Cloudways vs SiteGround – 6 preizkusov, 1 CLEAR Winner [2020 UPDATE]

Kateri gostitelj je boljši, Cloudways ali SiteGround? Vse je odvisno od vaših potreb – vendar obstaja nekaj področij, kjer je eden od teh gostiteljev boljši, ne glede na to, kakšno spletno mesto imate.


Iščete gostitelja, kot je SiteGround ki uporablja že znani cPanel ali pa upravlja vašo spletno stran manj prednostno v primerjavi s fleksibilnostjo možnosti za plačilo, kot je Cloudways

Morda vas najbolj skrbi delovanje vašega spletnega mesta. Zaradi funkcij predpomnjenja lahko vaše spletno mesto deluje hitreje – vendar morate vedeti tudi o morebitnih težavah z orodji za predpomnjenje Cloudways. 

Pogosto je velika razlika med trditvami gostitelja in izkušnjami uporabnikov tudi – zlasti ko gre za storitve za stranke. Poglobil sem se, da bi razkril resnico o kakovosti podporne storitve Cloudways.

V tej strokovni primerjavi SiteGround in Cloudways sem dva gostitelja postavil na glavo na šest ključnih področij, da vam bom lažje izbral najboljša gostovalna rešitev za vaše potrebe.

Primerjal bom pakete SiteGround in Cloudways, ki gostijo pakete na šestih različnih področjih:

1Round 1: Kako primerjate Cloudways in SiteGround glede na cene? 2Round 2: Kako enostavno je nastaviti svoje gostovanje? 3Round 3: Problemi pri iskanju Cloudways povzročajo težave z zanesljivostjo4Round 4: Ko pride do funkcij, SiteGround zapusti Cloudways Behind5Round 5: SiteGround vs. Cloudways v varnostnih vlogah 6Round 6: Cloudways ne more premagati uporabniške podpore SiteGround7 Za najboljšo izkušnjo gostovanja izberite SiteGround {"@kontekst":"http: \ / \ / schema.org","@tip":"Seznam seznamov","itemListElement": [{"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 1,"ime":"1. krog: Kako primerjate Cloudways in SiteGround glede cen?","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / cloudways-vs-siteground \ / # 1. krog – Kako narediti oblake-in-spletno mesto-primerjaj-določite cene-"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 2,"ime":"2. krog: Kako enostavno je nastaviti svoje gostovanje?","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / cloudways-vs-siteground \ / # krog-2 – Kako enostavno-ali-je-to-kako-nastaviti-gostovanje-"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 3,"ime":"3. krog: Problemi pri predvajanju v oblakih povzročajo težave z zanesljivostjo","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / cloudways-vs-siteground \ / # 3. krog – Cloudways —- Težave-Vprašanja-Vzrok-Zanesljivost-Težave"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 4,"ime":"4. krog: Ko pride do funkcij, SiteGround za seboj pušča Cloudways","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / cloudways-vs-siteground \ / # Round-4 – Kdaj-do-funkcije-SiteGround-Leaves-Cloudways-zadaj"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 5,"ime":"5. krog: SiteGround proti Cloudways v varnostnih deležih","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / cloudways-vs-siteground \ / # 5. krog – SiteGround-vs – Cloudways-in-the-Security-Stakes"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 6,"ime":"6. krog: Cloudways lahko premaga stran SiteGround in podporo uporabnikom","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / cloudways-vs-siteground \ / # Round-6 – Cloudways-Can — t-Beat-SiteGround — s-Podpora za stranke"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 7,"ime":"Za najboljše izkušnje s gostovanjem izberite SiteGround","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / cloudways-vs-siteground \ / # Za-najboljše-gostovanje-izkušnje – izberite-SiteGround"}]}

1. krog: Kako primerjate Cloudways in SiteGround glede cen?

Začetek z novim ponudnikom gostovanja ne bi smel biti zapleten postopek. Cloudways to razume in vam omogoča, da se prijavite za tridnevna brezplačna preizkusna različica ne da bi morali vnesti podatke o svoji kreditni kartici. 

