Hostwinds proti HostGator leta 2020 – Vau! Kdo bi si mislil, da bodo zmagali gostitelji?

Hostwinds v primerjavi s HostGatorjem je težko, saj oba gostitelja ponujata podobne funkcije in možnosti za majhna do srednje velika spletna mesta in podjetja. Kljub podobnosti ena velika razlika spremeni celotno konkurenco: vrednost za denar.


Če želite primerjati Hostwinds in HostGator, sem preizkusil dve spletni storitvi gostovanja glede cen, funkcij, zmogljivosti, podpore in varnosti. Za razliko od Hostwinds, HostGator zaračuna več, ko je čas, da obnovite svoj načrt. Čeprav HostGator ponuja večje hitrosti nalaganja, Enostavna uporaba in vrednost denarja sta domačini postala zmagovalca.

Kliknite tukaj, če si želite ogledati najnovejše ponudbe Hostwinds, ali pa si oglejte, kako sta se v tej obširni primerjavi dva gostitelja tekmovala med seboj.

1. Načrti in cene

Hostwinds ponuja več načrtov po cenejši obnovi

V tem razdelku bom primerjal Hostwinds in HostGatorjeve možnosti gostovanja v skupni rabi. Takoj ob netopirju boste opazili, da ima HostGator tri Linux načrte gostovanja za Linux – Hatchling, Baby in Business.

Hostwinds ponuja osebno in poslovno gostovanje na osnovi Linuxa s tremi načrti v vsaki kategoriji: Osnovni, Napredni in Končni.

Načrt vrednosti HostGator, načrt za dojenčke, prihaja z neomejenim pomnilnikom, pasovno širino, domenami, poddomenami, bazami podatkov MySQL, FTP računi in e-poštnimi računi.

Hostwinds priporoča svoj najvišji nivo (Ultimate) za osebno gostovanje, ki vključuje tudi neomejene vire: SSD shranjevanje, pasovno širino, domene, baze podatkov, e-poštne račune, FTP račune in poddomene.

Čeprav HostGator ob prvem nakupu načrta ponuja boljše promocijske popuste, večina Hostwindsovi načrti za skupno gostovanje obnavljanje po cenejših mesečnih stroških kot HostGator’s. Tudi najdražji načrt gostovanja Hostwinds stane le malo več kot poslovni načrt HostGatorja ob prenovi.

Zdaj pa govorimo o zastonj. Oba prodajalca vrneta brezplačno SSL potrdilo in brezplačno domeno z letnimi naročninami.

Hostwinds ponuja tudi brezplačen namenski naslov IP in brezplačen CDN z vsemi načrti, vendar HostGator ne. Vendar HostGator ponuja 100 USD brezplačnega kredita za Google Adwords in 100 USD brezplačnega kredita za Bing.

Kaj pa vračila? HostGator je priljubljen zaradi svoje 45-dnevne garancije za vračilo denarja. V nasprotju s tem Hostwinds ponuja manj radodarno in bolj zapleteno politiko vračila v 48 urah, 14 dneh ali 30 dneh, odvisno od pogodbenega obdobja in ali gre za prvi nakup ali podaljšanje.

Zmagovalec? V primerjavi z HostGator ponuja Hostwinds boljšo vrednost za vaš denar.

2. Značilnosti

Hostwinds ponuja le nekaj več kot HostGator

Zelo tesno je tekmovanje, če gre za primerjavo lastnosti teh dveh podobnih gostiteljev.

Ali želite hitro spletno gostovanje za svoje rastoče podjetje? Poslovni načrt gostovanja Hostwinds vsebuje dodatne funkcije, kot je spletni strežnik LiteSpeed (hiter in lahek strežnik, ki povečuje hitrost vašega spletnega mesta) in baze podatkov MySQL, optimizirane za delovanje.

Če imate raje Windows gostovanje ali WordPress gostovanje, HostGator ponuja dva gostiteljska paketa za Windows in tri pakete gostovanja WordPress. Hostwinds ponuja načrte za VPS, naložene s funkcijami, vendar ne ponuja gostovanja v WordPressu.

