9 načinov, kako pridobiti izjave zadovoljnih strank

Ali kot del vaše marketinške strategije uporabljate socialni dokaz? Če ne, bi lahko izpustili dragoceno priložnost za povečanje prodaje in prepoznavnosti.


Socialni dokaz v obliki pričevanj strank je močno orodje, ko gre za vpliv na vedenje pri nakupu.

Konec koncev, kolikokrat ste osebno kupili izdelek ali storitev na podlagi povratnih informacij nekoga, ki ga je že izkusil? Ugibam veliko.

Pravzaprav je nedavno raziskava Mintel to ugotovila 70% Američanov išče mnenja drugih preden se odločijo za nakup. In glede na Econsultancy, ocene izdelkov so 12-krat bolj zaupljive kot opisom izdelkov predstavljena z blagovno znamko.

Pozitivna mnenja strank so zato nujno potrebna v trženjskem svetu, saj vam lahko pomagajo pri usmerjanju prometa na vaše spletno mesto in navsezadnje, osvojite več konverzij.

Tako postane vprašanje: kako jih pridobiti? Preberite si o devetih načinih, kako lahko najdete in spodbujate izjave zadovoljnih strank.

# 1: Spletne ankete

Eden najlažjih načinov za pridobitev mnenj strank je prek spletnih anket.

Ko je stranka kupila vaš izdelek ali storitev in mu je bilo dano dovolj časa, da ga izkusi, je najboljša praksa, da nanje posnamete nadaljnje e-poštno sporočilo s povezavo do spletne ankete ali obrazca.

Najboljši oblikovalci spletnih obrazcev ponujajo funkcionalne in estetsko prijetne oblike, tako da lahko poiščete potrebne povratne informacije ob hkratnem zagotavljanju kohezivne izkušnje z blagovno znamko. Tu je primer predloge za pregledovanje mnenja strank JotForm, ki jo lahko prilagodite po želji.

9 načinov, kako pridobiti izjave zadovoljnih strank

# 2: Facebook Reviews

Ali ima vaše podjetje Facebook stran? Ali ste ustanovljeni kot lokalno podjetje? Če ste na obe vprašanji odgovorili z “da”, boste na levi strani strani opazili zavihek “Ocene”. To je lahko odličen vir povratnih informacij, ki vam bodo pomagale pri razvoju ocen strank.

9 načinov, kako pridobiti izjave zadovoljnih strank

Razmislite o vključitvi povezave do vaše Facebook strani v e-poštnem sporočilu za stranke, ko je nakup opravljen. To bo spodbudilo trenutne stranke, da delijo svoja razmišljanja, kar bo – če bi imeli pozitivno izkušnjo – verjetno pritegnilo bodoče stranke.

# 3: Arhivi Twitterja

Drugo vplivno socialno omrežje, kjer se lahko poglobite v zaostanke povratnih informacij strank, je Twitter.

Twitter je hitrejši in takojšen v primerjavi z drugimi družabnimi omrežji, zahvaljujoč omejitvam znakov v tvitu, zato veliko ljudi ga želi uporabljati, da bodisi odkrije slabe izkušnje bodisi pohvali podjetja za to, kar delajo pravilno.

Če imate stran podjetja na Twitterju, vas bo uporabnik, ko vas omenja, verjetno označil. Do vseh svojih »Omemb« lahko dostopate na zavihku »Obvestila« in izberete izjave, ki jih želite uporabiti v svojem trženju. Preprosto.

Kot pri Facebooku bi tudi vi morali bodite dejavni v sodelovanju s strankami in nagovarjajte do razprav in povratnih informacij. To ne bo samo zagotovilo razumevanje baze občinstva, temveč bo prineslo tudi bolj zadovoljne stranke, ki so pripravljene pozitivno omeniti vaše podjetje na svojih socialnih računih.

# 4: povratne kartice

Povratne kartice so bolj tradicionalna metoda pri pridobivanju mnenj strank, vendar kljub temu učinkovita. Posebej so primerni za podjetja, ki se med proizvodom ali storitvijo, kot so prodajalne ali restavracije, fizično soočijo s strankami..

Ko je kupec opravil nakup ali končal obrok, jim pošljite povratno kartico, da jih spodbudi k izmenjavi izkušenj. Za nekatere ustanove bo kupcem primerno, da izpolnijo vašo kartico na lokaciji, medtem ko je izkušnja še vedno vrhunska; drugi bodo morda želeli vključiti povezavo do spletne ankete ali Facebook strani, ki jo bodo obiskali, ko bodo imeli priložnost preizkusiti izdelek.

Kakorkoli, ugotovili boste, da imate veliko višjo donosnost, če spodbudite stranke, da si vzamejo čas za posredovanje povratnih informacij. Na primer, če svojim strankam 10% popustijo pri naslednjem nakupu, je večja verjetnost, da vam bodo posredovali povratne informacije, ki jih potrebujete za zagotovitev bodočih strank.

# 5: lokalni spletni imeniki za iskanje

Preden začnete prejemati ocene lokalnih imenikov, kot sta Yelp ali Google, morate zahtevati in posodobiti vnos podatkov o svojem podjetju. Vsekakor si je treba vzeti čas za to, saj so te platforme pogosto prvi (in včasih edini) vir, ki ga stranke uporabljajo pri izbiri med in ocenjevanjem lokalnih organizacij, kar pomeni, da je pomembno, da imate veliko število pregledov, ki jih ljudje lahko zaupanje.

