Ali lokacija strežnika mojega spletnega gostitelja vpliva na čas nalaganja spletnega mesta?

Vaše spletno mesto je obraz vašega podjetja in počasno nalaganje bo škodilo vaši verodostojnosti in zmanjšalo zanimanje strank. Pravzaprav, raziskave kažejo, da lahko celo sekundna zamuda pri nalaganju spletnih strani povzroči 7-odstotni padec vaših menjalnih stopenj.


Verjetno se sprašujete, kateri dejavniki prispevajo k času nalaganja. Ali je lokacija vašega spletnega strežnika pomembna? Kratek odgovor je: “Da, tako je.” Čim dlje je strežnik od vaše ciljne publike, tem daljši so časi nalaganja vašega spletnega mesta. Poglejmo nekaj razlogov, zakaj je lokacija strežnika pomembna.

To je potovanje na Luno in nazaj!

Izlet na Luno in nazaj!

Ko vaši uporabniki prvič obiščejo vaše spletno mesto, na vaš strežnik vložijo zahtevo za pridobivanje podatkov o vašem spletnem mestu. Ko strežnik prejme to zahtevo, potem s svetlobno hitrostjo podatke pošlje uporabnikom nazaj. A ne glede na to, kako hitro je, bodo daljše razdalje vseeno enake nekaj dodatnih milisekund – ali celo sekund – naštetih vašim časom nalaganja. Ta čas zaostanka je tako imenovani visoka latenca.

Čim krajša je razdalja, manj časa bo trajalo, da podatki pridejo do vaših uporabnikov. Zato strežnik vašega spletnega mesta na isti lokaciji kot ciljna publika lahko poveča učinkovitost vašega spletnega mesta na povsem novo raven.

Hitrejše – bolje

Kaj pa, če že imate spletnega gostitelja in bi prehod na drugega zdaj pomenil izpad in velike izgube za vaše podjetje? Kaj lahko storite za optimizacijo svojega spletnega mesta za najboljšo možno izkušnjo s strankami? Čeprav na hitrost spletnega mesta vpliva več dejavnikov, poglejte naslednje korake, ki lahko vaše spletno mesto pospeši:

 • Poskusite minimizirati zahteve HTTP
 • Delajte predpomnjenje brskalnika
 • Stisnite slike in datoteke na svojem spletnem mestu
 • Nadgradite na hitrejši načrt
 • Optimizirajte prikazovanje CSS-ja
 • Zmanjšajte število vtičnikov
 • Vprašajte svojega spletnega gostitelja o prehodu na bližji strežnik, če je na voljo
 • Uporaba omrežja za pošiljanje vsebine (CDN)

Vse zgoraj naštete točke so dovolj, da vaše spletno mesto deluje hitreje kot večina drugih spletnih mest. Mnogi od teh so hitri popravki, ki jih je mogoče dokončati v manj kot enem dnevu: pravzaprav smo v tej objavi na spletnem dnevniku razpravljali o spletnem predpomnjenju, stiskanju datotek in stiskanju slik o hitrih načinih za povečanje časa delovanja vašega spletnega mesta. Za zdaj pa, posvetimo se zadnjem: uporabi CDN.

Porazdelite obremenitev skozi CDN

Razdelitev bremena preko CDN je najboljša rešitev za rešitev celotne dileme glede hitrosti. CDN-ji so danes po spletu in skoraj vsak spletni velikan deluje prek njih. Na splošno veljajo za najboljšo rešitev za težave, povezane z zamudami.

