Hootsuite vs Buffer – Kaj je resnično boljše za vaše podjetje? 2020

Če ste bloger, digitalni prodajalec ali upravitelj družbenih medijev, ki išče svojo igro, boste v nekem trenutku želeli razmišljati o prihranku časa in truda, tako da vnaprej načrtujete svojo vsebino v družabnih medijih.. Prav tako boste želeli vpogled in analitiko, ki vam lahko pomagajo izboljšati doseg.


Edina težava je, da je tam veliko orodij in težko je vedeti, katera ima prave lastnosti za vašo posebno situacijo.

Dva najbolj priporočljiva orodja za upravljanje družbenih medijev sta Hootsuite in Buffer. Kako pa veste, kateri je boljši za osebne blogerje in kateri najbolje deluje za ekipe digitalnega marketinga?

Za vas smo naredili veliko truda in nagovarjali Hootsuite proti puferju v različnih kategorijah, vključno z:

 • Podprta družbena omrežja
 • Integrirane zunanje storitve
 • Uporabniški vmesnik in enostavna uporaba
 • Objavljanje, načrtovanje in izvoz vsebin
 • RSS uvoz
 • Družabni pogovori
 • Poročanje in analitika
 • Značilnosti ekipe

Ogledali smo si, kaj je v vsakem orodju na voljo brezplačno, in nekatere profesionalne funkcije, da vam zagotovimo zanesljiv vodnik, kaj bo najbolje delovalo v vaši situaciji.

Na koncu naše primerjave boste imeli informacije, ki jih potrebujete, da se sami odločite, in Odločite se, ali bo Hootsuite ali Buffer zmagal zate.

Podprta socialna omrežja

Buffer podpira pet družabnih omrežij – Hootsuite podpira še več

Orodje za načrtovanje družbenih medijev je neuporabno, če ne podpira potrebnih družbenih omrežij.

Buffer podpira Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram in Pinterest, čeprav Pinterest ne morete uporabljati v brezplačni različici.

Hootsuite vs. Buffer - Upajte uganiti zmagovalca [2019 UPDATED] -image1Kako dodati socialne račune na Buffer

S programom Buffer lahko dodate tako Facebook strani in skupine, kot tudi LinkedIn profile in strani. Glede na vaš načrt lahko za vsako platformo dodate več profilov.

Hootsuite vs. Buffer - Kako dodati omrežja v HootsuiteKako dodati omrežja na Hootsuite

Z Hootsuite imate več možnosti. Poleg Twitterja, Facebooka (profili, strani in skupine), LinkedIn (profili in strani), Instagrama in Pinterest, Hootsuite vam omogoča tudi načrtovanje vsebine za WordPress bloge in YouTube kanale.

In zmagovalec je…

Hootsuite. Prednost ima glede na število platform, ki jih podpira. In če želite tudi načrtovati video in blog vsebino, je to res odlična izbira. Če pa uporabljate samo standardne platforme, bi lahko druge funkcije medpomnilnika za vas naredile boljšo možnost.

Integrirane zunanje storitve

Hootsuite podpira 140+ integracij – Buffer jih ima manj

Če ste digitalni tržnik, ki uporablja več orodij, boste želeli olajšati svoje življenje tako, da vse spravite pod eno streho. Hootsuite to olajša s pomočjo več kot 140 integracij na voljo prek svojega App Directory-ja. Ima aplikacije za avtomatizacijo trženja, upravljanje oglasov, vplivno trženje in druge običajne funkcije digitalnega trženja.

V nasprotju s tem je Bufferjev seznam integracij precej skromnejši (okrog 65). Blogerji se bodo združili z njihovimi integracijami Feedly in Pocket, saj lahko z enim klikom delijo vsebino v Buffer.

In zmagovalec je…

Po številkah je videti, da je Hootsuite zmagovalec – vendar ne tako hitro! Oba imata Zapierjeve integracije, kar izravnava enake pogoje. To je zato, ker Zapier povezuje aplikacije med seboj, da bi zagotovil širok spekter funkcij, na primer samodejno uvažanje in načrtovanje vsebine, tudi s spletnih mest, ki domače niso podprte. Zaradi tega je v naši knjigi kravata.

