Kaj so preusmeritve ciljnih strani in kako se jim lahko izognete?

Ste kdaj v Facebook oglasu ali e-poštnem glasilu kliknili na ciljno stran in prejeli obvestilo o preusmeritvi? Ali pa je trajalo, da se naloži leto, ki se mu zdi?


Seveda se v spletnem svetu veliko preusmeritev zgodi –vendar ni idealno.

Nepotrebne preusmeritve vplivajo na čas trajanja nalaganja ciljne strani. Medtem ko se dogajajo, lahko to postane frustrirajoče za obiskovalca, ki želi samo izvedeti, kaj prodajate, preden začne z dnevom.

Tudi preusmeritve množično vplivajo SEO ocena vašega spletnega mesta. Vendar pa imamo srečo za spletna podjetja, vendar obstajajo načini, s katerimi lahko preprečite, da bi se pojavili.

Preusmeritve ciljne strani v matici

Kaj so preusmeritve ciljnih strani in kako se jim lahko izognete?

Preusmeritev je nekaj, kar se zgodi, ko vaš obiskovalec poskuša naložiti spletno stran z določenim URL-jem, vendar se namesto tega pošlje na spletno mesto, ki uporablja drug URL.

Obstajajo v nekaterih primerih, ko je potrebna preusmeritev ciljne strani, na primer:

 • Ko se lokacija virov premakne
 • Kadar je treba slediti kliki, prikazov in strani, ki se nanašajo na dnevnik
 • Ko je treba napačno črkovati / napačno vpisati URL-je
 • Kadar je treba povezati različne dele spletnega mesta, domene kode države, protokole (npr. HTTP do HTTPS) in varnostne politike

Vendar pa obstajajo tudi časi, ko je preusmeritev ciljne strani vse prej kot potrebno, in povzroča motnje v izkušnjah uporabnikov.

Poleg tega, da velja za slabo SEO prakso, preusmeritve močno vplivajo na čas nalaganja strani. To storijo tako, da strežniku sprožijo nadaljnjo zahtevo HTTP, kar podaljša čas delovanja.

Z odstranitvijo preusmeritev na svojih spletnih straneh – ali vsaj zmanjšanjem njihovega števila – boste učinkovito pospešite obremenitve hkrati pa hkrati zmanjšanje obremenitve strežnika. Win-win!

Oglejte si še nekaj kul trikov za pospešitev svojega spletnega mesta.

Kako se izogniti preusmeritvam ciljnih strani

Obstaja nekaj ukrepov, s katerimi lahko preprosto zmanjšate tveganje za preusmeritev ciljne strani.

# 1: Uporabite odzivno postavitev

Eden najpogostejših vzrokov za preusmeritev je ko se obiskovalci pošljejo z namiznega spletnega mesta na različico z manjšim zaslonom ki je bil optimiziran za pametne telefone ali tablične računalnike.

Ker mobilne naprave običajno uporabljajo počasnejša omrežja, je čas, potreben za obdelavo preusmeritve, za te uporabnike zelo opazen.

Eden od načinov za odpravo potrebe po preusmeritvi je uporabite odzivno postavitev pri oblikovanju svojih ciljnih strani ki lahko deluje za katero koli napravo.

Boj? Najboljši ustvarjalci ciljnih strani vam lahko pomagajo razviti odzivno postavitev, ki jo je mogoče optimizirati za vse velikosti in vrste zaslona.

Na primer Unbounce lahko na spodnji orodni vrstici preprosto preklapljate med pogledom namizja in mobilnega telefona, da si ogledate oblikovanje. Uporabite lahko tudi orodja »Pomočnik za postavitev« pod »Lastnosti strani« na desni strani, da lahko elemente strani preuredite za vas..

Kaj so preusmeritve ciljnih strani in kako se jim lahko izognete?

Za več informacij o Unbounce preberite naš strokovni pregled. Prav tako si lahko ogledate graditelja ali začnete brezplačno preskusno različico na njihovem spletnem mestu.

