Kaj je spletna stran?

Že od zgodnjih dni interneta tržne strani uporabljajo različni trgi in spletni oblikovalci. Različno od domače strani, brskalna stran je vrsta ciljne strani, ki je zasnovana kot uvodni pozdravni zaslon za obiskovalce pred vnosom glavne vsebine spletnega mesta. Iz tega razloga je ponavadi prva stran, ki jo obiskovalec vidi, in sicer je njegova prva interakcija z blagovno znamko ali podjetjem.


Splash strani tradicionalno opravljajo več funkcij, od obveščanja obiskovalca o pomembnem podatku, do zahtevanja nečesa, na primer starosti ali lokacije uporabnika.. Najboljši izdelovalci ciljnih strani zagotavljajo številne preproste predloge, s pomočjo katerih lahko ustvarite poljubno stran, ki jo imate v mislih.

Povprečna spletna stran je običajno precej preprosta, vsebuje neke vrste grafični element, da postane vizualno privlačna (na primer sliko ali animacija), bodisi zahtevo ali ponudbo informacij (čeprav se to razlikuje odvisno od namena strani) in navigacijski gumb, ki bo vodil do glavne vsebine spletnega mesta. Njihov namen je tako raznolik, da je težko resnično določiti, kaj je spletna stran, ne da bi se poglabljali v njihove potencialne namene.

Kdaj uporabiti Splash stran

Ko so se prvič pojavile, so brizgalne strani v glavnem uporabili spletni oblikovalci, da bi pokazali svoje spretnosti s prikazom nekaj domišljijske grafične ali bliskovite animacije. Čeprav v nekaterih primerih to še vedno velja, bi to lahko povzročilo, da bo vaše spletno mesto z datumom. Zaradi tega sodobne spletne strani običajno poskušajo dodati uporabniško izkušnjo ali delujejo kot način zbiranja ali posredovanja pomembnih in kakovostnih informacij.

Nekatere pogostejše uporabe sodobne strani z brskanjem vključujejo:

 • Vprašanje za lokacijo stranke tako da so preneseni v pravilno različico spletnega mesta
 • Prepoznavanje uporabnikovega jezika optimizirati svojo izkušnjo
 • Uporabniku pokaže, kje najbližja panoga vašega podjetja se nahaja
 • Uporabnikom omogočite možnost mobilna ali polna različica spletnega mesta
 • Dajanje možnosti a različica z visoko ali nizko pasovno širino spletnega mesta
 • Dovoli možnost za različico spletnega mesta, ki je optimiziran za invalide
 • Potrjevanje starosti obiskovalca za starostno vsebino, na primer spletno mesto, ki prodaja alkohol ali tobak, ali tisto, ki prikazuje pornografijo
 • Dajanje kakršnega koli pomembne izjave o odpovedi odgovornosti ali opozorila ki so potrebne (še posebej pomembno za nasilne ali druge, ki niso varne za delo)
 • Zagotavljanje nekaterih vitalni podatek
 • Predstavitev novega oglasa ali komercialno, ki si jo želi ogledati obiskovalec
 • Sporočanje nečesa zanimivega, na primer ustrezen citat ali zanimiv del informacij
 • Povej uporabniku datumi posebne promocije, kot je omejena ponudba ali prodaja
 • Obveščanje obiskovalcev vseh nove posodobitve podjetja
 • Predstavljamo kakršna koli tekmovanja ali podelitve da lahko obiskovalca zanima
 • Pridobivanje pozornosti uporabnika in jih vabil, da želijo temeljiteje raziskati vaše spletno mesto
 • Zagotavljanje preproste estetske namene, na primer predstavitev novega umetniškega dela ali animacije

Skupni ključni kazalniki uspešnosti za strani Splash

Ne glede na namen vaše strani za brizg, morate njeno učinkovitost redno meriti sčasoma. Pomembno je vedeti, kaj se dela in kaj ne deluje, in kaj je treba spremeniti ali postopno ukiniti. Zato so ključni kazalniki uspešnosti (KPI) tako pomembni.