Bodite prepričani, da spletno mesto svojega podjetja povežete s temi znanimi preglednimi platformami, ki vam lahko pomagajo dodatno utemeljite svoje podjetje, spodbudite povratne informacije strank in povečate verjetnost, da jih boste našli na večjih iskalnikih.

# 6: Verodostojne platforme za pregledovanje niš

Ste hotel ali turistična agencija? V tem primeru bi morali biti pripravljeni pripraviti pričevanja na avtoritativnih spletnih mestih, kot sta TripAdvisor ali Expedia.

9 načinov, kako pridobiti izjave zadovoljnih strank

Odvisno od narave vašega podjetja, mnogi potencialni kupci običajno uporabljajo dobro znana, uveljavljena spletna mesta za pregledovanje v določeni niši za veterinarska podjetja, preden gredo naprej in kupujejo od njih. Zakaj? Ker sestavljajo številne ocene strank, za katere je pogosto videti, da so bolj zaupanja vredni od tistega, kar bi lahko bilo vključeno na spletni strani podjetja.

Če je vaše podjetje pozitivno uvrščeno na eno od teh večjih preglednih platform, na svoje spletno mesto vključite sklic in povezavo. To ne bo samo izboljšalo ugleda vaše blagovne znamke, ampak bo tudi spodbudilo nadaljnje preglede in verjetnost nadaljnjih konverzij.

# 7: Komentarji spletnega dnevnika

Ali imate spletni dnevnik za svoje podjetje, ki ga redno objavljate in ki vam je smiselno slediti? V tem primeru lahko pogosto prejmete komentarje na spletnem dnevniku.

Včasih so to javni komentarji preteklih strank seveda vključite povratne informacije, ki jih lahko uporabite za pričevanja. Odvisno je od vas, ali se boste za čim večji učinek odločili za uporabo kratkih citatov ali celoten posnetek zaslona.

Če na svojem blogu ne sodelujete veliko, poskrbite, da boste spodbujali dialog. Odgovarjajte na posameznike, ki objavljajo objavo, in uporabljajo aktivni jezik, ki posameznike poziva, da odgovorijo na vprašanje ali izmenjajo svoje izkušnje.

# 8: Citati po e-pošti

Ko se razvijate kot podjetje in pridobite več zvestih sledilcev, boste morda ugotovili, da začnete prejemati e-poštna sporočila, ki se zahvaljujejo za vaše čudovito delo ali izdelke.

To je bolj verjetno, če aktivno vzdržujete odnos s svojo stranko in sledite njim, ko opravijo nakup. To ne bo samo pomagalo, da se prvi nakup spremeni v življenjsko dobo, temveč boste pridobili tudi neprecenljive povratne informacije in ocene.

Ko prejmete še posebej lepo sporočilo, se prepričajte, da visite na njem! Te citate lahko uporabite za prihodnja pričevanja ali v svojih marketinških materialih kot način, kako izkoristiti socialni dokaz.

Ker pa ta e-poštna sporočila veljajo za zasebna in niso javna, morate vedno prositi za dovoljenje pošiljatelja, preden vključite kakršne koli osebne podatke.

# 9: Družbene omembe

Končno je vsebinsko trženje in bloganje za poslovne namene vedno bolj priljubljeno.

Kako to vpliva na mene, slišim, da vprašate? No, Sami objave na blogu lahko služijo kot močna pričevanja z dolgo obliko od kupcev, ki so kupili vaš izdelek ali storitev.

Nastavite Google Alerts za prejemanje obvestil, če spletno mesto organsko omenja vašo blagovno znamko. Lahko pa sodelujete tudi v marketingu influencerjev. Tukaj pošljete izdelek članu vaše ciljne publike, ki ima v svoji panogi veliko spremljevalcev, v zameno za pregled ali omembo blogov.

Odlomki iz spletnega dnevnika ne samo dajejo odlične ocene strank (ne pozabite le, da dobite dovoljenje blogerja), lahko pa tudi povedo o vaši blagovni znamki, da spodbudijo več klikov. Zmagaj, zmagaj.

Obvladovanje moči družbenega dokazovanja

Pričevanja strank so v današnjem marketinškem svetu izredno pomembna. Poleg tega, ko komunicirajo o legitimnosti vaše blagovne znamke, dokazujejo tudi učinkovitost vašega izdelka ali storitve prek ljudi, ki so to že doživeli..

Obstaja več načinov, kako pridobiti izjave strank. Ko jih dobite, jih lahko nato uporabite na svojih prodajnih straneh, ciljnih straneh in v e-poštnem trženju kot obliko družbenega dokazila, da spodbudite porast konverzij..

Viri

Sedem od desetih Američanov pred nakupom poišče mnenja:
http: //www.mintel.com/press-centre/social-and-lifestyle/seven-in-10-americans-seek-out-opinions-before-making-purchases

Mnenja potrošnikov e-trgovine: Zakaj jih potrebujete in kako jih uporabljati:
https: //econsultancy.com/ecommerce-consumer-reviews-why-you-need-them-and-how-to-use-them/#i.35yv7v2okfp7yq

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map