Kaj je logotip in kdaj ga uporabiti?

Geometrijska harmonija“Je morda najpomembnejši element oblikovanja logotipa, vendar ga tako pogosto spregledamo. Brez predhodnih izkušenj je skoraj nemogoče vedeti, kako sestavni je ravnovesje oblik in linij za emblem vaše blagovne znamke. Zato je mreža logotipa tako koristna.


Deluje kot referenčna točka za začetek oblikovanja in pomaga, če morate sliko zmanjšati na različne velikosti. Z matematičnim pristopom lahko ustvarite elemente, ki so številčno sorazmerni. Ko začnete z mrežo kot smernico, si zagotovite profesionalno kakovostno zasnovo, ki je uravnotežena in estetsko prijetna.

Rešetka logotipa 101

Če še nikoli niste delali z mrežnimi logotipi, morda se zdijo pretirane. Podobe ločenih logotipov obstajajo povsod in masa črt, enačb in kotov bi bila dovolj, da bi koga odložili. Če se vrnete k osnovam, je lažje razumeti, kako delujejo mreže logotipov.

  • Rešitve logotipov uporabljajo oblikovalci. Črte na njih se uporabljajo za navdih oblik in odklenejo potencial za geometrijske embleme, ki jih ne bi bilo mogoče uporabiti s prosto roko.
  • Rešitve logotipov so pogosto kvadratne (kot tradicionalni grafični papir), lahko pa jih sestavljajo tudi druge oblike, kot so krogi in trikotniki.
  • Vaš logotip se ne mora ujemati s črtami mreže natančno; tam so predvsem zaradi navdiha.
  • Rešitve logotipov izkoristijo največ negativnega prostora, zato dizajni ne izgledajo pretesni.
  • Oblikovanje z logotipom pomeni, da ga je enostavno meriti dizajn logotipa, ne da bi žrtvoval prvotne deleže.
  • Rešitve logotipov pomenijo, da lahko več oblikovalcev deluje za projekt hkrati, saj jih je enostavno spremeniti in ostati dosleden s to obliko.

Ko razumete osnovne elemente z mrežnimi logotipi, je lažje ceniti njihove prednosti.

Zakaj izbrati logotip?

Rešitve logotipov potrebujejo čas in energijo za ustvarjanje, so res vredni truda? Če iščete hiter in enostaven način za izdelavo logotipa, morda ne boste želeli porabiti preveč časa z ravnilom, da bi naredili črte, ki bodo sčasoma izbrisane. Vendar pa, Če odpustite mrežo, lahko načrtovanje traja dlje, ker vam številne prednosti pomagajo ustvariti poliran logotip brez potrebe po nenehnih pregledih. Tu je le nekaj prednosti te oblikovalske taktike.

Pravila vizualne umetnosti

Znano je, da človeško oko pozitivno reagira na določene vizualne vzorce in vzorce. V umetnosti obstajajo pravila, ki bodo samodejno povečala estetski uspeh dela. Pomislite: pravilo tretjin, zlato razmerje ali Fibonaccijevo zaporedje. Z uporabo mreže je veliko lažje uporabiti te funkcije na vašem logotipu.

Simetrija, natančnost in doslednost

Profesionalnost je bistvenega pomena pri oblikovanju logotipov. Elementi, ki sporočajo visoko stopnjo zasnove, vključujejo simetričnost, natančnost in doslednost. Teh dejavnikov je skoraj nemogoče zagotoviti s prostoročno uporabo, vendar z mrežo jih je mogoče matematično izračunati zagotoviti popolnost.

Pomoč ustvarjalnosti

Ključna prednost uporabe mrežnega logotipa je, da vam omogoča, da vidite modele, ki jih še ni. Namesto da bi morali iz svoje domišljije vleči oblike in ikone, lahko jih vidite znotraj vrstic mreže. Ta tehnika lahko znatno poveča kreativnost vašega dizajna.

