9 najboljših logotipov restavracij in kako brezplačno narediti svoj lastnik [2020]

Ne glede na to, ali ste lastnik tovornjakov za živila ali kuhar, ki zagotovo prodaja, ste zagotovo slišali to starodobno rekoč: “Najprej ješ z očmi.” Z drugimi besedami, ne samo vaši svetovno znani burgerji in krompirčki pritegnejo kupce. Uspeh vaše restavracije se začne z logotipom, ki pritegne pozornost vaše publike in vzbudi njihov apetit. Pridružite se mi, da raziskujem nekaj izjemnih primerov blagovnih znamk restavracij in se naučite, kako hitro ustvariti svoj lastni dizajn logotipa s petimi zvezdicami. (Kliknite tukaj za skok na vadnico. )


Potrebujete več navdiha? Glej zbirko znanih restavracijskih logotipov spodaj.

9 najboljših logotipov restavracij

Dizajn logotipa restavracije - Simple Blended Juice Bar

Logotip ishahidul
(najem ishahidul za 5 dolarjev)

Dizajn logotipa restavracije - Hiša kozic

Logotip dizajna Yo!
iz 99 modelov

9-najboljša-restavracija-logotipi-in-kako narediti-svojo-sliko3

Logotip ritu_raka
(najem ritu_raka za 26 dolarjev)

Dizajn logotipa restavracije - AiNoodle

Logotip podjetja FORTUNA Design
iz 99 modelov

Dizajn logotipa restavracije - Restavracija Sails

Logotip Creativedcrew
(najem creativedcrew za 5 $)

Dizajn logotipa restavracije - Bambus

Logotip Hariadji8
iz 99 modelov

Dizajn logotipa restavracije - Brett's

Logo avtorja farhanalibhc
iz DesignCrowd

Dizajn logotipa restavracije - Le Petit Lorrain

Logotip GLDesigns
iz DesignCrowd

9-najboljša-restavracija-logotipi-in-kako narediti-svojo-sliko9

Logotip sujon_workplace
(najem sujon_workplace za 10 $)

Kako uporabljati izdelovalca logotipov restavracije za ustvarjanje lastnega logotipa

Kot restavrator je vaše strokovno znanje na področju inovativnih receptov, Instagram vrednih prevlek in storitve s strankami s petimi zvezdicami. Kaj pa oblikovanje logotipov? Morda se ne boste smatrali za kreativnega strokovnjaka … toda s pravimi orodji v roki boste morda presenetili sebe!

Če želite narediti malo kreativnega preskoka, ne da bi vložili veliko časa ali denarja, preizkusite ustvarjalca logotipa DIY, kot je Izdelovalec logotipov Wix (celoten pregled preberite tukaj). Vse, kar je potrebno za oblikovanje edinstvenega logotipa za vaše restavracijsko podjetje, je nekaj korakov.

Tukaj je opisano, kako deluje.

1. Začnite

Pojdite na domačo stran proizvajalca logotipov Wix in kliknite Začni zdaj.

Posnetek zaslona Wix Logo Maker - domača stran

2. Prijavite se ali se prijavite

Preden se lahko prijavite, boste morali ustvariti račun za ustvarjalce logotipov Wix ali se prijaviti, če ga že imate.

Posnetek zaslona Wix Logo Maker - Prijava

3. Vnesite ime in slogan podjetja.

Slogan tukaj ni obvezen, če pa ga imate, priporočam, da ga vnesete. (Vedno ga lahko pozneje izbrišete iz svojega logotipa.)

Slika zaslona Wix Logo Maker - Začnite oblikovati svoj logotip

4. Izberite svojo panogo

Izberete lahko splošno kategorijo restavracije ali se natančneje opredelite z možnostmi, kot so Pekarna, Tovornjak s hrano, Sladka trgovina ali celo Chocolatier.

Posnetek zaslona Wix Logo Maker - Kaj je vaš logotip?

5. Opišite logotip vaše restavracije

Koga poskušate pritegniti v svojo restavracijo, kavarno ali bar? Izberite besede, ki najbolje odražajo identiteto vaše blagovne znamke in ciljno publiko.

Slika zaslona Wix Logo Maker - Izgled in občutek logotipa

6. Trenirajte umetno inteligenco (AI)

Ta korak se morda sliši strašljivo, vendar dejansko pomeni samo glasovanje za vaše najljubše logotipe, zato se AI nauči vaših želja. Na izbiro vam bo pet nabora logotipov.