V primeru, da potrebujete pomoč pri izdelavi svojega spletnega mesta, ima HostGator oblikovalec spletnih strani po meri, medtem ko Hostwinds ponuja priljubljene Weebly spletno mesto graditelj.

Oglejte si to primerjavo funkcij:

Domači vetrovi HostGator
Vrste gostovanjaV skupni rabi, poslovni, preprodajalci, gostovanje White Label, upravljani VPS (Linux in Windows), nenadzorovani VPS (Linux in Windows), oblak, namenski strežnikiV skupni rabi (Linux in Windows), oblak, gostovanje WordPress, preprodajalec, VPS, gostovanje aplikacij, namenski strežniki
Brezplačna domena
Brezplačno SSL potrdilo
Prostor na disku30 GB – Neomejeno120 GB – Neomejeno
Pasovna širina1 TB – Nesmerno1,5 TB – Nesmerno
Samodejno varnostno kopiranjeVsakodnevnoTedensko
Nadzorna ploščacPanelcPanel, Plesk
E-poštni računiNeomejenoNeomejeno
Brezplačno CDNx
Brezplačne migracije spletnih mest
Jamstvo za vračilo denarja48-urni, 14-dnevni ali 30-dnevni (odvisno od dolžine pogodbe in če je prvi obračunski cikel ali obnovitev)45-dnevni (noben za namenske strežnike)

3. Zmogljivost

HostGator omogoča hitrejše nalaganje hitrosti

Za izboljšanje njegove učinkovitosti, Hostwinds ponuja shranjevanje SSD z vsemi načrti, medtem ko ima HostGator SSD samo za svoje namenske strežnike. Shranjevanje SSD deluje veliko hitreje kot običajni diskovni pogoni.

Hostwinds ponuja tudi CloudFlare CDN s svojimi načrti za skupno gostovanje in poslovno gostovanje. CDN deluje kot globalno omrežje in povečuje hitrost nalaganja spletnih strani ne glede na to, s katerega kontinenta so dostopni.

Medtem ko ima Hostwinds 99,9999-odstotno garancijo za produkcijo in 100-odstotno jamstvo za zadovoljstvo, ima HostGator le 99,9-odstotno garancijo za produkcijo. Zaradi vsega tega sem pričakoval, da bodo Hostwinds v tem izzivu uspešnosti razbil HostGatorja. Čudno je, da so se naši preizkusi uspešnosti izkazali drugače.

HostGator je dobil skoraj popoln rezultat, podrobnosti pa si lahko ogledate v našem strokovni pregled HostGator.

Presenetljivo je, da so Hostwinds dosegli slabši rezultat kot HostGator. Ugotovite, kaj je šlo narobe pri nas poglobljen pregled Hostwinds.

Čeprav sta oba ponudnika v testu nalaganja strani Sucuri dosegla isto, je HostGator pokazal hitrejše hitrosti. Tudi pri preizkusnih posnetkih je HostGator obljubljanje uptime držal nekoliko bolje kot Hostwinds.

4. Varnost

Hostwinds ponuja več varnostnih možnosti

HostGator in Hostwinds ponujata brezplačen SSL certifikat z vsemi načrti, HostGator pa ponuja SiteLock kot plačljiv dodatek.

Hostwinds ponuja številne varnostne dodatke. Najbolj zanimiv je Windshield, ki ga je mogoče dodati za enkratno plačilo. Vetrobransko steklo ščiti vaš strežnik pred morebitnimi grožnjami tako, da opravi varnostno revizijo, nastavi požarni zid in izvede druge postopke za utrjevanje strežnika, da bi še dodatno povečal varnost..

Hostwinds ponuja samodejno dnevno varnostno kopiranje z vsemi storitvami kot dodatek, medtem ko HostGator privzeto izvaja tedenske varnostne kopije.

5. Podpora

Podpora strankam HostGator je bolj odzivna

Tako Hostwinds kot HostGator ponujata več možnosti podpore.