Razbijanje mreže

Kot vsako umetniško pravilo tudi resnični mojstri vedo, da ustvariti nekaj edinstvenega pomeni izstopiti iz konvencije. Vendar pa, Če se želite uspešno premakniti čez mrežni format, ga morate najprej razumeti. Šele z obvladovanjem tehnike se lahko resnično naučite preoblikovati plesen.

Omeniti velja tudi, da rešetke logotipov niso vedno odgovor. Nekateri oblikovalci ugotavljajo, da dejansko izvirajo iz ustvarjalnosti, saj ne morejo videti potenciala zunaj zastavljenih linij. Vendar je vseeno vredno slediti tej metodi, saj je edini način, da razberete, ali omejuje vaš dizajn s poskusom in napako.

Skupni primeri logotipa

Če želite razumeti, kako delujejo rešetke z logotipi, pomaga videti splošne primere. Na ta način so nastali številni najbolj znani emblemi. Če znova postavite linije mrež, lahko vidite, kako je umetnik uporabil idejo o obliki in prostoru za ustvarjanje končne slike. Tu je le nekaj primerov običajnih slogov mrežnih mrež in njihovega oblikovanja.

Kvadrati

Najpogostejša mreža logotipov uporablja kvadratke. Ti začnite s predlogo to je povsem podobno graf papirju, ki ga uporabljajo v šoli. Kot je razvidno iz spodnjih primerov, je prvi korak izpolnjevanje polj, za katere želite, da so neprozorna. Pomembno je upoštevati, da celotnega kvadrata ni treba zapolniti. Na primer, logotip “engadget” uporablja dele polj za ustvarjanje učinka zaokrožene pisave.

Kaj je logotip in kdaj ga uporabiti?

Podobno lahko, ko je vaša zasnova končana, lahko igrajte se z koti in razmikom škatel. Kot lahko vidite v logotipu “UBER”, je urejanje nekaterih kvadratov, tako da obstajajo na nagibu, enostaven način za ustvarjanje enotnega poševnega sloga. Kot je razvidno, lahko logotipi iz kvadratnih mrež še vedno uporabljajo kroge in druge oblike; je le, da celotni učinek ostane podoben okvirčku.

Kaj je logotip in kdaj ga uporabiti?

Krogi

Druga priljubljena mreža logotipov uporablja kroge. Te zaobljene oblike so priljubljena izbira, v skladu s psihologijo oblike komunicirajo vključenost, skupnost in trdnost – vse to so želene identitete blagovne znamke. Za razliko od kvadratnih mrež so krogi bolj proste oblike in omogočajo večjo ustvarjalnost. En pogost primer tega je logotip Twitterja, ki se močno opira na kroge, da vpliva na proporce vsakega elementa oblike. Čeprav emblem se lahko zdi preprost, zapletenost mreže govori o delu, ki je začelo nastajati. Z nenehnim vzdrževanjem ravnotežja oblik je bolj vizualno prijetnejši, kot če bi ga narisali prostoročno.

Kaj je logotip in kdaj ga uporabiti?

Zlata sredina

Zlato razmerje je približno tako dolgo, kot sta umetnost in dizajn. Razvili so ga grški matematiki in narekujejo najlepša razmerja oblik. Večina bo zlato razmerje prepoznala kot spiralno mrežo, ki se nanaša na fotografijo, slikanje in – že ste uganili – oblikovanje logotipov. Rešetka obsega kvadrate, ki se postopoma povečujejo v velikosti, ki so postavljeni na poseben način, da ustvarijo spiralni učinek. Avtor Če boste razvijali svoj logotip v teh razmerjih, lahko zagotovite, da bo estetsko prijeten in obdržati profesionalno kakovost, ki je ključna za uspeh.

Kaj je logotip in kdaj ga uporabiti?

To idejo prikazuje spodnji logotip. Zlato razmerje je bilo uporabljeno za določanje razmerja telesa lisice. Njegov zadnji del je popolnoma poravnan s spiralo, ki ob odvzemu daje logotipu eleganten in privlačen celotni videz.

Kaj je logotip in kdaj ga uporabiti?