Slika zaslona Wix Logo Maker - Izberite svoj logotip

7. Pojasnite svoje potrebe po blagovni znamki

Ta korak je popolnoma neobvezen, vendar lahko izbira, kje nameravate uporabljati svoj logotip, pomaga, da Wix Logo Maker priporoči povezane storitve, ki se vam morda zdijo (ali morda ne) koristne.

Posnetek zaslona Wix Logo Maker - Kje želite uporabljati svoj logotip?

8. Izberite logotip

Kliknite svoj najljubši koncept logotipa ali pred urejanjem izberite Ikono zamenjaj. (Odločil sem se, da bom zamenjal ikono, ker so bile nekatere ustvarjene z AI nekoliko nepomembne).

Posnetek zaslona Wix Logo Maker - izberite logotip za prilagoditev

9. Igrajte se z urejanjem

Zdaj se lahko zabavate s številnimi možnostmi urejanja barv, pisav, ikon, oblik ozadja in še več.

Lahko se igrate z barvo ozadja…

Slika zaslona Wix Logo Maker - urejevalnik logotipov

Nasvet strokovnjaka: Če ste se obdržali v barvi, si oglejte stran McDonald’s-a! McDonaldsov logotip nariše svetle barve, kot sta rdeča in rumena⁠⁠, ki sta oba znana poživila. (Oglejte si več o tukaj je edinstvena barvna psihologija.)

Lahko preizkusite nove ikone…

Posnetek zaslona Wix Logo Maker - knjižnica ikon

Nasvet strokovnjaka: Ko izberete ikono logotipa restavracije, pomislite na svojo ciljno publiko. Medtem ko so mlajši pokrovitelji “hiper” lahko vlečeni v minimalno značko, abstraktno obliko ali nadomestno besedno znamko, bodo starejši kupci lahko zmedeni glede tega, kaj strežete. Ne žrtvujte jasnosti samo zato, da bi bili v trendu.

…Lahko pa poskusite povsem novo postavitev.

Slika zaslona Wix Logo Maker - različice logotipa

Orodja za urejanje logotipa Wix Logo Maker so zelo uporabniku prijazna in pred dokončnim oblikovanjem lahko naredite neomejeno veliko sprememb..

10. Zaviti in prenesti

Ko končate, kliknite Naprej in kupite nove datoteke z logotipi ali se prijavite na mesečno naročnino, ki vključuje vaš logotip in načrt spletnega mesta za Wix-ov spletni strani. (Ne veste, ali je spletno mesto Wix primerno za vas? Kliknite tukaj, da preberete naš strokovni pregled.)

Nasvet strokovnjaka: Pred nakupom hitro poiščite Googlove logotipe največjih konkurentov. Zadnja stvar, ki jo želite, je logotip, ki je videti podobno tistemu drugemu burgerju na ulici! Poleg tega, če določite konkurenco, boste morda našli nekaj navdiha za lastne oblikovne spremembe.

Se sprašujete, kaj bi lahko ustvarili z ustvarjalcem logotipov Wix? Uporabil sem ga za izdelavo vseh logotipov spodaj.

Vzorec logotipa restavracije, narejen z Wixovim izdelovalcem logotipov - rdeče na rumenemVzorec logotipa restavracije, narejen z Wixovim izdelovalcem logotipov - črno in rdeče na sivi barvi
Vzorec logotipa restavracije, narejen z Wixovim izdelovalcem logotipov - rdeče na modri barviVzorec logotipa restavracije, narejen z Wixovim izdelovalcem logotipov - bel na barvi

Kot lahko vidite tukaj, različni elementi oblikovanja, kot so pisava, ikona, barva in poravnava, delujejo skupaj, da ustvarijo zelo različne vibracije za logotip. Za lastnike restavracijskih podjetij to pomeni samo nekaj oblikovalskih sprememb lahko za vašo jedilnico ustvari povsem nov ton!