Uporabniški vmesnik in enostavna uporaba

Buffer ima sodoben vmesnik – Hootsuite potrebuje osvežitev

Ali je videti vprašanje v orodju za načrtovanje družbenih medijev? Mislimo, da to počnejo, ker če že večino dneva buljite v zaslon, želite, da je na očeh enostavno.

Resno pa je, da ima Buffer čist, sodoben vmesnik, kjer je enostavno dodajanje in upravljanje računov družbenih medijev. Hitro lahko dodate tudi novo vsebino v čakalno vrsto Buffer, si ogledate, kaj je že načrtovano, in si oglejte analitiko.

Hootsuite vs. Buffer - Upajte uganiti zmagovalca [2019 UPDATED] -image3

Nadzorna plošča Hootsuite je videti okorno in zamašeno poleg Bufferjeve. Seveda Hootsuite JUST ne bo orodje za razporejanje družbenih medijev. Na nadzorni plošči so pripomočki za vodenje zavihkov v tokih družbenih medijev, kot tudi orodja za objavljanje objav (na njih bomo pogledali nekoliko kasneje), zato ni čudno, da lahko stvari postanejo nekoliko groze.

Hootsuite vs. Buffer - Upajte uganiti zmagovalca [2019 UPDATED] -image4

In zmagovalec je…

Naboj, miljo. Hootsuite je močan, vendar je Bufferjeva preprostost težko premagati.

Objavljanje, načrtovanje in izvoz vsebine

Podložne ploščice za objavljanje in načrtovanje – Hootsuite ima še druge prednosti

Ko je vaš Buffer račun nastavljen, je objava lahko tako preprosta, kot če kliknete želeni datum koledarja, vtipkate svojo objavo in pritisnete Dodaj v čakalno vrsto da ga vključite v svoj razpored objave.

S programom Buffer je vse, kar potrebujete, na enem priročnem mestu, kar olajša:

 • Dodajte emojis v svojo objavo v družabnih medijih
 • Naložite slike
 • Skupna raba iste objave v več omrežjih
 • Odločite se, ali želite vsebino takoj deliti, jo dodajte v čakalno vrsto ali jo razvrstite

Hootsuite vs. Buffer - Ustvarjanje objave z BufferjemUstvarjanje nove objave s programom Buffer

Počuti se intuitivno in enostavno. Buffer vključuje tudi orodje za ustvarjanje slik Pablo, kar je super za hiter razvoj in skupno rabo vizualne vsebine, ki je videti profesionalno.

Pri Hootsuite je postopek nekoliko drugačen. Če ste v Načrtovalec Če želite prikazati funkcijo ustvarjanja objave, lahko kliknete datum. V nasprotnem primeru pritisnite Nova objava gumb v Založnik in prikaže okno, v katerem lahko:

 • Izberite svoje socialno omrežje
 • Dodajte emojije
 • Naložite slike
 • Izberite socialna omrežja

Hootsuite vs. Buffer - Ustvarjanje nove objave o HootsuiteUstvarjanje nove objave v Hootsuite

Hootsuite je boljši od Bufferja, če prikaže takojšen predogled, ki je čas. Pritisnite drug gumb, odvisno od tega, ali želite takoj objaviti vsebino ali jo načrtovati za kasneje. Priročen je tudi hootsuite Shrani osnutek funkcija (na voljo samo v programih Buffer Business ali Pro).

Načrtovano vsebino lahko vidite na nadzorni plošči medpomnilnika v enem mesecu, kar je priročno, preklopite pa lahko tudi na tedenski ali seznam seznamov. Načrtovalnik Hootsuite vam prikazuje le teden naenkrat. Vendar ima Hootsuite funkcijo samodejnega načrtovanja, ki se bo nekaterim zdela uporabna.

To je vredno omeniti tako Buffer kot Hootsuite imata razširitve brskalnika da omogočite skupno rabo ali čakanje v čakalni vrsti iz katerega koli brskalnika. Z orodjem Buffer lahko preprosto delite tudi katero koli sliko v spletu. Buffer je vključen tudi v kup drugih orodij in vtičnikov za deljenje družbenih medijev.

Vendar pa, obstaja velika razlika v številu objav v družabnih omrežjih, ki jih lahko predhodno določite z vsako platformo, kar bi lahko povzročilo sklenitev poslov za zaseden tržnik ali bloger.