Kot platforma kot ponudnik storitev (PaaS), Cloudways deluje plačljivo. Ko se prijavite, lahko izberete velikost vašega strežnika v oblaku in vrsto oblačnega strežnika. Na voljo je šest možnosti strežnika v oblaku, vključno z DigitalOcean, Amazon Web Services (AWS) in Google Cloud Platform (GCP).

Ko prilagodite velikost in vrsto strežnika, se vam prikaže približna mesečna cena za vašo storitev. Cene, prikazane na strani o cenah v oblaku Cloudways, temeljijo na najmanjšem strežniku na strežniku DigitalOcean v oblaku, torej vaše gostovanje bi lahko stalo več, kot kaže stran s cenami

cloudways-vs-siteground-slika-01

Cene SiteGround so dokaj pregledne. Za razliko od številnih drugih gostiteljev, kotirana mesečna cena ni odvisna od tega, ali se prijavljate dve ali tri leta. Namesto tega boste morali plačati vnaprej za 12 mesecev gostovanja – cena, ki jo plačate, pa je preprosto 12-kratnik naštete mesečne cene. Ni skritih stroškov.

In zmagovalec je…

SiteGround. Z SiteGround ni skritih stroškov in točno veste, kaj boste plačevali vsak mesec. Čeprav je Cloudwaysov model določanja cen lahko bolj prilagodljiv, lahko na koncu plačate bistveno več, kot bi ga primerjali s primerljivimi načrti SiteGround.

2. krog: Kako enostavno je nastaviti svoje gostovanje?

Ko gre za upravljanje vašega strežnika z Cloudwaysom, morate imeti dovolj tehničnega znanja, da lahko razumete, kako bo spreminjanje nastavitev vplivalo na vaše spletno mesto. Če želite spletno mesto zaživeti, boste morali razumeti tudi stvari, kot so preslikava domen in nastavitve DNS. Ni preprostega načina, kako spletno mesto usmeriti na pravo domeno, vendar Cloudways vseeno ponuja (osnovni) članek o bazi znanja, da vam pomaga pri tem. 

Cloudways ne ponuja domenskih imen, zato jih, če jih potrebujete, morali ga boste kupiti drugje. Toda namestitev aplikacije, kot je WordPress, je stvar, da izberete nekaj možnosti in omogočite Cloudwaysu, da opravi vse težko delo; postopek traja manj kot 10 minut. V nekaj klikih lahko nastavite tudi območje uprizarjanja.

V primerjavi, SiteGround ponuja čarovnika za nastavitev, zaradi česar je začetek resnično preprost. Obstaja tudi izčrpna vadnica v razdelku s pomočjo.

Ko se prijavite v SiteGround, imate možnost izbire ali kupiti novo domeno ali uporabiti obstoječo domeno. Če se odločite za nakup nove domene prek SiteGround, bodo za vas poskrbele vse potrebne konfiguracije. 

Ker SiteGround uporablja priljubljeni cPanel za upravljanje prostora za gostovanje, je veliko lažje poiskati potrebne nastavitve in funkcije. Cloudways ima svojo nadzorno ploščo, ki je bolj zapletena za krmarjenje.

Orodja, kot so upravitelj datotek, orodja za nastavitev e-pošte, namestitve z enim klikom, upravljanje DNS in še veliko več so lahko dostopni v vmesniku cPanel. Če ne poznate cPanela, ima SiteGround vadnico, ki vam daje vse informacije, ki jih potrebujete za učinkovito upravljanje spletnega prostora.

In zmagovalec je…

SiteGround. Glede nastavitve gostiteljskega prostora s SiteGround v primerjavi z Cloudways potrebujete veliko manj tehničnega znanja. 