Ustvarjanje logotipa z uporabo logotipa

Prvi korak je razumevanje, kaj je mreža logotipov; naslednji korak je vedeti, kako ga dejansko uporabiti. Če ste lastnik majhnega podjetja, mnogi nimajo najbolj izkušenj z oblikovanjem. Na srečo obstaja več poti, ki olajšajo postopek. Odločitev za najboljšega bo odvisna od vaše veščine umetnika.

Programska oprema za oblikovanje

Večina profesionalnih oblikovalcev uporablja programsko opremo, kot sta Adobe Illustrator ali Photoshop. Oba programa vam omogočajo, da ustvarite mrežo logotipov, preden vnesete svoj dizajn. Ta metoda je najboljša izbira za tiste, ki imajo nekaj digitalnih izkušenj, vendar niso najboljši izvajalci. Okoli mreže lahko vnesete oblike, ikone, pisave in slike, da ustvarite končno obliko.

Pero in papir

Če imate bolj tradicionalne umetniške izkušnje, s staro metodo peresa in papirja ni nič narobe. Začnite z ravnilom ali kompasom, da ustvarite svojo začetno mrežo logotipa; potem lahko prosto eksperimentirate s črtami. Edina slaba stran tega je, da je prostora za napake manj, saj boste morali izbrisati mrežo, če naredite napako.

Najemite oblikovalca

Če niste samozavestni oblikovalec, ne skrbite! Obstaja ogromno spletnih prodajnih mest, ki omogočajo, da najamete oblikovalca za dokončanje vašega logotipa. Najboljša vrednost za denar je uporaba spletnega mesta za množično ponudbo. Na platformah, kot so crowdspring in HiretheWorld, lahko postavite natečaj za oblikovanje in ustvarite podroben povzetek oblikovanja, ki ga boste poslali samostojnim podjetjem. Nato oddajo modele, vi pa izberete svojega najljubšega. Ti lahko določite vrsto mreže logotipa ki jih želite uporabiti v opisu projekta in drugih elementih vašega idealnega emblema. Če želite izvedeti več o teh platformah, preberite naš pregled strokovnjakov za množično javnost ali naš strokovni pregled HiretheWorld. Natečaji za oblikovanje so odlične možnosti, če nimate preveč dobre zamisli o zasnovi, ki jo želite, in ste odprti za raziskovanje različnih stilov in idej.

Druga možnost, čeprav morda nekoliko dražja, je najeti neposredno profesionalnega oblikovalca. To je odlična izbira, če vam je jasno, kako je vaš logotip idealen koncept oblikovanja. Tako kot crowdspring in HiretheWorld je tudi 99designs druga platna za množično oglaševanje, vendar tudi vam daje možnost, da neposredno najamete oblikovalca, ki si ga je osebno ogledala ekipa za zagotavljanje kakovosti platforme. Če želite izvedeti več, si oglejte naš strokovni pregled 99designs .

Ustvarite logotip profesionalne kakovosti za uspeh blagovne znamke

Tako preprosto je spregledati pomen logotipa profesionalne kakovosti. Mnoga mala podjetja verjamejo, da so lahko uspešna, ne da bi za načrtovanje emblema porabili veliko časa in truda. Vendar pa so raziskave pokazale to traja le deset sekund, da nastane vtis logotipa. Prvi vtisi so ključnega pomena pri ustvarjanju strank, ki se bodo vedno znova vračale. Torej, zagotavljanje, da vaš logotip sporoča želeno sporočilo, je ključnega pomena za uspeh.

Slike

https://i.ytimg.com/vi/vNSIcLu3TTk/maxresdefault.jpg
https://www.underconsideration.com/brandnew/archives/new_logo_for_engadget_by_gino_reyes.php
https://ifactory.com.au/news/whats-logo-grid-and-should-you-use-one
https://designshack.net/articles/graphics/twitters-new-logo-the-geometry-and-evolution-of-our-favorite-bird/
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fibach_spiral.svg
https://medium.com/@dainogo/how-to-design-a-logo-with-golden-ratio-spiral-4bee68ddf2c1

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me