HostGator ima obsežnejšo bazo znanja, ki zajema več tem, kot je baza znanja Hostwinds.  HostGator ima tudi video vadnice za različne teme. Omeniti velja, da sem moral preklopiti brskalnike, da sem dostopal do Hostgatorjeve baze znanja in video vadnic.

HostGator ponuja tudi klepet v živo in podporo telefonu. Vendar običajno počakate do 10 minut, preden se povežete s agentom.

HostGator - klepet v živo

Hostwinds ponuja klepet v živo, telefonsko podporo, sistem vozovnic in podporo po e-pošti. Vendar pa podpora za klepet v živo ni dobro obveščena. Dvakrat sem se moral obrniti nanje, da sem dobil pravilne informacije o funkciji CDF v oblaku.

Hostwinds - klepet v živo 1

Hostwinds - klepet v živo 2

Zmagovalec? HostGator, saj ponuja več virov za samopomoč in bolj dobro podporo za klepet v živo.

To je zmaga za gostitelje

Zagotovo je bilo izbrati med njimi Domači vetrovi in HostGator. Obe sta zanesljivi, opremljeni s funkcijami spletnega gostovanja. Kljub boljši učinkovitosti in bolj koristni podpori strankam je HostGator izgubil Hostwinds zaradi boljšega denarja, več funkcij in močnejših varnostnih možnosti.

Želite raziskati več možnosti spletnega gostovanja? Oglejte si naš seznam najboljše storitve spletnega gostovanja.

Primerjalna tabela

Domači vetrovi HostGator
Načrti in ceneCene cenejšega podaljšanja in 30-dnevna politika vračila.Bolj privlačne diskontne stopnje in 100 USD za Google Adwords in Bing dobropis. 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja
Ključne funkcijeBrezplačna domena, brezplačni graditelj spletnega mesta Weebly, brezplačna migracija spletnih strani, neomejena sredstva in brezplačen namenski IPBrezplačna domena, brezplačna migracija spletnih strani, neomejena sredstva
IzvedbaSSD shramba, brezplačno CDN, dobre hitrosti nalaganjaHitrejše hitrosti nalaganja, boljši preizkusni čas delovanja
VarnostBrezplačen SSL, vetrobransko steklo (enkratni dodatek za stroške), zaščita DDoS (za strežnike)Brezplačni SSL, SiteLock (dodatek)
PodporaOmejena baza znanja, klepet v živo, telefon, podpora za vozovnice, e-poštaCelovita zbirka znanja, video vaje, bolj odziven klepet v živo, telefon
 

Ali Hostwinds ponuja gostovanje v WordPressu? Ponuja skupno gostovanje, gostovanje preprodajalcev, gostovanje v oblaku, upravljane in neupravljane VPS (Linux in Windows) ter namenske strežnike. Če želite zanesljivo upravljati WordPress gostovanje, priporočam teh upravljanih ponudnikov gostovanja WordPress.Kdo je lastnik Hostwinds in HostGator? Hostwinds je ameriško podjetje v lasti generalnega direktorja Petra Holdena, ki ga je ustanovil leta 2010. HostGator je v lasti Endurance International Group (EIG), ki je zadolžena za podatke o obračunu in transakcijah HostGatorja. Hostwinds ponujajo hitro hitrosti nalaganja? Po navedbah naš preizkus uspešnosti Hostwinds, Hostwinds omogoča hitro nalaganje hitrosti po ZDA in v Avstraliji. Vendar pa ne zagotavlja enake impresivne zmogljivosti v drugih delih sveta. Kateri gostitelj je boljši, Hostwinds ali HostGator? Medtem ko sta oba zelo dobra izbira za majhna in srednje velika spletna mesta, je Hostwinds boljši od HostGatorja po dostopnosti, enostavnosti – za uporabo in različne načrte za spletno gostovanje. Po drugi strani je HostGator boljši kot pri uspešnosti in podpori kupcev. Moral bi preveriti naše seznam najboljših podjetij za spletno gostovanje preden sprejmete končne odločitve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map