Kaj je Facebook Pixel? Naučite se uporabljati na pravi način leta 2020

Ogledate si čevlje na spletnem mestu svoje najljubše trgovine. In potem se preostanek tedna vsakič, ko ste na Facebooku, čarobno pokažejo ti isti čevlji. Če ste takšni kot jaz, potem večkrat kot ne, sčasoma popustite, ker čevljev dobesedno ne morete spraviti s uma – ali natančneje, na zaslon.


Verjetno imate Facebook pikslo za zahvalo (ali krivdo, odvisno od vaše perspektive).

Na tem mestu se boste morda vprašali: “Kaj točno je Facebook piksel?” V bistvu je brezplačno orodje, ki ustvari kodo, s katero lahko sledite dejavnostim obiskovalcev in nato prilagodite vsebino oglasov glede na njihove želje.

Ugodnosti sem videl iz prve roke, ko s svojimi strankami uporabljam FB-piksle. Za oglase boste porabili manj denarja (vedno dobra stvar) in od oglasov boste dobili več rezultatov (še boljša stvar). S preizkušanjem in napakami sem se naučil veliko nasvetov in trikov. Z veseljem pa vam bom prihranila nekaj časa in težav s tem vodnikom!

Zakaj je Facebook razvil piksel

Če se zdi, da so vsi na Facebooku, je to precej blizu resnice – spletno mesto ima vsak mesec več kot 2,23 milijarde aktivnih uporabnikov. Facebook je poročal, da so se v zadnjem četrtletju 2019 stroški oglasov znižali za dva odstotka, prikazov pa za 34 odstotkov – zaradi česar so oglasi še boljši način za doseganje ljudi.

To pomeni, da lahko svoje izdelke dobite pred veliko ljudmi, kar je dobra in slaba stvar. Najpomembneje je, da želite svoje izdelke spraviti pred prave ljudi. Nočete porabiti denarja za oglaševanje otroških izdelkov praznemu paru. Facebook je ustvaril orodje pikslov, da bi oglaševalcem zagotovil informacije, ki jih potrebujejo za učinkovitejše prikazovanje oglasov.

In ja, Facebook koristi tudi, ko uporabljate piksle. Vsakič, ko vam podatke pošljemo, Facebook dobi tudi informacije, kar pomeni, da zberejo še več znanja o svojih uporabnikih.

Zakaj potrebuješ Facebook Pixel 

Facebook prednosti pikslov opisuje kot doseganje pravih ljudi, večja prodaja in merjenje rezultatov vašega oglasa. Na površini to povzema orodje. In ja, FB pixel vam pomaga narediti te nadvse pomembne stvari, predvsem pri večjih prodajah. Menimo pa, da koristi segajo še globlje.

Razumevanje občinstva je pomembno – verjetno eden najpomembnejših delov uspešnega podjetja. In čeprav jih je povsem nemogoče v mislih, se lahko pikslov FB zelo približa. Točno vam pove, kaj ljudje počnejo na vašem spletnem mestu, nato pa vam omogoča, da ustvarite oglase na zahtevo samo za njih.

Vsi se želijo počutiti pomembne. Da, ob uporabi orodja bodo kupci najbolj pozorni na vaše stranke. Toda še bolj pomembno, z oddajo sporočil, ki ustrezajo njihovim izzivom in potrebam, boste svojim strankam počutili, kot da jih razumete. In to je vsekakor vredno nekaj minut, potrebnih za nastavitev orodja.

FB piksli so še posebej koristni za trgovce na drobno. Natančno lahko sledite, kateri izdelek si je ogledal obiskovalec, in nato hitro zadržite. Z orodjem, kot je Shopify, Facebook slikovne pike je mogoče enostavno dodati na platformo, ne da bi morali iti v kodo spletnega mesta.