Prosti načrt Hootsuite-a vam omogoča, da načrtujete 30 objav v primerjavi s samo desetimi v Buffer-ju. Ko nadgradite, dobite neomejene objave s Hootsuite, medtem ko Buffer še vedno nalaga kapice.

In zmagovalec je…

To je neodločen rezultat. Robovi zabojnikov Hootsuite so zaradi kompaktnega vmesnika, enostavne uporabe in orodja za ustvarjanje slik. Načrtovanje je tisto, kar Buffer odlikuje, medtem ko ima Hootsuite celo vrsto drugih funkcij. Če pa želite načrtovati vsebino v družabnih medijih že vnaprej, so neomejene objave Hootsuite-a privlačna funkcija njegovih plačljivih načrtov.

RSS Uvozi

Hootsuite ponuja brezplačno, vendar ima omejitve

Pomembna lastnost tako blogerjev kot digitalnih prodajalcev je, da lahko uvažajo vsebino iz RSS virov.

To vam omogoča, da dobite vsebino iz svojega lastnega bloga za enostavno načrtovanje, pa tudi uvozite vsebino iz spletnih dnevnikov, ki jim sledite, tako da lahko delite najboljšo vsebino s svojimi omrežji. Tako Buffer kot Hootsuite imata to funkcijo, čeprav je funkcija Buffer plačana funkcija.

Kot vedno je Buffer lažje najti, saj je viden na enostranski nadzorni plošči. Ko dodate RSS URL, vam Buffer skoraj takoj prikaže najnovejšo vsebino.

Hootsuite vs. Buffer - Kako uvoziti vsebino iz virov RSS na BufferKako uvoziti vsebino iz virov RSS na vmesniku

S Hootsuite se boste morali pomakniti do Vsebina orodje in pojdite na RSS vire. Dodajanje vira pa je bolj zapleteno, saj morate izbrati tudi privzeti socialni račun, v katerem boste objavili. Seveda, to je koristno, a se morate za to resnično odločiti zdaj? Poleg tega spremembe API-jev za Twitter in Facebook pomenijo, da ta funkcija ne deluje več za te platforme.

Hootsuite vs. Buffer - Kako uvoziti vsebino iz RSS virov v HootsuiteKako uvoziti vsebino iz virov RSS na Hootsuite

Obe orodji vam bosta prikazali nedavno vsebino za vire, ki jim sledite, in vam omogočili hitro in enostavno načrtovanje te vsebine. V našem preizkusu pa nas je pri poskusu načrtovanja s Hootsuite pozval, naj še enkrat overimo svoj Twitter račun, kar se je zdelo nepotreben korak.

In zmagovalec je…

Težko rečem, zato ga bomo poimenovali neodločen. Ker je ta funkcija na voljo brezplačno, je Hootsuite videti kot zmagovalec, čeprav je njegova funkcionalnost omejena. Če pa plačujete za Buffer, je njegova različica bolj gladka in enostavna, brez nepotrebnih zapletov.

Družbeni pogovori

Hootsuite vas je pokril

Očitno je, da so družbeni mediji družbeni, zato je priročno, da lahko na svoja sporočila odgovarjate na isti platformi, kjer načrtujete vsebino.

Hootsuite s svojo funkcijo Streams to poenostavlja. S tem lahko z družabnimi mediji komunicirate ravno tako kot na izvornem vmesniku, kar je precej kul.

Žal tega ne boste dobili s programom Buffer, razen če boste prejeli naročnino na Buffer Reply, kar je lahko precej drago.

In zmagovalec je...

Hootsuite, enostavno, saj Buffer Publish ne vključuje.

Poročanje in Analytics

Buffer ponuja osnovno analitiko za objave; Hootsuite je dobil še več

Ne glede na to, ali ste tržnik ali bloger, boste želeli vedeti, kako uspešna je vaša vsebina. Obe platformi vam bosta pomagali pri tem, toda ena ima nekaj dodatnega.

Buffer ponuja nekaj analitičnih vsebin in to lahko vidite za vsako objavo v Analytics zavihek. Vendar pa analitika deluje tako v brezplačnih kot v Pro načrtih zelo osnovno. Če želite poglobljeno analitiko, boste morali nadgraditi v paket Buffer Premium ali višje ali vzemite drago naročnino na Buffer Analyse.

Potrebujete nekaj dodatnih napotkov? Tukaj je opisano, kako uporabiti analitiko Buffer za izboljšanje svoje strategije družbenih medijev.