Če pa iščete bolj priročno rešitev za gostovanje in vam je všeč tehnični vidik, kot je preslikava domen, bi Cloudways plačilno gostovanje PaaS lahko bilo prav za vas. Samo zavedajte se, da boste morali porabiti več časa za spoznavanje nadzorne plošče, da kar najbolje izkoristite svoje gostovanje.

3. krog: težave pri predvajanju Cloudways povzročajo težave z zanesljivostjo

SiteGround ponuja 99,99-odstotno garancijo za produktivnost. V mnogih primerih dobite 100-odstotno podaljšanje časa. SiteGround vključuje tudi brezplačen CDN (omrežje za dostavo vsebine), da se vaše spletno mesto hitreje naloži. Vsi strežniki SiteGround so optimizirani za hitrost in uporabo pogonov SSD. 

V testih SiteGround zagotavlja izjemno hitrost, tudi kadar je na spletnem mestu hkrati 50 obiskovalcev. Odzivni časi strežnika so odlični in lahko izberete podatkovni center, ki je najbližji lokaciji vaše ciljne publike, da zagotovite stalno hiter odzivni čas strežnika..

SiteGround ponuja tudi SuperCacher s tremi stopnjami orodja za predpomnjenje. Nivo 1 je predpomnilnik statične vsebine – in je edina raven, ki je na voljo v osnovnem načrtu StartUp. Vse tri stopnje so na voljo v drugih načrtih. Nivo 2 je dinamični predpomnilnik podatkov (NGINX), raven 3 pa predpomnilnik podatkovnih baz, ki se izvaja v programu Memcached. Te naprednejše vrste predpomnjenja lahko bistveno izboljšajo delovanje vašega spletnega mesta.

Cloudways pogosto velja za hitrejšega, ker ne uporablja cPanel. Uporablja vgrajene napredne predpomnilnike, kot so NGINX, Lak, Memcached in Redis. Vendar pa, nekateri uporabniki so imeli težave s tem, da Varnish naglo “pokvari” spletno stran. Tveganje, da bo vaše spletno mesto dolgo propadlo, je lahko resna težava. 

Če vaše spletno mesto odpade zaradi težave z Varnishom, to ni nujno problem samega Cloudwaysja, ampak nekaj, kar lahko odpravite tako, da počistite predpomnilnik na nadzorni plošči. Zaradi tega se 99,9-odstotni zahtevek za upad storitev Cloudways ne upošteva zaradi laka. Seveda se lahko odločite, da ne uporabljate laka na svojem spletnem mestu.

Tako kot SiteGround tudi Cloudways uporablja strežnike, ki temeljijo na SSD-ju in vključuje CloudwaysCDN za najboljšo možno izkušnjo za obiskovalce vašega spletnega mesta – kjer koli v svetu, kjer se nahajajo. Ker Cloudways uporablja različne rešitve gostovanja v oblaku, je dejanska hitrost in zanesljivost vašega spletnega mesta lahko odvisna od načrta, ki ga izberete.

In zmagovalec je…

SiteGround. Z naprednimi funkcijami predpomnjenja za pospešitev vašega spletnega mesta, shranjevanjem SSD za podatke o svojem spletnem mestu in s skoraj 100-odstotno upodabljajočo evidenco, SiteGround ponuja hitrost in zanesljivost, ki jo potrebujete za vaše spletno gostovanje.

Čeprav lahko hitrost Cloudways koristi storitvi, ki ne uporablja cPanela, in njegova paleta možnosti predpomnjenja lahko še bolj izboljša hitrost, težave z Varnishom, ki povzročajo izpad, resno ogrozijo zanesljivost Cloudways-a. Ne pomaga, da ni nobenega samodejnega obvestila, ko pride do težave ali da boste pričakovali, da sami očistite predpomnilnik laka..

Želite izvedeti več o SiteGround? Ne zamudite našega strokovni pregled.

4. krog: Ko pride do funkcij, SiteGround za seboj pušča Cloudways

Pri izbiri gostitelja morate preveriti številne funkcije. Sem spadajo pasovna širina, prostor za shranjevanje, število domen, ki jih lahko gostite, in selitev spletnega mesta.