Eden najboljših delov Facebook oglasov je, da lahko izkoristite priložnosti v realnem času. In s pomočjo pikslov FB lahko veliko učinkoviteje ciljate na te oglase. Recimo, da se na vaše območje napoti snežna nevihta. Vaša spletna trgovina s športnimi pripomočki dobi veliko ljudi, ki iščejo sani in snežne čevlje in vse ostale stvari, ki jih potrebujete za dober starinski snežni dan.

Z nameščenim pikslovom Facebook lahko ciljate na ljudi, ki obiščejo vašo spletno stran, na območju, kjer je napovedan sneg, z oglasi, ki posebej navajajo prihajajočo nevihto. Ker ciljate na tople strani (tj. Ljudi, ki iščejo določene izdelke) in poznate njihove potrebe (tj. Da se pripravijo na vihar), lahko vaš oglas v določenem trenutku naslovi njihovo stanje duha..

Izhodišče je, da če uporabljate Facebook oglase, ne da bi uporabljali Facebook piksla, so vaši oglasi verjetno premajhni, kar stane denarja vašega podjetja..

Kaj vam povedo Facebook pikseli

Največji del FB pikslov vam pove vsakič, ko se dogodek zgodi na vašem spletnem mestu. V tem primeru se “dogodki” nanašajo na čas, ko obiskovalci vašega spletnega mesta izvedejo kakšno dejanje.

Facebook ima nastavljene standardne dogodke, tako da lahko kodo enostavno kopirate in prilepite. Izbirate lahko med naslednjimi dogodki:

Dejanje spletnega mestaOpisStandardna koda dogodka
Dodajte podatke o plačiluDodajanje podatkov o plačilu v pretok blagajne (npr .: klik, ciljna stran o podatkih za obračun)fbq (‘skladba’, ‘AddPaymentInfo’);
Dodaj v vozičekDodajanje izdelkov v nakupovalno košarico (na primer: klik, ciljna stran na gumbu Dodaj v košarico)fbq (‘skladba’, ‘AddToCart’);
Dodaj na seznam željaDodajanje elementov na seznam želja (npr .: klik, ciljna stran na gumbu Dodaj na seznam želja)fbq (‘skladba’, ‘AddToWishlist’);
Popolna registracijaOddaja registracijskega obrazca (npr .: popolna naročnina, prijava na storitev)fbq (‘skladba’, ‘Popolna registracija’);
KontaktTelefon / SMS, e-pošta, klepet ali druga vrsta stika med stranko in podjetjemfbq (‘skladba’, ‘stik’);
Prilagodite izdelekPrilagoditev izdelkov prek orodja za konfiguriranje ali druge aplikacije, ki jo ima vaše podjetjefbq (‘skladba’, ‘CustomizeProduct’);
DonirajteDarovanje sredstev vaši organizaciji ali vzrokufbq (‘skladba’, ‘donacija’);
Poišči lokacijoSpletno iskanje ali iskanje po eni od lokacij vašega podjetja, ki predlaga namero obiskafbq (‘skladba’, ‘FindLocation’);
Začetek odjaveKo nekdo vstopi v oddajni tok (npr .: klik, ciljna stran na gumbu za odjava)fbq (‘skladba’, ‘InitiateCheckout’);
SvinecKo nekdo izrazi zanimanje za vašo ponudbo (na primer: oddaja obrazca, se prijavite za preizkus, pristanek na strani s cenami)fbq (‘skladba’, ‘Lead’);
NakupNakupi ali dokončanje nakupa blagajne (npr .: Pristanek na strani »Hvala« ali potrditvena stran)fbq (‘skladba’, ‘Nakup’, {vrednost: 0,00, valuta: ‘USD’});
UrnikRezervacija termina za obisk ene od vaših lokacijfbq (‘skladba’, ‘Urnik’);
IskanjeIskanje na vašem spletnem mestu, v aplikaciji ali drugi znamki (npr. Iskanja izdelkov)fbq (‘skladba’, ‘iskanje’);
Začni preizkusZačetek brezplačnega preizkušanja izdelka ali storitve, ki jo ponujate (na primer: poskusna naročnina)fbq (‘skladba’, ‘StartTrial’, {vrednost: ‘0,00’, valuta: ‘USD’, predvideno_ltv: ‘0,00’});
Oddaj prijavoPredloženi obrazec za registracijo izdelka, storitve ali programa, ki ga ponujate (npr. Kreditna kartica, izobraževalni program ali služba)fbq (‘skladba’, ‘Pošlji aplikacijo’);
Naročite seZačetek plačane naročnine za izdelek ali storitev, ki jo ponujatefbq (‘skladba’, ‘Naročite se’, {vrednost: ‘0,00’, valuta: ‘USD’, predvideno_ltv: ‘0,00’});
Ogled vsebineOgledi ključnih strani (npr. Stran izdelka, ciljna stran, članek)fbq (‘skladba’, ‘ViewContent’);

