Bigcommerce vs Shopify – Ocene e-trgovine 2018 – WebsitePlanet

Torej želite zagnati spletno trgovino? Če ste svoje odločitve že omejili na BigCommerce in Shopify, odlično delo! To sta dve najboljši platformi za gradnjo spletnih mest za e-trgovino. Vendar so si zelo podobni, zato morda niste prepričani, koga izbrati.


Ne skrbi. Tudi jaz sem bil tam. Da vam bom pomagal, bom osvetlil majhne razlike, ki lahko na koncu močno vplivajo na vašo odločitev glede tega, katera bo verjetno najboljša možnost za vašo spletno trgovino.

Enostavnost uporabe

Uvod v BigCommerce je kos torte. Navesti morate samo e-pošto, geslo in nekaj odgovorov glede velikosti vašega podjetja in tega, kar prodajate. Nato lahko takoj začnete ustvarjati svojo trgovino. Na začetku je malo pomanjkljivih napotkov, kar pomeni, da boste morali malo raziskati, da se boste navadili. Vendar sem našel armaturna plošča je zelo enostavna za krmarjenje in uporabo; traja malo časa, da postanete udobni pri upravljanju kupcev in izdelkov vaše trgovine.

BigCommerce vs Shopify - Kaj je bolje za vašo spletno trgovino?

Postopek prijave na Shopify je podoben. Ko pa ste na nadzorni plošči, boste opazili, da je veliko preprostejši od nadzorne plošče BigCommerce. Medtem ko je navigacija na nadzorni plošči BigCommerce lažja, boste morali v storitvi Shopify malo kopati, da boste našli nekatere napredne nastavitve ali funkcije, kot so trženje in skupine uporabnikov. Kakšna platforma vam bo bolj všeč, bo v veliki meri ustrezala osebnemu okusu.

BigCommerce vs Shopify - Kaj je bolje za vašo spletno trgovino?

Ena stvar, zaradi katere je BigCommerce nekoliko bolj udoben za uporabo, je dejstvo, da je večina funkcij vgrajenih od samega začetka. Na Shopify morate namestiti več aplikacij, da jih odklenete. Na srečo obe platformi skrbita za vašo domeno in potrdilo SSL, tako da ti ne zahtevajo dodatnih nastavitev ali korakov.

Funkcije e-trgovine

Ker je glavni namen obeh platform e-trgovina, sem izpostavil in primerjal nekatere od njihovih najpogosteje uporabljenih funkcij e-trgovine:

 • Ustvarjanje izdelka / upravljanje. Oba predstavljata dodajanje in upravljanje izdelkov spredaj in v sredino za hiter dostop. Osebno sem to ugotovil upravljanje izdelkov je bilo v BigCommerceu lažje. Obstajale so tudi bolj obsežne možnosti v smislu prikazovanja posameznih izdelkov, zlasti ko gre za ustvarjanje različic izdelkov.

BigCommerce vs Shopify - Kaj je bolje za vašo spletno trgovino?

BigCommerce vs Shopify - Kaj je bolje za vašo spletno trgovino?

 • Nakupovalni voziček. Izbirate lahko med tema dvema. Oboje omogoča samodejno opuščanje vozička.
 • Poročila o uspešnosti. Še enkrat, to je eno področje, kjer obe platformi sijeta. BigCommerce in Shopify zagotavljata napredna orodja za poročanje o uspešnosti poslovanja in uspešnosti prometa na spletnem mestu. Vendar pa, Poročila Shopifyja so bolj poglobljena, vključno s stvarmi, kot je prodaja, pripisana trženjskim akcijam.
 • Cene pošiljanja. Obe strani vam omogočata, da kupcem prikažete tarife za pošiljanje drugih proizvajalcev, ki se izračunajo med letom ob prevzemu blagajne. BigCommerce uporablja ShipperHQ, ki je eden najboljših motorjev za pravila pošiljanja.
 • Integracija prodajnega mesta (POS). To je eno področje, kjer BigCommerce ne dosega Shopifyja. Shopify je specializiran za povezovanje fizičnih trgovin ali prodajnih naporov s svojo spletno trgovino. BigCommerce resnično ne ponuja ničesar podobnega, vendar, če smo pošteni, niti večina drugih platform za e-trgovino.

Na splošno sta si obe platformi zelo podobni. Kateri je boljši, bo v veliki meri odvisno od vaših potreb. Če potrebujete sistem, ki vam bo pomagal pri upravljanju fizične trgovine in spletne trgovine, Shopify skorajda ni. Če pa želite le zmogljivo spletno trgovino z odličnim upravljanjem izdelkov, potem BigCommerce prevzema tesno vlogo.

Predloge

Tudi za spletno trgovino sta dizajn in prilagoditev pomembna. Prva stvar, ki bi jo verjetno primerjali, so predloge, ki jih ponujata obe platformi. BigCommerce ima na voljo približno 120+ predlog; sedem je brezplačnih, ostali pa zahtevajo plačilo. Po drugi strani ima Shopify nekaj več kot polovico tega zneska, z desetimi brezplačnimi temami. Cene za obe se gibljejo okoli marke 200 dolarjev.

