcijami, odvisno od tega, ali se odločite za tekmovanje. Sledijo vsi vodilni v industriji na področju množičnih logotipov:

HiretheWorld
Ustvaril jih je kanadski brat iz Vancouvra, HiretheWorld je začel kot široko zunanjo platformo, ki se je nato osredotočila na grafično oblikovanje. Ponujajo celovit pregled vseh njihovih oblikovalcev, vključno z osebnimi profili in ocenami, da ne boste odtrgani. Storitev tudi med delom snema naključne posnetke zaslona; to ne samo da zagotavlja, da delujejo, ampak tudi omogoča, da vidite proces, ko se razvija.

DesignCrowd

DesignCrowd je še eno priljubljeno tekmovanje v množičnem iskanju logotipov. Namesto, da ponujate postavljene cenovne načrte, vam to omogoča na kratko navedite svoj proračun, kar je odlično za prihranek denarja. Platforma tudi razume, da je lahko izbiranje logotipa naporno, zato vam omogoča delite modele neposredno s prijatelji in sodelavci.

 Kaj točno je natečaj za oblikovanje logotipov?

Logotip Co

Logo Co ponuja zasnovo koncepta natečaja za oblikovanje logotipov. Namesto da bi odprli konkurenco vsem oblikovalcem, bo platforma izbere pet, s katerimi boste sodelovali konkretno. Prednost tega je, da lahko razvijete tesnejši delovni odnos, čeprav ima zaradi tega manj izbire pri oblikovanju.

Natečaj logo Design vs Professional Designer

Medtem ko natečaji za oblikovanje logotipov prinašajo velike prednosti, je postopek se precej razlikuje od sodelovanja s profesionalno oblikovalsko ekipo. Medtem ko je veliko teh razlik pozitivnih, nekatere pomanjkljivosti obstajajo, in pomembno je, da se jih zavedate.

Količina in učinkovitost

Daleč največja razlika je v količini. Večina oblikovalskih hiš bo ponudila do deset začetnih konceptov, tekmovanja z logotipi pa privabijo več kot sto.

Časovni okvir je tudi dejavnik. Nekateri natečaji za oblikovanje obljubljajo čas obratovanja od tri do pet dni, profesionalni oblikovalci pa lahko trajajo dlje časa, da bi delali in predelali svoje koncepte.

Možni podvoji

Običajna kritika natečajev glede logotipa, ker je veliko prispevkov kopiranih iz obstoječih modelov. Kritiki trdijo, da bodo uporabniki v Googlu oblikovali dizajn in samo spremenite ime podjetja. Če se nato odločite za ta logotip, tvegate tožbo zaradi avtorskih pravic.
Vendar izvršni direktor eLogoContest, George Ryan, zagotavlja, da imajo podjetja za to situacijo že predvidene:
“Redno imamo” oblikovalce “, ki poskušajo odtrgano delo predložiti kot svoje, zahvaljujoč naši skrbni skupnosti oblikovalcev, o teh” oblikovalcih “običajno poročajo in prepovedo v nekaj minutah.”

Dizajnersko oko

Glavna razlika med obema taktikama je količina nadzora, ki ga imate. Na natečaju za oblikovanje logotipov je odvisno od vas izbrati najboljšo možnost. Če sodelujete s strokovnjakom, boste sodelovali bolj do končnega dizajna. Če imate jasno vizijo za svojo blagovno znamko, potem bo prva možnost nehala vplivati ​​na zunaj, da bi se lotili vaše ideje. Če pa bi vaše oblikovalsko znanje lahko uporabilo nekaj dela, boste morda želeli odločanje prepustiti strokovnjakom.

Če poskusite z vsebino oblikovanja logotipa?

Obstaja veliko različnih načinov izdelave logotipa, zato je enostavno najti možnost za vsako podjetje in proračun. Natečaji za oblikovanje ponujajo odlična združitev med delom z oblikovalcem in uporabo samodejnih spletnih platform. Najbolje delujejo za mala in srednje velika podjetja, ki se šele začenjajo, saj zagotavljajo raven kakovosti za nizke stroške.

Če ste še vedno v procesu razvoja in želite izvesti A / B teste za dejavnike blagovne znamke, so natečaji za oblikovanje logotipov tudi fantastična izbira. The množica modelov vam bo dala širšo predstavo o tem, kako bi lahko izgledalo vaše podjetje, nizka cena pa pomeni, da lahko hkrati razvijete več konceptov, če imate na razpolago financ.

Če ste samostojni trgovec, na primer bloger, vam tekmovanja ponujajo priložnost, da nadgradite svojo oblikovalsko igro. Ti koristi od povezovanja z dejanskimi profesionalnimi oblikovalci, brez zajetne cene.

Dostop do neštetih modelov za minimalne stroške

Pripni svoje trženje blagovne znamke je prvi korak k ustvarjanju uspešnega podjetja. Sedeminsedemdeset odstotkov tržnikov se strinja, da je to ključno za prihodnjo rast. Če niste usposobljeni oblikovalec, je skoraj nemogoče doseči vrhunski logotip brez porabe majhnega bogastva.

Natečaji za oblikovanje logotipov so zapolnili opazno vrzel na trgu. Podjetjem omogočajo obsežen pregled neštetih estetik, hkrati pa vam omogočajo hitro in učinkovito delo prek spleta. V mnogih primerih imajo podjetja nadaljeval sodelovanje z zmagovalnim oblikovalcem po.

Za pridobitev kakovostne blagovne znamke za vaše podjetje ne potrebujete več mreže stikov ali impresivnega proračuna.

Statistika: http://info.zimmercommunications.com/blog/20-stats-that-will-remind-you-of-the-importance-of-your-branding

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me