In če nobena od teh ne ustreza vašim potrebam, lahko precej enostavno nastavite dogodke po meri.

Dobili boste tudi podrobne podatke, s katerimi boste dobili še več informacij o svojih strankah. Na zavihku Vir podatkov na FB sliki lahko vidite naslednje:

 • Prejeti dogodki: Takole se sliši – število dogodkov, ki jih je spremljal vaš FB piksel.
 • Top dogodki: Lahko vidite, kateri dogodki so najpogostejši na vaši strani. Čim kasneje se dogodki toka (npr. Dodajanje v voziček in dodajanje na seznam želja), tem bolje.
 • Dejavnost: Ta metrika vam pove, kateri dogodki so se zgodili vsak dan v preteklem tednu. Spremljati morate to statistiko, da boste lahko opazili težave s svojo slikovno piko ali povezane s trendi s strankami, na primer pomemben opustitev dogodkov poznih tokov.

Nastavitev Facebook Pixel – Obljubimo, da je enostavno

Za dokončanje nastavitve pikslov FB s pomočjo aplikacije Facebook Pixel Helper potrebujete le minuto (ali šest).

Za nastavitev piksla sta dva dela. Najprej morate ustvariti pikslo. Nato morate ustvariti dogodke, da bo sledil. Brez skrbi, ni tako težko, kot se sliši. Morate pa imeti možnost, da kodo dodate neposredno na svoje spletno mesto. Če tega nimate, morate poiskati pomoč nekoga, ki ima to moč, preden začnete.

Nasvet za profesionalce: Najboljši graditelji spletnih mest, kot so Wix in Weebly, zagotovite preproste načine, kako na svoje spletno mesto dodati Facebook Pixel. Vse, kar morate storiti, je ustvariti piksel in kopirati kodo.

Ustvarjanje vašega piksla

To je le nekaj korakov. Posebnega znanja ni potrebno. Samo nekaj klikov in pritiskov na tipko.

Prvi korak je, da odprete zavihek Facebook dogodki. Nato v meniju v zgornjem desnem kotu kliknite Facebook Pixels.

Kaj je Facebook Pixel naučiti se pravilno uporabljati-slika1

Zdaj vidite stran Ustvari Facebook Pixel. Kliknite na zeleni gumb Ustvari piksel na dnu.

Kaj je Facebook Pixel naučiti se pravilno uporabljati-image2

Nato boste videli pojavno okno Ustvari Facebook Pixel.

Kaj je Facebook Pixel Nauči se pravilno uporabljati-image3

V polje z imenom vnesite ime za vašo slikovno piko, ki vam bo pomenljivo in prepoznavno. Informacije so le tako dobre kot vaša sposobnost, da veste, kaj gledate. Nato vnesite svoj URL in kliknite gumb Ustvari.

Ko zagledate zaslon Namestitev pikslov, kliknite Ročno namestite Pixel Code Yourself. Lahko pa se odločite za e-poštna navodila z razvijalcem. Če greste z drugo možnostjo, potem ste končali s postopkom in lahko kupite kavo, namesto da preberete preostanek tega razdelka..