Cloudways SiteGround
Pasovna širinaPrenos podatkov se zaračunava plačljivoNeomejeno
Shranjevanje podatkovOdvisno od načrta, ki ga izberete – začne se pri 10 GBMed 10 GB in 30 GB, odvisno od načrta, ki ga izberete
DomeneVeč – odvisno od možnosti, ki ste jih izbrali med postopkom prijaveNeomejeno za vse načrte, razen osnovnega načrta StartUp
MigracijeV določenih obdobjih so na voljo brezplačne selitve – te ponudbe se spreminjajo skozi vse leto, zato preverite, preden se prijaviteBrezplačna poklicna migracija na vseh načrtih, razen načrta StartUp
Druge vključene funkcije
 • WordPress predpomnilnik – Breeze
 • Namenski viri
 • CloudwaysCDN
 • Strežniki v oblaku s samodejnim zdravljenjem (z izjavo o tem, da se “večina težav v strežniku reši s ponovnim zagonom samodejnega zdravljenja”)
 • Brezplačni SSL certifikat Cloudways 
 • cPanel
 • Neomejeno e-poštnih računov
 • Cloudflare CDN
 • Orodje za uprizarjanje
 • Dev Toolkit (vključno z WP-CLI, SSH, nadzorom različic PHP, integracijo Git)
 • Šifriramo SSL certifikate

Beseda opozorilo glede storitev migracije Cloudways: če se težave pojavijo med migracijo, lahko traja do sedem dni, da težave odpravi podporna skupina. Ljudje so imeli težave s selitvijo, kjer so bili imeniki večkrat podvojeni in porabijo ogromno prostora.

In zmagovalec je…

SiteGround. Ponudba nesmerne pasovne širine postavlja SiteGround pred Cloudways-ov pristop s plačilom. S storitvijo SiteGround vam ni treba skrbeti, koliko prometa prinese vaše spletno mesto. Migracijska storitev SiteGround je tudi bolj zanesljiva kot Cloudways, z SiteGround pa imate lahko tudi neomejene e-poštne naslove. Cloudways nima lastnih e-poštnih strežnikov, zato morate za to plačati storitev tretje osebe.

cloudways-vs-siteground-slika-02

Cloudways sicer ponuja bolj prilagodljiv pristop k gostovanju, kar vam omogoča izbiro med različnimi platformami za gostovanje v oblaku, vendar njegov slab ugled za selitve spletnih strani ni primeren za poslovanje.

5. krog: SiteGround proti Cloudways v varnostnih deležih

V programu SiteGround je za varnost poskrbljeno, da vaše spletno mesto ne vpliva zaradi neželene pošte, poskusov vdorov ali izgube podatkov. Dobivate samodejne varnostne kopije, ki so dnevno shranjene 30 dni, tako da lahko spletno mesto enostavno vrnete nazaj, če naredite spremembe, ki “prekinejo”. Orodje Easy Restore pomeni, da lahko spletno mesto obnovite v samo nekaj klikih.

SiteGround ponuja edinstveno izolacijo računa v skupnih gostovalnih načrtih, tako da če je en račun na strežniku nekako ogrožen, varnost drugih računov ne vpliva. Strežnike 24/7 spremlja človek in sistem za samodejno spremljanje Guardian. 

Sistemi za preprečevanje vdorov se redno posodabljajo z novimi pravili, tako da so ranljivosti takoj zakrpljene, da bodo podatki na spletnem mestu varni. Različne varnostne popravke pa tudi razvojna skupina izvaja kot proaktiven pristop k varnosti. SiteGround uporablja požarni zid za spletne aplikacije po meri (WAF) in sistem protibotičnega sistema umetne inteligence, ki blokira grožnje varnosti, preden dosežejo vaše spletno mesto.