Zahvaljujoč se CDN-ju je, da se podatki premikajo po številnih geografskih lokacijah v obliki predpomnilnikov, ki vaše spletno mesto vedno bolj približajo uporabnikom in se tako izognejo težavam z zamudami.. Nekatere prednosti uporabe pomoči CDN so:

 • Zmanjšane zamude
 • Izboljšanje hitrosti nalaganja strani
 • Zaščita pred zaostankom, ki ga povzročajo velike napetosti v prometu
 • Večja sposobnost ravnanja z velikimi količinami prometa
 • Ohranja ravnotežje obremenitve med strežniki
 • Zmanjšana poraba pasovne širine
 • Enostavna integracija

Nekateri spletni gostitelji bodo ponujali CDN kot storitve z dodano vrednostjo, zato se posvetujte s svojim prodajalcem, če imajo na voljo enega. Prav tako smo napisali ocene na precej številnih prvovrstnih spletnih gostiteljev s CDN-ji, na katere lahko preidete. Vendar pa obstaja tudi veliko uglednih zunanjih ponudnikov CDN, če vaš prodajalec ne bo ponudil storitve.

Beseda o CDN-jih

Beseda o CDN-jih

Trenutno obstaja več organizacij, ki vam lahko zagotovijo kakovostne storitve CDN. Za lažjo uporabo so nekatera od teh podjetij navedena spodaj:

Cloudflare

To na splošno velja za enega najboljših CDN-jev na svetu. Njihov prvotni brezplačni načrt vključuje številne prednosti, kot so varnost in upravljanje DNS, pa tudi sam CDN. Cloudflare so pozdravili, ker je svojim uporabnikom omogočil svobodo neomejene pasovne širine in olajšal življenje njihovim zvestim strankam. A ne samo to: njihova briljantna funkcija filtriranja po spletu opravlja vse policijske dejavnosti in skrbi za hekerje v dobro. Poleg tega rešitve Cloudflare preverjajo DDoS napade. Prav tako njihova optimizacija slike v oblaku pomaga zmanjšati velikosti datotek za do 35%.

Hitro

Brez vprašanja, hitro je najbolj konfiguriran CDN tukaj je. Ta storitev vam omogoča veliko več nadzora nad vašo spletno stranjo. Seveda je s povečano konfiguriranostjo veliko bolj zapletena in če ste začetnik, se vam bo učna krivulja zdela precej strma. Razen odlične nastavljivosti hitro ponuja zelo podobne storitve svojim konkurentom.

KeyCDN

Če iščete SSL ali nizke cene, vam lahko KeyCDN pomaga na različne načine. Kmalu po prijavi prejmete 30-dnevno brezplačno preskusno različico z največ 25 GB prenosa. Glede na to, v preskusnem obdobju ne dobite nobene tehnične podpore, in ker je CDN proračunska možnost, morda ne boste dobili tako hitro odzivnega časa v primerjavi z njihovimi vodilnimi konkurenti.

StackPath

Napredne varnostne funkcije in prijaznost do uporabnika so tisto, za kar je to podjetje znano. Z lahko enostavno nastavitvijo imajo celo novorojenci izkušnjo CDN. Njihov vmesnik je lep in preprost, in če se vam zdi, da ne morete določiti določene naloge, je njihova uporabniška podpora resnično v pomoč.

Slaba stran StackPath je njihova sorazmernost slabe zmogljivosti na drugih lokacijah razen v ZDA in Evropi. Če pa vas varnost zelo skrbi, so še vedno odločna izbira.

Kako deluje vaše spletno mesto?

V idealnem primeru bi morali poskrbeti za vsa ta vprašanja, preden dejansko začnete spletno mesto. Če pa ste že izbrali spletnega gostitelja in želite vedeti, kako vaše spletno mesto deluje v oddelku za hitrost, lahko preverite orodja, kot je Googlov PageSpeed ​​Insights, da to ugotovimo. Ko boste jasno, kje bi lahko izboljšali svoje spletno mesto, potem lahko začnete z njegovo optimizacijo.

Lokacija je pomembna in morate nekaj storiti glede tega

Vaše spletno mesto je pomembno orodje za vaše podjetje, saj je odraz vaše blagovne znamke. Če ima uporabnik težave pri nalaganju vašega spletnega mesta vsakič, ko se poskuša prijaviti, ga na koncu za vedno zapusti. Iz vsega zgoraj navedenega lahko razberemo, da je lokacija vašega strežnika spletnega gostitelja pomembna in se lahko tega lotite na različne načine. Zdaj je odvisno samo od vas, kako ukrepati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me