FatCow vs DreamHost leta 2020: Kako se izogniti spletnemu gostitelju Subpar

FatCow se morda zdi robustna ponudba gostovanja za mala podjetja, ki ponuja vse potrebne funkcije, vendar je za spremembo slike potreben resen tekmec, kot je DreamHost.


Za primerjavo DreamHost in FatCow sem oba gostitelja raziskal in preizkusil na podlagi petih različnih vidikov njihovih storitev.

Ni dva načina o tem: DreamHost je zmagovalec tega dvoboja FatCow proti DreamHost. S DreamHostom dobite boljše funkcije za nižje cene, da ne omenjam vrhunske učinkovitosti spletnega mesta in podpore strankam.

Vendar ima DreamHost svoje napake in ne bi izbral nobenega od teh gostiteljev – s tem bi šel Gostovanje namesto tega. Preberite si, če želite izvedeti, zakaj.

1. Načrti in cene

Oba gostitelja sta cenovno ugodna, vendar vam DreamHost daje večjo vrednost

Na prvi pogled se zdi, da sta cena DreamHost in FatCow podobna, saj oba spletna gostitelja ponujata ugodne popuste na dolgoročne pogodbe. Ko sem pogledal dlje od privlačnih ponudb za vstop, pa sem odkril nekaj večjih razlik. DreamHost ne bo samo prihranil več denarja na dolgi rok, ampak tudi več orodij.

Na primer, WordPress Starter DreamHost ni samo cenejši od enakovrednega načrta FatCow, ampak tudi ni visokih cen obnove, kot je FatCow. S DreamHostom boste izkoristili shrambo SSD, samodejne posodobitve programa WordPress, samodejne varnostne kopije dnevno in brezplačno zasebnost domene, od katerih nobena ni vključena v načrt FatCow.

Prednost DreamHosta pred FatCow je tako jasna tudi pri načrtih VPS. V osnovnem VPS-u FatCow dobite 40 GB prostora za shranjevanje, 1 GB RAM-a in 1 TB pasovne širine, DreamHost’s Basic pa 30 GB SSD, 1 GB RAM-a, neomejeno pasovno širino in neomejene e-poštne račune za približno polovico cene. Prav tako dobite WordPress vnaprej nameščen.

Poleg tega, Cene obnovitve FatCow za VPS so za 20% višje, medtem ko popust velja samo za vaš začetni termin. Na primer z DreamHost VPS ni pohodne obnove. Za začetek se morate prijaviti, kaj boste plačali.

V skupnih načrtih DreamHost ponuja velikodušno 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Politika FatCow je standardna 30-dnevna garancija, ki morda ni vedno dovolj časa, da ugotovimo, ali je gostitelj pravi za vas, še posebej, če šele začnete.

Na žalost tako FatCow kot DreamHost med odjavom sodelujeta kar pošteno. Če iščete bolj preprost, pregleden in cenovno dostopen gostitelj, vam bo bolje Gostovanje.

2. Podpora

FatCow ima osnovno, zunanjo podporo, medtem ko DreamHost ima lastne strokovnjake

Medtem ko ne bi izbral spletnega gostitelja, ki temelji samo na njegovi podpori, je tukaj tudi jasen zmagovalec.

Za začetnike, oba gostitelja ponujata 24/7 klepet v živo in bazo znanja. FatCow ima tudi telefonsko podporo, DreamHost pa e-pošto. Če se želite z nekom pogovarjati po telefonu, vam bo DreamHost dodatno zaračunal.

Za preverjanje kakovosti podpore sem sodeloval z zastopniki obeh podjetij. Odkril sem, da če je treba, DreamHost vas lahko vzpostavi s strokovno ekipo za tehnično podporo, medtem ko FatCow… ne toliko.

Odkar je FatCow postal del skupine EIG, je bila njena podpora manjša zunanjim ekipam z omejenim tehničnim znanjem. Kljub temu je agent FatCow v klepetu v živo odgovarjal na moja vprašanja pravočasno. Odgovorov o kopiranju in lepljenju ni bilo in jasno je bilo, kaj podporna posadka zame in česa ne more storiti.

Podpora za klepet v živo s FatCow

Ko pa sem zahteval natančnejše informacije glede postavitve strežnikov imen, je Jarod poskušal prehiteti, kaj je treba storiti. Ker že poznam postopek, nisem imel nič proti, ampak če ste začetnik, boste potrebovali nekaj več kot to.

Podpora za klepet v živo s FatCow - strežniki imen

Po drugi strani, DreamHost se ponaša s 100% lastnim timom strokovnjakov s sedežem v ZDA, ki vam je pripravljen pomagati na vsakem koraku..