Nadomestne rešitve za ustvarjalce logotipov Wix

Želite ohraniti svoje možnosti odprte? Poskusite eno od teh možnosti “Naredi sam”:

 • Če želite bolj vodeno izkušnjo, Looka ponuja podroben čarovnik za zagon in bo predlagal na stotine ikon na podlagi ključnih besed za restavracijo.
 • Z LogoMaker, lahko oblikujete nov logotip in ga takoj natisnete na promocijskih predmetih, kot so vrči, peresa ali majice za osebje restavracije.
 • Če je vaše podjetje s hrano del bolnišnice, nevladne organizacije (NVO) ali izobraževalne ustanove, se lahko kvalificirate za popolnoma brezplačen logotip DesignMantic.

Raje si priskrbite oblikovanje logotipa restavracije od strokovnjakov?

Če dizajn logotipa DIY ni vaša skodelica čaja, boste morda raje pot DIFM (Naredi to zame )⁠. Najem grafičnega oblikovalca bo omogočil več prilagoditev kot celo najboljši ustvarjalec logotipa DIY restavracij, čeprav bo cena pogosto tudi večja.

Na srečo platforme, kot je Fiverr, premostijo vrzel med cenovno ugodnimi cenami in oblikovanjem po meri. Tudi z majhnim proračunom je Fiverr vsekakor vreden posnetka.

Slika zaslona Fiverr - oblikovalci logotipov restavracije

Kako deluje Fiverr za oblikovanje logotipov restavracij

Fiverr ima samostojne oblikovalce logotipov, na spletnem mestu pa lahko brskate po profilih, si ogledate portfelje in preberete ocene. Lahko celo sporočite različnim oblikovalcem, da razpravljajo o vašem projektu pred najemom.

Kakovost oblikovalcev se lahko razlikuje, vendar javni portfelji in ocene strank olajšajo občutek spretnosti, odzivnosti in strokovnosti vsakega oblikovalca. Ker je veliko število oblikovalcev lahko nekoliko presenetljivo, so mi še posebej všeč funkcije Fiverrja, ki olajšajo najem:

 • Čarovnik za zagon, ki vam bo pomagal filtrirati oblikovalce logotipov
 • Priročni filtri za iskanje po slogu logotipa, vrsti datoteke, ravni oblikovalca in ceni
 • Vgrajen sel za komuniciranje z grafičnimi oblikovalci v realnem času
 • Možnost “Fiverr Pro” za izključitev manj izkušenih oblikovalcev

Za podrobnejše informacije, celotni pregled Fiverrja preberite tukaj.

Še vedno niste prepričani? Preverite lahko tudi druga spletna mesta DIFM DesignCrowd. Ta platforma vam omogoča, da pred natečajem izberete natečaje za oblikovanje logotipov in pregledate številne različne koncepte logotipov.

Navdihnite z znanimi restavracijskimi logotipi

Od otrokom prijaznih skupin sladic do vrhunskih jedilnikov ti dizajni logotipov restavracij vedno puščajo pokrovitelje lačne za več. Poiščite iskrico navdiha spodaj!

Logotip restavracije - Baskin Robbins

The Baskin Robbins logotip ima vse značilnosti učinkovitega oblikovanja logotipov restavracij. Svetlo roza in modra barva vzbujata otroško zabavo (z barvitimi namigi bombažnih bombonov), razigrana pisava pa odskaka navzgor in navzdol zahvaljujoč neenakomerni osnovni črti.

Zabavna skrivnost? Poglejte natančno in videli boste, da sta B in R obarvana tudi za ustvarjanje številke 31, ki je subtilno poimenovanje znanih 31 okusov Baskina Robbinsa.

Logotip restavracije - Manao

Všeč mi je svetla barvna shema Manao, kar v tajščini pomeni “apno”. Ta logotip izkorišča temo lipe v polnem potencialu z uporabo veselih odtenkov zelene in rumene barve, ki je močno v nasprotju s črnim naglasom in efektom senčenja. Zaobljene črke ne samo, da se zdijo moderne in prijazne, temveč tudi posnemajo čudovite obline tajske pisave.

Logotip restavracije - YO!

Ta evropska znamka suši ima zagotovo svojo blagovno znamko. The Joj! logotip praktično kriči akcijo z živahno rdeče-oranžno barvo in nagnjenim, poševno pisavo, ki sproža občutke hitrosti, gibanja naprej in močne energije. Všeč mi je tudi, kako se krivine “O”, vendar se ne povežejo, izgledajo skoraj kot suši, ko se zvije v obliko.