Kaj je Facebook Pixel naučiti se pravilno uporabljati-slika4

Če pikslo nameščate sami, je tu dejanska koda.

Kaj je Facebook Pixel naučiti se pravilno uporabljati-slika5

Kopirajte kodo in sledite navodilom na zaslonu, ki vam povedo, kam jo lahko postavite na svoje spletno mesto. Zdaj ni čas za kreativnost – preprosto kopirajte in prilepite. In če boste kdaj želeli izbrisati pik FB, preprosto označite in izbrišite kodo. Da, tako preprosto je.

Nastavitev dogodkov

Na FB strani imate vse nastavljene piksele, vendar je brez dogodkov precej neuporaben. To so tisti, ki vašemu pikcu FB povedo, kdaj naj podatke pošljejo Facebooku, da ustvarijo ciljane oglase. Torej, še ne odhajajte domov ali se ne odločite za dolgo kosilo – še vedno morate delati.

Kaj je Facebook Pixel Nauči se pravilno uporabljati-slika6

Kliknite Uporabi Facebook-ovo orodje za nastavitev dogodkov. Nato izberite dogodke, ki jih želite nastaviti, iz standardnih dogodkov.

Edino, kar vam preostane, je povezati pikslo z upraviteljem oglasov. Kliknite na Ustvari pretvorbo po meri in nato izberite dogodek, ki ga želite povezati z oglasom. To pomeni, da bo oglas usmerjen na ljudi, ki prireditev izvajajo.

Oblikovanje občinstva po meri

Dogodke lahko uporabite tudi za nastavitev občinstva po meri in jih privežete nazaj v svoj FB Manager. Na primer, lahko ustvarite obiskovalce po meri, ki si na svojem spletnem mestu ogledajo samo čevlje. Nato lahko ustvarite oglase, usmerjene v čevlje, posebej za to občinstvo.

Kaj je Facebook Pixel Nauči se pravilno uporabljati-image7

Začnite tako, da odprete zavihek Ciljne skupine in nato izberete Ustvari ciljne skupine. Tu lahko izberete različne dogodke in vire, da ustvarite svojo publiko.

Kaj je Facebook Pixel Nauči se pravilno uporabljati-slika8

Več načinov uporabe piksla

Pozabili smo vam povedati enega najboljših delov – s pikami FB lahko uporabite, da druga orodja ciljajo na svojo publiko še bolje. Tu so naše tri najljubše integracije:

 • Hootsuite: Ko naslednjič nastavite oglaševalsko akcijo, dodajte pik FB, da boste dobili še več informacij. Ni vam treba nastaviti novega – samo uporabite obstoječi slikovni pik. Pojdite na zavihek Facebook Ad Accounts v nastavitvah Hootsuite. V stolpcu Pixel kliknite Ustvari novo in sledite navodilom na zaslonu.
 • Pošiljanje: S tem orodjem lahko s pomočjo pikslov FB določite ciljne skupine. Tako lahko pri nastavitvi Facebook oglaševalskih akcij s pikami uporabite podatke, ki ste jih že zbrali.
 • eClincher: Če uporabljate eClincher, lahko enostavno dodate svoj obstoječi pik FB. Po tem lahko uporabite informacije za nadaljnje ciljanje oglasov in oglaševalskih akcij.

Upravljanje družbenih medijev je težko. In vedeti, za katere oglase ustvariti in plačevati je pogosto še težje. Na voljo je veliko orodij za socialne medije – nekateri so plačani, nekateri brezplačni. In sindrom sijočega predmeta je enostavno. Ampak FB piksli so resnično brez možganov. Preprosti in brezplačni so in vam nudijo informacije, ki jih potrebujete za to, da prave stranke vrnete na vaše spletno mesto. In upam, da tokrat nekaj kupim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map