Marija, agentka DreamHosta v živo, ki je klepetala z mano, si je vzela čas, da me je vprašala, kakšne so moje potrebe, preden sem priporočila načrt gostovanja. To je osebni stik, ki ga redko opazite pri podjetjih, ki oddajajo podporo poceni klicnim centrom, vključno s FatCow.

Podpora za klepet v živo DreamHost

Poleg tega me je usmerila k nekaj vodičem v bazi znanja DreamHosta, na katere se lahko zanesem, da bom rešil svojo težavo z nastavitvijo DNS. Morda mislite, da je bil Jarodov odgovor boljši, saj je razložil postopek, toda njegovo razlago je bilo splošno in začetniku ne bi bilo v veliko pomoč.

Navodila po korakih za DreamHost so dostopna in jim je enostavno slediti. Slaba stran je, da so agenti za klepet v živo običajno na voljo samo od 5.30 do 21.30 po pacifiškem času.

Podpora za klepet v živo za DreamHost - Povezava do vadnice

To me pripelje do moje zadnje pomembne točke: Baza znanja DreamHosta je temeljita in obsežna, še posebej v primerjavi z redkimi članki o splošnih temah družbe FatCow. DreamHost ponuja tudi forume za razprave v skupnosti, kjer izkušeni uporabniki in predstavniki podjetij nudijo temeljito pomoč.

3. Značilnosti

DreamHost pušča FatCow v oblaku prahu

Po značilnostih DreamHost zagotovo ima prednost, čeprav se FatCow resnično bori. Za primerjavo gostiteljev v tej kategoriji sem si ogledal, kaj vsak ponuja na svojem najcenejšem skupnem načrtu.

Čeprav Izvirni načrt FatCow vam za začetek ponuja neomejene račune za shranjevanje in e-pošto, stane skoraj dvakratna skupna zaganjalnica DreamHost.

V načrtu skupnih zaganjalcev DreamHost lahko dodate e-pošto le za nekaj dolarjev, vendar priporočam DreamHost Shared Neomejen načrt, ker vključuje neomejeno shranjevanje in e-poštna sporočila za skupno ceno, ki je dejansko enaka osnovnemu načrtu skupne rabe FatCow. Upoštevajte tudi, da je cena obnovljenega neomejenega podjetja DreamHost 2x cenejša od prvotnega načrta FatCow.

DreamHost napreduje s shrambo SSD, predhodno nameščenim WordPressom, samodejnimi varnostnimi kopijami dnevno in brezplačno zasebnostjo domene v obeh skupnih načrtih. FatCow nima nič od tega. Če želite samodejne varnostne kopije s FatCow, se morate naučiti, kako uporabljati varnostno kopijo spletnega mesta & Obnovite dodatek sami.

Nadzorna plošča FatCow je spremenjena različica vDecka, medtem ko je DreamPost prilagojen cPanel še lažji za uporabo kot originalni cPanel. Imel sem nenavadno interakcijo z enim od agentov za podporo FatCow, kjer mi je agent povedal, da FatCow ponuja cPanel, toda ko sem pritisnil na zadevo, je potrdil, da nastavitev temelji na vDecku.

Pomembno si je zapomniti to FatCow-jeva prilagojena rešitev vDeck ni enostavna za krmarjenje in vključuje kar nekaj nadgradenj. Na preizkusni osnovi lahko uporabite več funkcij, vendar dejansko niso del vašega načrta, razen če jih kupite kot dodatke.

Nazadnje vam bo ustvarjalec spletnih strani FatCow povrnil stroške dveh polnih naročnin na mesec. DreamHost vključuje brezplačno orodje za izdelavo spletnega mesta WordPress, ki vsebuje enostaven urejevalnik s povleci in spusti, ter več kot 200 predlog, ki vam pomagajo začeti.

ZnačilnostFatCowDreamHost
Vrsta gostovanjaV skupni rabi, VPS, WordPress, namenskoV skupni rabi, VPS, WordPress, Upravljani WordPress, Cloud in namenski
Brezplačna domenaDaDa
Brezplačno SSL potrdiloDaDa
Prostor na diskuNeomejeno50 GB do Neomejeno
Pasovna širinaBrez merjenjaBrez merjenja
Samodejno varnostno kopiranjePlačanoprost
Nadzorna ploščaPo meri vDeckLastniška nadzorna plošča
E-poštni računiNeomejenoNeomejeno na višjih načrtih
Brezplačno CDNDaNe
Brezplačne migracije spletnih mestNeNe
Jamstvo za vračilo denarja30 dni97 dni

4. Delovanje

FatCow je na splošno zanesljiv, DreamHost pa ima nekaj posebnosti

Če je uspešnost za vas najpomembnejši vidik v tej tekmi FatCow proti DreamHostu, je DreamHost zelo verjetno, da bo zmagal, ker lahko ponudi več.

