Ime domene – spletna stran Planet

Verjetno ste že slišali za ime domene.


Ime domene je dejansko ime spletnega mesta. To je tisto, kar ljudje vnesejo v naslovno vrstico svojega brskalnika, ko želijo doseči določeno spletno mesto. Na primer, vsi vemo, da bomo morali v google.com v naslovno vrstico brskalnikov vnesti google.com..

Ker je ime domene tako pomemben del našega spletnega mesta, je ključnega pomena, da spoznate nekaj nasvetov in trikov, kako ga izbrati, pa tudi kako ga kupiti. Konec koncev, tako kot ne morete dobiti hiše brez ustreznega naslova, tudi bolje ne ustvarite spletnega mesta brez ustreznega imena domene.

Tukaj je opisano, kako najti popolno ime domene za vaše podjetje

Izbira pravega imena domene je bistvenega pomena za uspeh vaše spletne strani. Pomembno je, da se za dobro ime odločite že na začetku, saj njegova sprememba ni možnost. Ko bodo vaše stranke ali potencialne stranke vedele ime domene vašega spletnega mesta, se bo moralo držati.

Pomembno, kot je morda vaše ime domene, izbira uspešnega imena domene sploh ni težka naloga. Dokler imate v mislih več preprostih smernic, je to imenitno ime za vaše spletno mesto tik za vogalom.

Ujemite ime svoje domene s svojim podjetjem – Če že imate ime za svoje podjetje, je izbira imena vaše domene v veliki meri brez smisla. Izbrati želite ime domene, ki ustreza imenu vašega podjetja.

Če pa je vaše ime iz nekega razloga že prevzeto, izberite ime domene, ki se natančno ujema. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da stranke težko dosežejo vas. Izbira imena domene, ki je drugačno od imena vašega podjetja, bo naredila natanko to.

Izberite desno zgornjo domeno – Domena najvišje ravni (TLD) se nanaša na razširitev, ki je na koncu imena domene. To je na primer .com na google.com. Medtem ko je najpogostejši TLD TOM, je na voljo množica drugih.

Priporočljivo je, da poleg najbolj donosnih .com, najdete tudi najbolj priljubljene TLD, ki sta .net in .org. Ti TLD-ji imajo največjo verodostojnost tako pri kupcih kot pri iskalnikih.

Naj bo preprosto – Krajše kot je vaše ime domene, boljši si ga bodo ljudje zapomnili. Čeprav je na koncu najbolje najti enobesedno ime domene, so pogosto dražje in redkejše. Kljub temu mora biti zadrževanje domene kratko, za vsako podjetje.

Če ne najdete želenega enobesednega imena domene, je najbolje, da uporabite ime vašega podjetja v dveh besedah. Na primer, “MediaStudio.com” ali “MediaInc.org” sta boljša od “MediaStudioInc.com”.

Izogibajte se zapletenemu črkovanju – Ime vaše domene mora biti enako, kot se sliši, ko ga izgovorite naglas. Izogibajte se zapletenemu črkovanju ali uporabi številk v imenu domene. Na primer, če je ime vašega podjetja Media 1, pojdite za »MediaOne.com« in ne za »Media1.com« ali »Media-One.com«

Pazite na blagovne znamke – Kar zadeva zakon, se imena domen štejejo za zaščitni znak, tako kot kateri koli drug simbol. Zato se morate, razen če uživate v tožbi, izogibati izdelkom z zaščiteno blagovno znamko. Na primer, Porsche je zaščiteno ime, ki ga ni mogoče uporabiti v vašem imenu domene. Priročno spletno mesto za preverjanje blagovnih znamk je www.uspto.com .

Kje se registriram?

Najpogostejši način registracije domenskega imena je prek storitve Registrarja domen. Registrarja domen ima obilo in vsi ponujajo enaka imena domen. Čeprav so cene pri registratorjih precej podobne, je najbolje, da pred nakupom preverite ceno svojega imena domene..

Spodaj so navedeni najboljši in najbolj priljubljeni registrarji. Čeprav smo se odločili, da bomo v naslednjem poglavju prikazali postopek registracije z NameCheap.com, je ta postopek podoben vsem..

 1. www.GoDaddy.com

 2. www.NameCheap.com

 3. www.1and1.com

 4. www.Name.com

 5. www.Gandi.com

Namig: Preverite, ali so na voljo kakšni kuponi: Pojdite na Google in vtipkajte ime ali kupon registrarja. Na primer, „GoDaddy kupon“. Kuponi sploh niso redki in vam lahko dajo popust od standardne cene vašega imena domene.

Svojo domeno lahko kupite tudi prek storitve gostovanja. Nekatere storitve gostovanja ponujajo ponudbe imen domen ob nakupu prostora za shranjevanje vašega spletnega mesta. To omogoča, da z enim kamnom ubijete dve ptici, saj vam bo storitev gostovanja zagotovila tudi prostor za shranjevanje vaše spletne strani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map