Po drugi strani, Cloudways uporablja požarne zidove na ravni OS za odstranjevanje zlonamernih napadov in zagotavlja tudi varnostno popravilo v operacijskem sistemu vašega strežnika, da se prepreči ranljivosti. Čeprav varnost Cloudways resno jemlje varnost, je v primerjavi z SiteGround manj varnostnih ukrepov.

Z Cloudwaysom lahko konfigurirate samodejne varnostne kopije za vaš strežnik in aplikacije, vendar varnostne kopije niso brezplačne– pogosteje ko ste varnostno kopirali strežnik, višji bodo rezervni stroški. Storitve Cloudways zaračunajo na GB rezervnega prostora, vaše varnostne kopije pa bodo shranjene največ 28 dni.

Poleg tega Cloudways uporablja množični pristop za odkrivanje ranljivosti na svoji platformi prek programa BugCrowd in sodeluje s skupnostjo Debian za varnost in zakrpe operacijskega sistema. Obstaja tudi sistem za izolacijo aplikacij, kar pomeni, da težave, ki zadevajo eno aplikacijo, ne bodo mogle ogroziti celotnega strežnika.

In zmagovalec je… 

SiteGround. Čeprav je to eden izmed najbližjih krogov v tej primerjavi med SiteGround in Cloudways, SiteGround še vedno uspe priti na vrh. Možnosti varnosti tako z SiteGround kot tudi Cloudways so podobne, vendar vam brezplačne samodejne varnostne kopije SiteGround omogočajo več miru. Ne samo, da ustvarite varnostne kopije brez dodatnih stroškov, ampak je postopek obnovitve veliko lažji pri SiteGround. Cloudways ne ponuja samodejnih orodij za obnovitev.

Cloudways izgubi zaradi polnjenja varnostnih kopij. Struktura pristojbin pomeni, da dnevno varnostno kopiranje, shranjeno štiri tedne, prihaja do višjih stroškov kot tedenske varnostne kopije, ki se hranijo samo en ali dva tedna, kar pomeni, da boste morali, če želite zmanjšati stroške, manjkrat varnostno kopirati..

6. krog: Cloudways ne more premagati spletnega mesta za podporo SiteGround

Če je z vašim gostovanjem kaj narobe ali če spremenite nastavitev, ki nekako zlomi vaše spletno mesto, želite vedeti, da lahko pokličete ekipo za podporo ponudnika gostovanja, da odpravi težave za vas.

Cloudways vam nudi 24/7 strokovno podporo, vendar uporabniki poročajo, da storitev za stranke ni odlična in je pogosto počasna pri odzivanju ali reševanju težav. Članki v bazi znanja so pogosto zastareli – vendar nas podpora strankam običajno usmeri k starem članku baze znanja, ki vas bo spet pripeljal do podpore strankam. Obstaja omejena telefonska podpora, ki je na voljo samo prek zahteve za povratni klic, zato se storitve za stranke večinoma izvajajo prek klepeta v živo in e-pošte.

Nasprotno, Storitev za stranke SiteGround je odlična – opisana je kot ena najboljših v panogi. Obstaja 24-urna podpora prek telefona, klepeta v živo in e-poštnega sporočila na podlagi vstopnic. Odzivni časi so na klepetu v živo hitri in tudi pri e-poštni podpori lahko ponavadi dobite odgovor v 10 minutah (po mojih izkušnjah). 

Poleg tega je zbirka znanja SiteGround napolnjena s članki in vadnicami, s katerimi boste lahko kar najbolje izkoristili svoj paket gostovanja, ne glede na to, ali ste šele začeli ali želite vedeti o kompleksnejših funkcijah SiteGround, kot je orodje SuperCacher. 

Stranke podjetja Cloudways so poročale o precej slabih izkušnjah s podporo za stranke, vključno s situacijami, v katerih agenti so zavrnili pomoč, razen če jim stranka ni dala ocene s petimi zvezdicami. To je morda enkratno, toda moje izkušnje z Cloudwaysovo podporo strankam niso bile odlične. Odzivni časi v klepetu v živo so lahko počasni, včasih pa je težko, da podporniki razumejo težavo, ki jo imate..