Glede kakovosti se na nobeni platformi ne moremo pritoževati. Vse teme imajo spodoben in sodoben dizajn ter so odzivne na mobilne naprave. Vendar sem to čutil BigCommerce je ponudil nekoliko več raznolikosti, še posebej, ko gre za zanimive nišne teme kot trgovina s športno prehrano ali krofi. Teme Shopify, čeprav kakovostne, so bile bolj splošne, med njimi so le majhne razlike.

Plačilni procesorji

Tako BigCommerce kot Shopify ne bosta razočarala v ponudbi plačilnih procesorjev ali plačilnih prehodov, ki jih podpirajo. Oba podpirata najpogostejša in najbolj priljubljena spletna plačilna sredstva, kot so Amazon Pay, PayPal, Stripe itd. Plačila s kreditnimi karticami lahko nastavite tudi prek tretjih procesorjev, kot sta PayPal ali Authorize.Net.

Shopify premaga BigCommerce v velikih številkah, vendar BigCommerce še vedno zagotavlja 99,99% najpogosteje uporabljenih metod. Shopify Payments je njihov plačilni procesor, ki temelji na storitvah Stripe, z 0% transakcijskimi provizijami, medtem ko za vse druge metode veljajo transakcijske pristojbine. V storitvi BigCommerce morate skrbeti le za morebitne tarife, ki jih lahko zaračuna vaš plačilni procesor.

Podpora

Obe platformi ponovno ponujata podporo 24/7 prek klepeta v živo, e-pošte ali telefona v vseh cenah. Najbolj oprijemljiva razlika, ki sem jo lahko zaznala med obema, je, ko gre za čas zadrževanja. Oba na splošno delujeta dobro, vendar BigCommerce je le nekoliko hitrejši V večini primerov.

Na primer, večkrat sem se obrnil na podporo za BigCommerce, in sicer enkrat zaradi težave s selitvijo prek telefonske linije in drugič zaradi teme v klepetu v živo. Oba sta bila za U.K./E.U ob nekoliko čudnih urah. krat, vendar sem vseeno poklical po telefonu v manj kot 45 sekundah in odgovor v klepetu v živo je bil skoraj trenutni. Za primerjavo, na podobne poizvedbe pri Shopify sem pogosto moral čakati minuto ali dve.

Nekoliko daljše zamude pri Shopifyju so lahko posledica dejstva, da imajo večjo bazo kupcev. Prav tako se spopadajo z bolj intenzivnimi težavami, ko gre za njihove POS izdelke.

Cenitev

Kar se tiče cen, sta si ta dva načrta izjemno podobna. V bistvu imajo trije ustrezni cenovni načrti, ki jih ponuja vsak od njih, skoraj povsem enako ceno. Največja razlika med tema dvema je, da BigCommerce ponuja paket Enterprise, ki je prilagojen za velike stranke.

Obe platformi omogočata ustvarjanje in prodajo neomejenih izdelkov ter uporabo neomejene pasovne širine in shranjevanja. Oba nudita tudi podporo pri vseh načrtih. Načini strukturiranja načrtov so tudi podobni, saj načrt odklepa določene značilnosti ali zmožnosti. Vendar pa obstaja nekaj pomembnih razlik.

Shopify vam na primer omogoča izvajanje opuščenega obnovitve vozičkov na vseh načrtih cen, medtem ko to funkcijo odklenete samo z načrtom BigCommerce Plus drugega nivoja. To je reklo, največja prednost je BigCommerce, ki zaračuna 0% transakcijske provizije za vse načrte. Nasprotno pa Shopify za svoje načrte zaračuna 2,0%, 1,0% in 0,5%.

Niti ponuja brezplačnega načrta, Shopify pa ponuja 14-dnevno preizkusno različico, BigCommerce pa 15-dnevno preizkusno različico.

Kot vidite, je bila to zelo tesna dirka do cilja, saj sta obe platformi večkrat prevzeli vodstvo drug od drugega. Izbira zmagovalca zagotovo ni bila lahka. Obe platformi odlično opravljata zmogljive funkcije, ko gre za delovanje spletne trgovine, kot so kalkulatorji hitrosti pošiljanja, napredna orodja za poročanje, odlična orodja za ustvarjanje trgovin in obsežno upravljanje izdelkov.

Vendar pa je ta primerjava pomagala prepoznati najboljše Spletna trgovina. V tej kategoriji menim, da BigCommerce prihaja na vrh. Tu so trije največji razlogi, zakaj:

 1. Ničelne provizije za transakcije v katerem koli cenovnem načrtu
 2. Vrhunsko upravljanje izdelkov, ki poenostavlja dodajanje naprednih možnosti, kot so različice, v vaše izdelke
 3. Hitrejši odzivni časi podpore

Obstajajo primeri, ko je Shopify boljši, vendar je to večinoma omejeno na takrat, ko morate popolno integrirati zmogljive zmogljivosti v trgovini s spletno trgovino. Vendar pa bo za večino uporabnikov BigCommerce predstavil boljše možnosti za razmerje med ceno in ceno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map