Čeprav imata oba spletna gostitelja v ZDA dva podatkovna centra, je DreamHost boljše konfiguriran in geografsko razširjen, medtem ko sta oba FatCow na vzhodni obali. Tudi v ZDA je večja verjetnost, da boste z DreamHostom dosegli večje hitrosti.

DreamHost ne ponuja brezplačnega CDN-ja, zato boste morali sami konfigurirati brezplačno različico CloudFlare, če želite, da se vaše spletno mesto hitreje naloži za obiskovalce z vsega sveta. FatCow ima na drugi strani integrirano različico.

DreamHost ponuja odlično, stoodstotno garancijo za čas, medtem ko FatCow ne nudi nobenega zagotovila. Podpora FatCow bo povedala, da boste dobili 99-odstotno podaljšanje časa, vendar podjetje ni zavezano s sporazumom o ravni storitev, kar je zaskrbljujoče.

Ne razumite me narobe: DreamHost tudi ni popoln, vendar vam bo zagotovil do 10% vaših mesečnih stroškov za daljše obdobje prekinitve spletnega mesta.

(Noben od teh gostiteljev vam ne bo dal ničesar blizu vrhunske predstave, ki jo dobite od Hostingerja. Oglejte si rezultate naših preizkusov uspešnosti v naši strokovni pregled Hostinger.)

Glede konfiguracije strežnika sem imel še eno nenavadno interakcijo s podporo FatCow.

Na vprašanje, ali ponujajo SSD ali HDD tehnologijo, je agent za klepet v živo vztrajal, da FatCow ponuja omrežje za shranjevanje (SAN) – kar nima smisla, saj se SAN sklicuje na način povezovanja trdih diskov, da bi povečali zmogljivost in ne trdi disk tehnologija sama. Tudi ko sem pritisnil na zadevo, agent ne bi spremenil svojega odgovora s strokovnjaki.

Pri skupnem gostovanju so mi rekli, da FatCow ponuja trdi disk.

Z DreamHostom na drugi strani ni dvoma o tem, kaj dobite. V skupni rabi, VPS, WordPress in oblaku je samo SSD, namenske rešitve pa so lahko trdi ali trdi disk.

Kljub svojim SSD strežnikom DreamHost na naših preizkusih učinkovitosti ni bil tako dober. Če želite izvedeti, kaj je šlo narobe, lahko preberete naše strokovni pregled DreamHost.

Moramo še preizkusiti uspešnost FastCow, kolikor bi želeli. Če pa želite izvedeti več o njegovih funkcijah za povečanje učinkovitosti, lahko pojdite na naše poglobljen pregled FatCow.

5. Varnost

Oba gostitelja ponujata osnovno varnost, napredna zaščita pa sta na ceno

DreamHost in FatCow vključujeta brezplačna potrdila SSL iz Let’s Encrypt za vse načrte. Vendar pa lahko pričakujete, da bo postopek konfiguracije vašega SSL bolj preprost s DreamHostom zaradi njegovega čistega vmesnika nadzorne plošče..

FatCow vrže v avtomatski filter za neželeno pošto. DreamHost vam omogoča dostop do brezplačne zasebnosti domene, kar pomeni, da vaše osebne podatke kot uradnega lastnika spletnega mesta prikriva pooblaščenec DreamHost.

Ena stvar, ki je na domači strani podjetja DreamHost ni omenjena, je to vsa e-poštna sporočila, ki jih gostuje DreamHost, so dejansko filtrirana prek Vade, programska oprema AI v oblaku, ki je specializirana za preprečevanje zlonamerne programske opreme, odkupi, lažnega predstavljanja, neželene pošte in še več. Glede na Vadejeve cene je to zelo lep posel.

Za bolj napredne možnosti se morate obrniti na dodatke SiteLock in varnostno kopiranje spletnega mesta FatCow ali na zaščito DreamShield DreamHost. Če imate na DreamHostu spletno mesto WordPress, ekipa poskrbi za posodobitve jedra in varnosti, kar je odličen dotik.

Če sem iskren, bi si želel, da bi videl več varnostnih dodatkov obeh spletnih gostiteljev, toda tisto, kar imajo, je dovolj, da sem si olajšal misli.