Cloudways vs SiteGround - 6 preizkusov, 1 CLEAR Winner [2020 UPDATE]

In zmagovalec je…

SiteGround. Z nekaterimi najboljšimi storitvami za stranke v gostiteljski industriji je SiteGround nemogoče premagati. Na voljo imate različne načine za stik s strokovno podporno ekipo, zastopniki pa so na voljo 24/7. Lahko ste prepričani, da boste hitro dobili tudi odgovore na vprašanja.

Cloudways veliko obljublja o svoji storitvi strank, vendar so uporabniki ugotovili, da dejanska storitev ne ustreza obljubljenim standardom. Baza znanja ima nekaj nasvetov, vendar bodite previdni pri zastarelih člankih, ki so lahko zavajajoči.

Je Cloudways še vedno vredno poskusiti? Več informacij najdete v naši poglobljen pregled.

Za najboljše izkušnje s gostovanjem izberite SiteGround

Ker SiteGround v vsakem krogu te primerjave nastopa na vrhu, ne preseneča, da imamo jasnega zmagovalca. Čeprav se zdi, da Cloudways ponuja odlično rešitev za gostovanje, zaradi slabe storitve za stranke, rezervnih stroškov in težav z zanesljivostjo to nižja možnost.

Če iščete varno, zanesljivo in hitro spletno gostovanje, potem SiteGround ponuja pakete, ki ustrezajo vsakemu proračunu in potrebi. Če veste, da ste v varnih rokah z odlično ekipo za stranke za stran SiteGround, vam pomeni, da vam ni treba skrbeti za težave s svojim gostiteljskim prostorom.

Cloudways ponuja več možnosti za prilagoditev vašega paketa gostovanja, s svojo plačilno obliko in izbiro šestih platform za gostovanje v oblaku. Če imate tehnično znanje za reševanje težav, ne da bi se obrnili na Cloudwaysovo storitev za stranke, in ste pripravljeni izklopiti predpomnilnik Varnish, bi lahko Cloudways še vedno obstajal za vas.. 

CloudwaysSiteGround
CenitevCloudways ima plačni model – vendar je to lahko dražjeSiteGround uporablja zelo jasno ceno
Uvod / enostavnost uporabeZa uporabo Cloudways je potrebno več tehničnega znanja, na primer za preslikavo domene in prilagoditev nastavitev DNSObstaja celovita ponudba vodnikov za začetek, cPanel pa omogoča preprosto upravljanje prostora za gostovanje
Hitrost in zanesljivostCloudways ima na voljo veliko ukrepov za izboljšanje hitrosti, vendar je težava z zanesljivostjo, ki jo povzroča eden od njegovih sistemov predpomnjenjaSiteGround ima skoraj popoln čas uptime in uporablja Cloudflare CDN in lastniški SuperCacher za zagotovitev najboljše možne hitrosti
LastnostiČeprav ima Cloudways SSL certifikat brezplačno in vtičnik za predpomnjenje WordPress, je storitev migracije Cloudways razočarala.Ponudba nesmerne pasovne širine in vključitev funkcij, kot so neomejena e-pošta in brezplačne migracije na izbranih načrtih, zagotavlja SiteGround trdno izbiro za gostovanje spletnih strani
VarnostCloudways ponuja veliko varnost na ravni OS, da bodo podatki varni, vendar ne ponuja brezplačnih varnostnih kopij, kar je zelo slaba stranZ vrhunsko varnostjo in samodejnimi dnevnimi varnostnimi kopijami, ki jih je mogoče enostavno obnoviti, SiteGround zagotavlja, da so vaši podatki ves čas zaščiteni
Pomoč strankamČeprav je na voljo 24/7 podpora, so odzivni časi počasni in podpora ni vedno koristnaS slovesom za najboljšo storitev za stranke v panogi je SiteGround na voljo 24 ur na dan, da reši vse vaše težave
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map