Logotip restavracije - MAD Taco

V tej posebni obliki je MAD Taco logotipa je treba veliko razpakirati, vendar deluje. Še posebej zato, ker se lahko vsak element (tj. Besedni žig in lobanja) za posamezno prikazovanje zmanjša.

Klasična sladkorna lobanja se za jed, ki se predstavlja kot “tašča slabih fantov”, zdi čudaška, a hkrati igriva in zelo pomembna. Uživam tudi v njegovem skoraj tetovažnem kontrastu črnih črt z živobarvnimi barvnimi polnili, pa tudi v lipo, avokado in druge sestavine v lobanji.

Logotip restavracije - Pondicheri

Tako kot njena “netradicionalna pristna” indijska kuhinja, Pondicheri logotip uspe počutiti tako moderno kot tradicionalno. Njegova čista tanka pisava z nepričakovano majhno črko “Is” je v nasprotju z ukrivljenimi črtami in ročno narisanim vzorcem kane češnje. Z vezanjem češnje na sredino “jaz” se ta logotip počuti uravnoteženo in formalno, vendar ne dolgočasno.

Logotip restavracije - Domino's

Brezčasnost in preprostost Domino je logotip postane moj zmagovalec v moji knjigi. Prevzame tradicionalno barvno shemo škatel za pico (bele in rdeče) in prispeva k lepi senci prigušene modre. Medtem ko ikona domine jasno odraža ime podjetja, pike v središču pripovedujejo tudi zgodbo, ki predstavlja prve tri lokacije verige.

Logotip restavracije - Mala Španija

The Mala Španija logotip izjemno izkorišča restavracije rumene in rdeče, ki so še posebej učinkovite pri vzbujanju živahnega španskega duha. Prav tako je pametna vključitev besede „Mercado“ v „Little“, saj vizualno okrepi ime restavracije. Nepričakovano škripanje obeh “Ts” doda občutek muhavosti sicer trdne, resno videti pisave.

Logotip restavracije - Maui pita

Čeprav preprosta zasnova Maui pita Logotip ima izrazit kontrast bele in črne barve, še vedno pa ohranja muhast, ležeren in vabljiv občutek. Krožna oblika spominja na logotip klasičnega značka, vendar tudi jasno oponaša videz sveže narejene pite. Njegova ročno narisana pisava z zankami in curly-cues zagotavlja še eno plast igrivosti in povezanosti, ne da bi se počutili otroško.

Logotip restavracije - Stohrer

Ne bi rekli, da je ta klasični pečat kot nalašč za najstarejšo slaščičarno v Parizu? S temno modrim ozadjem, zvitimi okraski in podrobno krono, Stoher’s logotip ohranja enako sofisticiranost starega sveta kot pecivo, ki ga ustvarja. Združevanje elegantnega scenarija in tradicionalnih serifnih pisav se upira modernizaciji toliko identitet blagovnih znamk in krepi njegovo bogato zapuščino in kontinentalni dizajn učbenikov.

Logotip restavracije - Pepperfire

Všeč mi je, kako preprost, a učinkovit je Pepperfire logotip je, ki vključuje piščanca in plamen v isto spominsko ikono. Piščančji strog izraz, raven vidik ikone, ostre točke in močno kontrastne barve delujejo skupaj, da ustvarijo močno, agresivno razpoloženje. Kot da bi logotip drzni jedilniki poskusil v restavraciji ognjičevega vročega piščanca.

Dober tek!

Če je iz teh različnih logotipov restavracij mogoče dobiti eno lekcijo, je to to identiteta blagovne znamke je pomembna skoraj toliko kot hrana in pijača, ki jo postrežete. Od vrhunskih jedi do tovornjakov s hrano z ultra kolki bo pravi logotip nastavil ton za vaš prostor in pritegnil željne goste, ki želijo točno tisto, kar je na vašem jedilniku.

Zlasti, ko spletna orodja omogočajo hitrejše in cenovno dostopnejše kot kdaj koli prej, je dobro, da se potrudite, da oblikujete logotip, ki odraža vašo zgodbo, osebnost in kulinariko. Ali greš naredi sam z orodjem, kot je Izdelovalec logotipov Wix ali DIFM s platformo, kot je Fiverr, ste dobili samo tisto, kar potrebujete, da bo vaš logotip pravi praznik za oči.

Iščete več idej? Ne zamudite našega seznama najboljše storitve oblikovanja logotipa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map