DreamHost ponuja boljšo vrednost in zmogljivost kot FatCow

DreamHost je v tej primerjavi skupni zmagovalec, saj ponuja boljše cene, vrhunsko infrastrukturo in več orodij.

Pred dvema desetletjema je bil FatCow morda uspešna izbira. Toda odkar je podjetje pridobil konglomerat EIG, se je njegova strokovnost in izstopajoče lastnosti trgovalo po znani formuli, ki jo vidimo pri drugih gostiteljih EIG.

Kljub temu, da je DreamHost najboljša izbira tukaj, se ne bi hitel prijaviti. Hostinger ponuja še boljše načrte vrednosti s podobnimi lastnostmi, zato se prepričajte, da to preverite, preden odprete denarnico.

Niti DreamHost niti FatCow nista pristala na našem seznamu najboljših 10. Če želite primerjati obe podjetji s podjetji, ki so zmanjšala, lahko brskate po našem seznamu najboljše storitve spletnega gostovanja.

FatCowDreamHost
Načrti in cenePovprečne cene z visokimi obnovitvenimi pohodi in povprečno vrednostjoNizke cene z sprejemljivimi podaljšanji in dobro vrednostnimi nakupi
Ključne funkcijeNeomejena pasovna širina, neomejeno shranjevanje, neomejeno število e-poštnih sporočil, nadzorna plošča vDeckNeomejena pasovna širina, 50 GB do neomejenega prostora za shranjevanje, lastniška nadzorna plošča, oblikovalec spletnih strani
IzvedbaShramba trdega diska, brez garancije za uptime, strežniki s sedežem v ZDAShramba SSD, 100-odstotno jamstvo za čas, ameriški strežniki
VarnostZa nakup so na voljo brezplačni SSL certifikati, plačljive varnostne kopije, dodatni paket varnostiNa voljo so brezplačni SSL certifikati, brezplačna zasebnost domen, brezplačne avtomatske dnevne varnostne kopije, napredni varnostni dodatek
Podpora24/7 podpora prek klepeta v živo in telefona, majhna baza znanja24/7 podpora prek klepeta v živo in e-pošte, izčrpna baza znanja, telefonski povratni klici na voljo za doplačilo

Pogosta vprašanja

Je FatCow boljši od DreamHosta? Preprost odgovor je ne. FatCow ponuja manj vrednosti in slabše zmogljivosti, vse z višjimi stroški v primerjavi s DreamHostom. V svojem raziskovanju nisem mogel najti ene kategorije, v kateri bi bilo gostovanje FatCow boljše od DreamHosta.

Ob tem pa tudi na DreamHostu nisem v celoti naprodaj. Če poskušate izbrati med obema, je najboljše priporočilo, ki vam ga lahko dam, naj nadaljujete z iskanjem, ker obstaja gostovanje rešitev bolje od obeh.Ali je FatCow v lasti podjetja EIG? Čeprav je EIG smiselno, da ne kupuje svojih kupcev in ohranja imidž posameznih blagovnih znamk, ki jih pridobi, vemo, da je FatCow kupil EIG nekje sredi 2000-ih.

Na žalost ne morem reči, da je FatCow toliko boljši za to. Ob natančnejši analizi je njegova storitev manj konkurenčna kot nekoč, da ne omenjam dejstva, da je izgubila privlačnost majhnega podjetja z odličnim servisom za stranke. Ali FatCow ponuja SSD? V skupnem gostovanju FatCow, VPS gostovanju in WP Starterju načrti nimajo SSD infrastrukture. FatCow ponuja samo SSD na svojem WP Essential načrtu in morda na prilagojenih strežnikih.

Ko se pogovarjate s podpornimi agenti, bodo morda predstavili idejo za shranjevanje SAN, zlasti za načrte VPS. Ne kupujte vanj. To je v bistvu izločitev iz dejanskega vprašanja in ne pove, ali so VPS strežniki FatCow HDD ali SSD.

Izberite gostitelja z našega seznama Najboljše in najcenejše storitve gostovanja na SSD. Je DreamHost dober za VPS gostovanje? DreamHost ni slaba možnost za VPS gostovanje. Dobite popoln SSD za vse načrte, samodejne posodobitve programske opreme, nadzorno ploščo in še več. Vendar pa ni med najboljšimi možnostmi VPS.

Če želite brskati med najboljšimi storitvami spletnega gostovanja za VPS, predlagam, da si ogledate naš seznam najbolj dostopnih in zanesljivih gostiteljev VPS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me