# 2: Dosledno hiperpovezava

Poleg neodzivnih postavitev, če hiperpovezavo hiperpovezavate na svojih ciljnih straneh, lahko pride do neželenih preusmeritev. Na primer, to je lahko nekaj tako preprostega, kot da ne uporabljate predpone “www” za določene strani, na primer http://landingpage.com, v nasprotju s http://www.landingpage.com.

Kateri koli način je sprejemljiv; vendar je na splošno priporočljivo izogibajte se mešanju in ujemanju obeh razen če želite podaljšati čas trajanja nalaganja ciljne strani. In kdo to želi?

Podobno morate tudi vi dvakrat preverite poševnice za uspešno odpravo preusmeritve. Na primer, http://landingpage.com/home je v očeh vašega strežnika drugačen kot http://landingpage.com/home/.

Če uporabljate WordPress kot svoj CMS, imate srečo kot ta platforma bo samodejno prilagodila poševnice namesto vas da bi postali bolj dosledni.

Če uporabljate katero koli drugo platformo, je najbolje, da pospravite poševnice, da ne boste zmedli strežnika in podaljšali časa upodabljanja..

Preberite več o tem, kako lahko uporabite »polže« za optimizacijo svojega spletnega mesta in izboljšanje učinkovitosti SEO.

# 3: Ne spreminjajte svojih URL-jev

Čeprav je na trenutke morda mamljivo, ne poskušajte spremeniti obstoječih URL-jev ciljne strani.

Ne glede na to, ali prilagajate fokus svoje ciljne strani, poskušate vključiti ključne besede za izboljšanje uvrstitve v iskalnem mehanizmu ali opravite skupno rebranding, sprememba URL-jev ponavadi ne deluje tako dobro.

Zakaj? No, ne samo, da bo zapletlo strežnik, ampak, če je vaš URL že indeksiral iskalnik ali je zunaj povezan, lahko tudi močno vpliva na vašo oceno SEO.

Če želite več informacij, preberite najboljše prakse prakse ciljne strani za izboljšanje zasnove in funkcionalnosti svojih strani.

# 4: Dovoli dostop do ne-HTML virov

Zadnji način, da se izognete nepotrebnim preusmeritvam ciljnih strani, je poskrbite, da bodo strežniki dostopni do vseh virov, ki jih ne uporabljate HTML.

Ko obiskovalec klikne vašo ciljno stran, mora počakati, da poleg URL-ja naloži še številne stvari –od slik do videoposnetkov, obrazcev in drugih vrst multimedije.

To so zunanje datoteke, ki jih bo morda moral HTML prenesti od drugod, s tem podaljšate čas upodabljanja.

V bistvu se prepričajte, da je vaš HTML klicanje teh zunanjih datotek neposredno da se izognete preusmeritvam – in uporabnik se vam bo za to zahvalil.

Preusmeritve ciljne strani, pojdite

Preusmeritev podaljša čas, ki je potreben za nalaganje ciljne strani, kar ni idealno za obiskovalca. Uporabljati ga je treba le kot način lovljenje slabih ali napačnih URL-jev ki jih ne morete nadzirati.

Če želite čim bolj odpraviti preusmeritev, si vzemite čas za izdelavo ciljnih strani odzivne postavitve, ujemajoče se URL-je in dostopne vire, ki niso HTML. Tudi, ne spreminjajte svojih URL-jev, ne glede na to, kako mamljiva je to, namesto tega jih najprej poskusite poravnati!

Nenazadnje bi bilo treba preusmeritev ciljne strani čim bolj zmanjšati, da bi optimizirali delovanje strani in ustvarili uporabniku prijaznejšo izkušnjo. Ker na koncu dneva, srečni obiskovalci se pogosteje spreobrnejo. Tako preprosto je.

Viri

https: //rigor.com/blog/2016/09/how-to-avoid-landing-page-redirects
https: //gtmetrix.com/avoid-landing-page-redirects.html
http: //www.lostsaloon.com/technology/seo-how-to-avoid-landing-page-redirects-in-your-website/

Slikovni krediti

https: //webmasters.stackexchange.com/questions/116854/what-causes-redirect-notice-in-google-search
https: //unbounce.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map