Hootsuite vs. Buffer - zavihek Bufferjeva analitikaKaj dobite s kartico Buffer’s analytics

Nasprotno, ko dodate svoje račune v družbenih medijih, Hootsuite bo analiziral VSE vaše socialne vsebine, ne glede na to, ali je objavljen prek platforme ali ne. To je uporabna funkcija za upravljavce družbenih medijev, zlasti ker lahko ustvarite in pošiljate poročila o uspešnosti družbenih medijev.

Vendar pa boste morali nadgraditi na timski načrt, da ustvarite poročila o analizi po meri, ki bodo črpala iz več kot 200 meritev.

In zmagovalec je…

Hootsuite, saj ponujate analitiko po celotnih omrežjih družbenih medijev, ne le posameznih objav, ki ste jih načrtovali z orodjem.

Značilnosti ekipe

Hootsuite Enostavno ima več funkcij ekipe kot Buffer

Za digitalne tržnike ali upravljalce družabnih medijev je koristno, da lahko nekatere svoje naloge v družabnih medijih predate sodelavcem. Tako Buffer kot Hootsuite imata načrte, ki dobro delujejo za ekipe.

Za manj kot 100 ameriških dolarjev vam Hootsuiteov timski načrt omogoča:

 • 3 uporabniki
 • 20 socialnih profilov
 • Neomejeno načrtovanje
 • Skupinsko sporočanje in naloge
 • Analiza po meri

Spodaj si lahko ogledate in primerjate načrte cen Hootsuite:

Za isto ceno Bufferjev mali poslovni načrt ponuja:

 • 6 uporabnikov
 • 25 socialnih profilov
 • 2.000 načrtovanih sporočil (na socialni račun)
 • Napredna socialna analitika

V nadaljevanju si lahko ogledate in primerjate načrte za določanje cen Buffer:

Če želite skupinsko sporočilo za družabna sporočila, se morate naročiti na drago storitev Buffer Response.

In zmagovalec je…

To je neodločen rezultat. Če je v vaši skupini tri osebe ali manj, ne morete premagati funkcij neomejenega načrtovanja in skupinskih sporočil, ki jih ponuja Hootsuite. Vendar pa je za večjo ekipo Buffer očitno bolj stroškovno učinkovit in kdo vsekakor potrebuje več kot 2000 načrtovanih sporočil?

Torej, katero orodje za socialne medije vzame krono?

Potem ko je primerjal Hootsuite proti Bufferju, je bil zmagovalec jasen. Kot dolgoletni uporabnik in oboževalec Bufferja sem samozavestno pričakoval, da bo Buffer zmagal, vendar dokazi kažejo, da Hootsuite prevzame krono.

Tu je povzetek ključnih rezultatov:

ZnačilnostZaključek
Podprta družbena omrežjaHootsuite podpira veliko več socialnih omrežij kot pet podpornikov Buffer
Zunanje integracijeHootsuite je podvojil število Bufferjevih integracij, a ker obe delujeta z Zapierjem, je to izenačeno
Uporabniški vmesnikBufferjev vmesnik je čistejši in enostavnejši od Hootsuitejevega
Objavljanje in načrtovanjeBuffer je predvsem orodje za objavljanje in načrtovanje, in to bolje kot Hootsuite – vendar ima Hootsuite širšo paleto funkcij
RSS uvozHootsuite je odličen, ker je ta funkcija na voljo v prostem načrtu, Bufferjeva plačljiva funkcija pa je veliko bolj intuitivna
Družabni pogovoriHootsuite zmaga, ker so pogovori del ločenega orodja Buffer za plačilo
AnalyticsHootsuite zmaga, saj ima analitiko za VSE vaše socialne vsebine, ne le vsebine, objavljene prek platforme
Značilnosti ekipeHootsuite ima večjo paleto funkcij za manjše ekipe, za večje ekipe pa je Buffer boljša izbira

Kateri pa je pravi za vas?

Če samo objavljate vsebino na velikih petih družbenih omrežjih in želite čist in preprost vmesnik, je Buffer odlična izbira. Če pa je vaše socialno omrežje širše in želite vsestransko nadzorno ploščo družbenih medijev, je Hootsuite edina možnost.

Za še boljši vpogled si oglejte naše poglobljene ocene Buffer in Hootsuite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map