To so štirje glavni kazalniki uspešnosti, ki bi jih morali spremljati na skoraj vsaki strani z brskanjem:

# 1: Edinstveni obiskovalci

To je običajno sledenje KPI za katero koli spletno stran in je preprosto število ljudi, ki so obiskali vaše spletno mesto prvič v določenem časovnem obdobju. V idealnem primeru želite, da je ta številka visoka, čeprav ne bi smeli popuščati števila rednih ali ponavljajočih se obiskovalcev.

# 2: Ponavljajo obiskovalci

Tako kot se sliši, to je število ljudi, ki večkrat obiščejo vašo spletno stran. Spremljate lahko, kako pogosto posameznik dostopa do vaše strani, tako da v svoj brskalnik namestite piškotek. Z združevanjem večkratnih obiskovalcev z vašimi edinstvenimi obiskovalci lahko ustvarite še en dragocen KPI, vaše skupne oglede strani.

# 3: Stopnja obiskov ene strani

Stopnja obiskov ene strani je odvisna od števila ljudi, ki so – potem ko so obiskali vašo spletno stran – zapustili, ne da bi kaj spremenili. To je še posebej pomembna meritev za spletno stran, ki je uporabniku le sredstvo za dostop do pomembnejših vsebin na vašem glavnem spletnem mestu. Če obiskovalec ne preide na vašo glavno vsebino, je mogoče, da vaša spletna stran odvrne uporabnike ali pa je neučinkovita pri risanju. Izjema so časi, ko se brskalna stran uporablja kot opozorilo ali starostna omejitev, v tem primeru je treba pričakovati visoko stopnjo obiskov.

# 4: Povprečni čas na strani

To je posnetek povprečnega časa, ki ga obiskovalci porabijo na vaši strani z brskanjem. Glede na namen strani boste morda želeli, da je ta številka visoka ali nizka. Če je na primer na vaši strani prikazan vaš umetniški material, boste morda želeli, da je ta številka sorazmerno visoka, kar kaže na to, da so obiskovalci porabili čas za občudovanje vašega dela. Če je stran enostavna izbira jezikovnih nastavitev, bi morala biti številka nizka, saj bi to moral biti hitra odločitev in intuitiven postopek za uporabnike. Če je v tem primeru številka velika, je postavitev morda zmedena in morda bi radi razmislili o njeni reviziji.

Primeri brizganja strani

Kaj je spletna stran?

Ta enostavna stran je preprosta, vendar je učinkovita pri doseganju cilja, da posameznike prisili, da vnesejo svojo starost pred dostopom do spletnega mesta.

Kaj je spletna stran?

Ta čudovito oblikovana stran za brizg se uporablja za ugotavljanje uporabnikovega pravilnega območja in jezika. Jasen in praktičen namen je, da obiskovalca usmeri v ustrezno različico spletnega mesta, hkrati pa še vedno zagotavlja vizualno zanimanje za prihodnost.

Kaj je spletna stran?

To je primer natančno temu, čemur se želite izogniti na strani z brizganjem. Če obiskovalec klikne povezavo in se sooči s tem, obstaja zelo velika možnost, da se bo odpravil. Če morate uporabiti spletno stran, bodite prepričani, da bo delovala za vaše obiskovalce, ne da bi jim morali prenesti dodatno programsko opremo.

Oblikovanje najboljše možne strani splash za optimalne rezultate

Na tej točki bi moralo biti povsem jasno, da se lahko postavitev strani z brskanjem močno razlikuje glede na njen končni cilj, čeprav ima nekaj elementov, ki jih večina deli.

Upoštevajte, da bo slabo zasnovana spletna stran hitro prestrašila uporabnike. To je bilo dokazano v več študijah, kjer do 25% obiskovalcev je odšlo skoraj takoj, ko so se spopadli s slabo oblikovano spletno stranjo. Zato poskusite in uporabljajte samo brskalne strani, ki uporabniški izkušnji dodajo vrednost. Vprašajte se, kako bi se odzval na isto stran, če bi se med brskanjem spotaknil ob njej? Če vaš odgovor ni pozitiven, razmislite o ponovnem oblikovanju.

Če se pravilno uporablja, so lahko brskalne strani odlično orodje. V kombinaciji s KPI-ji ne pozabite uporabiti trdnega dizajna, ki pritegne obiskovalce in na koncu vsem boljšim omogoči boljšo izkušnjo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map